Izberite drugo državo/jezik

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih za aplikacijo FordPass

Version: 0.2

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih za aplikacijo FordPass

Različica: 0.1

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih za aplikacijo FordPass

Junij 2024

Aplikacija FordPass (»aplikacija«) zbira vaše osebne podatke. Podjetje Ford, ki je odgovorno za vaše informacije, je Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS; št. podjetja 11099683 (»mi«, »naše«):

Ta pravilnik o zasebnosti in piškotkih za aplikacijo FordPass (»pravilnik«) vam bo pomagal razumeti, katere osebne podatke zbiramo preko aplikacije in preko vozila (vozil), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, zakaj jih zbiramo in kaj počnemo z njimi. Pojasnjuje tudi vaše pravice in kako lahko stopite v stik z nami, če imate kakršne koli zahteve ali pomisleke.

Aplikacija ponuja različne funkcije, odvisno od tega, ali jo uporabljate:

 • v povezavi s Fordovimi mobilnimi aplikacijami s sistemom Sync ali brez povezave z vozilom ali
 • z vozilom, opremljenim z modemom FordPass Connect. Več o modemu FordPass Connect in funkcijah povezljivosti vašega vozila lahko izveste na lokalni spletni strani podjetja Ford, na Fordconnected.com in v navodilih za uporabo svojega vozila.

 

1.Uporaba aplikacije FordPass s Fordovimi mobilnimi aplikacijami s sistemom Sync ali brez povezave z vozilom ali 

2.Uporaba aplikacije FordPass s FordPass Connect 

 

1.  Uporaba aplikacije FordPass s Fordovimi mobilnimi aplikacijami s sistemom Sync ali brez povezave z vozilom

Na kratko:

Zbiramo podatke o vas in o vozilu (vozilih), ki ste se ga (jih) odločili povezati z aplikacijo, in jih uporabljamo, da vam priskrbimo storitve, ki jih ponuja aplikacija (»storitve«).

Informacije, ki jih zberemo preko aplikacije, kombiniramo tudi z drugimi informacijami, ki jih imamo o vas, in jih uporabljamo za druge namene, kot je ponujanje izdelkov in storitev, za katere menimo, da vas bodo zanimali. Pravico imate, da kadar koli in brezplačno nasprotujete naši uporabi vaših osebnih podatkov za tržno komuniciranje. Tržni komunikaciji lahko nasprotujete tako, da kadar koli posodobite nastavitve za tržno komuniciranje preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.

Pravico imate nasprotovati naši uporabi vaših osebnih podatkov v določenih okoliščinah.

Z vašim soglasjem zbiramo in uporabljamo geografski položaj GPS vaše naprave in vozila, da vam zagotovimo storitve in za druge namene. Soglasje lahko kadar koli prekličete preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji in preko »Nastavitev« na zaslonih v vozilu.

Aplikacija uporablja tehnologije, podobne piškotkom, za zagotavljanje storitev, ustvarjanje psevdonimnih profilov o tem, kako se aplikacija uporablja, in z vašim soglasjem za oglaševalske namene. Soglasje z našo uporabo te tehnologije za oglaševalske namene lahko kadar koli prekličete preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.

Vaše podatke lahko prenašamo zunaj Evropskega gospodarskega prostora. Delimo jih lahko tudi s podružnicami, trgovci, ponudniki storitev in v nekaterih drugih situacijah.

 Podrobneje:

Informacije, ki jih zbiramo in uporabljamo preko aplikacije:

Podatki, povezani s storitvijoOdvisno od storitev, ki jih uporabljate, lahko zbiramo in uporabljamo naslednje informacije:   

 • Premikanje: Zbiramo informacije, ki jih posredujete preko aplikacije, skupaj z informacijami o vozilu (vozilih), ki ga (jih) povežete z aplikacijo (glejte podatke o vozilih spodaj), da bi vam zagotovili storitve in kot je drugače opisano v tem pravilniku. Uporabljamo na primer identifikacijsko številko vozila (»VIN«) in podatke o prevoženih kilometrih, da se lahko povežete s svojim Fordovim prodajalcem in naročite storitve; vaš geografski položaj GPS mobilne naprave, ki jo uporabljate za dostop do aplikacije (z vašim soglasjem), da vam omogočimo lociranje in rezervacijo različnih načinov prevoza, ter podatke o vašem vozilu, ki vam omogočajo preverjanje stanja vašega vozila.
 • Iskanje: Zbiramo naslov in vse druge informacije, ki jih navedete v aplikaciji. Z vašim soglasjem zbiramo in uporabljamo tudi vaš geografski položaj GPS iz mobilne naprave, ki jo uporabljate za dostop do aplikacije. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za zagotavljanje storitev in kot je drugače opisano v tem pravilniku. To vključuje prikaz najbližje bencinske črpalke, možnosti prevoza, zanimivih točk, parkirišč in Fordovih prodajalcev ter zagotavljanje ustreznih navodil za pot.
 • Vodiči: Če pokličete Fordovega vodiča ali komunicirate z njim preko klepeta v živo, zbiramo informacije o vašem stiku s Fordovim vodičem, vključno s klici, e-pošto, sporočili in klepetom v živo. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za namene kakovosti in usposabljanja, da vam zagotovimo storitve in kot je drugače opisano v tem pravilniku. Z vašim soglasjem si bodo lahko Fordovi vodiči ogledali vašo nedavno uporabo aplikacije, da vam bodo lahko bolje pomagali.
 • Upravljanje računov:Podatke o sebi nam lahko posredujete tako, da izpolnite obrazce v aplikaciji, na primer, ko prenesete aplikacijo, zahtevate račun ali se naročite na katero koli storitev. Podatki, ki jih navedete, lahko vključujejo vašo e-pošto, uporabniško ime, geslo, naslov, ime in priimek, telefonsko številko, domači naslov in podatke o plačilu (»podatki o računu«). Zbiramo lahko tudi podatke o mobilnih napravah, kot so različica programske opreme ali operacijski sistem, edinstvene identifikatorje naprav, naslov IP in podatke o mobilnem omrežju. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za ustvarjanje in upravljanje vašega računa, za zagotavljanje storitev in kot je drugače opisano v tem pravilniku. Te podatke lahko združimo z drugimi informacijami, ki ste nam jih predhodno posredovali (ne le preko aplikacije) ali ki smo jih zbrali od javnih virov ali tretjih ponudnikov storitev, da zagotovimo, da so vaši podatki posodobljeni.

