A FordPass adatvédelmi és sütikre vonatkozó szabályzata

Version: 0.2

A FordPass adatvédelmi és sütikre vonatkozó szabályzata

0.2 verzió

2018. november

A FordPass alkalmazás (a továbbiakban: Alkalmazás) személyes adatokat gyűjt. Az Ön adataiért felelős Ford vállalat (a továbbiakban: mi) nevét és elérhetőségét lásd: < https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html (a lakóhely szerinti országtól függően változik).

A FordPass adatvédelmi és sütikre vonatkozó tájékoztatója (a továbbiakban: Szabályzat) segít megérteni, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk az Alkalmazáson és a hozzá csatlakoztatott járművön/járműveken keresztül, valamint, hogy miért gyűjtjük az adatokat és mire használjuk azokat fel. Elmagyarázza továbbá az Ön jogait, valamint, hogy kérdés, vagy kérés esetén hogyan léphet kapcsolatba velünk.

Az Alkalmazás használatától függően a FordPass eltérő funkciókat kínál:

·        a FordPass mobilalkalmazásaival a Sync funkció használatával, vagy járműhöz való csatlakoztatás nélkül, vagy

·        FordPass Connect szolgáltatással felszerelt járművel. A FordPass Connect szolgáltatással, valamint járművel csatlakoztatási funkcióival kapcsolatban további információt a Ford magyarországi webhelyén, a Fordconnected.com oldalon, valamint a jármű felhasználói kézikönyvében talál.

 

1.     A FordPass használata a FordPass mobilalkalmazásaival és a Sync funkció használatával, vagy a járműhöz való csatlakoztatás nélkül, vagy

2. FordPass használata a FordPass Connect szolgáltatással (hamarosan)

1. A FordPass használata a FordPass mobilalkalmazásaival és a Sync funkció használatával vagy a járműhöz való csatlakoztatás nélkül

Röviden:

Adatokat gyűjtünk Önről és az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járművéről/járműveiről, és azok felhasználásával biztosítjuk az Alkalmazáson keresztül nyújtott szolgáltatásokat (a továbbiakban: Szolgáltatások), beleértve a Szolgáltatások elengedhetetlen részét képező "MyPerks" jutalmazási programot.

Az általunk gyűjtött információkat az Önről tárolt egyéb adatokkal együtt tároljuk, és egyéb célokra is felhasználjuk, pl. olyan termékek ajánlására, amelyek véleményünk szerint érdekelhetik Önt. A marketingközleményekre vonatkozó beállításait bármikor megváltoztathatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" pontjában.

Ön jogosult tájékoztatást kérni tőlünk az Önről kezelt személyes adataival kapcsolatban, kérheti azok helyesbítését, meghatározott keretek között azok törlését, másolatot kérhet ezen adatokról, illetve részben kérheti azok kezelésének korlátozását ,vagy tiltakozhat az adatkezelés ellen.

Ha hozzájárul, akkor adatokat gyűjtünk eszköze és járműve GPS földrajzi helymeghatározó rendszeréről annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a Szolgáltatásokat, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célokat. Erre vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" pontjában, valamint járműve beépített képernyőjén a "Beállítások" pontban.

Az Alkalmazás a sütikhez hasonló technológiákat használ annak érdekében, hogy biztosítani tudja a Szolgáltatásokat, hogy álnevesített profilokat hozzon létre az Alkalmazás felhasználásával kapcsolatban, valamint, hogy az Ön hozzájárulásával hirdetési célokat valósítson meg. Ezen technológiák hirdetési célú felhasználására vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" pontjában.

Adatait az Európai Gazdasági Térségen kívülre is továbbíthatjuk. Megoszthatjuk leányvállalatainkkal, kereskedőinkkel, szolgáltatóinkkal.

További részletek:

Az Alkalmazáson keresztül gyűjtött és felhasznált adatok köre:

A Szolgáltatással kapcsolatos adatok: A használt Szolgáltatástól függően az alábbi adatokat gyűjtjük és használjuk fel:  

·        Move: Az Alkalmazáson az Ön által szolgáltatott adatokat (az Ön e-mail címét, felhasználói azonosítóját, jelszavát, megszólítását, család- és utónevét, telefonszámát, lakcímét, valamint fizetési adatait (a továbbiakban: Fiókadatok), valamint az Alkalmazással összekapcsolt jármű(vek)re vonatkozó adatokat (lásd az alábbi járműadatokat) a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt módokon használjuk fel. Így az alvázszámot (a továbbiakban: VIN) és a futásteljesítményre vonatkozó adatokat, hogy Ön kapcsolatba léphessen Ford márkakereskedőjével és időpontot egyeztethessen; az Alkalmazás eléréséhez használt mobileszköz GPS földrajzi helymeghatározó rendszer adatait (az Ön hozzájárulásával), hogy azok segítségével közlekedési módokat kereshessen és foglalhasson le, valamint járműadatait, amelyek segítségével ellenőrizheti járműve állapotát.

 

·        Find: A címeket és az Alkalmazáson keresztül megadott egyéb adatokat gyűjtjük. Ha hozzájárul, akkor az Alkalmazáshoz használt mobileszközének földrajzi helyre vonatkozó GPS-adatait is összegyűjtjük. Ezeket az adatokat a Szolgáltatások biztosítása érdekében, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célokból kezeljük. Így a közeli benzinkutak, szállítási lehetőségek, érdekes helyek, parkolási lehetőségek, Ford márkakereskedések megjelenítésére, valamint megfelelő úttervezés céljára.

 

·        Guides (daca este valabil): FordPass Guide munkatársaink szintén kezelhetik az Önnel kapcsolatban tárolt adatokat, amennyiben Ön kéréssel vagy megkereséssel. Ha e-mailen keresztül kapcsolatba lép egy Ford Guide munkatárssal, akkor az adott üzenetváltásra vonatkozóan adatokat gyűjtünk. Ezeket az adatokat minőségellenőrzési és képzési célokra, a Szolgáltatások biztosításához, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban leírt célokra használjuk fel. Ha Ön hozzájárul, akkor a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében a Ford Guide munkatársak megtekinthetik Alkalmazása előzményeit.

 

·        Fiókkezelés: Ön adatokat szolgáltat magáról az Alkalmazásban kitöltött űrlapokon keresztül, amikor letölti az Alkalmazást, fiókot igényel, vagy feliratkozik valamelyik Szolgáltatásra. Az Ön által szolgáltatott Fiókadatok az e-mail címét, felhasználói azonosítóját, jelszavát, megszólítását, család- és utónevét, telefonszámát, lakcímét, valamint fizetési adatait tartalmazhatják. A mobileszközre vonatkozóan is gyűjthetünk információkat, ideértve a szoftver, vagy az operációs rendszer változatára vonatkozó adatokat, az egyéni eszközazonosítókat, az IP-címeket és a mobilhálózatra vonatkozó adatokat. Ezen adatokat fiókja létrehozásához és kezeléséhez, a Szolgáltatások biztosításához, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célokra használjuk fel. Az adatokat összevonhatjuk más olyan adatokkal, amelyeket Ön korábban már megadott nekünk (nem kizárólag az alkalmazáson keresztül), vagy amelyeket közforrásokból vagy harmadik féltől származó szolgáltatókból gyűjtöttünk össze annak biztosítása érdekében, hogy az Ön adatai naprakészek legyenek, amely adatminőségi célt szolgál.

 

Járműre vonatkozó adatok: A járműre vonatkozó adatokat az Alkalmazáson belüli űrlapok kitöltésével adhatja meg.  Ezek közé tartozik a VIN, a rendszám, valamint a futásteljesítmény. Hozzájárulásával összegyűjtjük és felhasználjuk a mobilkészülék és a jármű GPS földrajzi helymeghatározását. Az Alkalmazással összekapcsolt jármű(vek)re vonatkozóan is gyűjthetünk adatokat. A hardvermodell- és az alkatrészszámokat, a jármű rendszereinek állapotát (pl. üzemanyagszint), a járműdiagnosztikai adatokat, a kilométer-számláló adatait, valamint a jármű teljesítményére vonatkozó adatokat, a vezetési jellemzőket, a sebességre, a gázpedál használatára, a kormányzásra, a biztonsági övekre, valamint a jármű használatára vonatkozó információkat.  További információk találhatók a járműbe épített képernyőkön. Ezeket az adatokat a Szolgáltatások biztosítására, valamint a valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célokra használjuk fel.

MyPerks-adatok: Ha létrehoz egy Ford Pass-fiókot, akkor a jutalmak (a továbbiakban: Előnyök) biztosítása érdekében felhasználjuk azokat az adatokat, amelyeket arról gyűjtünk, hogy Ön miként használja a Szolgáltatásokat, valamint összegyűjtjük a Fiókadatokat is. Ez a Szolgáltatások szerves részét képezi.

Felhasználási profilok: Marketing és piackutatási célokból, valamint a szolgáltatások javítása érdekében álnevesített profilokat gyűjtünk arról, ahogyan Ön az Alkalmazást használja, az adott Szolgáltatások és funkciók felhasználásának idejével és módjával.  Ezeket a profilokat hozzájárulás alapján gyűjtjük, így az Alkalmazás "Marketingopciók" pontjában Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását.

