Select another country/language

FordPass Pravila o privatnosti i kolačićima

Version: 0.2

FordPass Pravila o privatnosti i kolačićima

Inačica: 0.1

FordPass Pravila o privatnosti i kolačićima

Lipanj 2024

Aplikacija FordPass ("Aplikacija")prikuplja Vaše osobne podatke.  Tvrtka Ford koja je odgovorna za Vaše informacije je Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS; Tvrtka broj 11099683 ("mi", "naše").

Ova FordPass pravila o privatnosti i kolačićima ("Pravila") pomoći će Vam da shvatite koje osobne podatke prikupljamo putem aplikacije i iz vozila s kojim(a) je povežete, zašto ih prikupljamo i što s njima radimo. Ova pravila objašnjavaju Vaša prava i kako nam se možete obratiti u slučaju bilo kakvih zahtjeva ili nedoumica.

Aplikacija nudi različite značajke ovisno o tome upotrebljavate li je:

 • Bilo zajedno s Fordovim mobilnim aplikacijama sa sustavom Sync ili bez povezivanja s vozilom; ili
 • S vozilom opremljenim modemom FordPass Connect. Više o modemu FordPass Connect i značajkama povezivanja Vašeg vozila možete saznati na svojem lokalnom Fordovom mrežnom mjestu, na mrežnoj stranici Fordconnected.com i u priručniku za vlasnike vozila.

 

1.Uporaba aplikacije FordPass s Fordovim mobilnim aplikacijama sa sustavom Sync ili bez povezivanja s vozilom, ili 

2.Uporaba aplikacije FordPass s modemom FordPass Connect

 

1.  Uporaba aplikacije FordPass s Fordovim mobilnim aplikacijama sa sustavom Sync ili bez povezivanja s vozilom

Ukratko:

Prikupljamo informacije o Vama i vozilu/vozilima koje povežete s aplikacijom i koristimo ih kako bismo Vam pružali usluge koje se nude u aplikaciji (''Usluge'').

Također kombiniramo informacije koje prikupljamo s drugim informacijama koje imamo o Vama i koristimo ih u druge svrhe, kao što je ponuda proizvoda i usluga za koje smatramo da će vas zanimati. Svoje postavke o marketinškoj komunikaciji možete ažurirati u bilo kojem trenutku u aplikaciji u odjeljku 'Upravljanje mojim podacima'.

U određenim uvjetima imate pravo na prigovor o našem korištenju Vaših osobnih podataka.

Ako se slažete, prikupljamo i koristimo GPS geolokaciju Vašeg uređaja i vozila kako bismo Vam osigurali Usluge, kao i u ostale svrhe. Pristanak na ove uvjete možete opozvati u bilo kojem trenutku u odjeljku ''Upravljanje mojim podacima' u aplikaciji ili putem 'Postavki' na zaslonu u vozilu.

Aplikacija koristi tehnologije slične kolačićima kako bi Vam pružala Usluge, kako bi stvorila pseudonimne profile o tome kako se aplikacija koristi i, uz Vaš pristanak, za marketinške svrhe. Svoj pristanak na upotrebu tih tehnologija u marketinške svrhe možete opozvati u bilo kojem trenutku u odjeljku 'Upravljanje mojim podacima' u aplikaciji.

Vaše podatke možemo dijeliti i izvan Europskog gospodarskog prostora. Isto tako možemo ih dijeliti s našim podružnicama, trgovcima, pružateljima usluga i u nekim drugim određenim situacijama.

 

Detaljnije:

Informacije koje prikupljamo i koristimo putem aplikacije:

Podaci vezani za uslugeOvisno o Uslugama koje koristite, možemo prikupljati i koristiti sljedeće informacije:   

 • Premjesti: Prikupljamo informacije koje nam pružate putem aplikacije zajedno s informacijama o vozilima koje povezujete s aplikacijom (vidi podaci o vozilu) kako bismo Vam pružili Usluge i na druge načine koji su opisani u ovim Pravilima. Na primjer, koristimo identifikacijski broj vozila (''VIN'') i informacije o kilometraži kako bismo Vam omogućili povezivanje s Fordovim trgovcem i zakazali servis; geolokaciju Vašeg mobilnog uređaja koji koristite da biste pristupili aplikaciji (uz Vaš pristanak) kako bismo Vam omogućili pronalaženje i ugovaranje različitih metoda prijevoza, te podatke o vozilu kako bismo Vam omogućili provjeru stanja Vašeg vozila.
 • PronađiPrikupljamo adrese i sve ostale informacije koje navedete u aplikaciji. Ako pristanete, također prikupljamo i koristimo vašu GPS geolokaciju s mobilnog uređaja koji koristite za pristup aplikaciji. Te podatke obrađujemo i upotrebljavamo kako bismo Vam pružali Usluge i kako je drugačije opisano u ovom Pravilniku. To uključuje prikazivanje obližnjih benzinskih crpki, mogućnosti prijevoza, zanimljivih točaka, parkirališta i Fordovih trgovaca, te pružanje relevantnih uputa.
 • Vodiči: Ako nazovete Fordovog vodiča ili komunicirate s njim putem opcije live chat, mi prikupljamo informacije o Vašem kontaktu s Fordovim vodičem, uključujući pozive, poruke e-pošte, poruke i razgovore uživo. Te podatke obrađujemo i koristimo u svrhe kvalitete i obuke kako bismo Vam osigurali Usluge i kako je drugačije opisano u ovim Pravilima. Ako pristanete, Fordovi vodiči moći će vidjeti Vašu nedavnu uporabu aplikacije kako bi Vam bili u mogućnosti pružati što bolju pomoć.
 • Upravljanje računom: Osobne podatke možete nam predati popunjavanjem obrazaca u aplikaciji, na primjer, kada preuzmete aplikaciju, zatražite korisnički račun ili se pretplatite na bilo koju od Usluga. Podaci koje nam dajete mogu sadržavati Vašu adresu e-pošte, korisnički ID, lozinku, ime i prezime, brojeve telefona, kućnu adresu i informacije o plaćanju (''Informacije o računu''). Isto tako možemo prikupljati informacije o mobilnom uređaju, kao što su inačica softvera ili operativnog sustava, jedinstveni identifikatori uređaja i informacije o mobilnoj mreži. Te podatke obrađujemo i koristimo kako bismo stvorili i upravljali Vašim računom, pružali Vam Usluge, i kako je drugačije opisano u ovim Pravilima. Te podatke možemo kombinirati s ostalim informacijama koje ste nam prethodno dali (ne samo putem aplikacije), ili s podacima koje smo prikupili s javnih izvora ili od pružatelja usluga trećih osoba kako bismo osigurali ažuriranje Vaših podataka.

Aplikacija Vam također omogućava povezivanje s Vašim Ford Credit Account Managerom i upravljanje Vašim Ford Credit računom. U slučaju da to učinite, FCE Bank plc (''Ford Credit'') zatražit će dodatne informacije kako bi potvrdili Vaš identitet i dozvolili Vam pristup Vašem Ford Credit računu. Ford Credit koristiti će navedene osobne podatke kao što je opisano u Vašem Ford Credit ugovoru.

 • Osim toga, aplikacija Vam može omogućiti kupnju proizvoda i usluga. Neke od tih proizvoda i/ili usluga pružaju naši partneri koji će od Vas također prikupljati dodatne osobne informacije kako bi ispunili Vaše zahtjeve. Naši partneri koristiti će prikupljene osobne podatke na način koji je opisan u njihovim pravilnicima o osobnim podacima ili na način koji je objašnjen u trenutku kada im pružate svoje osobne informacije.

Podaci o vozilu: Informacije o vozilu možete nam predati popunjavanjem obrazaca u aplikaciji.  To uključuje identifikacijski broj vozila, broj registracije i informacije o kilometraži. Uz Vaš pristanak, prikupljamo i koristimo GPS geolokaciju Vašeg mobilnog uređaja i vozila. Također možemo prikupiti informacije o vozilima koja povezujete s aplikacijom, kao što su model hardvera i brojevi dijelova, status sustava vozila (npr. stanje goriva), dijagnostika vozila, brojač kilometara i druge informacije o tome kako vozilo funkcionira i kakve su karakteristike vožnje, kao na primjer brzina, uporaba papučice ubrzanja, kočnice, upravljanje, sigurnosni pojasevi i druge slične informacije o tome kako se vozilo koristi.  Više informacija možete pronaći na zaslonima u vozilu. Te podatke obrađujemo i upotrebljavamo kako bismo Vam pružali Usluge i kako je drugačije opisano u ovim Pravilima.