Aplikacija vam omogoča tudi, da se povežete z upravljavcem računa Ford Credit in upravljate svoj račun Ford Credit. Če to storite, bo banka FCE Bank plc (»Ford Credit«) zahtevala dodatne osebne podatke, da bi preverila vašo identiteto in omogočila dostop do vašega računa Ford Credit. Ford Credit bo uporabljal te osebne podatke, kot je opisano v vaši pogodbi Ford Credit.

Poleg tega vam aplikacija lahko omogoči nakup izdelkov in storitev. Nekatere od teh izdelkov in/ali storitev zagotavljajo naši partnerji, ki bodo od vas zbirali dodatne osebne podatke, da bi izpolnili vaše zahteve. Naši partnerji bodo uporabili osebne podatke, ki jih zbirajo, kot opisujejo v svojih izjavah o zasebnosti ali kot pojasnjujejo, ko posredujete svoje osebne podatke.

Podatki o vozilu: Podatke o vašem vozilu nam lahko posredujete tako, da izpolnite obrazce v aplikaciji.  To vključuje identifikacijsko številko vozila, registrsko številko in podatke o prevoženih kilometrih. Z vašim soglasjem zbiramo in uporabljamo geografski položaj GPS vaše mobilne naprave in vozila. Zbiramo lahko tudi informacije o vozilu (vozilih), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, kot so model strojne opreme in številke delov, stanje sistemov vozila (npr. stanje goriva), diagnostika vozila, števec prevožene poti in druge informacije o delovanju vozila, ter značilnosti vožnje, kot so hitrost, uporaba stopalke za plin, zavor, krmiljenja, varnostnih pasov, in druge podobne informacije o tem, kako se vozilo uporablja.  Več informacij je na voljo na zaslonih v vozilu. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za zagotavljanje storitev in kot je drugače opisano v tem pravilniku.

Profili uporabe: Zbiramo psevdonimne profile vaše uporabe aplikacije, vključno z informacijami, kot so kdaj in kako dolgo uporabljate določene storitve in funkcije, za namene trženja, tržnih raziskav in za izboljšanje svojih storitev.  Če te profile zbiramo na podlagi soglasja, lahko soglasje kadar koli prekličete preko razdelka »Možnosti trženja« v aplikaciji.

Tehnični podatki o vas in vaši napraviVsakič, ko uporabljate aplikacijo, lahko samodejno dostopa iz vaše naprave ali shrani tehnične podatke v vaši napravi, vključno z informacijami o mobilni napravi, kot so različica programske opreme ali operacijskega sistema, edinstveni identifikatorji naprave, naslov IP in podatki o mobilnem omrežju, prednostne nastavitev in podrobnosti o vaši uporabi aplikacije in storitev, do katerih dostopate. Zbiramo lahko tudi informacije o tem, kako se aplikacija uporablja in kako deluje, vključno s tem, kdaj se zruši.

Podatki o lokacijiZ vašim soglasjem nekatere storitve uporabljajo tehnologijo globalnega sistema za določanje položaja (GPS) v realnem času, da s pomočjo vaše naprave določijo vašo trenutno lokacijo, na primer, da najdejo najbližjega trgovca, vas usmerijo k izbranemu trgovcu ali poiščejo najbližje parkirne možnosti. Soglasje lahko kadar koli prekličete preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji, vendar to lahko omeji ali prepreči uporabo nekaterih storitev.

Če uporabljate funkcijo HERE Live Traffic v vozilu, ki je priključeno na aplikacijo, zbiramo identifikacijsko številko vozila za namene avtentifikacije in nato delimo lokacijo, smer in hitrost vozila z našim tretjim ponudnikom storitev HERE Global B.V. (»HERE«). Poskrbeli bomo, da bomo odstranili informacije, ki bi omogočile, da vas HERE identificira iz teh podatkov.

Lahko se odločite, da ne boste navedli določenih osebnih podatkov (na primer, da ne vnesete identifikacijske številke vozila za povezavo vozila z aplikacijo), vendar lahko to omeji ali prepreči uporabo nekaterih storitev (na primer, če ne vnesete identifikacijske številke vozila, vam ne bomo mogli poslati obvestil o odpoklicu preko aplikacije).

 

Kako uporabljamo vaše podatke?

Osebne podatke o vas zbiramo preko aplikacije in iz vozila (vozil), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, da vam zagotovimo storitve, vključno z zgoraj opisanimi.

Uporabljamo jih tudi za druge zakonite namene, kot so:

 • da vam zagotovimo odlično funkcionalnost in storitve;
 • da vam omogočimo nadzor nad nekaterimi značilnostmi vozila;
 • da izpolnimo vaše zahteve in obravnavamo vaše poizvedbe;
 • da upravljamo in izboljšamo svoje poslovanje in odnose z vami;
 • da ocenimo kakovost storitev, ki jih nudimo mi in trgovci, in storitev, ki jih naši dobavitelji zagotavljajo nam ali v našem imenu; da vam pošiljamo marketinško gradivo v skladu z vašimi komunikacijskimi preferencami;
 • da prilagodimo vašo izkušnjo in oglase, ki jih prejmete;
 • da odpravljamo težave;
 • da izvajamo raziskave ter razvijamo nove in izboljšane proizvode, storitve ter poslovne in tržne strategije;
 • da izpolnjujemo pravne zahteve ali zahteve javnih organov;
 • da zaščitimo ali branimo svoje ali tuje pravice ali lastnino;
 • da zaščitimo osebno varnost posameznikov in
 • da odkrijemo, preprečimo ali kako drugače obravnavamo težave v zvezi z goljufijami, varnostjo, varstvom ali zasebnostjo.

Mi, Ford Smart Mobility UK Limited in druge družbe Ford Motor Company Group po vsem svetu lahko, kjer to dovoljuje zakon, združimo in z uporabo avtomatiziranih postopkov odločanja analiziramo vaše podatke o računu/podatke, ki jih zbiramo kot rezultat vaše uporabe aplikacije in storitev, z drugimi informacijami, ki jih imamo o vas in drugih strankah, da bi pomagali pri zgoraj opisanih namenih.  To lahko vključuje, na primer, analizo diagnostičnih informacij o vozilu, izvedbo odpoklicev, oceno učinkovitosti naše marketinške in uporabniške storitve, izvedbo tržne analize in identifikacijo izdelkov ali storitev, ki bi vas lahko zanimali, ter vzpostavljanje stikov z vami, da bi vas obvestili o takih izdelkih in storitvah.  Za dodatne informacije o drugih kategorijah informacij, ki jih imamo o vas, glejte pravilnike o zasebnosti, ki smo vam jih dali v zvezi z drugimi izdelki in storitvami družbe Ford, ki ste jih prejeli od nas, na primer na lokalnem spletnem mestu družbe Ford in Fordconnected.com.