Önre és az eszközére vonatkozó műszaki adatok: Minden alkalommal, amikor az Alkalmazást használja, az Alkalmazás automatikusan hozzáfér a készülék műszaki adataihoz, így az olyan mobileszköz-információkhoz, mint a szoftver vagy az operációs rendszer verziója, egyedi eszközazonosítók, IP-cím és mobilhálózati információk, beállítások, valamint az Alkalmazás és a Szolgáltatások felhasználásának módja. Az Alkalmazás felhasználására és teljesítményére vonatkozó információkat is gyűjtünk, ideértve az Alkalmazás összeomlását.

Helymeghatározási adatok: Amennyiben Ön hozzájárulását adja, úgy az egyes  Szolgáltatások a Globális helymeghatározó rendszer (GPS) valós idejű adatait is felhasználjáka az aktuális tartózkodási helyének eszköz alapján történő meghatározására, a legközelebbi márkakereskedés, a kiválasztott márkakereskedéshez vezető út, valamint a közeli parkolási lehetőségek megjelenítése érdekében. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" pontjában; ez azonban korlátozhatja, vagy megakadályozhatja bizonyos szolgáltatások használatát.

 

Ha az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járműben Ön használja a Here Live Traffic funkciót, akkor azonosítás céljából begyűjtjük a jármű VIN-számát, majd a jármű helyzetére, haladási irányára és sebességére vonatkozó adatokat álnevesített formában megosztjuk a HERE Global B.V. (a továbbiakban: HERE) harmadik fél szolgáltatónkkal. A HERE ez ket az adatokat a következő hivatkozáson elérhető adatvédelmi megfelelően használja fel: https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy

 

Ön dönthet úgy, hogy nem szolgáltat részünkre bizonyos személyes adatokat (például nem adja meg a VIN-számot a jármű Alkalmazáshoz történő csatlakoztatásához), de ezzel korlátozhatja vagy megakadályozhatja egyes Szolgáltatások használatát (például ha nem adja meg a VIN-számot, akkor nem tudunk majd visszahívási értesítőket küldeni Önnek az Alkalmazáson keresztül.

Hogyan használjuk fel az Ön adatait?

Adatait a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben az alábbi  jogszerű célokra használjuk fel:

 

 

·        magas szintű funkciók és szolgáltatások biztosításához;

·        bizonyos járműfunkciók vezérlésének lehetővé tételéhez az Ön számára;

·        kérései teljesítéséhez és megkeresései kezeléséhez;

·        az Önnel fennálló üzleti kapcsolat kezelésére és javítására

·        az általunk és kereskedőink által biztosított szolgáltatások, valamint a beszállítóink által számunkra, vagy a nevünkben biztosított szolgáltatások minőségének felmérésére; marketinganyagok küldéséhez az Ön kommunikációs beállításainak megfelelően;

·        a felhasználói élmény és a kiküldött marketinganyagok személyre szabására;

·        hibaelhárításra;

·        kutatásra és új, jobb minőségű termékek, szolgáltatások, valamint üzleti és marketingstratégiák kifejlesztésére.

·        jogszabályi követelményeknek vagy hatósági kérelmeknek való megfelelés érdekében;

·        saját vagy mások jogainak és tulajdonának védelme érdekében;

·        egyének személyi biztonságának védelme érdekében; valamint

·        a csalással, a biztonsággal vagy a magánélet védelmével kapcsolatos problémák felderítése, megakadályozása vagy egyéb módon történő kezelése érdekében.

 

Amennyiben a jogszabályok megengedik, mi, a Ford Motor Company és a Ford Motor Company Group világszerte működő egyéb vállalatai, egyesítjük – és automatizált döntéshozatali folyamatok segítségével elemezzük – a fiókadatait és az Alkalmazás és a Szolgáltatások Ön általi használata során gyűjtött adatokat az általunk tárolt egyéb, Önre és más ügyfelekre vonatkozó adatokkal a fent meghatározott célok érdekében.  Ez az alábbiakat foglalja magában: a jármű diagnosztikai információinak elemzése, visszahívások lefolytatása, marketing és ügyfélszolgálati tevékenységünk hatékonyságának értékelése, piacelemzés és az Ön számára potenciálisan érdekes termékek vagy szolgáltatások azonosítása, valamint kapcsolatfelvétel az ezen termékekről és szolgáltatásokról történő tájékoztatás céljából.  További információért az egyéb kategóriákba tartozó adatokkal kapcsolatban, amelyeket Önről tárolhatunk, tekintse meg  az egyéb Ford-termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos adatvédelmi tájékoztatókat   a helyi Fordconnected.com weboldalon az alábbi alatt.

Biztosítani kívánjuk továbbá, hogy az Önnek küldött üzeneteink és az Önnel való üzenetváltásaink a lehető legértékesebbek legyenek számára. Ezért felhasználunk nyilvános (pl. online) forrásokból és harmadik felektől (például szolgáltatóinktól: tárhely-szolgáltatóktól, elemzésszolgáltatóktól vagy reklámszolgáltatóktól) származó információkat, annak meghatározása érdekében, hogy milyen Ford-termékek és szolgáltatások érdekelhetik Önt. A webanalitikai szolgáltatók és hirdetési szolgáltatások elemzik az online és egyéb forrásokból gyűjtött információkat annak érdekében, hogy tájékoztassanak minket az Ön demográfiai jellemzőiről és érdeklődési köréről, pl. az Ön korára, valamint azokra a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó következtetésekről, amelyek Önt érdekelhetik. Ezután beállításainak megfelelően információt küldhetünk Önnek ezekről a termékekről és szolgáltatásokról FordPass Guide munkatársaink szintén kezelhetik az Önnel kapcsolatban tárolt adatokat, amennyiben Ön kéréssel vagy megkereséssel. Ügyfélkapcsolati központunk is kezelheti az Önnel kapcsolatban tárolt adatokat, amennyiben Ön kéréssel vagy megkereséssel fordul hozzájuk.  Ha nem kívánja, hogy harmadik felektől információkat szerezzünk Önről az ebben a bekezdésben leírt célokra, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot (lásd: Elérhetőségeink rész).

A reklámüzenetekkel kapcsolatos beállításait bármikor frissítheti az Alkalmazás "Marketingopciók" pontjában.

Bizonyos személyes adatok gyűjtése jogszabály által előírt kötelezettségünk. Előfordulhat, hogy személyes adatait az Önnel fennálló szerződés teljesítése céljából, s szerződéses kapcsolat eredményeként is kezeljük. Adatok szolgáltatásának elmulasztása megakadályozhatja, vagy késleltetheti szerződéses kötelezettségeink teljesítését.

Bizonyos korlátozott körülmények között az általunk hozott automatizált döntéseknek jogi, vagy hasonló joghatású következménye lehet Önre. Automatizált döntéseket - ideértve a profilalkotást is - kizárólag az alábbi esetekben hozunk Önre vonatkozóan:

·        a döntések az Önnel fennálló szerződés teljesítéséhez, vagy megkötéséhez szükségesek; 

·        a döntések meghozatalát törvény, vagy uniós jog engedélyezi; vagy 

·        Ön kifejezetten hozzájárul, hogy automatizált döntéshozatalt alkalmazzunk.

Az automatizált döntéshozatallal kapcsolatos további tájékoztatásért Ön felveheti velünk a kapcsolatot, és bizonyos körülmények között kifogással élhet az automatizált döntéshozatal használatát illetően, továbbá kérheti, hogy az automatizált döntések emberi ellenőrzés tárgyát képezzék.

Nem személyes (azaz anonimizált) adatokat bármilyen célra felhasználhatunk és megoszthatunk.

Milyen jogszerű alapon kezeljük az Ön adatait?

Adatait az alábbi jogalapokon kezeljük:

·        a fent leírtak szerint bizonyos Önre vonatkozó adatokat fel kell használnunk, hogy teljesíteni tudjuk az Önnel kötött szerződésünket, hogy biztosítani tudjuk az Ön által igényelt szolgáltatásokat, így lehetővé tenni a Ford Guides (daca este valabil), a Move és a Find funkciók használatát; lehetővé tenni Önnek a jármű bizonyos funkcióinak irányítását; az Alkalmazáson keresztül leadott igénylései teljesítéséhez; hibaelhárításhoz; a MyPerks biztosítása érdekében; valamint a tranzakciókkal kapcsolatos üzenetek küldéséhez.