Korištenje Profila: Prikupljamo pseudonimne profile Vaše uporabe aplikacije, uključujući informacije kao što su kada i koliko dugo upotrebljavate određene Usluge i značajke, u svrhu marketinga, istraživanja tržišta i poboljšanja naših usluga.  U slučaju da te profile prikupljamo na temelju suglasnosti, svoju suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Marketinške opcije''.

Tehničke informacije o Vama i Vašem uređajuSvaki put kada rabite aplikaciju, moguće je da ona automatski pristupi ili pohranjuje tehničke podatke na Vaš račun, uključujući podatke o mobilnom uređaju, kao što su inačica softvera ili operativnog sustava, jedinstveni identifikatori uređaja, IP adresa i podaci o mobilnoj mreži, odabrane postavke i detalje o Vašoj uporabi aplikacije i o Uslugama koje koristite. Također možemo prikupljati podatke o tome kako se aplikacija koristi i kako funkcionira, uključujući i slučajeve kada prestaje raditi.

Podaci o lokaciji Ako na to pristanete, neke od Usluga koriste tehnologiju Globalnog sustava za pozicioniranje (GPS) u stvarnom vremenu kako bi se odredila Vaša trenutačna lokacija s Vašeg uređaja, na primjer, za pronalaženje najbližeg trgovca, davanje uputa do Vašeg odabranog trgovca ili identifikaciju obližnjih parkirnih mjesta. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Upravljanje mojim podacima'', no to može ograničiti ili u potpunosti onemogućiti korištenje određenih Usluga.

Ako koristite funkciju HERE Live Traffic na vozilo koje je povezano s aplikacijom, prikupljamo podatke o identifikacijskom broj vozila u svrhu prepoznavanja, a zatim dijelimo lokaciju vozila, smjer i brzinu s trećim osobama pružatelja usluga HERE Global B.V.(''HERE'').Vodimo računa o tome da uklonimo informacije koje bi omogućile usluzi HERE da Vas identificira na temelju tih podataka

Sami možete odabrati da ne navedete određene osobne podatke (kao što je unošenje identifikacijskog broja vozila za povezivanje vozila s aplikacijom), no to može ograničiti ili u potpunosti onemogućiti korištenje određenih Usluga (na primjer, ako ne unesete identifikacijski broj vozila, nećemo Vam moći slati obavijesti u opozivu putem aplikacije). 

 

 

 

Kako koristimo Vaše podatke?

Mi koristimo Vaše osobne podatke koje prikupljamo putem aplikacije i putem vozila koje povežete s aplikacijom kako bismo Vam pružali usluge, uključujući i one koje su prethodno opisane.

Koristimo ih i u ostale opravdane svrhe, kao što su:

 • Pružanje odlične funkcionalnosti i usluga;
 • Omogućavamo Vam da imate kontrolu nad određenim značajkama vozila;
 • Ispunjavanje Vaših zahtjeva i obrađivanje Vaših upita;
 • Upravljanje i poboljšanje našeg poslovanja i našeg odnosa sa strankama;
 • Procjena kvalitete usluga koje mi i naši trgovci pružamo te usluga koje pružaju naši dobavljači nama i u naše ime; slanje reklamnih materijala koji su u skladu s Vašim komunikacijskim preferencijama;
 • Personalizacija Vašeg iskustva i reklama koje primate;
 • Rješavanje problema;
 • Provođenje istraživanja i razvoj novih poboljšanih proizvoda, usluga i poslovnih te marketinških strategija;
 • Poštovanje zakonskih odredbi ili zahtjeva javnih tijela;
 • Zaštita i obrana naših ili tuđih prava i imovine;
 • Zaštita osobne sigurnosti pojedinca; i
 • Otkrivanje, sprječavanje i ostalo u borbi protiv prijevare, sigurnosti i privatnosti.

Mi, Ford Smart Mobility UK Limited i ostale tvrtke iz grupacije Ford Motor Company diljem svijeta, možemo, ako je to zakonom dozvoljeno, kombinirati i koristiti procese automatskog donošenja odluka, analizirati Vaše podatke o računu/ informacije koje prikupljamo kao rezultat Vaše uporabe aplikacije i Usluga s ostalim informacijama koje imamo o Vama i o ostalim klijentima kako bismo Vam pomogli u gore navedenim svrhama.  To bi, primjerice, moglo uključivati analizu dijagnostičkih informacija o vozilima, provođenje opoziva, procjenu učinkovitosti naše marketinške i korisničke usluge, provođenje tržišne analize i identifikaciju proizvoda ili usluga koji bi Vas mogli zanimati te stupanje u kontakt s Vama kako bismo vas upoznali s takvim proizvodima i uslugama.  Za više informacija o drugim kategorijama informacija koje možda posjedujemo, pogledajte pravila o privatnosti koja smo Vam dali u vezi s drugim proizvodima i uslugama tvrtke Ford, kao na primjer na lokalnom Fordovom mrežnom mjestu i mrežnoj stranici Fordconnected.com.

Također želimo biti sigurni da su naša komunikacija i interakcija s Vama što relevantnije za Vas. Kao rezultat toga, povremeno možemo upotrijebiti informacije o vama prikupljene iz javnih izvora (npr. online resursa) i trećih strana (kao što su naši pružatelji usluga, npr. pružatelji web hostinga, pružatelji analitike ili usluge oglašavanja) kako bismo utvrdili koji bi vas Ford proizvodi i usluge mogli zanimati. Na primjer, pružatelji usluga analitike i usluge oglašavanja mogu analizirati informacije koje prikupljaju iz internetskih i drugih izvora kako bi nam pružili informacije o Vašoj demografiji i interesima - u to se, na primjer ubrajaju zaključci o Vašem dobnom rasponu i vrstama proizvoda ili usluga koje vi Vas mogle zanimati. Zatim Vam možemo poslati informacije o tim proizvodima i uslugama u skladu s Vašim komunikacijskim preferencijama. Naš centar za odnose sa strankama također može koristiti podatke koje imamo o Vama, u slučaju da im se obratite s pitanjem ili upitom.  Ako ne želite da dobijemo informacije o Vama od trećih strana u svrhe opisane u ovom stavku, obratite nam se (vidi odjeljak "Kako stupiti s nama u kontakt").

Vaše postavke preferencija marketinške komunikacije možete ažurirati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Marketinške opcije'.

Postoji mogućnost da ćemo prema zakonu morati prikupiti određene osobne podatke. Također postoji mogućnost da ćemo morati prikupiti Vaše osobne podatke radi ugovornog odnosa s Vama. U slučaju da ne prikupimo te podatke, ispunjenje naših obveza može biti spriječeno ili odgođeno.

U nekim ograničenim okolnostima, automatizirane odluke koje donosimo mogu imati pravni ili sličan učinak na Vas. Ovakve automatizirane odluke o Vama donosit ćemo:

 • U slučaju da su te odluke nužne za izvršenje ili sklapanje ugovora s Vama; 
 • Te su odluke zakonski dozvoljene; ili 
 • U slučaju da nam date pristanak za donošenje automatiziranih odluka.

Možete nas kontaktirati kako biste zatražili dodatne informacije o automatiziranom odlučivanju, a u nekim okolnostima prigovorite našoj uporabi automatiziranog odlučivanja ili zatražite da osoba pregleda automatiziranu odluku.

Možemo koristiti i dijeliti neosobne (tj. anonimne) podatke u bilo koje svrhe.

 

Na temelju kojih zakonskih osnova koristimo Vaše podatke?