Prav tako želimo zagotoviti, da so sporočila, ki vam jih pošiljamo, in naši stiki z vami čim bolj pomembni za vas. Posledično lahko občasno uporabimo informacije o vas, zbrane iz javnih virov (npr. spletnih virov) in od tretjih oseb (kot so naši ponudniki storitev, kot so ponudniki spletnega gostovanja, ponudniki analitike ali oglaševalske storitve), da ugotovimo, kateri izdelki in storitve družbe Ford bi vas lahko zanimali. Ponudniki analitike in oglaševalske storitve lahko na primer analizirajo informacije, ki jih zbirajo iz spletnih in drugih virov, da nam posredujejo vaše demografske podatke in interese – kot so sklepanja o vaši starostni skupini in vrstah izdelkov ali storitev, ki bi vas lahko zanimali. Nato vam lahko pošljemo informacije o teh izdelkih in storitvah v skladu z vašimi komunikacijskimi nastavitvami. Naš center za odnose s strankami lahko uporabi tudi informacije, ki jih imamo o vas, če se obrnete nanj z vprašanjem ali poizvedbo.  Če ne želite, da informacije o vas pridobimo od tretjih strank za namene, opisane v tem odstavku, stopite v stik z nami (glejte razdelek Kako stopiti v stik z nami). Prav tako imate pravico, da kadar koli in brezplačno nasprotujete naši uporabi vaših osebnih podatkov za tržne komunikacije. Tržni komunikaciji lahko nasprotujete tako, da kadar koli posodobite nastavitve za tržno komuniciranje preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.

Po zakonu bomo morda morali zbirati določene osebne podatke. Od nas se lahko tudi zahteva, da zberemo vaše osebne podatke kot rezultat pogodbenega razmerja z vami. Neizpolnjevanje zahteve po posredovanju teh informacij lahko prepreči ali odloži izpolnjevanje teh obveznosti.

V nekaterih omejenih okoliščinah imajo lahko avtomatizirane odločitve, ki jih sprejemamo, pravni ali podoben učinek na vas. Takšne avtomatizirane odločitve o vas bomo sprejemali le:

 • če so odločitve potrebne za izvedbo ali sklenitev pogodbe z vami; 
 • če so odločitve zakonsko dovoljene ali 
 • če soglašate s tem, da izvajamo avtomatizirano odločanje.

Za dodatne informacije o avtomatiziranem odločanju lahko stopite v stik z nami in v nekaterih okoliščinah ugovarjate naši uporabi avtomatiziranega odločanja ali zahtevate, da avtomatizirano odločanje pregleda človek.

Neosebne (tj. anonimne) informacije lahko uporabljamo in delimo za kateri koli namen.

 Na podlagi katerih zakonov uporabljamo vaše podatke?

Vaše podatke lahko uporabimo na več zakonitih podlagah:

 • Kot je opisano zgoraj, moramo za izvedbo pogodbe z vami uporabiti nekatere podatke tako, da vam zagotovimo storitve, ki ste jih zahtevali, na primer, da vam omogočimo uporabo funkcij Fordovi vodiči (Ford Guides), Premikanje (Move) in Iskanje (Find); da vam omogočimo nadzor nad nekaterimi funkcijami vozila; da izpolnimo zahteve, ki ste jih podali v aplikaciji; da odpravimo težave in da vam pošljemo transakcijsko komunikacijo.
 • Pogosto imamo upravičen interes za obdelavo vaših podatkov za določene namene, na primer, da vam zagotovimo odlično funkcionalnost in storitve; da prilagodimo vaše izkušnje in oglase, ki jih prejemate; da predvidimo, kateri izdelki ali storitve družbe Ford bi vas lahko zanimali; da upravljamo in izboljšamo naše poslovanje in naše odnose z vami; da ocenimo kakovost storitev, ki jih nudimo mi in trgovci, ter storitev, ki jih naši dobavitelji zagotavljajo nam ali v našem imenu; da razvijemo nove in izboljšane izdelke, storitve ter poslovne in tržne strategije; da izvajamo raziskave; da zaščitimo ali branimo svoje ali tuje pravice ali lastnino ali da odkrijemo, preprečimo ali kako drugače obravnavamo težave v zvezi z goljufijami, varnostjo, zaščito ali zasebnostjo. Ko obdelujemo osebne podatke, da bi izpolnili svoje legitimne interese, uvajamo trdne zaščitne ukrepe, s katerimi zagotavljamo, da je vaša zasebnost zaščitena in da naši legitimni interesi ne prevladujejo nad vašimi interesi ali temeljnimi pravicami in svoboščinami.
 • V nekaterih primerih vas bomo prosili za vaše soglasje za uporabo vaših podatkov za posebne namene, na primer za uporabo vaše lokacije. Če se zanašamo na soglasje za uporabo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da kadar koli umaknete soglasje. Za več podrobnosti glejte razdelek »Vaše pravice …« v tem pravilniku.
 • V določenih okoliščinah bomo morda morali uporabiti vaše podatke, kadar menimo, da je to potrebno za izpolnitev pravne obveznosti.
 • V določenih okoliščinah bomo morda morali uporabiti vaše podatke, kadar menimo, da je to potrebno za zaščito varnosti ali življenjskih interesov nekoga.
 • V določenih okoliščinah bomo morda morali uporabiti vaše podatke za določene namene, ki so v javnem interesu.

 Kje so shranjeni vaši podatki

Vaši osebni podatki so shranjeni lokalno v vaši mobilni napravi in na strežnikih, ki jih upravljamo mi in naši ponudniki storitev. Vaši osebni podatki se bodo obravnavali v skladu z zakonodajo Združenega kraljestva o varstvu podatkov in se lahko posredujejo znotraj Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljnjem besedilu (»EGP«) kot tudi v države zunaj EGP (vključno z ZDA). Države, v katere prenašamo vaše osebne podatke, Evropska komisija morda ne bo obravnavala kot države, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva osebnih podatkov. Posledično bomo ob prenosu vaših osebnih podatkov zunaj EGP uvedli ustrezna varovala v skladu s svojimi pravnimi obveznostmi, da zagotovimo ustrezno varstvo vaših osebnih podatkov, ne glede na državo, v katero so preneseni. Ti zaščitni ukrepi lahko vključujejo pridobitev pogodbenih zagotovil katere koli tretje stranke, ki ima dostop do vaših osebnih podatkov, da bodo vaši osebni podatki zaščiteni s standardi, ki so enakovredni tistim, ki varujejo vaše osebne podatke, ko so v EGP. Če želite izvedeti več o tem, kako varujemo vaše osebne podatke, ko se prenašajo zunaj EGP, ali pridobiti kopijo zaščitnih ukrepov, ki smo jih uvedli za zaščito vaših osebnih podatkov, ko se prenašajo, se obrnite na nas (glejte razdelek Kako stopiti v stik z nami).