·        jogos érdekünk fűződik az adatok bizonyos célokra történő kezeléséhez, így a magas szintű funkcionalitás és szolgáltatások biztosítása; a felhasználói élmény és az Önnek küldött marketinganyagok személyre szabása; annak előrejelzése, hogy mely Ford termékek, vagy szolgáltatások érdekelhetik Önt; az Önnel fennálló üzleti kapcsolat javítása; az általunk és a kereskedőink által biztosított szolgáltatások, valamint a beszállítóink által a számunkra, vagy a nevünkben biztosított szolgáltatások minőségének felmérése; új, továbbfejlesztett termékek, szolgáltatások, valamint üzleti és marketingstratégiák kidolgozása; kutatás; saját jogaink vagy mások jogainak védelme; a csalással, a biztonsággal, vagy a magánélet védelmével kapcsolatos problémák felderítése, megakadályozása, vagy egyéb módon történő kezelése. Ha jogos érdekeink érvényesítése érdekében személyes adatokat kezelünk,  szigorú biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk személyes adatainak védelméről és meggyőződünk róla, hogy jogos érdekeinkkel szemben az Ön érdekei, vagy alapvető jogai és szabadságai nem élveznek-e elsőbbséget. Ha további, vagy részletesebb információra van szüksége az érdekmérlegelésünk eredményéről, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba velünk https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

·        Bizonyos esetekben hozzájárulását kérjük adatainak konkrét célokra történő felhasználásához, így a tartózkodási helyének felhasználásához, vagy reklámüzenetek küldéséhez. Ha személyes adatait hozzájárulás alapján használjuk fel, akkor hozzájárulását bármikor visszavonhatja. További részletekért kérjük, olvassa el a jelen Szabályzat "Az Ön jogai..." című részét. https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy

·        adatait kezeljük, amennyiben úgy ítéljük meg, hogy jogi kötelezettségeink teljesítéséhez erre szükség van;

·        adatait kezeljük, amennyiben úgy ítéljük meg, hogy egy személy biztonsága vagy létfontosságú érdeke miatt arra szükség van;

 

 

Hol tároljuk adatait?

Személyes adatainak tárolása helyileg a mobileszközén, valamint az általunk és szolgáltatóink által üzemeltetett szervereken történik. Személyes adatait a magyar adatvédelmi jogszabályokkal összhangban kezeljük, és továbbíthatjuk az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT) területén belül, valamint az EGT-n kívülre is (beleértve az USA-ba). Előfordulhat, hogy azok az országok, ahová adatait továbbítjuk, az Európai Bizottság álláspontja szerint nem biztosítanak megfelelő védelmet a személyes adatok számára. Ezért ha az EGT-n kívülre továbbítjuk személyes adatait, akkor a törvényi kötelezettségeink értelmében szükséges biztonsági intézkedéseket hozunk, hogy biztosítani tudjuk személyes adatainak megfelelő védelmét attól függetlenül, hogy melyik országba továbbítjuk azokat. Ezen biztonsági intézkedések keretében az Ön személyes adataihoz hozzáférő harmadik felektől szerződéses garanciát kérhetünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatai olyan jogszabályi védelemben részesülnek, amelyek egyenértékűek azokkal amelyek az Ön személyes adatait az EGT területén védik. Ha többet szeretne megtudni arról, miként védjük személyes adatait az EGT-n kívülre történő továbbítás esetén, vagy ha másolatot szeretne kérni a személyes adatok védelme érdekében hozott biztonsági intézkedéseinkről, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba (lásd: Elérhetőségeink című rész).

 

Az adatok megosztásának módja:

Az Alkalmazáson és az ahhoz csatlakoztatott járművön/járműveken keresztül szerzett személyes adatokat az alábbiakkal oszthatjuk meg:

·        Hivatalos márkakereskedéseinkkel és leányvállalatainkkal. A "leányvállalataink" megnevezés a közös ellenőrzés vagy tulajdon révén hozzánk tartozó vállalatok csoportját jelöli. A Vállalatcsoporthoz tartozó vállalatok listája itt található: https://corporate.ford.com/global-links.html;

 

·        Partnereinkkel.

Az Ön tartózkodási helyét, haladási irányát és sebességét álnevesített formában megosztjuk a valós idejű közlekedési információkat biztosító HERE szolgáltatóval. A HERE ezt az információt az alábbi hivatkozáson elérhető adatvédelmi tájékoztatójának megfelelően használja fel: [https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy]

·        A járműben lévő Wi-Fi Hotspot aktiválásához létrehozhat egy fiókot hálózati szolgáltatónknál, a Vodafone Global Enterprise Limited vállalatnál (a továbbiakban: Vodafone). Wi-Fi Hotspot-fiókja aktiválásához adatokat elküldünk a Vodafone-nak (a jármű VIN-számát és SIM-azonosítóját). Arról, hogy a Vodafone hogyan használja fel személyes adatait, az adatvédelmi tájékoztatójukban találhat információt. A Wi-Fi Hotspotot a Vodafone biztosítja, és az arra vonatkozó előfizetést a Vodafone kezeli, azonban a Vodafone tájékoztat bennünket arról, ha Ön elér egy adott adatkorlátot, hogy megjeleníthessük az adathasználatra vonatkozó információit az Alkalmazásban, illetve tájékoztatni tudjuk abban az esetben, ha felhívja FordPass Guide munkatársainkat.

 

 

·         Olyan vállalatokkal vagy egyéb szervezetekkel, amelyek a nevünkben biztosítanak szolgáltatásokat, például előfizetés-kezelő szolgáltatók, tárhelyszolgáltató vállalatok, levelezőszolgáltatók, webanalitikai szolgáltatók, rendezvényszervezők és információtechnológiai szolgáltatók;

 

·         Szakmai tanácsadókkal, ügyvédekkel;

 

·         Amennyiben szükségesnek tartjuk a jogszabályi előírások, vagy a hatóságok kérelmeinek teljesítése érdekében; saját magunk, vagy mások jogainak, vagy tulajdonának védelme érdekében; magánszemély biztonságának védelme érdekében; vagy a csalással, a biztonsággal, vagy a magánélet védelmével kapcsolatos problémák felderítése, megakadályozása, vagy egyéb módon történő kezelése érdekében.

 

·        Amennyiben néhány, vagy összes üzletágunkat értékesítjük, az új tulajdonosokkal.

 

Mennyi ideig őrizzük meg az Ön adatait?

 

Azonosítható formában kizárólag a jelen Szabályzatban meghatározott célok teljesítéséhez szükséges ideig őrizzük meg adatait. Ez azt jelenti, hogy addig őrizzük meg az adatokat, amíg az alábbiak közül legalább egy fennáll:

 

-        adataira ésszerű szükség van ahhoz, hogy a Szolgáltatásokat biztosítani tudjuk Önnek;

-        adataira ésszerű szükség van annak a célnak a teljesítéséhez, amely célból Ön megadta vagy nem Öntől gyűjtöttük az adatokat;

-        adataira ésszerű szükség van jogaink vagy tulajdonunk védelme érdekében (általában az Ön joghatósági területén érvényes elévülési ideig); vagy

-        a vonatkozó jogszabályok, vagy rendeletek egyéb okból adatainak megőrzésére köteleznek bennünket.

 

Az Alkalmazásban használt sütiszerű technológiák

 

Mik azok a sütiszerű technológiák?

 

A sütiszerű technológiákat széles körben használják a weboldalak működésének, vagy hatékonyabb működésének biztosítása, valamint annak érdekében, hogy információkat biztosítsanak az oldal tulajdonosai számára. Az alkalmazások gyakran használnak a sütikhez hasonló technológiákat annak érdekében, hogy emlékezzenek az egyes felhasználókra és a kért tartalmat megjelenítsék nekik, vagy termékfejlesztés céljából az alkalmazás felhasználási módjának követésével.

 

A sütiszerű technológiák előnye

 

Ezek a technológiák rendkívül hasznosak, mivel felhasználó-barátabb élményt biztosítanak a felhasználóknak, amikor visszatérnek a korábban már többször használt alkalmazáshoz. Ha ugyanazt az eszközt és böngészőt használja, mint korábban, ezek a technológiák többek között emlékeznek a beállításaira, tájékoztatnak minket arról, hogy Ön hogyan használja az alkalmazást, valamint úgy jelenítik meg a tartalmat, hogy az az Ön érdeklődésének és szükségleteinek jobban megfeleljen.

 

Ezeket a technológiákat az alábbi célokból használjuk fel az Alkalmazásban:

 

·        Elengedhetetlen célok: Ezekre a technológiákra szükség van az oldal alapvető funkcionalitása és a Szolgáltatások biztosítása érdekében.

 

·        Teljesítménnyel kapcsolatos célok: Ezek a technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy javítsuk az Alkalmazás funkcióit, valamint, hogy piackutatást végezzünk a felhasználás nyomon követésével. Az Adobe Analytics segítségével álnevesített profilokat hozunk létre az Alkalmazás használatával kapcsolatban. Az ilyen álnevesített profilok létrehozásával szemben Ön kifogással élhet. Az Aptelligent szolgáltatást is felhasználjuk az eszközéről származó műszaki adatok összegyűjtésére olyan esetekben, amikor az Alkalmazás összeomlik, annak érdekében, hogy megértsük a probléma okát.

 

·        Hirdetési célok: Ezek a technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy felmérjük hirdetési kampányaink sikereit. Az Önnek küldött marketinganyagok személyre szabására is felhasználjuk őket. A hirdetési technológiák használatát bármikor letilthatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" című oldalán.

o   iOS-eszközökön továbbá korlátozhatja ezeknek a technológiáknak hirdetési célokra történő használatát az iOS-beállításokban az "Adatvédelem" - "Hirdetések" lehetőségre kattintva, a "Hirdetéskövetés korlátozása" gomb bekapcsolásával.

o   Android-alapú mobileszközökön a "Beállítások/Fiók /Google/Hirdetések" pontban kikapcsolhatja a személyre szabott hirdetéseket, ha bejelöli a "Letiltás" jelölőnégyzetet.