Postoji nekoliko zakonskih osnova na temelju kojih možemo upotrijebiti vaše informacije:

 • Kao što je gore opisano, moramo koristiti određene informacije o Vama kako bismo izvršili naš ugovor s vama pružajući vam Usluge koje ste zatražili, na primjer kako bismo vam omogućili uporabu značajki Fordovi vodiči, Premjesti i Pronađi; kako bismo vam omogućili kontrolu određenih značajki vozila; kako bismo ispunili zahtjeve koje ste postavili u aplikaciji; kako bismo riješili probleme; i kako bismo vam poslali transakcijsku komunikaciju;
 • Često imamo opravdani interes za obradu vaših podataka u određene svrhe, primjerice kako bismo vam pružili odlične funkcionalnosti i usluge; kako bismo personalizirali Vaše iskustvo i oglase koje primate; kako bismo predvidjeli koji bi Vas Ford proizvodi ili usluge mogli zanimati; kako bismo poboljšali naše poslovanje i naš odnos s Vama; kako bismo ocijenili kvalitetu usluga koje mi i trgovci pružamo i usluga koje naši dobavljači pružaju nama ili u naše ime; kako bismo razvili nove i poboljšane proizvode, usluge te poslovne i marketinške strategije; kako bismo zaštitili ili branili naša ili tuđa prava ili imovinu; ili kako bismo otkrili, spriječili ili na drugi način riješili probleme prijevare, sigurnosti ili privatnosti. Kada obrađujemo osobne podatke kako bismo zadovoljili svoje zakonske interese, uspostavljamo snažne zaštitne mjere kako bismo osigurali zaštitu Vaše privatnosti i kako bismo osigurali da naše pravne interese ne nadvladaju Vaši interesi ili temeljna prava i slobode;
 • U određenim situacijama tražiti ćemo Vaš pristanak za korištenje Vaših informacija u određene svrhe, na primjer, za korištenje Vaše lokacije ili informacija o tome kada i koliko dugo koristite određene Usluge i značajke za personalizaciju korisničkog iskustva i reklamnih materijala koje primate. Ukoliko se oslanjamo na Vaš pristanak za prikupljanje Vaših osobnih podataka, Vi zadržavate pravo da taj pristanak opozovete u bilo kojem trenutku. Za više pojedinosti pogledajte odjeljak 'Vaša prava...' ovih Pravila;
 • U određenim okolnostima, možda ćemo morati koristiti Vaše podatke ukoliko smatramo da je to potrebno kako bi se ispunila zakonska obveza;
 • U određenim okolnostima, možda ćemo morati koristiti Vaše informacije tamo gdje smatramo da je to potrebno kako bismo zaštitili nečiju sigurnost ili vitalne interese; i
 • U određenim okolnostima, možda ćemo morati koristiti Vaše podatke u određene svrhe koje su u javnom interesu.

 

Gdje se Vaši podaci pohranjuju

Vaši se osobni podaci pohranjuju lokalno na mobilnom uređaju i na poslužiteljima kojima upravljamo mi i naši pružatelji usluga. Vašim osobnim podacima postupat će se u skladu s važećim zakonom koje se odnosi na zaštitu podataka te se oni mogu prenijeti unutar Europskog gospodarskog prostora ("EGP"), kao i u zemlje izvan EGP-a (uključujući i SAD). Europska komisija možda ne smatra da zemlje u koje prenosimo Vaše osobne podatke osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka. Kao rezultat toga, prilikom prijenosa Vaših osobnih podataka izvan EGP-a na temelju članka 46. stavka 2. Opće uredbe o zaštiti podataka uvest ćemo odgovarajuće zaštitne mjere u skladu s našim zakonskim obvezama kako bismo osigurali odgovarajuću zaštitu Vaših osobnih podataka, bez obzira na zemlju u koju se prenose. Te zaštitne mjere mogu uključivati dobivanje ugovornih jamstava od bilo koje treće strane koja ima pristup Vašim osobnim podacima, što znači da će Vaši osobni podaci biti zaštićeni standardima koji su jednakovrijedni standardima koji štite Vaše osobne podatke kada se nalaze u EGP-u u obliku standardnih klauzula o zaštiti podataka. Ako želite saznati više o tome kako štitimo Vaše osobne podatke kada se prenose izvan EGP-a ili kako biste dobili kopiju zaštitnih mjera koje smo uspostavili kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke prilikom prijenosa, molimo Vas da nam se obratite (pogledajte odjeljak Kako stupiti u kontakt s nama).

 

Kako dijelimo podatke:

Osobne podatke dobivene putem aplikacije i iz vozila koje povezujete s aplikacijom možemo dijeliti:

o  Vašu lokaciju, smjer i brzinu dijelimo s HERE, našim pružateljem prometnih informacija u stvarnom vremenu. Vodimo računa o tome da uklonimo informacije koje bi omogućile usluzi HERE da Vas identificira na temelju tih podataka.

 • FordPass koristi Google Maps usluge i Google Application Programming Interfaces (API-ovi) za pružanje temeljnih funkcija za značajke FordPass s kartama, informacijama za adrese i pretraživanja mjesta ili interesnih točaka, uključujući značajke kao što su FordPass Lokacija (za pomoć u lociranju vozila u FordPass garaži) i Javno punjenje (ako je dostupno za vaše vozilo). ​
 • Kada je omogućeno, Google koristit će kolačiće i sljedeći podaci dijelit će se s Google u njihove svrhe opisane u njihovim Pravilima o privatnosti (u nastavku).      
 • ·Precizna lokacija – ovisno o značajci FordPass ili funkciji koja se koristi, to može biti točna lokacija vozila, vašeg mobilnog uređaja, stanice za punjenje ili drugog mjesta ili interesne točke koju tražite. Informacije o vašoj lokaciji dijelit će se samo s tvrtkom Google u prvom planu.​
 • ·Identifikatori (kao što je IP adresa uređaja, jedinstveni identifikator Software Development Kit (SDK) za Karte, generički FordPass identifikator aplikacije)​
 • ·Tehničke informacije o uređaju (kao što je vrsta uređaja, broj verzije operativnog sustava, broj verzije SDK-a, veličina zaslona, ​​tema boja itd.);​
 • · Podaci o događajima o izvedbi i interakciji karte (kao što su pomicanje, zumiranje i mjerni podaci o abnormalnom prekidu/rušenju); i​
 • ·Vaši upiti za pretraživanje.​
 • Google koristi kolačiće i osobne informacije koje prikuplja kroz korištenje Google Maps usluga i Google API-ova: za pružanje Google Maps usluga i drugih usluga koje podržavaju Google API-ovi; za rješavanje problema i pružanje tehničke podrške; za održavanje sigurnosti i kapaciteta platforme Google Maps; za poboljšanje Google Maps i ostalih Google API-ova, proizvoda i usluga; i za njihove ostale svrhe opisane u Google’s Pravilima o privatnosti[A1]
 • Imate priliku dati pristanak prije korištenja značajke FordPass koja uključuje usluge Google Maps ili Google API-ove. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku u Postavkama privatnosti, koje se nalaze pod karticom Račun. Ako odbijete, nećete moći koristiti Google Maps u značajkama FordPass koje se oslanjanju na tu uslugu za temeljnu funkcionalnost. 
 • S tvrtkama ili drugim organizacijama ( u Europi, SAD-u i Indiji) koje smo angažirali za pružanje usluga u naše ime, kao što su pružatelji usluga koji upravljaju pretplatama, tvrtke za web-hosting, dostavljači, analitičari, pružatelji usluga hostinga i pružatelji usluga informacijskih tehnologija;
 • S profesionalnim savjetnicima;
 • Ako smatramo da je to potrebno kako bi se udovoljilo zakonskim zahtjevima ili zahtjevima javnih tijela; kako bi se zaštitila ili branila naša ili tuđa prava ili imovina; kako bi se zaštitila osobna sigurnost pojedinaca; ili kako bi se otkrile, spriječile ili na drugi način riješile prijevare, sigurnost, ili pitanja privatnosti; ili
 • Sa svakim novim vlasnikom u slučaju prodaje.
   

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke?

Vaše podatke u prepoznatljivom obliku čuvamo samo onoliko dugo koliko je to potrebno u svrhe navedene u ovim Pravilima. To općenito znači čuvanje informacija sve dok se primjenjuje jedno od sljedećeg:

 • Vaši su podaci potrebni kako bi Vam se pružile Usluge;
 • Vaše su informacije potrebne kako bi se zadovoljila svrha za koju ste ih poslali ili smo ih mi prikupili;
 • Vaši su podaci potrebni kako bi se zaštitila i obranila naša prava ili imovina (to će općenito biti duljina odgovarajuće zastare u nadležnosti područja u kojem se nalazite); ili
 • Na drugi smo način dužni čuvati Vaše podatke prema važećim zakonima ili propisima.
   

Tehnologije slične kolačićima aktivne u aplikaciji

Što su tehnologije slične kolačićima?