 Kako delimo informacije:

Osebne podatke, pridobljene preko aplikacije in iz vozila (vozil), ki ga (jih) povežete z aplikacije, lahko delimo:

 • z našimi partnerji. Na primer:
 • FordPass uporablja storitve Google Maps in Google vmesnike API (Application Programming Interface) za zagotavljanje bistvenih funkcij za funkcije aplikacije FordPass z zemljevidi, podatki o naslovih ter iskanjem krajev in zanimivosti, vključno s funkcijami, kot sta lokacija v aplikaciji FordPass (za pomoč pri iskanju vozila v garaži FordPass) in javno polnjenje (če je na voljo za vaše vozilo).
 • Ko je to omogočeno, bo Google uporabljal piškotke in naslednji podatki bodo deljeni z Google za namene, opisane v njegovem pravilniku o zasebnosti (spodaj).
 • ·Natančni podatki o lokaciji – glede na uporabljeno funkcijo ali funkcionalnost aplikacije FordPass je to lahko natančna lokacija vozila, mobilne naprave, polnilnice ali drugega kraja oziroma zanimivosti, ki jo iščete. Podatki o vaši lokaciji bodo z Google deljeni samo v ospredju.​
 • · Identifikatorji (kot je naslov IP naprave, edinstven identifikator Maps Software Development Kit (SDK), generični identifikator aplikacije FordPass)​
 • · Tehnični podatki naprave (kot so vrsta naprave, številka različice operacijskega sistema, številka različice SDK, velikost zaslona, ​​barvna tema itd.)​
 • ·Podatki o dogodkih delovanja zemljevidov in interakcijah z njimi (kot je panoramsko premikanje, povečevanje/pomanjševanje in meritve nenavadnih zaprtij/zrušitev)​
 • ·Vaše iskalne poizvedbe​
 • Google uporablja piškotke in osebne podatke, ki jih zbira pri uporabi storitev Google Maps in Google API-jev: Za zagotavljanje storitev Google Maps in drugih storitev, ki jih podpirajo Google API-ji; za odpravljanje težav in zagotavljanje tehnične podpore; za vzdrževanje varnosti in zmogljivosti platforme Google Maps; za izboljšanje Google Maps in drugih Google API-jev, izdelkov in storitev; ter za njegove druge namene, opisane v Google pravilniku o zasebnosti[A1].
 • Pred uporabo funkcije aplikacije FordPass, ki vključuje storitve Google Maps ali Google API-je, imate možnost podati svojo privolitev. Privolitev lahko kadar koli prekličete v nastavitvah zasebnosti pod zavihkom »Račun«. Če zavrnete privolitev, ne boste mogli uporabljati funkcij Google Maps v aplikaciji FordPass, ki jih uporabljajo za osnovno funkcionalnost.

·      vašo lokacijo, smer in hitrost delimo s podjetjem HERE, svojim ponudnikom prometnih informacij v realnem času. Poskrbeli bomo, da bomo odstranili informacije, ki bi omogočile, da vas HERE identificira iz teh podatkov.

 • S podjetji ali z drugimi organizacijami, ki smo jih angažirali za zagotavljanje storitev v našem imenu, kot so ponudniki upravljanja naročnin, podjetja za spletno gostovanje, poštni ponudniki, ponudniki analitike, storitve gostovanja dogodkov in ponudniki informacijske tehnologije;
 • s strokovnimi svetovalci;
 • kadar menimo, da je to potrebno za izpolnitev zakonske zahteve ali zahtev javnih organov, za zaščito ali obrambo svojih ali tujih pravic ali premoženja, za zaščito osebne varnosti posameznikov ali za odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje goljufij, varnosti, varstva ali zasebnosti, ali
 • z vsakim novim lastnikom, če prodamo del ali celo podjetje.
   

Kako dolgo bomo hranili vaše podatke?

Vaše podatke hranimo v prepoznavni obliki tako dolgo, kot je potrebno za namene, določene v tem pravilniku. To na splošno pomeni, da se informacije hranijo tako dolgo, dokler velja ena od naslednjih možnosti:

 • vaši podatki so razumno potrebni za zagotavljanje storitev za vas;
 • vaši podatki so razumno potrebni za izpolnitev namena, za katerega ste jih posredovali ali smo jih zbrali;
 • vaši podatki so razumno potrebni za zaščito in obrambo naših pravic ali lastnine (to bo običajno trajanje ustreznega zastaralnega roka v vašem pravosodju) ali
 • vaše podatke moramo hraniti v skladu z veljavnimi zakoni ali predpisi.
   

Tehnologije, podobne piškotkom, aktivne v aplikaciji

Kaj so tehnologije, podobne piškotkom?

Tehnologije, podobne piškotkom, se na splošno uporabljajo, da bi spletne strani delovale ali delovale učinkoviteje ter da bi lastnikom spletne strani zagotavljale informacije. Aplikacije pogosto uporabljajo podobne tehnologije kot piškotki, da si vas zapomnijo, vam zagotovijo zahtevano vsebino ali izboljšajo izdelek s sledenjem načinu uporabe aplikacije.

Koristi tehnologij, podobnih piškotkom

Te tehnologije so izredno uporabne, saj lahko naredijo izkušnjo uporabniku prijaznejšo, ko se vrnete v aplikacijo, ki ste jo predhodno večkrat obiskali. Če uporabljate isto napravo in brskalnik kot prej, si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam izvedeti, kako uporabljate našo aplikacijo, in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam.