 

·        A Guide szolgáltatással kapcsolatos célokra: Ha felveszi a kapcsolatot egy Ford Guide munkatárssal, és beleegyezését adja, akkor a Ford Guide munkatársak számára ezen technológiák felhasználásával megjelenítjük Alkalmazása használati előzményeit. Így könnyebben segítséget tudnak nyújtani Önnek.

 

·        Harmadik féllel kapcsolatos célokra: Amennyiben Ön járművében az Alkalmazáson keresztül használja a HERE Live Traffic funkciót, úgy harmadik fél szolgáltatónk, a HERE Global B.V. szintén elhelyezhet sütiket az eszközén. További információkért kérjük, olvassa el a HERE sütikre vonatkozó tájékoztatóját: [https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy]

 

Leküldéses értesítések

 

Eszközének beállításait felhasználva az Alkalmazás leküldéses értesítéseket küldhet Önnek, beleértve a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó értesítéseket. Az Alkalmazás leküldéses értesítéseket küldhet a csatlakoztatott jármű(vek) állapotára vonatkozóan. Ha kikapcsolja a leküldéses értesítéseket az eszköz beállításai között, továbbra is hozzáférhet a Szolgáltatásokhoz az Alkalmazáson keresztül.

 

Gyermekek adatainak védelme

 

Az Alkalmazás nem gyűjt tudatosan 16 évnél fiatalabb gyermekekre vonatkozó személyes adatokat.

 

Az Ön jogai és elérhetőségeink

 

Önt az adatkezeléseinkkel összefüggésben az alábbi jogok illetik meg:

 

  1. Hozzáféréshez való jog: Ön jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy személyes adataihoz hozzáférést kapjon. A hozzáférési jog többek között kiterjed az alábbi információkra is: az adatkezelés célja, a kezelt személyes adatok kategóriái, és azon címzettek, vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték, vagy közölni fogják. Ön jogosult másolatot kérni az adatkezelés alá eső személyes adatairól. További másolatok kérése esetén az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthatunk fel.

 

  1. Helyesbítéshez való jog: Ön jogosult arra, hogy kérésére helyesbítsük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Az adatkezelés céljának függvényében Ön jogosult lehet arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését, ideértve azok kiegészítő nyilatkozat útján történő kiegészítését is.

 

  1. Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog): Ön jogosult arra, hogy kérje az Önre vonatkozó személyes adatok törlését, amely esetben kötelesek vagyunk kérésének eleget tenni.

 

  1. Az adatkezelés korlátozásához való jog: Ön jogosult arra, hogy kérje a személyes adatai kezelésének korlátozását. Ilyen esetben az érintett adatokat megjelöljük, és azokat kizárólag csak meghatározott célokból kezelhetjük.

 

  1. Az adathordozhatósághoz való jog: Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket a személyes adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályoznánk.

 

  1. Tiltakozáshoz való jog:

 

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak általunk történő kezelése ellen, ideértve a jogos érdeken alapuló profilalkotást és reklámüzenetek küldését. Amennyiben Önt megilleti a tiltakozáshoz való jog, és Ön gyakorolja e jogát, az Ön személyes adatait nem kezeljük tovább a megalapozott tiltakozással érintett célokból. E jog gyakorlása nem jár költségekkel.

 

Ez a jog nem illeti meg Önt, amennyiben a személyes adatai kezelése szerződéskötést megelőző lépések megtétele, vagy már megkötött szerződés teljesítése érdekében szükséges.

 

A fenti pontokban jelzett jogait úgy gyakorolhatja, hogy kapcsolatba lép velünk az első pontban jelzett elérhetőségeken, vagy ha kapcsolatba lép az Adatvédelmi Tisztviselőnkkel.

 

Panaszhoz való jog: Ön jogosult továbbá a személyes adatai kezelésével kapcsolatban panaszt benyújtani a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., telefon: +36-1-391-1400, Fax: +36-1-391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu)

 

Javasoljuk, hogy amennyiben személyes adataiban változás következik be, vagy az általunk tárolt adatai helytelenek, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje az adatok frissítését.

 

 

Adatainak felhasználásával kapcsolatos kérdések vagy aggályok esetén, illetve jogainak érvényesítése céljából felveheti e-mailen a kapcsolatot FordPass Guide munkatársunkkal vagy a helyi adatkezelővel az alábbi címen: https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

Adatvédelmi tisztviselőnket közvetlenül is megkeresheti az alábbi címen:

dpeurope@ford.com  

 

 

Adatai biztonsága

 

Adatainak védelmét, biztonságát és pontosságát a megfelelő rendszerek, szabályzatok, eljárások, valamint technológiák felhasználásával biztosítjuk. 

 

Egyéb weboldalak

 

Az Alkalmazás tartalmazhat egyéb alkalmazásokra, vagy weboldalakra mutató hivatkozásokat, amelyek nem tartoznak ellenőrzésünk alá, és amelyekre a jelen Szabályzat nem vonatkozik. Amennyiben a megadott hivatkozásokon keresztül felkeresi ezeket a weboldalakat, az adott webhely üzemeltetői adatokat gyűjthetnek Önről, és azt felhasználhatják saját adatvédelmi tájékoztatójuknak megfelelően, amely különbözhet a miénktől.

 

Az Adatvédelmi és sütikre vonatkozó szabályzat hatálybalépésének dátuma és módosításai

 

Jelen Szabályzatot frissíthetjük annak érdekében, hogy tükrözze az Alkalmazásban, adatvédelmi gyakorlatunkban, valamint az adatok felhasználásában vagy a vonatkozó jogszabályokban bekövetkezett változtatásokat.

 

Amennyiben változtatunk a jelen Szabályzaton, értesíteni fogjuk a módosításokról. Amennyiben a változások alapvetően érintik az adatkezelés természetét, vagy egyéb módon jelentős hatással vannak Önre, úgy azt időben jelezni fogjuk, hogy Önnek lehetősége legyen jogait érvényesíteni (pl. A adatkezelés ellen tiltakozni).

 

Az eszköz helyére és a sütiszerű technológiák használatára vonatkozó hozzájárulások

 

Az eszköz helyére és a reklámüzenetek személyre szabásához használt sütiszerű technológiákra vonatkozóan Ön az alábbi szövegezésű hozzájárulást tehette:

 

Sütiszerű technológia

 

Az Ön beleegyezésével felhasználhatjuk mobileszköze egyedi azonosítóját, és sütiszerű technológiákat alkalmazhatunk az Önnek megjelenített hirdetések személyre szabása céljából. A beleegyezés visszavonása korlátozhatja, vagy akadályozhatja az applikáció bizonyos funkcióinak használatát.

Az eszköz tartózkodási helyének megosztása

 

Annak érdekében, hogy Ön használni tudja az alkalmazás bizonyos funkcióit, szeretnénk összegyűjteni, felhasználni és megosztani a mobileszköze tartózkodási helyére vonatkozó adatokat. A beleegyezés visszavonása korlátozhatja, vagy akadályozhatja az applikáció bizonyos funkcióinak használatát.

2. A FordPass használata a FordPass Connect szolgáltatással (hamarosan elérhető itt: Magyarország)

Röviden:

Adatokat gyűjtünk Önről és az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járművéről/járműveiről, és azok felhasználásával biztosítjuk az Alkalmazáson keresztül nyújtott szolgáltatásokat (a továbbiakban: Szolgáltatások), beleértve a Szolgáltatások elengedhetetlen részét képező "MyPerks" jutalmazási programot. Ha csatlakoztatja a járművét/járműveit az Alkalmazáshoz, akkor néhány Szolgáltatás biztosításához szükségünk lesz a jármű internetkapcsolatára a járműre vonatkozó adatok összegyűjtéséhez.

Ha egynél több fiókot csatlakoztat egy járműhöz, kérjük, vegye figyelembe a következőt:

·        a jármű helymeghatározása a járműhöz csatlakoztatott összes fiók felhasználói számára látható lesz, és

·        az adott fiókok összes felhasználója hozzá tud férni a Szolgáltatásokhoz, beleértve azokat a Szolgáltatásokat, amelyek segítségével a jármű (adott esetben) távolról indítható, zárható és nyitható, valamint amelyek a jármű állapotára (pl. üzemanyagszintjére) vonatkozó információkat jelenítenek meg.

Hasonlóképpen, ha Ön az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járművet vezet, akkor az Alkalmazás felhasználó(i) hozzáférhetnek a jármű helyéhez, valamint azokhoz a Szolgáltatásokhoz, amelyek segítségével a jármű (adott esetben) távolról indítható, zárható és nyitható, valamint amelyek a jármű állapotára (pl. üzemanyagszintjére) vonatkozó információkat jelenítenek meg.