Tehnologije slične kolačićima široko se koriste kako bi mrežna mjesta funkcionirala ili bila učinkovitija te kako bi se vlasnicima mrežnog mjesta pružile informacije. Aplikacije često koriste tehnologije slične kolačićima kako bi Vas zapamtile, pružile Vam sadržaj koji ste zatražili ili za poboljšanje proizvoda praćenjem načina na koji se aplikacija koristi.

Prednosti tehnologija sličnim kolačićima

Te su tehnologije iznimno korisne jer mogu učiniti iskustvo jednostavnijim za korisnike kada se vratite na aplikaciju koju ste prethodno nekoliko puta posjetili. Pod uvjetom da koristite isti uređaj i preglednik kao prije, one mogu, na primjer, zapamtiti Vaše postavke, pomoći nam da znamo kako upotrebljavate našu aplikaciju i prilagoditi prikazani sadržaj Vašim interesima i potrebama.

Takve se tehnologije koriste u aplikaciji u sljedeće svrhe:

 • Strogo potrebne svrhe: Te su tehnologije potrebne za osnovnu funkcionalnost mrežne stranice i za pružanje Usluga.
 • Svrhe učinkovitosti: Te nam tehnologije omogućuju poboljšanje funkcionalnosti aplikacija i provođenje istraživanja tržišta praćenjem upotrebe. Pomoću usluge Adobe Analytics izrađujemo pseudonimne profile o načinu upotrebe aplikacije. Upotrebljavamo i aplikaciju Aptelligent za prikupljanje tehničkih podataka s Vašeg uređaja kada aplikacija prestane raditi kako bismo saznali što je pošlo po zlu.
 • {Reklamne svrhe: Ove tehnologije omogućuju nam da procijenimo uspjeh naših reklamnih kampanja. Koristimo ih i za personalizaciju reklama koje primate. Ove tehnologije koristimo na temelju vaše suglasnosti. Svoj pristanak na korištenje reklamnih tehnologija možete opozvati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Upravljanje mojim podacima''. 
  • Na iOS uređajima također možete ograničiti upotrebu reklamnih tehnologija klikom na "Privatnost" - "Oglašavanje" u postavkama Vašeg iOS uređaja i pomicanjem gumba "Ograniči praćenje oglasa" na "uključeno";
  • Na mobilnim uređajima na bazi Androida možete deaktivirati i prilagođeno oglašavanje putem zaslona "Postavke/Račun/Google/Oglasi" označavanjem opcije "Isključi".
 • Svrhe vodiča: Ako se obratite Fordovom vodiču, a Vi se slažete, koristimo ove tehnologije kako bismo omogućili Fordovim vodičima da vide Vašu nedavnu uporabu aplikacije. To im olakšava da Vam pomognu.
 • Svrhetrećih stranaAko koristite funkciju HERE Live Traffic u svojem vozilu putem aplikacije, treća osoba koja je pružatelj usluga, HERE Global B.V. također može postaviti kolačiće na vaš uređaj. Za više informacija pogledajte pravila o kolačićima za aplikaciju HERE koja su dostupna na https://legal.here.com/privacy/policy/gb/.

 

Automatske (push) obavijesti

Aplikacija može upotrijebiti postavke s Vašeg uređaja kako bi Vam dostavila automatske (push) obavijesti, uključujući obavijesti koje se odnose na Usluge. Na primjer, aplikacija može slati automatske obavijesti o statusu vozila koje ste s njom povezali. Ako onemogućite automatske obavijesti u postavkama uređaja, i dalje ćete moći pristupiti Uslugama putem aplikacije.

 

Zaštita privatnosti djece

Aplikacija svjesno ne prikuplja osobne podatke o osobama mlađima od 16 godina.

 

Vaša prava i kako stupiti s nama u kontakt

Kao pojedinac imate pravo znati koje informacije o Vama imamo i u koje svrhe ih koristimo, te zadržavate pravo ispravke u slučaju da je to potrebno. U nekim okolnostima također imate pravo uložiti prigovor na nastavak obrade Vaših osobnih podataka, zatražiti od nas da ih obrišemo ili ograničiti upotrebu Vaših podataka. U nekim okolnostima također možete zatražiti da Vam se Vaši osobni podaci dostave u uobičajenom elektroničkom formatu kako biste ih mogli dijeliti s drugim organizacijama (to se često naziva pravom na "prenosivost podataka").

Preporučujemo da nas kontaktirate kako bismo ažurirali ili ispravili Vaše osobne informacije u slučaju da se one promijene ili ako primijetite da raspolažemo netočnim podacima.

Ako niste zadovoljni načinom na koji upotrebljavamo Vaše podatke, nadamo se da ćete nas u najprije obavijestiti kako bismo mogli riješiti Vaše probleme. Međutim, također imate pravo uložiti žalbu kod lokalnog tijela za zaštitu podataka ili kod tijela za zaštitu podataka zbog navodnog kršenja Uredbe o zaštiti podataka.

Ukoliko imate pitanje ili ste zabrinuti vezano za korištenje Vaših podataka, ili biste željeli koristiti bilo koje od Vaših prava, možete nazvati FordPass vodiča ili poslati pisani upit Vašem lokalnom upravitelju podataka:

Upit o privatnosti, PO Box 16, Hull, Engleska HU9 9PR

Isto tako možete se direktno obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na adresu e-pošte:

dpeurope@ford.com

 

Sigurnost Vaših podataka

Koristimo odgovarajuće sustave, pravila, postupke i tehnologiju za zaštitu i održavanje sigurnosti i točnosti Vaših podataka. 

 

Ostala mrežna mjesta

Aplikacija može sadržavati poveznice na druge aplikacije ili mrežna mjesta koja su izvan naše kontrole i nisu obuhvaćena ovim Pravilima. Ako pristupate drugim mrežnim mjestima putem navedenih poveznica, operateri tih mrežnih mjesta mogu od vas prikupljati informacije koje će koristiti u skladu s njihovim pravilima zaštite privatnosti, koja se mogu razlikovati od naših.

 

Datum stupanja na snagu i revizije Pravila o privatnosti i kolačićima

Ova se pravila mogu ažurirati kako bi bila u skladu s izmjenama aplikacije, naše prakse privatnosti i korištenja Vaših podataka ili mjerodavnog prava.

Ukoliko se ovo Pravila promijene, o promjenama ćemo Vas obavijestiti. U slučaju da promjene imaju temeljni utjecaj na prirodu obrade ili na drugi način imaju značajan utjecaj na Vas, obavijestit ćemo vas pravodobno kako biste imali priliku ostvariti svoja prava (npr. prigovoriti obradi podataka).

 

Suglasnosti za lokaciju uređaja i tehnologije slične kolačićima

Ovo je tekst suglasnosti koju ste možda dali za lokaciju uređaja i tehnologije slične kolačićima za marketinšku personalizaciju.

Tehnologija slična kolačićima

Uz Vašu suglasnost, te podatke možemo koristiti i za personalizaciju oglasa koje primate. Pristanak na korištenje tehnologija sličnih kolačićima za prilagođavanje oglašavanja za svoj uređaj možete opozvati u bilo kojem trenutku. Povlačenje pristanka može ograničiti ili spriječiti uporabu određenih značajki ove aplikacije.

Dijeljenje lokacije uređaja

Kako bismo vam omogućili uporabu određenih značajki aplikacije, željeli bismo prikupiti, koristiti i dijeliti informacije o lokaciji Vašeg mobilnog uređaja.

 

2. Uporaba aplikacije FordPass s modemom FordPass Connect

Ukratko:

Prikupljamo informacije o Vama i vozilu/vozilima koje povežete s aplikacijom i koristimo ih kako bismo Vam pružali usluge koje se nude u aplikaciji (''Usluge''). Ako povežete svoje vozilo/vozila s aplikacijom, neke od Usluga zahtijevaju od nas da koristimo internetsku vezu Vašeg vozila za prikupljanje informacija iz Vašeg vozila.

Ako na vozilo povežete više računa, imajte na umu sljedeće:

 • Lokacija vozila prikazivati će se korisnicima svih računa koji su povezani s vozilom; i
 • Svi korisnici tih računa imat će pristup Uslugama, uključujući Usluge koje omogućuju daljinsko pokretanje vozila (gdje je primjenjivo), zaključavanje i otključavanje, te onima koje pokazuju informacije o statusu vozila (primjerice, razinu goriva).