Te tehnologije se v aplikaciji uporabljajo za naslednje namene:

 • Strogo potrebni nameni: Te tehnologije so potrebne za osnovno funkcionalnost spletnega mesta in za zagotavljanje storitev.
 • Nameni učinkovitosti: Te tehnologije nam omogočajo izboljšanje funkcionalnosti naše aplikacije in izvajanje tržnih raziskav s sledenjem uporabe. Uporabljamo Adobe Analytics za ustvarjanje psevdonimnih profilov o tem, kako se aplikacija uporablja. Ustvarjanju takšnih psevdonimnih profilov lahko ugovarjate. Uporabljamo tudi Aptelligent za zbiranje tehničnih podatkov iz vaše naprave, ko se aplikacija zruši, da bi ugotovili, kaj je šlo narobe.
 • Oglaševalski nameni: Te tehnologije nam omogočajo, da ocenimo uspeh svojih oglaševalskih akcij. Uporabljamo jih tudi za prilagajanje oglasov, ki jih prejmete. Oglaševalsko tehnologijo lahko kadar koli zavrnete preko strani »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.
  • V napravah iOS lahko tudi omejite uporabo teh tehnologij v oglaševalske namene tako, da v nastavitvah iOS kliknete »Zasebnost« – »Oglaševanje« in vklopite »Omeji sledenje oglasom«.
  • V mobilnih napravah s sistemom Android lahko tudi onemogočite prilagojeno oglaševanje preko polja »Nastavitve/Račun/Google/Oglasi« tako, da označite možnost »Onemogoči«.
 • Nameni vodičev: Če se obrnete na Fordovega vodiča in podate soglasje, te tehnologije uporabljamo, da Fordovim vodičem omogočimo, da si ogledajo vašo nedavno uporabo aplikacije. To jim omogoča, da vam lažje pomagajo.
 • Namenitretjih strankČe v svojem vozilu preko aplikacije uporabljate funkcijo HERE Live Traffic, lahko tudi naš tretji ponudnik storitev HERE Global B.V. na vaši napravi namesti piškotke. Za več informacij si oglejte pravilnik o piškotkih za HERE, ki je na voljo na https://legal.here.com/privacy/policy/gb/.

 

Potisna obvestila

Aplikacija lahko uporabi prednostne nastavitve iz vaše naprave, da vam zagotovi potisna obvestila, vključno z obvestili v zvezi s storitvami. Na primer, aplikacija lahko pošlje potisna obvestila o stanju vozila (vozil), ki ste ga (jih) povezali z njo. Če v nastavitvah naprave onemogočite potisna obvestila, boste še vedno lahko dostopali do storitev preko aplikacije.

 

Zasebnost otrok

Aplikacija ne zbira zavestno osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let.

 

Vaše pravice in kako stopiti v stik z nami

Kot posameznik imate pravico izvedeti, katere informacije imamo o vas in za katere namene, ter po potrebi izvesti popravke. V nekaterih okoliščinah imate tudi pravico do nasprotovanja naši nadaljnji obdelavi vaših osebnih podatkov ali do tega, da nas prosite, da jih izbrišemo in omejimo uporabo vaših podatkov. V nekaterih okoliščinah lahko zahtevate tudi, da se vam osebni podatki posredujejo v splošno uporabljani elektronski obliki, da jih lahko delite z drugimi organizacijami (to se pogosto imenuje pravica do »prenosljivosti podatkov«).

Priporočamo, da se obrnete na nas in posodobite ali popravite svoje osebne podatke, če se spremenijo ali če so osebni podatki, ki jih hranimo o vas, netočni.

Če niste zadovoljni s tem, kako uporabljamo vaše podatke, upamo, da nas boste najprej obvestili, da bomo lahko obravnavali vaše pomisleke. Vendar pa ste upravičeni tudi do pritožbe pri lokalnem organu za varstvo podatkov: Informacijski pooblaščenec (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-poštni naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 012309730, spletno mesto: www.ip-rs.si).

Če imate vprašanja ali pomisleke v zvezi z našo uporabo vaših podatkov ali želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, lahko pokličete vodiča FordPass ali pišete svojemu lokalnemu upravljavcu podatkov:

Privacy Enquiry (Poizvedba o zasebnosti), PO Box 16, Hull, HU9 9PR

Prav tako se lahko obrnete na našega uradnika za varstvo podatkov neposredno tukaj:

dpeurope@ford.com

Varnost vaših podatkov

Uporabljamo ustrezne sisteme, pravilnike, postopke in tehnologijo za zaščito in vzdrževanje varnosti in točnosti vaših podatkov. 

 Druga spletna mesta

Aplikacija lahko vsebuje povezave do drugih aplikacij ali spletnih mest, ki so zunaj našega nadzora in niso zajete v tem pravilniku. Če dostopate do drugih spletnih mest s pomočjo navedenih povezav, lahko upravljavci teh spletnih mest od vas zbirajo podatke, ki jih bodo uporabljali v skladu s svojimi politikami zasebnosti, ki se lahko razlikujejo od naših.

 

Datum in revizije začetka veljavnosti pravilnika o zasebnosti in piškotkih

Ta pravilnik je mogoče posodobiti tako, da odraža kakršne koli spremembe aplikacije, naše prakse zasebnosti in uporabo vaših podatkov ali veljavne zakonodaje.

Če spremenimo ta pravilnik, vas bomo obvestili o spremembah. Če bodo spremembe bistveno vplivale na naravo obdelave ali kako drugače bistveno vplivale na vas, vas bomo o tem vnaprej obvestili, da boste imeli priložnost uveljavljati svoje pravice (npr. ugovarjati obdelavi).

 

Soglasja za lokacijo naprave in tehnologije, podobne piškotkom

To je besedilo soglasja, ki ste ga morda dali za lokacijo naprave in tehnologije, podobne piškotkom, ki se uporabljajo za prilagajanje oglasov:

Tehnologija, podobna piškotkom

Z vašim soglasjem lahko te podatke uporabimo tudi za prilagajanje oglaševanja, ki ga prejmete. Soglasje za uporabo tehnologij, podobnih piškotkom, za prilagajanje oglaševanja lahko kadar koli prekličete za svojo napravo. Umik soglasja lahko omeji ali prepreči uporabo nekaterih funkcij aplikacije.

Deljenje lokacije naprave

Da bi vam omogočili uporabo nekaterih funkcij aplikacije, želimo zbrati, uporabiti in deliti informacije o lokaciji vaše mobilne naprave.

 

2. Uporaba aplikacije FordPass s FordPass Connect

Na kratko:

Zbiramo podatke o vas in o vozilu (vozilih), ki ste se ga (jih) odločili povezati z aplikacijo, in jih uporabljamo, da vam priskrbimo storitve, ki jih ponuja aplikacija (»storitve«).  Če povežete svoje vozilo (vozila) z aplikacijo, nekatere storitve od nas zahtevajo, da uporabimo internetno povezavo vašega vozila za zbiranje podatkov iz vašega vozila.

Če z vozilom povežete več kot en račun, upoštevajte, da:

 • bo lokacija vozila prikazana uporabnikom vsakega računa, povezanega z vozilom, in
 • bodo vsi uporabniki teh računov imeli dostop do storitev, vključno s storitvami, ki omogočajo daljinski zagon vozila (kjer je to primerno), zaklepanje in odklepanje ter prikazujejo informacije o stanju vozila (na primer o njegovi ravni goriva).