Letilthatja az adatok jármű és Alkalmazás közötti megosztását, illetve a járművet véglegesen leválaszthatja az Alkalmazásról a jármű Csatlakozási beállítások menüpontja alatt, valamint az Alkalmazás Fiókok pontjában található GYIK tudástár cikkek segítségével. Ha leválasztja a járművet az Alkalmazásról, vagy letiltja az adatoknak a jármű és az Alkalmazás közötti megosztását a járműben található vezérlőkön keresztül, akkor előfordulhat, hogy bizonyos Szolgáltatásokat nem fog tudni használni.  Például ha letiltja a GPS földrajzi helymeghatározási adatokat, akkor a Life Traffic funkció nem tud friss közlekedési információkat biztosítani, valamint ha letiltja a jármű adatainak megosztását és a távoli vezérlést, akkor nem fogja tudni távolról zárni vagy nyitni a járművet.

Az általunk gyűjtött adatokat összesítjük az általunk Önről tárolt további adatokkal, és felhasználjuk egyéb célokra, például ezen információ alapján olyan termékeket, vagy szolgáltatásokat ajánlunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt. A marketing közleményekkel kapcsolatos beállításait bármikor frissítheti az Alkalmazás "Marketingopciók" pontjában.

Ön jogosult tájékoztatást kérni tőlünk az Önről kezelt személyes adataival kapcsolatban, kérheti azok helyesbítését, meghatározott keretek között azok törlését, másolatot kérhet ezen adatokról, illetve részben kérheti azok kezelésének korlátozását, vagy tiltakozhat az adatkezelés ellen.

Amennyiben Ön hozzájárul, összegyűjtjük az Alkalmazáshoz csatlakoztatott eszköze és járműve(i) GPS földrajzi helymeghatározási adatait, annak érdekében, hogy azok alapján biztosítani tudjuk a Szolgáltatásokat Önnek, illetve a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célok érdekében. Erre vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" részében és a jármű beállításaiban.

Az Alkalmazás a sütikhez hasonló technológiákat használ annak érdekében, hogy biztosítani tudja a Szolgáltatásokat, hogy álnevesített profilokat hozzon létre az Alkalmazás felhasználásával kapcsolatban, valamint, amennyiben Ön hozzájárul, reklámozási célokra. Ezen technológiák reklámozási célú felhasználására vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" pontjában.

Adatait az Európai Gazdasági Térségen kívülre is továbbíthatjuk. Megoszthatjuk leányvállalatainkkal, kereskedőinkkel, szolgáltatóinkkal.

Ha az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járművét/járműveit mások is használhatják, akkor kérjük, tájékoztassa az adott személyeket az Alkalmazás használatáról, valamint az Alkalmazás és a hozzá csatlakoztatott jármű(vek) közötti adatmegosztás megakadályozásának módjáról, és tájékoztassa az érintett személyeket arról, hogy a jelen Szabályzat elérhető a Ford helyi webhelyén és a Fordconnected.com oldalon

 

További részletek:

Az Alkalmazáson keresztül gyűjtött és felhasznált adatok:

A Szolgáltatással kapcsolatos adatok: A használt Szolgáltatástól függően az alábbi adatokat gyűjthetjük és használhatjuk fel:  

 

·        Move: Az Alkalmazáson keresztül Ön által biztosított adatokat (az Ön e-mail címét, felhasználói azonosítóját, jelszavát, megszólítását, család- és utónevét, telefonszámát, lakcímét, valamint fizetési adatait (a továbbiakban: Fiókadatok)), valamint az Alkalmazással összekapcsolt jármű(vek)re vonatkozó adatokat (lásd a járműadatokat alább) a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt  módokon gyűjtjük. Így az alvázszámot (a továbbiakban: VIN) és a futásteljesítményre vonatkozó adatokat felhasználjuk ahhoz, hogy Ön kapcsolatba léphessen Ford márkakereskedőjével és időpontot egyeztethessen; az Alkalmazás eléréséhez használt eszköz GPS földrajzi helymeghatározási adatait (az Ön hozzájárulásával), hogy azok segítségével közlekedési módokat kereshessen és foglalhasson le, valamint a járműre vonatkozó adatokat, amelyek segítségével távolról vezérelheti a jármű bizonyos funkcióit és ellenőrizheti járműve állapotát.

 

·        Find: A címeket és az Alkalmazáson keresztül megadott egyéb adatokat gyűjtjük. Ha hozzájárul, akkor az Alkalmazáshoz használt mobileszközének, valamint az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járművének/járműveinek földrajzi helyre vonatkozó GPS-adatait is összegyűjtjük. Ezeket az adatokat a Szolgáltatások biztosítása érdekében, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban meghatározott célokból kezeljük. Így a jármű helyének meghatározására, annak Alkalmazásban történő megjelenítésére, valamint a közeli benzinkutak, közlekedési lehetőségek, érdekes helyek, parkolási lehetőségek, Ford márkakereskedések megjelenítésére, valamint megfelelő úttervezés céljára.

 

·        Guides (daca este valabil): Ha e-mailen keresztül kapcsolatba lép egy Ford Guide munkatárssal, akkor az üzenetváltásra vonatkozóan adatokat gyűjtünk. Ezeket az adatokat minőségellenőrzési és képzési célokra, a Szolgáltatások biztosításához, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban leírt célokra használjuk fel. Ha Ön hozzájárul, akkor a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében a Ford Guide munkatársak megtekinthetik Alkalmazása előzményeit.

 

·        Fiókkezelés: Ön adatokat szolgáltathat magáról az Alkalmazásban kitöltött űrlapokon keresztül, amikor letölti az Alkalmazást, fiókot igényel, vagy feliratkozik valamelyik Szolgáltatásra. Az Ön által szolgáltatott Fiókadatok az e-mail címét, felhasználói azonosítóját, jelszavát, megszólítását, család- és utónevét, telefonszámát, lakcímét, valamint fizetési adatait tartalmazhatják. A mobileszközre vonatkozóan is gyűjthetünk információkat, ideértve a szoftver, vagy az operációs rendszer változatára vonatkozó adatokat, az egyéni eszközazonosítókat, az IP-címeket és a mobilhálózatra vonatkozó adatokat. Ezen adatokat fiókja létrehozásához és kezeléséhez, a Szolgáltatások biztosításához, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célokra használjuk fel. Az adatokat összevonhatjuk más olyan adatokkal, amelyeket Ön korábban már megadott nekünk (nem kizárólag az alkalmazáson keresztül), vagy amelyeket közforrásokból vagy harmadik féltől származó szolgáltatókból gyűjtöttünk össze annak biztosítása érdekében, hogy az Ön adatai naprakészek legyenek, amely adatminőségi célt szolgál.

 

 

 

Járműre vonatkozó adatok: A járműre vonatkozó adatokat az Alkalmazáson belüli űrlapok kitöltésével adhatja meg.  Ezek közé tartozik a VIN, a rendszám, valamint a futásteljesítmény. Hozzájárulásával összegyűjtjük és felhasználjuk a mobilkészülék és a jármű GPS földrajzi helymeghatározását. Az Alkalmazáshoz csatlakoztatott jármű(vek)re vonatkozóan is gyűjthetünk adatokat, a hardvermodell- és az alkatrészszámokat, a jármű rendszereinek állapotát (pl. üzemanyagszint, gumiabroncsnyomás, motor, járművön belüli Wi-Fi és zárak), a járműdiagnosztikai adatokat, a kilométer-számlálóból származó adatot, valamint a jármű teljesítményére vonatkozó egyéb adatokat, a vezetési jellemzőket, a sebességre, a gázpedál használatára, a kormányzásra, a biztonsági övekre, valamint a jármű használatára vonatkozó adatokat. Ezeket az adatokat a Szolgáltatások biztosítására, valamint a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben a jelen Szabályzatban foglalt célokra használjuk fel. A jármű fedélzeti beállításai segítségével Ön meghatározhatja, hogy az Alkalmazáshoz csatlakoztatott jármű(vek) milyen adatokat küldenek nekünk. Ha korlátozza a járműve által küldött adatokat, az korlátozhatja, vagy megakadályozhatja bizonyos Szolgáltatások használatát.

 

MyPerks-adatok: Ha létrehoz egy Ford Pass-fiókot, akkor a jutalmak (a továbbiakban: Előnyök) biztosítása érdekében felhasználjuk azokat az adatokat, amelyeket arról gyűjtünk, hogy Ön miként használja a Szolgáltatásokat, valamint összegyűjtjük a Fiókadatokat is. Ez a Szolgáltatások szerves részét képezi.

Felhasználási profilok: Marketing és piackutatási célokból, valamint a szolgáltatások javítása érdekében álnevesített profilokat gyűjtünk arról, ahogyan Ön az Alkalmazást használja, az adott Szolgáltatások és funkciók felhasználásának idejét és módját.  Amennyiben ezeket a profilokat hozzájárulás alapján gyűjtjük, az Alkalmazás "Marketingopciók" pontjában Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását.

Önre és az eszközére vonatkozó műszaki adatok: Minden alkalommal, amikor az Alkalmazást használja, az Alkalmazás automatikusan hozzáfér a készülék műszaki adataihoz, az olyan mobileszköz-információkhoz, mint a szoftver vagy az operációs rendszer verziója, egyedi eszközazonosítók, IP-cím és mobilhálózati információk, beállítások, valamint az Alkalmazás és a Szolgáltatások felhasználásának módja. Az Alkalmazás felhasználására és teljesítményére vonatkozó információkat is gyűjtünk, beleértve az Alkalmazás összeomlását.