Slično tome, ako vozite vozilo s povezanom aplikacijom, korisnik/ci aplikacije imat će pristup lokaciji vozila i Uslugama koje omogućuju daljinsko pokretanje vozila (ako je primjenjivo), zaključavanje i otključavanje i uslugama koje pokazuju informacije o statusu vozila (primjerice, o razini goriva).

Možete zaustaviti dijeljenje podataka između vozila i aplikacije ili trajno isključiti vozilo iz aplikacije tako da pogledate Postavke povezivanja u vozilu i članke o znanju u Često postavljanim pitanjima o aplikaciji. Ako isključite vozilo iz aplikacije ili prestanete dijeliti podatke između vozila i aplikacije koristeći kontrole u vozilu, možda nećete moći koristiti neke Usluge.  Na primjer, ako prestanete dijeliti GPS geolokacijske podatke, značajka Live Traffic neće moći pružiti ažurirane podatke o prometu, a ako prestanete dijeliti podatke o vozilu i daljinsko upravljanje, nećete moći koristiti daljinsko zaključavanje i otključavanje.

Također kombiniramo informacije koje prikupljamo s drugim informacijama koje imamo o Vama i koristimo ih u druge svrhe, kao što je ponuda proizvoda i usluga za koje smatramo da će vas zanimati. Vaše postavke preferencija marketinške komunikacije možete ažurirati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Marketinške opcije'.

U određenim uvjetima imate pravo na prigovor o našem korištenju Vaših osobnih podataka.

Ako se slažete, prikupljamo i koristimo GPS geolokaciju Vašeg uređaja i vozila kako bismo Vam osigurali Usluge, kao i u ostale svrhe. Pristanak na ove uvjete možete opozvati u bilo kojem trenutku u odjeljku ''Upravljanje mojim podacima' u aplikaciji ili putem postavki na sučeljima u vozilu.

Aplikacija koristi tehnologije slične kolačićima kako bi Vam pružala Usluge, kako bi stvorila pseudonimne profile o tome kako se aplikacija koristi i, uz Vaš pristanak, za marketinške svrhe. Svoj pristanak na upotrebu tih tehnologija u marketinške svrhe možete opozvati u bilo kojem trenutku u odjeljku 'Upravljanje mojim podacima' u aplikaciji.

Vaše podatke možemo dijeliti i izvan Europskog gospodarskog prostora. Isto tako možemo ih dijeliti s našim podružnicama, trgovcima, pružateljima usluga i u nekim drugim određenim situacijama.

Ako dopustite drugim osobama da upravljaju vozilom/vozilima koje/koja povezujete s aplikacijom, recite im kako rabiti aplikaciju te kako spriječiti dijeljenje podataka između aplikacije i vozila povezanih s njom i objasnite im da je kopija ovih Pravila dostupna na Vašem lokalnom Fordovom mrežnom mjestu ili na mrežnoj stranici Fordconnected.com

 

Detaljnije:

Informacije koje prikupljamo i koristimo putem aplikacije:

Podaci vezani za uslugeOvisno o Uslugama koje koristite, možemo prikupljati i koristiti sljedeće informacije:  

 • Premjesti: Prikupljamo informacije koje nam pružate putem aplikacije zajedno s informacijama o vozilu/vozilima koje/koja povezujete s aplikacijom (vidi podaci o vozilu) kako bismo Vam pružili Usluge i na druge načine koji su opisani u ovim Pravilima. Na primjer, koristimo identifikacijski broj vozila i podatke o kilometraži kako bismo vam omogućili povezivanje s vašim Fordovim trgovcem i zakazali servis; GPS geolokaciju uređaja koji koristite za pristup aplikaciji i vozilu/vozilima povezanim s aplikacijom (uz Vašu suglasnost) koristimo kako bismo Vam omogućili lociranje i rezervaciju različitih načina prijevoza te podatke iz vašeg vozila kako bismo Vam omogućili daljinsko upravljanje određenim značajkama Vašeg vozila i provjeru statusa vašeg Vozila.
 • PronađiPrikupljamo adrese i sve ostale informacije koje navedete u aplikaciji. Ako pristanete, također prikupljamo i koristimo vašu GPS geolokaciju s mobilnog uređaja koji koristite za pristup aplikaciji i vozila koje povežete s aplikacijom. Te podatke obrađujemo i upotrebljavamo kako bismo Vam pružali Usluge i kako je drugačije opisano u ovom Pravilniku. To uključuje lociranje i prikazivanje lokacije vozila u aplikaciji u svrhu prikazivanja obližnjih benzinskih crpki, mogućnosti prijevoza, zanimljivih točaka, parkirališta i Ford trgovaca te pružanje relevantnih uputa.
 • Vodiči: Ako nazovete Fordovog vodiča ili komunicirate s njim putem opcije live chat, mi prikupljamo informacije o Vašem kontaktu s Fordovim vodičem, uključujući pozive, poruke e-pošte, poruke i razgovore uživo. Te podatke obrađujemo i koristimo u svrhe kvalitete i obuke kako bismo Vam osigurali Usluge i kako je drugačije opisano u ovim Pravilima. Ako pristanete, Fordovi vodiči moći će vidjeti Vašu nedavnu uporabu aplikacije kako bi Vam bili u mogućnosti pružati što bolju pomoć.
 • Upravljanje računom: Osobne podatke možete nam predati popunjavanjem obrazaca u aplikaciji, na primjer, kada preuzmete aplikaciju, zatražite korisnički račun ili se pretplatite na bilo koju od Usluga. Podaci koje nam dajete mogu sadržavati Vašu adresu e-pošte, korisnički ID, lozinku, ime i prezime, brojeve telefona, kućnu adresu i informacije o plaćanju (''Informacije o računu''). Isto tako možemo prikupljati informacije o mobilnom uređaju, kao što su inačica softvera ili operativnog sustava, jedinstveni identifikatori uređaja i informacije o mobilnoj mreži. Te podatke obrađujemo i koristimo kako bismo stvorili i upravljali Vašim računom, pružali Vam Usluge, i kako je drugačije opisano u ovim Pravilima. Te podatke možemo kombinirati s ostalim informacijama koje ste nam prethodno dali (ne samo putem aplikacije), ili s podacima koje smo prikupili s javnih izvora ili od pružatelja usluga trećih osoba kako bismo osigurali ažuriranje Vaših podataka.

Aplikacija Vam također omogućava povezivanje s Vašim Ford Credit Account Managerom i upravljanje Vašim Ford Credit računom. U slučaju da to učinite, FCE Bank plc (''Ford Credit'') zatražit će dodatne informacije kako bi potvrdili Vaš identitet i dozvolili Vam pristup Vašem Ford Credit računu. Ford Credit koristiti će navedene osobne podatke kao što je opisano u Vašem Ford Credit ugovoru.

Osim toga, aplikacija Vam može omogućiti kupnju proizvoda i usluga. Neke od tih proizvoda i/ili usluga pružaju naši partneri koji će od Vas također prikupljati dodatne osobne informacije kako bi ispunili Vaše zahtjeve. Naši partneri koristiti će prikupljene osobne podatke na način koji je opisan u njihovim pravilnicima o osobnim podacima ili na način koji je objašnjen u trenutku kada im pružate svoje osobne informacije.

Podaci o vozilu: Informacije o vozilu možete nam predati popunjavanjem obrazaca u aplikaciji.  To uključuje identifikacijski broj vozila, broj registracije i informacije o kilometraži. Uz Vaš pristanak, prikupljamo i koristimo GPS geolokaciju Vašeg mobilnog uređaja i vozila. Također možemo prikupiti informacije o vozilima koja povezujete s aplikacijom, kao što su hardverski model i brojevi dijelova, status sustava vozila (npr. razine tekućina, tlak guma, motor, bežična mreža i brave u vozilu), dijagnostika vozila, brojač kilometara i druge informacije o tome kako vozilo funkcionira i karakteristike vožnje, kao što su brzina, uporaba papučice ubrzanja, kočnice, upravljanje, sigurnosni pojasevi i druge slične informacije o tome kako se vozilo koristi. Te podatke obrađujemo i upotrebljavamo kako bismo Vam pružali Usluge i kako je drugačije opisano u ovim Pravilima. Pomoću postavki u vozilu možete odabrati koji se podaci šalju iz vozila povezanog s aplikacijom. Ako ograničite podatke koji se šalju iz Vašeg vozila, to može ograničiti ili spriječiti upotrebu određenih Usluga.