Podobno, če vozite vozilo z aplikacijo, ki je povezana z njim, bodo uporabniki aplikacije imeli dostop do lokacije vozila in do storitev, ki omogočajo daljinski zagon vozila (kjer je to primerno), zaklepanje in odklepanje ter prikazujejo informacije o stanju vozila (na primer o njegovi ravni goriva).

Deljenje podatkov med vozilom in aplikacijo lahko ustavite ali trajno izklopite vozilo iz aplikacije s pomočjo nastavitev povezljivosti v vozilu in člankov zbirke znanja v pogostih vprašanjih razdelka o računih aplikacije. Če izklopite vozilo iz aplikacije ali zaustavite deljenje podatkov med vozilom in aplikacijo z uporabo krmilnikov v vozilu, nekaterih storitev morda ne boste mogli uporabljati.  Če na primer prenehate deliti podatke GPS o geografskem položaju, Live Traffic ne bo mogel zagotoviti najnovejših podatkov o prometu, če pa prenehate deliti podatke o vozilu in daljinsko upravljanje, ne boste mogli uporabljati daljinskega zaklepanja in odklepanja.

Zbrane informacije združujemo z drugimi informacijami, ki jih imamo o vas, in jih uporabljamo za druge namene, kot je ponujanje izdelkov in storitev, za katere menimo, da vas bodo zanimali. Pravico imate, da kadar koli in brezplačno nasprotujete naši uporabi vaših osebnih podatkov za tržno komuniciranje. Tržni komunikaciji lahko nasprotujete tako, da kadar koli posodobite nastavitve za tržno komuniciranje preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.

Pravico imate nasprotovati naši uporabi vaših osebnih podatkov v določenih okoliščinah.

Z vašim soglasjem zbiramo in uporabljamo geografski položaj GPS vaše naprave in vozila (vozil), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, da vam zagotovimo storitve in za druge namene. Soglasje lahko kadar koli prekličete v razdelku »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji in v nastavitvah v vozilu.

Aplikacija uporablja tehnologije, podobne piškotkom, za zagotavljanje storitev, ustvarjanje psevdonimnih profilov o tem, kako se aplikacija uporablja, in z vašim soglasjem za oglaševalske namene. Soglasje z našo uporabo te tehnologije za oglaševalske namene lahko kadar koli prekličete preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.

Vaše podatke lahko prenašamo zunaj Evropskega gospodarskega prostora. Delimo jih lahko tudi s podružnicami, trgovci, ponudniki storitev in v nekaterih drugih situacijah.

Če dovolite drugim, da vozijo vozilo (vozila), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, jim povejte, kako uporabljate aplikacijo in kako preprečiti skupno rabo podatkov med aplikacijo in vozilom (vozili), povezanim (povezanimi) z njo, ter pojasnite, da je kopija tega pravilnika na voljo na vašem lokalnem spletnem mestu Fordconnected.com.

 

Podrobneje:

Informacije, ki jih zbiramo in uporabljamo preko aplikacije:

Podatki, povezani s storitvijoOdvisno od storitev, ki jih uporabljate, lahko zbiramo in uporabljamo naslednje informacije:  

 • Premikanje: Zbiramo informacije, ki jih posredujete preko aplikacije, skupaj z informacijami o vozilu (vozilih), ki ga (jih) povežete z aplikacijo (glejte podatke o vozilu spodaj), da bi vam zagotovili storitve in kot je drugače opisano v tem pravilniku. Uporabljamo na primer identifikacijsko številko vozila (»VIN«) in podatke o prevoženih kilometrih, da se lahko povežete s svojim Fordovim prodajalcem in naročite storitve; geografski položaj GPS naprave, ki jo uporabljate za dostop do aplikacije, in vozila (vozil), ki je povezano (so povezana) z aplikacijo (z vašim soglasjem), da vam omogočimo iskanje in rezervacijo različnih načinov prevoza, ter podatke iz vašega vozila, da vam omogočimo daljinski nadzor nekaterih funkcij vašega vozila in preverjanje stanja vašega vozila.
 • Iskanje: Zbiramo naslov in vse druge informacije, ki jih navedete v aplikaciji. Z vašim soglasjem zbiramo in uporabljamo tudi geografski položaj GPS mobilne naprave, ki jo uporabljate za dostop do aplikacije, in vozila (vozil), s katerim (katerimi) se povežete z aplikacijo. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za zagotavljanje storitev in kot je drugače opisano v tem pravilniku. To vključuje lociranje vašega vozila in prikaz njegove lokacije v aplikaciji, prikaz najbližjih bencinskih postaj, možnosti prevoza, zanimivih točk, parkirišč in Fordovih trgovcev ter zagotavljanje ustreznih navodil za pot.
 • Vodiči: Če pokličete Fordovega vodiča ali komunicirate z njim preko klepeta v živo, zbiramo informacije o vašem stiku s Fordovim vodičem, vključno s klici, e-pošto, sporočili in klepetom v živo. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za namene kakovosti in usposabljanja, da vam zagotovimo storitve in kot je drugače opisano v tem pravilniku. Z vašim soglasjem si bodo lahko Fordovi vodiči ogledali vašo nedavno uporabo aplikacije, da vam bodo lahko bolje pomagali.
 • Upravljanje računov:Podatke o sebi nam lahko posredujete tako, da izpolnite obrazce v aplikaciji, na primer, ko prenesete aplikacijo, zahtevate račun ali se naročite na katero koli storitev. Podatki, ki jih navedete, lahko vključujejo vašo e-pošto, uporabniško ime, geslo, naslov, ime in priimek, telefonsko številko, domači naslov in podatke o plačilu (»podatki o računu«). Zbiramo lahko tudi podatke o mobilnih napravah, kot so različica programske opreme ali operacijski sistem, edinstvene identifikatorje naprav, naslov IP in podatke o mobilnem omrežju. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za ustvarjanje in upravljanje vašega računa, za zagotavljanje storitev in kot je drugače opisano v tem pravilniku. Te podatke lahko združimo z drugimi informacijami, ki ste nam jih predhodno posredovali (ne le preko aplikacije) ali ki smo jih zbrali od javnih virov ali tretjih ponudnikov storitev, da zagotovimo, da so vaši podatki posodobljeni.

Aplikacija vam omogoča tudi, da se povežete z upravljavcem računa Ford Credit in upravljate svoj račun Ford Credit. Če to storite, bo banka FCE Bank plc (»Ford Credit«) zahtevala dodatne osebne podatke, da bi preverila vašo identiteto in omogočila dostop do vašega računa Ford Credit. Ford Credit bo uporabljal te osebne podatke, kot je opisano v vaši pogodbi Ford Credit.