Helymeghatározási adatok: Amennyiben Ön hozzájárulását adja, úgy az egyes Szolgáltatások a Globális helymeghatározó rendszer (GPS) valós idejű adatait is felhasználja az aktuális tartózkodási helyének eszköz alapján történő meghatározására, így a legközelebbi márkakereskedés, a kiválasztott márkakereskedéshez vezető út, valamint a közeli parkolási lehetőségek megjelenítése érdekében. Az egyes Szolgáltatások keretén belül meghatározzuk az Ön tartózkodási helyét közvetlenül a járműből, annak érdekében, hogy eszköze segítségével meghatározhassa járműve helyét, és hogy azt az Alkalmazásban megjeleníthessük. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" pontjában, illetve a járműben található beállításokon keresztül; ez azonban korlátozhatja, vagy megakadályozhatja egyes Szolgáltatások használatát.

 

Ha az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járműben Ön használja a Here Live Traffic funkciót, akkor azonosítás céljából begyűjtjük a jármű VIN-számát, majd a jármű helyzetére, haladási irányára és sebességére vonatkozó adatokat álnevesített formában megosztjuk a HERE Global B.V. (a továbbiakban: HERE) harmadik fél szolgáltatónkkal. A HERE ezeket az adatokat a következő hivatkozáson elérhető adatvédelmi megfelelően használja fel: https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy   

 

 

Ön dönthet úgy, hogy nem ad meg bizonyos személyes adatokat, de ez korlátozhatja, vagy megakadályozhatja egyes Szolgáltatások használatát (így ha nem csatlakoztat járművet, akkor nem tudja majd használni a zárási és nyitási funkciót).

Hogyan használjuk fel az Ön adatait?

Az Alkalmazáson és a csatlakoztatott járművön/járműveken keresztül gyűjtött információkat a Szolgáltatások biztosítása érdekében használjuk fel, beleértve a fent leírtakat.

 

Az Ön adatait a Szolgáltatások biztosításával összefüggésben az alábbi jogszerű célokra használjuk fel:

 

 

·        magas szintű funkciók és szolgáltatások biztosításához;

·        bizonyos járműfunkciók vezérlésének lehetővé tételéhez az Ön számára;

·        az Ön kérései teljesítéséhez és megkeresései kezeléséhez;

·        az Önnel fennálló üzleti kapcsolat kezelésére és javítására

·        az általunk és kereskedőink által biztosított szolgáltatások, valamint a beszállítóink által számunkra vagy a nevünkben biztosított szolgáltatások minőségének értékelésére;

·        marketinganyagok küldése céljából kommunikációs beállításainak megfelelően;

·        a felhasználói élmény és a kiküldött marketinganyagok személyre szabására;

·        hibaelhárításra;

·        kutatásra és új, jobb minőségű termékek, szolgáltatások, valamint üzleti és marketingstratégiák kifejlesztésére.

·        jogszabályi követelményeknek vagy hatósági kérelmeknek való megfelelés érdekében;

·        saját vagy mások jogainak és tulajdonának védelme érdekében;

·        egyének személyi biztonságának védelme érdekében; valamint

·        a csalással, a biztonsággal vagy a magánélet védelmével kapcsolatos problémák felderítése, megakadályozása,vagy egyéb módon történő kezelése érdekében.

 

Amennyiben a jogszabályok megengedik, mi, a Ford Motor Company és a Ford Motor Company Group világszerte működő egyéb vállalatai, egyesíthetjük – és automatizált döntéshozatali folyamatok segítségével elemezhetjük – a fiókadatait és az Alkalmazás és a Szolgáltatások Ön általi használata során gyűjtött adatokat az általunk tárolt egyéb, Önre és más ügyfelekre vonatkozó adatokkal a fent meghatározotti célok érdekében.  Ez az alábbiakat foglala magában: a jármű diagnosztikai információinak elemzése, visszahívások lefolytatása, marketing és ügyfélszolgálati tevékenységünk hatékonyságának értékelése, piacelemzés és az Ön számára potenciálisan érdekes termékek, vagy szolgáltatások azonosítása, valamint kapcsolatfelvétel az ezen termékekről és szolgáltatásokról történő tájékoztatás céljából.  További információért az egyéb kategóriákba tartozó adatokkal kapcsolatban, amelyeket Önről tárolhatunk, tekintse meg az egyéb Ford-termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos adatkezelési tájékoztatókatban pl. a helyi Fordconnected.com weboldalon az alábbi alatt.

Biztosítani kívánjuk továbbá, hogy az Önnek küldött üzeneteink és az Önnel való üzenetváltásaink a lehető legértékesebbek legyenek az Ön számára. Ezért felhasználunk nyilvános (pl. online) forrásokból és harmadik felektől (így szolgáltatóinktól: tárhelyszolgáltatóktól, webanalitikai szolgáltatóktól vagy reklámszolgáltatóktól) származó információkat annak meghatározása érdekében, hogy milyen Ford-termékek és szolgáltatások érdekelhetik Önt. A webanalitikai szolgáltatók és hirdetési szolgáltatások elemzik az online és egyéb forrásokból gyűjtött információkat annak érdekében, hogy tájékoztassanak minket az Ön demográfiai jellemzőiről és érdeklődési köréről, pl. az Ön korára, valamint azokra a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó következtetésekről, amelyek Önt érdekelhetik. Ezután beállításainak megfelelően információt küldhetünk Önnek ezekről a termékekről és szolgáltatásokról. FordPass Guide munkatársaink szintén kezelhetik az Önnel kapcsolatban tárolt adatokat, amennyiben Ön kéréssel vagy megkereséssel kapcsolatban hozzájuk fordul.  Ha nem kívánja, hogy harmadik felektől információkat szerezzünk Önről az ebben a bekezdésben leírt célokra, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot (lásd: Elérhetőségeink rész).

A reklámüzenetekre vonatkozó beállításait bármikor frissítheti az Alkalmazás "Marketingopciók" pontjában.

Bizonyos személyes adatok gyűjtése jogszabály által előírt kötelezettségünk. Előfordulhat, hogy személyes adatai az Önnel fennálló szerződés teljesítése céljából és szerződéseses kapcsolat eredményeként is kezeljük. Az elmulasztása megakadályozhatja, vagy késleltetheti szerződéses kötelezettségeink teljesítését.

Bizonyos korlátozott körülmények között az általunk hozott automatizált döntéseknek jogi, vagy hasonló joghatású következménye lehet Önre. Automatizált döntéseket - ideértve a profilalkotást is - kizárólag az alábbi esetekben hozunk Önre vonatkozóan:

·        a döntések az Önnel fennálló szerződés teljesítéséhez, vagy megkötéséhez szükségesek; 

·        a döntések meghozatalát a törvény vagy uniós jog engedélyezi; vagy 

·        Ön kifejezetten hozzájárul, hogy automatizált döntéshozatalt alkalmazzunk.

Az automatizált döntéshozatallal kapcsolatos további tájékoztatásért Ön felveheti velünk a kapcsolatot, és bizonyos körülmények között kifogással élhet az automatizált döntéshozatal használatát illetően, továbbá kérheti, hogy az automatizált döntések emberi ellenőrzés tárgyát képezzék.

Nem személyes (azaz anonimizált) adatokat bármilyen célra felhasználhatunk és megoszthatunk.

Milyen jogszerű alapon kezeljük az Ön adatait?

Adatait az alábbi jogalapokon kezeljük:

·        a fent leírtak szerint bizonyos Önre vonatkozó adatokat fel kell használnunk annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk az Önnel kötött szerződésünket, hogy biztosítani tudjuk az Ön által igényelt szolgáltatásokat, így lehetővé tenni a Ford Guides (daca este valabil), a Move és a Find funkciók használatát; lehetővé tenni Önnek a jármű bizonyos funkcióinak irányítását; az Alkalmazáson keresztül leadott igénylései teljesítéséhez; hibaelhárításhoz; a MyPerks biztosítása érdekében; valamint a tranzakciókkal kapcsolatos üzenetek küldéséhez.

·        jogos érdekünk fűződik az adatok bizonyos célokra történő kezeléséhez, így a magas szintű funkcionalitás és szolgáltatások biztosítása; a felhasználói élmény és az Önnek küldött marketinganyagok személyre szabása; annak előrejelzése, hogy mely Ford termékek, vagy szolgáltatások érdekelhetik Önt; az Önnel fennálló üzleti kapcsolat javítása; az általunk és a kereskedőink által biztosított szolgáltatások, valamint a beszállítóink által a számunkra, vagy a nevünkben biztosított szolgáltatások minőségének felmérése; új, továbbfejlesztett termékek, szolgáltatások, valamint üzleti és marketingstratégiák kidolgozása; kutatás; saját jogaink, vagy mások jogainak védelme; a csalással, a biztonsággal, vagy a magánélet védelmével kapcsolatos problémák felderítése, megakadályozása, vagy egyéb módon történő kezelése. Ha jogos érdekeink érvényesítése érdekében személyes adatokat kezelünk, szigorú biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk személyes adatainak védelméről és meggyőződünk róla, hogy jogos érdekeinkkel szemben az Ön érdekei, vagy alapvető jogai és szabadságai nem élveznek-e elsőbbséget. Ha további, vagy részletesebb információra van szüksége az érdekmérlegelés eredményéről, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba velünk (lásd: Elérhetőségeink című rész).