Korištenje Profila: Prikupljamo pseudonimne profile Vaše uporabe aplikacije, uključujući informacije kao što su kada i koliko dugo upotrebljavate određene Usluge i značajke, u svrhu marketinga, istraživanja tržišta i poboljšanja naših usluga.  U slučaju da te profile prikupljamo na temelju suglasnosti, svoju suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Marketinške opcije''.

Tehničke informacije o Vama i Vašem uređajuSvaki put kada rabite aplikaciju, moguće je da ona automatski pristupi ili pohranjuje tehničke podatke na Vaš račun, uključujući podatke o mobilnom uređaju, kao što su inačica softvera ili operativnog sustava, jedinstveni identifikatori uređaja, IP adresa i podaci o mobilnoj mreži, odabrane postavke i detalje o Vašoj uporabi aplikacije i o Uslugama koje koristite. Također možemo prikupljati podatke o tome kako se aplikacija koristi i kako funkcionira, uključujući i slučajeve kada prestaje raditi.

Podaci o lokaciji Ako na to pristanete, neke od Usluga koriste tehnologiju Globalnog sustava za pozicioniranje (GPS) u stvarnom vremenu kako bi se odredila Vaša trenutačna lokacija s Vašeg uređaja, na primjer, za pronalaženje najbližeg trgovca, davanje uputa do Vašeg odabranog trgovca ili identifikaciju obližnjih parkirnih mjesta. Neke od Usluga također uključuju prikupljanje Vaše lokacije izravno iz Vašeg vozila, kako bi Vam omogućile lociranje vozila pomoću Vašeg uređaja i prikazivanje te lokacije u aplikaciji. Pristanak možete povući u bilo kojem trenutku putem odjeljka "Upravljanje mojim podacima" aplikacije ili putem postavki u vozilu, ali to može ograničiti ili spriječiti upotrebu određenih Usluga.

Ako koristite funkciju HERE Live Traffic na vozilo koje je povezano s aplikacijom, prikupljamo podatke o identifikacijskom broj vozila u svrhu prepoznavanja, a zatim dijelimo lokaciju vozila, smjer i brzinu s trećim osobama pružatelja usluga HERE Global B.V.(''HERE'').Vodimo računa o tome da uklonimo informacije koje bi omogućile usluzi HERE da Vas identificira na temelju tih podataka

 

Sami možete odabrati da ne navedete određene osobne podatke, no to može ograničiti ili u potpunosti onemogućiti korištenje određenih Usluga (na primjer, ako ne povežete vozilo, nećete moći koristiti značajke otključavanje i zaključavanje).

 

Kako koristimo Vaše podatke?

Mi koristimo Vaše osobne podatke koje prikupljamo putem aplikacije i putem vozila koje povežete s aplikacijom kako bismo Vam pružali usluge, uključujući i one koje su prethodno opisane. Koristimo ih i u ostale opravdane svrhe, kao što su:

 • Pružanje odlične funkcionalnosti i usluga;
 • Omogućavamo Vam da imate kontrolu nad određenim značajkama vozila;
 • Ispunjavanje Vaših zahtjeva i obrađivanje Vaših upita;
 • Upravljanje i poboljšanje našeg poslovanja i našeg odnosa sa strankama;
 • Procjena kvalitete usluga koje mi i naši trgovci pružamo te usluga koje pružaju naši dobavljači nama i u naše ime;
 • Slanje reklamnih materijala koji su u skladu s Vašim komunikacijskim preferencijama;
 • Personalizacija Vašeg iskustva i reklama koje primate;
 • Rješavanje problema;
 • Provođenje istraživanja i razvoj novih poboljšanih proizvoda, usluga i poslovnih te marketinških strategija;
 • Poštovanje zakonskih odredbi ili zahtjeva javnih tijela;
 • Zaštita i obrana naših ili tuđih prava i imovine;
 • Zaštita osobne sigurnosti pojedinca; i
 • Otkrivanje, sprječavanje i ostalo u borbi protiv prijevare, sigurnosti i privatnosti.

Mi, Ford Motor Company i ostale tvrtke iz grupacije Ford Motor Company diljem svijeta, mogu, ako je to zakonom dozvoljeno, kombinirati i koristiti procese automatskog donošenja odluka, analizirati Vaše podatke o računu/ informacije koje prikupljamo kao rezultat Vašeg korištenja aplikacije i Usluga s ostalim informacijama koje imamo o Vama i o ostalim klijentima kako bi ih koristili u gore navedene svrhe.  To bi, primjerice, moglo uključivati analizu dijagnostičkih informacija o vozilima, provođenje opoziva, procjenu učinkovitosti naše marketinške i korisničke usluge, provođenje tržišne analize i identifikaciju proizvoda ili usluga koji bi Vas mogli zanimati te stupanje u kontakt s Vama kako bismo vas upoznali s takvim proizvodima i uslugama.  Za više informacija o drugim kategorijama informacija koje možda posjedujemo, pogledajte pravila o privatnosti koja smo Vam dali u vezi s drugim proizvodima i uslugama tvrtke Ford, kao na primjer na lokalnom Fordovom mrežnom mjestu i mrežnoj stranici Fordconnected.com.

Također želimo biti sigurni da su naša komunikacija i interakcija s Vama što relevantnije za Vas. Kao rezultat toga, povremeno možemo upotrijebiti informacije o Vama prikupljene iz javnih izvora (npr. online resursa) i od trećih strana (kao što su naši pružatelji usluga, npr. pružatelji web hostinga, pružatelji analitike ili usluge oglašavanja) kako bismo utvrdili koji bi Vas Ford proizvodi i usluge mogli zanimati. Na primjer, pružatelji usluga analitike i usluge oglašavanja mogu analizirati informacije koje prikupljaju iz internetskih i drugih izvora kako bi nam pružili informacije o Vašoj demografiji i interesima - u to se, na primjer ubrajaju zaključci o Vašem dobnom rasponu i vrstama proizvoda ili usluga koje vi Vas mogle zanimati. Zatim Vam možemo poslati informacije o tim proizvodima i uslugama u skladu s Vašim komunikacijskim preferencijama. Naši FordPass vodiči također mogu koristiti podatke koje imamo o Vama, u slučaju da im se obratite s pitanjem ili upitom.  Ako ne želite da dobijemo informacije o Vama od trećih strana u svrhe opisane u ovom stavku, obratite nam se (vidi odjeljak "Kako stupiti s nama u kontakt").

Vaše postavke preferencija marketinške komunikacije možete ažurirati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Marketinške opcije'.

Postoji mogućnost da ćemo prema zakonu morati prikupiti određene osobne podatke. Također postoji mogućnost da ćemo morati prikupiti Vaše osobne podatke radi ugovornog odnosa s Vama. U slučaju da ne prikupimo te podatke, ispunjenje naših obveza može biti spriječeno ili odgođeno.

U nekim ograničenim okolnostima, automatizirane odluke koje donosimo mogu imati pravni ili sličan učinak na Vas. Ovakve automatizirane odluke o Vama donosit ćemo:

 • U slučaju da su te odluke nužne za izvršenje ili sklapanje ugovora s Vama; 
 • Te su odluke zakonski dozvoljene; ili 
 • U slučaju da nam date pristanak za donošenje automatiziranih odluka.

Možete nas kontaktirati kako biste zatražili dodatne informacije o automatiziranom odlučivanju, a u nekim okolnostima prigovorite našoj uporabi automatiziranog odlučivanja ili zatražite da osoba pregleda automatiziranu odluku.

Možemo koristiti i dijeliti neosobne (tj. anonimne) podatke u bilo koje svrhe.

 

Na temelju kojih zakonskih osnova koristimo Vaše podatke?