Poleg tega vam aplikacija lahko omogoči nakup izdelkov in storitev. Nekatere od teh izdelkov in/ali storitev zagotavljajo naši partnerji, ki bodo od vas zbirali dodatne osebne podatke, da bi izpolnili vaše zahteve. Naši partnerji bodo uporabili osebne podatke, ki jih zbirajo, kot opisujejo v svojih izjavah o zasebnosti ali kot pojasnjujejo, ko posredujete svoje osebne podatke.

Podatki o vozilu: Podatke o vašem vozilu nam lahko posredujete tako, da izpolnite obrazce v aplikaciji.  To vključuje identifikacijsko številko vozila, registrsko številko in podatke o prevoženih kilometrih. Z vašim soglasjem zbiramo in uporabljamo geografski položaj GPS vaše mobilne naprave in vozila. Zbiramo lahko tudi informacije o vozilu (vozilih), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, kot so model strojne opreme in številke delov, stanje sistemov vozila (npr. raven tekočine, tlak v pnevmatikah, motor, brezžična povezava in ključavnice v vozilu), diagnostika vozila, števec prevožene poti in druge informacije o delovanju vozila, ter značilnosti vožnje, kot so hitrost, uporaba stopalke za plin, zavor, krmiljenja, varnostnih pasov, in druge podobne informacije o tem, kako se vozilo uporablja. Te podatke obdelujemo in uporabljamo za zagotavljanje storitev in kot je drugače opisano v tem pravilniku. S svojimi nastavitvami v vozilu lahko izberete, kateri podatki se pošiljajo iz vozila (vozil), povezanega (povezanih) z aplikacijo. Če omejite podatke, ki se pošiljajo iz vašega vozila, lahko to omeji ali prepreči uporabo nekaterih storitev.

Profili uporabe: Zbiramo psevdonimne profile vaše uporabe aplikacije, vključno z informacijami, kot so kdaj in kako dolgo uporabljate določene storitve in funkcije, za namene trženja, tržnih raziskav in za izboljšanje svojih storitev.  Če te profile zbiramo na podlagi soglasja, lahko kadar koli prekličete svoje soglasje preko razdelka »Možnosti trženja« v aplikaciji.

Tehnični podatki o vas in vaši napraviVsakič, ko uporabljate aplikacijo, lahko samodejno dostopa iz vaše naprave ali shrani tehnične podatke v vaši napravi, vključno z informacijami o mobilni napravi, kot so različica programske opreme ali operacijskega sistema, edinstveni identifikatorji naprave, naslov IP in podatki o mobilnem omrežju, prednostne nastavitev in podrobnosti o vaši uporabi aplikacije in storitev, do katerih dostopate. Zbiramo lahko tudi informacije o tem, kako se aplikacija uporablja in kako deluje, vključno s tem, kdaj se zruši.

Podatki o lokacijiZ vašim soglasjem nekatere storitve uporabljajo tehnologijo globalnega sistema za določanje položaja (GPS) v realnem času, da s pomočjo vaše naprave določijo vašo trenutno lokacijo, na primer, da najdejo najbližjega trgovca, vas usmerijo k izbranemu trgovcu ali poiščejo najbližje parkirne možnosti. Nekatere storitve vključujejo tudi zbiranje vaše lokacije neposredno iz vozila, na primer, da vam omogočijo, da najdete vozilo s svojo napravo in prikažete to lokacijo v aplikaciji. Svoje soglasje lahko kadar koli prekličete preko razdelka »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji ali nastavitvah v vozilu, vendar to lahko omeji ali prepreči uporabo nekaterih storitev.

Če uporabljate funkcijo HERE Live Traffic v vozilu, ki je priključeno na aplikacijo, zbiramo identifikacijsko številko vozila za namene avtentifikacije in nato delimo lokacijo, smer in hitrost vozila z našim tretjim ponudnikom storitev HERE Global B.V. (»HERE«).Poskrbeli bomo, da bomo odstranili informacije, ki bi omogočile, da vas HERE identificira iz teh podatkov.

Lahko se odločite, da ne boste navedli določenih osebnih podatkov, vendar lahko to omeji ali prepreči uporabo določenih storitev (na primer, če ne povežete vozila, ne boste mogli uporabljati funkcije zaklepanja in odklepanja).

 Kako uporabljamo vaše podatke?

Osebne podatke o vas zbiramo preko aplikacije in iz vozila (vozil), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, da vam zagotovimo storitve, vključno z zgoraj opisanimi. Uporabljamo jih tudi za druge zakonite namene, kot so:

 • da vam zagotovimo odlično funkcionalnost in storitve;
 • da vam omogočimo nadzor nad nekaterimi značilnostmi vozila;
 • da izpolnimo vaše zahteve in obravnavamo vaše poizvedbe;
 • da upravljamo in izboljšamo svoje poslovanje in odnose z vami;
 • da ocenimo kakovost storitev, ki jih nudimo mi in trgovci, in storitev, ki jih naši dobavitelji zagotavljajo nam ali v našem imenu;
 • da vam pošiljamo marketinško gradivo v skladu z vašimi komunikacijskimi nastavitvami;
 • da prilagodimo vašo izkušnjo in oglase, ki jih prejmete;
 • da odpravljamo težave;
 • da izvajamo raziskave ter razvijamo nove in izboljšane proizvode, storitve ter poslovne in tržne strategije;
 • da izpolnjujemo pravne zahteve ali zahteve javnih organov;
 • da zaščitimo ali branimo svoje ali tuje pravice ali lastnino;
 • da zaščitimo osebno varnost posameznikov in
 • da odkrijemo, preprečimo ali kako drugače obravnavamo težave v zvezi z goljufijami, varnostjo, varstvom ali zasebnostjo.

Mi, Ford Smart Mobility UK Limited in druge družbe Ford Motor Company Group po vsem svetu lahko, kjer to dovoljuje zakon, združimo in z uporabo avtomatiziranih postopkov odločanja analiziramo vaše podatke o računu/podatke, ki jih zberemo kot rezultat vaše uporabe aplikacije in storitev, z drugimi informacijami, ki jih imamo o vas in drugih strankah, da bi pomagali pri zgoraj opisanih namenih.  To lahko vključuje, na primer, analizo diagnostičnih informacij o vozilu, izvedbo odpoklicev, oceno učinkovitosti naše marketinške in uporabniške storitve, izvedbo tržne analize in identifikacijo izdelkov ali storitev, ki bi vas lahko zanimali, ter vzpostavljanje stikov z vami, da bi vas obvestili o takih izdelkih in storitvah.  Za dodatne informacije o drugih kategorijah informacij, ki jih imamo o vas, glejte pravilnike o zasebnosti, ki smo vam jih dali v zvezi z drugimi izdelki in storitvami družbe Ford, ki ste jih prejeli od nas, na primer na lokalnem spletnem mestu družbe Ford in Fordconnected.com.