·        Bizonyos esetekben hozzájárulását kérjük adatainak konkrét célokra történő felhasználásához, például így a tartózkodási helyének felhasználásához, vagy reklámüzenetek küldéséhez. Ha személyes adatait hozzájárulás alapján használjuk fel, akkor hozzájárulását bármikor visszavonhatja. További részletekért kérjük, olvassa el a jelen Szabályzat "Az Ön jogai..." című részét.

·        adatait kezeljük, amennyiben úgy ítéljük meg, hogy jogi kötelezettségeink teljesítéséhez erre szükség van;

·        adatait kezeljük, amennyiben úgy ítéljük meg, hogy egy személy biztonsága vagy létfontosságú érdeke miatt arra szükség van;

Hol tároljuk adatait?

Személyes adatainak tárolása helyileg a mobileszközén, valamint az általunk és szolgáltatóink által üzemeltetett szervereken történik.  Személyes adatait a magyar adatvédelmi jogszabályokkal összhangban kezeljük, és továbbíthatjuk az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT) területén belül, valamint az EGT-n kívülre is (beleértve az USA-ba). Előfordulhat, hogy azok az országok, ahová adatait továbbítjuk, az Európai Bizottság álláspontja szerint nem biztosítanak megfelelő védelmet a személyes adatok számára. Ezért ha az EGT-n kívülre továbbítjuk személyes adatait, akkor a törvényi kötelezettségeink értelmében szükséges biztonsági intézkedéseket hozunk, hogy biztosítani tudjuk személyes adatainak megfelelő védelmét attól függetlenül, hogy melyik országba továbbítjuk azokat. Ezen biztonsági intézkedések keretében az Ön személyes adataihoz hozzáférő harmadik felektől szerződéses garanciát kérhetünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatai olyan jogszabályi védelemben részesülnek, amelyek egyenértékűek azokkal amelyek az Ön személyes adatait az EGT területén védik. Ha többet szeretne megtudni arról, miként védjük személyes adatait az EGT-n kívülre történő továbbítás esetén, vagy ha másolatot szeretne kérni a személyes adatok védelme érdekében hozott biztonsági intézkedéseinkről, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba (lásd: Elérhetőségeink című rész).

Az adatok megosztásának módja:

 

Ha egynél több fiókot csatlakoztat egy járműhöz, kérjük, vegye figyelembe a következőt:

·        a jármű helymeghatározása a járműhöz csatlakoztatott összes fiók felhasználói számára látható lesz, és

·        az adott fiókok összes felhasználója hozzá tud férni a Szolgáltatásokhoz, beleértve azokat a Szolgáltatásokat, amelyek segítségével a jármű (adott esetben) távolról indítható, zárható és nyitható, valamint amelyek a jármű állapotára (pl. üzemanyagszintjére) vonatkozó információkat jelenítenek meg.

Hasonlóképpen, ha Ön az Alkalmazáshoz csatlakoztatott járművet vezet, akkor az Alkalmazás felhasználó(i) hozzáférhetnek a jármű helyéhez, valamint azokhoz a Szolgáltatásokhoz, amelyek segítségével a jármű (adott esetben) távolról indítható, zárható és nyitható, valamint amelyek a jármű állapotára (pl. üzemanyagszintjére) vonatkozó információkat jelenítenek meg.

Letilthatja az adatok jármű és Alkalmazás közötti megosztását, illetve a járművet véglegesen leválaszthatja az Alkalmazásról a jármű Csatlakozási beállítások menüpontja alatt, valamint az Alkalmazás Fiókok pontjában található GYIK tudástár cikkek segítségével. Ha leválasztja a járművet az Alkalmazásról, vagy letiltja az adatoknak a jármű és az Alkalmazás közötti megosztását a járműben található vezérlőkön keresztül, akkor előfordulhat, hogy egyes Szolgáltatásokat nem fog tudni használni.  Például ha letiltja a GPS földrajzi helymeghatározási adatokat, akkor a Life Traffic funkció nem tud friss közlekedési információkat biztosítani, valamint ha letiltja a jármű adatainak megosztását és a távoli vezérlést, akkor nem fogja tudni távolról zárni vagy nyitni a járművet.

Ha olyan járművet próbál csatlakoztatni az Alkalmazáshoz, amelyet egy másik felhasználó korábban már csatlakoztatott, akkor az Ön nevét, valamint csatlakoztatási szándékát megosztjuk az Alkalmazáson keresztül azzal a felhasználóval, aki a járművet először csatlakoztatta. A felhasználó ezután elfogadhatja vagy elutasíthatja a jármű csatlakoztatására vonatkozó kérelmét.

Bizonyos Szolgáltatások biztosításához meg kell osztanunk személyes adatait partnereinkkel.

·        Az Ön tartózkodási helyét, haladási irányát és sebességét álnevesített formában megosztjuk a valós idejű közlekedési információkat biztosító HERE szolgáltatóval. A HERE ezt az információt a következő hivatkozáson elérhető adatvédelmi tájékoztatójának megfelelően használja fel: [https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy.]  

 

·        A járműben lévő Wi-Fi Hotspot aktiválásához létrehozhat egy fiókot hálózati szolgáltatónknál, a Vodafone Global Enterprise Limited vállalatnál (a továbbiakban: Vodafone). Wi-Fi Hotspot-fiókja aktiválásához egyes adatokat elküldünk a Vodafone-nak (így a jármű VIN-számát és SIM-azonosítóját). Arról, hogy a Vodafone hogyan használja fel személyes adatait, az adatvédelmi tájékoztatójukban találhat információt. A Wi-Fi Hotspotot a Vodafone biztosítja, és az arra vonatkozó előfizetést a Vodafone kezeli, azonban a Vodafone tájékoztat bennünket arról, ha Ön elér egy adott adatkorlátot, hogy megjeleníthessük az adathasználatra vonatkozó információit az Alkalmazásban, illetve tájékoztatni tudjuk abban az esetben, ha felhívja FordPass Guide munkatársainkat.

 

Az Alkalmazáson és az ahhoz csatlakoztatott járművön/járműveken keresztül szerzett személyes adatokat az alábbi módokon meg is oszthatjuk:

·        Hivatalos márkakereskedéseinkkel és leányvállalatainkkal. A "leányvállalataink" megnevezés a közös ellenőrzés, vagy tulajdon révén hozzánk tartozó vállalatok csoportját jelöli. A Vállalatcsoporthoz tartozó vállalatok listája itt található: https://corporate.ford.com/global-links.html#s0f1

 

·         Szakmai tanácsadókkal, ügyvédekkel;

 

·         Amennyiben szükségesnek tartjuk a jogszabályi előírások, vagy a hatóságok kérelmeinek teljesítése érdekében; saját magunk, vagy mások jogainak, vagy tulajdonának védelme érdekében; magánszemély biztonságának védelme érdekében; vagy a csalással, a biztonsággal, vagy a magánélet védelmével kapcsolatos problémák felderítése, megakadályozása, vagy egyéb módon történő kezelése érdekében.

 

·        Amennyiben néhány, vagy összes üzletágunkat értékesítjük, az új tulajdonosokkal.

 

 

 

Mennyi ideig őrizzük meg az Ön adatait?

 

Azonosítható formában kizárólag a jelen Szabályzatban meghatározott célok teljesítéséhez szükséges ideig őrizzük meg adatait. Ez azt jelenti, hogy addig őrizzük meg az adatokat, amíg az alábbiak közül legalább egy fennáll:

 

-        adataira ésszerű szükség van ahhoz, hogy a Szolgáltatásokat biztosítani tudjuk Önnek;

-        adataira ésszerű szükség van annak a célnak a teljesítéséhez, amely célból Ön megadta vagy nem Öntől gyűjtöttük az adatokat;

-        adataira ésszerű szükség van jogaink vagy tulajdonunk védelme érdekében (általában az Ön joghatósági területén érvényes elévülési ideig); vagy

-        a vonatkozó jogszabályok vagy rendeletek egyéb okból adatainak megőrzésére köteleznek bennünket.

 

Az Alkalmazásban használt sütiszerű technológiák

 

Mik azok a sütiszerű technológiák?

 

A sütiszerű technológiákat széles körben használják a weboldalak működésének, vagy hatékonyabb működésének biztosítása, valamint annak érdekében, hogy információkat biztosítsanak az oldal tulajdonosai számára. Az alkalmazások gyakran használnak a sütikhez hasonló technológiákat annak érdekében, hogy emlékezzenek az egyes felhasználókra és a kért tartalmat megjelenítsék nekik, vagy termékfejlesztés céljából az alkalmazás felhasználási módjának követésével.