Postoji nekoliko zakonskih osnova na temelju kojih možemo upotrijebiti vaše informacije:

 • Kao što je gore opisano, moramo koristiti određene informacije o Vama kako bismo izvršili naš ugovor s vama pružajući vam Usluge koje ste zatražili, na primjer kako bismo vam omogućili uporabu značajki Fordovi vodiči, Premjesti i Pronađi; kako bismo vam omogućili kontrolu određenih značajki vozila; kako bismo ispunili zahtjeve koje ste postavili u aplikaciji; kako bismo riješili probleme; i kako bismo vam poslali transakcijsku komunikaciju;
 • Često imamo opravdani interes za obradu vaših podataka u određene svrhe, primjerice kako bismo vam pružili odlične funkcionalnosti i usluge; kako bismo personalizirali Vaše iskustvo i oglase koje primate; kako bismo predvidjeli koji bi Vas Ford proizvodi ili usluge mogli zanimati; kako bismo poboljšali naše poslovanje i naš odnos s Vama; kako bismo ocijenili kvalitetu usluga koje mi i trgovci pružamo i usluga koje naši dobavljači pružaju nama ili u naše ime; kako bismo razvili nove i poboljšane proizvode, usluge te poslovne i marketinške strategije; kako bismo zaštitili ili branili naša ili tuđa prava ili imovinu; ili kako bismo otkrili, spriječili ili na drugi način riješili probleme prijevare, sigurnosti ili privatnosti. Kada obrađujemo osobne podatke kako bismo zadovoljili svoje zakonske interese, uspostavljamo snažne zaštitne mjere kako bismo osigurali zaštitu Vaše privatnosti i kako bismo osigurali da naše pravne interese ne nadvladaju Vaši interesi ili temeljna prava i slobode;
 • U određenim situacijama tražiti ćemo Vaš pristanak za korištenje Vaših informacija u određene svrhe, na primjer, za korištenje Vaše lokacije ili informacija o tome kada i koliko dugo koristite određene Usluge i značajke za personalizaciju korisničkog iskustva i reklamnih materijala koje primate. Ukoliko se oslanjamo na Vaš pristanak za prikupljanje Vaših osobnih podataka, Vi zadržavate pravo da taj pristanak opozovete u bilo kojem trenutku. Za više pojedinosti pogledajte odjeljak 'Vaša prava...' ovih Pravila;
 • U određenim okolnostima, možda ćemo morati koristiti Vaše podatke ukoliko smatramo da je to potrebno kako bi se ispunila zakonska obveza;
 • U određenim okolnostima, možda ćemo morati koristiti Vaše informacije tamo gdje smatramo da je to potrebno kako bismo zaštitili nečiju sigurnost ili vitalne interese; i
 • U određenim okolnostima, možda ćemo morati koristiti Vaše podatke u određene svrhe koje su u javnom interesu.

 

Gdje se Vaši podaci pohranjuju

Vaši se osobni podaci pohranjuju lokalno na mobilnom uređaju i na poslužiteljima kojima upravljamo mi i naši pružatelji usluga.  Vašim osobnim podacima postupat će se u skladu s važećim zakonom koje se odnosi na zaštitu podataka te se oni mogu prenijeti unutar Europskog gospodarskog prostora ("EGP"), kao i u zemlje izvan EGP-a (uključujući i SAD). Europska komisija možda ne smatra da zemlje u koje prenosimo Vaše osobne podatke osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka. Kao rezultat toga, prilikom prijenosa Vaših osobnih podataka izvan EGP-a na temelju članka 46. stavka 2. Opće uredbe o zaštiti podataka uvest ćemo odgovarajuće zaštitne mjere u skladu s našim zakonskim obvezama kako bismo osigurali odgovarajuću zaštitu Vaših osobnih podataka, bez obzira na zemlju u koju se prenose. Te zaštitne mjere mogu uključivati dobivanje ugovornih jamstava od bilo koje treće strane koja ima pristup Vašim osobnim podacima, što znači da će Vaši osobni podaci biti zaštićeni standardima koji su jednakovrijedni standardima koji štite Vaše osobne podatke kada se nalaze u EGP-u u obliku standardnih klauzula o zaštiti podataka. Ako želite saznati više o tome kako štitimo Vaše osobne podatke kada se prenose izvan EGP-a ili kako biste dobili kopiju zaštitnih mjera koje smo uspostavili kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke prilikom prijenosa, molimo Vas da nam se obratite (pogledajte odjeljak Kako stupiti u kontakt s nama).

 

Kako dijelimo podatke:

Ako na vozilo povežete više računa, imajte na umu sljedeće:

 • Lokacija vozila prikazivati će se korisnicima svih računa koji su povezani s vozilom; i
 • Svi korisnici tih računa imat će pristup Uslugama, uključujući Usluge koje omogućuju daljinsko pokretanje vozila (gdje je primjenjivo), zaključavanje i otključavanje, te onima koje pokazuju informacije o statusu vozila (primjerice, razinu goriva).

Slično tome, ako vozite vozilo s povezanom aplikacijom, korisnik/ci aplikacije imat će pristup lokaciji vozila i Uslugama koje omogućuju daljinsko pokretanje vozila (ako je primjenjivo), zaključavanje i otključavanje i uslugama koje pokazuju informacije o statusu vozila (primjerice, o razini goriva).

Možete zaustaviti dijeljenje podataka između vozila i aplikacije ili trajno isključiti vozilo iz aplikacije tako da pogledate Postavke povezivanja u vozilu i članke o znanju u Često postavljanim pitanjima o aplikaciji. Ako isključite vozilo iz aplikacije ili prestanete dijeliti podatke između vozila i aplikacije koristeći kontrole u vozilu, možda nećete moći koristiti neke Usluge.  Na primjer, ako prestanete dijeliti GPS geolokacijske podatke, značajka Live Traffic neće moći pružiti ažurirane podatke o prometu, a ako prestanete dijeliti podatke o vozilu i daljinsko upravljanje, nećete moći koristiti daljinsko zaključavanje i otključavanje.

Ako ste odlučili povezati aplikaciju s vozilom s kojim je već povezan drugi korisnik aplikacije, Vaše ime i činjenica da ste zatražili tu vezu dijelit će se putem aplikacije s korisnikom aplikacije koji je prvi povezao vozilo. Korisnik će moći dozvoliti ili odbiti Vaš zahtjev da se povežete s vozilom.

Neke Usluge od nas zahtijevaju da Vaše osobne podatke dijelimo s našim partnerima. Na primjer:

·      Vašu lokaciju, smjer i brzinu dijelimo s HERE, našim pružateljem prometnih informacija u stvarnom vremenu.  Vodimo računa o tome da uklonimo informacije koje bi omogućile usluzi HERE da Vas identificira na temelju tih podataka

   

 • Pristupnu točku bežične mreže svojeg vozila možete aktivirati stvaranjem računa kod našeg mrežnog pružatelja usluga, Vodafone Global Entreprise Limited (''Vodafone''). Kako biste omogućili aktivaciju računa Vaše pristupne točke bežične mreže, poslat ćemo određene informacije uključujući identifikacijski broj vozila i SIM identifikator vozila tvrtki Vodafone. Način na koji Vodafone koristi Vaše osobne podatke možete saznati u njihovim pravilima o privatnosti. Iako će Vodafone osigurati pristupnu točku bežične mreže i upravljati Vašom pretplatom, Vodafone će nas obavijestiti kada određeni pragovi korištenja podataka budu ispunjeni, tako da Vam možemo prikazati korištenje Vašeg podatkovnog plana u aplikaciji ili ako nazovete naše FordPass vodiče.

Osobne podatke dobivene putem aplikacije i iz vozila koje povezujete s aplikacijom možemo dijeliti:

 • S ovlaštenim trgovcima i našim povezanim poduzećima. Pod pojmom 'Naša povezana poduzeća' podrazumijeva se grupa poduzeća koja su s nama povezana zajedničkom kontrolom ili vlasništvom. Popis poduzeća unutar Grupacije tvrtke možete pronaći ovdje ovdje.
 • S tvrtkama ili drugim organizacijama ( u Europi, SAD-u i Indiji) koje smo angažirali za pružanje usluga u naše ime, kao što su pružatelji usluga koji upravljaju pretplatama, tvrtke za web-hosting, dostavljači, analitičari, pružatelji usluga hostinga i pružatelji usluga informacijskih tehnologija;
 • S profesionalnim savjetnicima;
 • Ako smatramo da je to potrebno kako bi se udovoljilo zakonskim zahtjevima ili zahtjevima javnih tijela; kako bi se zaštitila ili branila naša ili tuđa prava ili imovina; kako bi se zaštitila osobna sigurnost pojedinaca; ili kako bi se otkrile, spriječile ili na drugi način riješile prijevare, sigurnost, ili pitanja privatnosti; ili
 • Sa svakim novim vlasnikom u slučaju prodaje.
   

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke?