 

A sütiszerű technológiák előnye

 

Ezek a technológiák rendkívül hasznosak, mivel felhasználó-barátabb élményt biztosítanak a felhasználóknak, amikor visszatérnek a korábban már többször használt alkalmazáshoz. Ha ugyanazt az eszközt és böngészőt használja, mint korábban, ezek a technológiák többek között emlékeznek a beállításaira, tájékoztatnak minket arról, hogy Ön hogyan használja az alkalmazást, valamint úgy jelenítik meg a tartalmat, hogy az az Ön érdeklődésének és szükségleteinek jobban megfeleljen.

 

Ezeket a technológiákat az alábbi célokból használjuk fel az Alkalmazásban:

 

·        Elengedhetetlen célok: Ezekre a technológiákra szükség van az oldal alapvető funkcionalitása és a Szolgáltatások biztosítása érdekében.

 

·        Teljesítménnyel kapcsolatos célok: Ezek a technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy javítsuk az Alkalmazás funkcióit, valamint hogy piackutatást végezzünk a felhasználás nyomon követésével. Az Adobe Analytics segítségével álnevesített profilokat hozunk létre az Alkalmazás használatával kapcsolatban. Az ilyen álnevesített profilok létrehozásával szemben Ön kifogással élhet. Az Aptelligent szolgáltatást is felhasználjuk az eszközéről származó műszaki adatok összegyűjtésére olyan esetekben, amikor az Alkalmazás összeomlik, annak érdekében, hogy megértsük a probléma okát.

 

·        Hirdetési célok: Ezek a technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy felmérjük hirdetési kampányaink sikereit. Az Önnek küldött marketinganyagok személyre szabására is felhasználjuk őket. A hirdetési technológiák használatát bármikor letilthatja az Alkalmazás "Adataim kezelése" című oldalán.

o   iOS-eszközökön továbbá korlátozhatja ezeknek a technológiáknak hirdetési célokra történő használatát az iOS-beállításokban az "Adatvédelem" - "Hirdetések" lehetőségre kattintva, a "Hirdetéskövetés korlátozása" gomb bekapcsolásával.

o   Android-alapú mobileszközökön a "Beállítások/Fiók /Google/Hirdetések" pontban kikapcsolhatja a személyre szabott hirdetéseket, ha bejelöli a "Letiltás" jelölőnégyzetet.

 

·        A Guide szolgáltatással kapcsolatos célokra: Ha felveszi a kapcsolatot egy Ford Guide munkatárssal, és beleegyezését adja, akkor a Ford Guide munkatársak számára ezen technológiák felhasználásával megjelenítjük Alkalmazása használati előzményeit. Így könnyebben segítséget tudnak nyújtani Önnek.

 

·        Harmadik féllel kapcsolatos célokra: Amennyiben Ön járművében az Alkalmazáson keresztül használja a HERE Live Traffic funkciót, úgy harmadik fél szolgáltatónk, a HERE Global B.V. szintén elhelyezhet sütiket az eszközén. További információkért kérjük, olvassa el a HERE sütikre vonatkozó tájékoztatóját: https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy

 

Leküldéses értesítések

 

Eszközének beállításait felhasználva az Alkalmazás leküldéses értesítéseket küldhet Önnek, beleértve a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó értesítéseket. Az Alkalmazás leküldéses értesítéseket küldhet a csatlakoztatott jármű(vek) állapotára vonatkozóan. Ha kikapcsolja a leküldéses értesítéseket az eszköz beállításai között, továbbra is hozzáférhet a Szolgáltatásokhoz az Alkalmazáson keresztül.

 

Gyermekek adatainak védelme

 

Az Alkalmazás nem gyűjt tudatosan 16 évnél fiatalabb gyermekekre vonatkozó személyes adatokat.

 

Az Ön jogai és elérhetőségeink

 

Önt az adatkezeléseinkkel összefüggésben az alábbi jogok illetik meg:

 

  1. Hozzáféréshez való jog: Ön jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy személyes adataihoz hozzáférést kapjon. A hozzáférési jog többek között kiterjed az alábbi információkra is: az adatkezelés célja, a kezelt személyes adatok kategóriái, és azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják. Ön jogosult másolatot kérni az adatkezelés alá eső személyes adatairól. További másolatok kérése esetén az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthatunk fel.

 

  1. Helyesbítéshez való jog: Ön jogosult arra, hogy kérésére helyesbítsük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Az adatkezelés céljának függvényében Ön jogosult lehet arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését, ideértve azok kiegészítő nyilatkozat útján történő kiegészítését is.

 

  1. Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog): Ön jogosult arra, hogy kérje az Önre vonatkozó személyes adatok törlését, amely esetben kötelesek vagyunk kérésének eleget tenni.

 

  1. Az adatkezelés korlátozásához való jog: Ön jogosult arra, hogy kérje a személyes adatai kezelésének korlátozását. Ilyen esetben az érintett adatokat megjelöljük, és azokat kizárólag csak meghatározott célokból kezelhetjük.

 

  1. Az adathordozhatósághoz való jog: Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket a személyes adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályoznánk.

 

  1. Tiltakozáshoz való jog:

 

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak általunk történő kezelése ellen, ideértve a jogos érdeken alapuló profilalkotást és reklámüzenetek küldését. Amennyiben Önt megilleti a tiltakozáshoz való jog, és Ön gyakorolja e jogát, az Ön személyes adatait nem kezeljük tovább a megalapozott tiltakozással érintett célokból. E jog gyakorlása nem jár költségekkel.

 

Ez a jog nem illeti meg Önt, amennyiben a személyes adatai kezelése szerződéskötést megelőző lépések megtétele, vagy már megkötött szerződés teljesítése érdekében szükséges.

 

A fenti pontokban jelzett jogait úgy gyakorolhatja, hogy kapcsolatba lép velünk az első pontban jelzett elérhetőségeken, vagy ha kapcsolatba lép az Adatvédelmi Tisztviselőnkkel.

 

Panaszhoz való jog: Ön jogosult továbbá a személyes adatai kezelésével kapcsolatban panaszt benyújtani a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., telefon: +36-1-391-1400, Fax: +36-1-391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu)

 

Javasoljuk, hogy amennyiben személyes adataiban változás következik be, vagy az általunk tárolt adatai helytelenek, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje az adatok frissítését.

 

 

Adatainak felhasználásával kapcsolatos kérdések vagy aggodalmak esetén, illetve jogainak érvényesítése céljából felveheti e-mailen a kapcsolatot FordPass Guide munkatársunkkal, vagy a helyi adatkezelővel az alábbi címen: (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html):.

Adatvédelmi tisztviselőnket közvetlenül is megkeresheti az alábbi címen:

dpeurope@ford.com

 

Adatai biztonsága

 

Adatainak védelmét, biztonságát és pontosságát a megfelelő rendszerek, szabályzatok, eljárások, valamint technológiák felhasználásával biztosítjuk. 

 

Egyéb weboldalak

 

Az Alkalmazás tartalmazhat egyéb alkalmazásokra, vagy weboldalakra mutató hivatkozásokat, amelyek nem tartoznak ellenőrzésünk alá, és amelyekre a jelen Szabályzat nem vonatkozik. Amennyiben a megadott hivatkozásokon keresztül felkeresi ezeket a weboldalakat, az adott webhely üzemeltetői adatokat gyűjthetnek Önről, és azt felhasználhatják saját adatvédelmi tájékoztatójuknak megfelelően, amely különbözhet a miénktől.

 

Az Adatvédelmi és sütikre vonatkozó szabályzat hatálybalépésének dátuma és módosításai

 

Jelen Szabályzatot frissíthetjük annak érdekében, hogy tükrözze az Alkalmazásban, adatvédelmi gyakorlatunkban, valamint az adatok felhasználásában vagy a vonatkozó jogszabályokban bekövetkezett változtatásokat.

 

Amennyiben változtatunk a jelen Szabályzaton, értesíteni fogjuk a módosításokról. Amennyiben a változások alapvetően érintik az adatkezelés természetét, vagy egyéb módon jelentős hatással vannak Önre, úgy azt időben jelezni fogjuk, hogy Önnek lehetősége legyen jogait érvényesíteni (pl. az adatkezelés ellen tiltakozni).

 

Az eszköz helyére és a sütiszerű technológiák használatára vonatkozó hozzájárulások

 

Az eszköz helyére és a reklámüzenetek személyre szabásához használt sütiszerű technológiákra vonatkozóan Ön az alábbi szövegezésű hozzájárulást tehette:

 

Sütiszerű technológia

 

Az Ön beleegyezésével felhasználhatjuk mobileszköze egyedi azonosítóját, és sütiszerű technológiákat alkalmazhatunk az Önnek megjelenített hirdetések személyre szabása céljából. A beleegyezés visszavonása korlátozhatja vagy akadályozhatja az applikáció bizonyos funkcióinak használatát.

Az eszköz tartózkodási helyének megosztása

 

Annak érdekében, hogy Ön használni tudja az alkalmazás bizonyos funkcióit, szeretnénk összegyűjteni, felhasználni és megosztani a mobileszköze tartózkodási helyére vonatkozó adatokat. A beleegyezés visszavonása korlátozhatja, vagy akadályozhatja az applikáció bizonyos funkcióinak használatát.