Vaše podatke u prepoznatljivom obliku čuvamo samo onoliko dugo koliko je to potrebno u svrhe navedene u ovim Pravilima. To općenito znači čuvanje informacija sve dok se primjenjuje jedno od sljedećeg:

 • Vaši su podaci potrebni kako bi Vam se pružile Usluge;
 • Vaše su informacije potrebne kako bi se zadovoljila svrha za koju ste ih poslali ili smo ih mi prikupili;
 • Vaši su podaci potrebni kako bi se zaštitila i obranila naša prava ili imovina (to će općenito biti duljina odgovarajuće zastare u nadležnosti područja u kojem se nalazite); ili
 • Na drugi smo način dužni čuvati Vaše podatke prema važećim zakonima ili propisima.
   

Tehnologije slične kolačićima aktivne u aplikaciji

Što su tehnologije slične kolačićima?

Tehnologije slične kolačićima široko se koriste kako bi mrežna mjesta funkcionirala ili bila učinkovitija te kako bi se vlasnicima mrežnog mjesta pružile informacije. Aplikacije često koriste tehnologije slične kolačićima kako bi Vas zapamtile, pružile Vam sadržaj koji ste zatražili ili za poboljšanje proizvoda praćenjem načina na koji se aplikacija koristi.

Prednosti tehnologija sličnim kolačićima

Te su tehnologije iznimno korisne jer mogu učiniti iskustvo jednostavnijim za korisnike kada se vratite na aplikaciju koju ste prethodno nekoliko puta posjetili. Pod uvjetom da koristite isti uređaj i preglednik kao prije, one mogu, na primjer, zapamtiti Vaše postavke, pomoći nam da znamo kako upotrebljavate našu aplikaciju i prilagoditi prikazani sadržaj Vašim interesima i potrebama.

Takve se tehnologije koriste u aplikaciji u sljedeće svrhe:

 • Strogo potrebne svrhe: Te su tehnologije potrebne za osnovnu funkcionalnost mrežne stranice i za pružanje Usluga.
 • Svrhe učinkovitosti: Te nam tehnologije omogućuju poboljšanje funkcionalnosti aplikacija i provođenje istraživanja tržišta praćenjem upotrebe. Pomoću usluge Adobe Analytics izrađujemo pseudonimne profile o načinu upotrebe aplikacije. Imate pravo uložiti prigovor na stvaranje takvih pseudonimnih profila. Upotrebljavamo i aplikaciju Aptelligent za prikupljanje tehničkih podataka s Vašeg uređaja kada aplikacija prestane raditi kako bismo saznali što je pošlo po zlu.
 • {Reklamne svrhe: Ove tehnologije omogućuju nam da procijenimo uspjeh naših reklamnih kampanja. Koristimo ih i za personalizaciju reklama koje primate. Ove tehnologije koristimo na temelju vaše suglasnosti. Svoj pristanak na korištenje reklamnih tehnologija možete opozvati u bilo kojem trenutku putem aplikacije u odjeljku ''Upravljanje mojim podacima''. 
  • Na iOS uređajima također možete ograničiti upotrebu reklamnih tehnologija klikom na "Privatnost" - "Oglašavanje" u postavkama Vašeg iOS uređaja i pomicanjem gumba "Ograniči praćenje oglasa" na "uključeno";
  • Na mobilnim uređajima na bazi Androida možete deaktivirati i prilagođeno oglašavanje putem zaslona "Postavke/Račun/Google/Oglasi" označavanjem opcije "Isključi".
 • Svrhe vodiča: Ako se obratite Fordovom vodiču, a Vi se slažete, koristimo ove tehnologije kako bismo omogućili Fordovim vodičima da vide Vašu nedavnu uporabu aplikacije. To im olakšava da Vam pomognu.
 • Svrhetrećih stranaAko koristite funkciju HERE Live Traffic u svojem vozilu putem aplikacije, treća osoba koja je pružatelj usluga, HERE Global B.V. također može postaviti kolačiće na vaš uređaj. Za više informacija pogledajte pravila o kolačićima za aplikaciju HERE koja su dostupna na https://legal.here.com/privacy/policy/gb/.

 

Automatske (push) obavijesti

Aplikacija može upotrijebiti postavke s Vašeg uređaja kako bi Vam dostavila automatske (push) obavijesti, uključujući obavijesti koje se odnose na Usluge. Na primjer, aplikacija može slati automatske obavijesti o statusu vozila koje ste s njom povezali. Ako onemogućite automatske obavijesti u postavkama uređaja, i dalje ćete moći pristupiti Uslugama putem aplikacije.

 

Zaštita privatnosti djece

Aplikacija svjesno ne prikuplja osobne podatke o osobama mlađima od 16 godina.

 

Vaša prava i kako stupiti s nama u kontakt

Kao pojedinac imate pravo znati koje informacije o Vama imamo i u koje svrhe ih koristimo, te zadržavate pravo ispravke u slučaju da je to potrebno. U nekim okolnostima također imate pravo uložiti prigovor na nastavak obrade Vaših osobnih podataka, zatražiti od nas da ih obrišemo ili ograničiti upotrebu Vaših podataka. U nekim okolnostima također možete zatražiti da Vam se Vaši osobni podaci dostave u uobičajenom elektroničkom formatu kako biste ih mogli dijeliti s drugim organizacijama (to se često naziva pravom na "prenosivost podataka").

Preporučujemo da nas kontaktirate kako bismo ažurirali ili ispravili Vaše osobne informacije u slučaju da se one promijene ili ako primijetite da raspolažemo netočnim podacima.

Ako niste zadovoljni načinom na koji upotrebljavamo Vaše podatke, nadamo se da ćete nas u najprije obavijestiti kako bismo mogli riješiti Vaše probleme. Međutim, također imate pravo uložiti žalbu kod lokalnog tijela za zaštitu podataka ili kod tijela za zaštitu podataka zbog navodnog kršenja Uredbe o zaštiti podataka.

Ukoliko imate pitanje ili ste zabrinuti vezano za korištenje Vaših podataka, ili biste željeli koristiti bilo koje od Vaših prava, možete nazvati FordPass vodiča ili poslati pisani upit Vašem lokalnom upravitelju podataka:

Upit o privatnosti, PO Box 16, Hull, Engleska HU9 9PR

Isto tako možete se direktno obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na adresu e-pošte:

dpeurope@ford.com

 

 

Sigurnost Vaših podataka

Koristimo odgovarajuće sustave, pravila, postupke i tehnologiju za zaštitu i održavanje sigurnosti i točnosti Vaših podataka. 

 

Ostala mrežna mjesta

Aplikacija može sadržavati poveznice na druge aplikacije ili mrežna mjesta koja su izvan naše kontrole i nisu obuhvaćena ovim Pravilima. Ako pristupate drugim mrežnim mjestima putem navedenih poveznica, operateri tih mrežnih mjesta mogu od vas prikupljati informacije koje će koristiti u skladu s njihovim pravilima zaštite privatnosti, koja se mogu razlikovati od naših.

 

Datum stupanja na snagu i revizije Pravila o privatnosti i kolačićima

Ova se pravila mogu ažurirati kako bi bila u skladu s izmjenama aplikacije, naše prakse privatnosti i korištenja Vaših podataka ili mjerodavnog prava.

Ukoliko se ovo Pravila promijene, o promjenama ćemo Vas obavijestiti. U slučaju da promjene imaju temeljni utjecaj na prirodu obrade ili na drugi način imaju značajan utjecaj na Vas, obavijestit ćemo vas pravodobno kako biste imali priliku ostvariti svoja prava (npr. prigovoriti obradi podataka).

 

Suglasnosti za lokaciju uređaja i tehnologije slične kolačićima

Ovo je tekst suglasnosti koju ste možda dali za lokaciju uređaja i tehnologije slične kolačićima za marketinšku personalizaciju.

Tehnologija slična kolačićima

Uz Vašu suglasnost, te podatke možemo koristiti i za personalizaciju oglasa koje primate. Pristanak na korištenje tehnologija sličnih kolačićima za prilagođavanje oglašavanja za svoj uređaj možete opozvati u bilo kojem trenutku. Povlačenje pristanka može ograničiti ili spriječiti uporabu određenih značajki ove aplikacije.

Dijeljenje lokacije uređaja

Kako bismo vam omogućili uporabu određenih značajki aplikacije, željeli bismo prikupiti, koristiti i dijeliti informacije o lokaciji Vašeg mobilnog uređaja.