Prav tako želimo zagotoviti, da so sporočila, ki vam jih pošiljamo, in naši stiki z vami čim bolj pomembni za vas. Posledično lahko občasno uporabimo informacije o vas, zbrane iz javnih virov (npr. spletnih virov) in od tretjih strank (kot so naši ponudniki storitev, kot so ponudniki spletnega gostovanja, ponudniki analitike ali oglaševalske storitve), da ugotovimo, kateri izdelki in storitve družbe Ford bi vas lahko zanimali. Ponudniki analitike in oglaševalske storitve lahko na primer analizirajo informacije, ki jih zbirajo iz spletnih in drugih virov, da nam posredujejo vaše demografske podatke in interese – kot so sklepanja o vaši starostni skupini in vrstah izdelkov ali storitev, ki bi vas lahko zanimali. Nato vam lahko pošljemo informacije o teh izdelkih in storitvah v skladu z vašimi komunikacijskimi nastavitvami. Naši vodiči FordPass lahko uporabijo tudi informacije, ki jih imamo o vas, če se obrnete nanje z vprašanjem ali poizvedbo.  Če ne želite, da informacije o vas pridobimo od tretjih strank za namene, opisane v tem odstavku, stopite v stik z nami (glejte razdelek Kako stopiti v stik z nami).

Nastavitve tržne komunikacije lahko kadar koli posodobite v razdelku »Možnosti trženja« v aplikaciji.

Po zakonu bomo morda morali zbirati določene osebne podatke. Od nas se lahko tudi zahteva, da zberemo vaše osebne podatke kot rezultat pogodbenega razmerja z vami. Neizpolnjevanje zahteve po posredovanju teh informacij lahko prepreči ali odloži izpolnjevanje teh obveznosti.

V nekaterih omejenih okoliščinah imajo lahko avtomatizirane odločitve, ki jih sprejemamo, pravni ali podoben učinek na vas. Takšne avtomatizirane odločitve o vas bomo sprejemali le:

 • če so odločitve potrebne za izvedbo ali sklenitev pogodbe z vami; 
 • če so odločitve zakonsko dovoljene ali 
 • če soglašate s tem, da izvajamo avtomatizirano odločanje.

Za dodatne informacije o avtomatiziranem odločanju lahko stopite v stik z nami in v nekaterih okoliščinah ugovarjate naši uporabi avtomatiziranega odločanja ali zahtevate, da avtomatizirano odločanje pregleda človek.

Neosebne (tj. anonimne) informacije lahko uporabljamo in delimo za kateri koli namen.

 Na podlagi katerih zakonov uporabljamo vaše podatke?

Vaše podatke lahko uporabimo na več zakonitih podlagah:

 • Kot je opisano zgoraj, moramo za izvedbo pogodbe z vami uporabiti nekatere podatke tako, da vam zagotovimo storitve, ki ste jih zahtevali, na primer, da vam omogočimo uporabo funkcij Fordovi vodiči (Ford Guides), Premikanje (Move) in Iskanje (Find); da vam omogočimo nadzor nad nekaterimi funkcijami vozila; da izpolnimo zahteve, ki ste jih podali v aplikaciji; da odpravimo težave in da vam pošljemo transakcijsko komunikacijo.
 • Pogosto imamo upravičen interes za obdelavo vaših podatkov za določene namene, na primer, da vam zagotovimo odlično funkcionalnost in storitve; da prilagodimo vaše izkušnje in oglase, ki jih prejemate; da predvidimo, kateri izdelki ali storitve družbe Ford bi vas lahko zanimali; da upravljamo in izboljšamo naše poslovanje in naše odnose z vami; da ocenimo kakovost storitev, ki jih nudimo mi in trgovci, ter storitev, ki jih naši dobavitelji zagotavljajo nam ali v našem imenu; da razvijemo nove in izboljšane izdelke, storitve ter poslovne in tržne strategije; da izvajamo raziskave; da zaščitimo ali branimo svoje ali tuje pravice ali lastnino ali da odkrijemo, preprečimo ali kako drugače obravnavamo težave v zvezi z goljufijami, varnostjo, zaščito ali zasebnostjo. Ko obdelujemo osebne podatke, da bi izpolnili svoje legitimne interese, uvajamo trdne zaščitne ukrepe, s katerimi zagotavljamo, da je vaša zasebnost zaščitena in da naši legitimni interesi ne prevladujejo nad vašimi interesi ali temeljnimi pravicami in svoboščinami.
 • V nekaterih primerih vas bomo prosili za vaše soglasje za uporabo vaših podatkov za posebne namene, na primer za uporabo vaše lokacije. Če se zanašamo na soglasje za uporabo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da kadar koli umaknete soglasje. Za več podrobnosti glejte razdelek »Vaše pravice …« v tem pravilniku.
 • V določenih okoliščinah bomo morda morali uporabiti vaše podatke, kadar menimo, da je to potrebno za izpolnitev pravne obveznosti.
 • V določenih okoliščinah bomo morda morali uporabiti vaše podatke, kadar menimo, da je to potrebno za zaščito varnosti ali življenjskih interesov nekoga.
 • V določenih okoliščinah bomo morda morali uporabiti vaše podatke za določene namene, ki so v javnem interesu.

 Kje so shranjeni vaši podatki

Vaši osebni podatki so shranjeni lokalno v vaši mobilni napravi in na strežnikih, ki jih upravljamo mi in naši ponudniki storitev.  Vaši osebni podatki se bodo obravnavali v skladu z zakonodajo Združenega kraljestva o varstvu podatkov in se lahko posredujejo znotraj Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljnjem besedilu (»EGP«) kot tudi v države zunaj EGP (vključno z ZDA). Države, v katere prenašamo vaše osebne podatke, Evropska komisija morda ne bo obravnavala kot države, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva osebnih podatkov. Posledično bomo ob prenosu vaših osebnih podatkov zunaj EGP uvedli ustrezna varovala v skladu s svojimi pravnimi obveznostmi, da zagotovimo ustrezno varstvo vaših osebnih podatkov, ne glede na državo, v katero so preneseni. Ti zaščitni ukrepi lahko vključujejo pridobitev pogodbenih zagotovil katere koli tretje stranke, ki ima dostop do vaših osebnih podatkov, da bodo vaši osebni podatki zaščiteni s standardi, ki so enakovredni tistim, ki varujejo vaše osebne podatke, ko so v EGP. Če želite izvedeti več o tem, kako varujemo vaše osebne podatke, ko se prenašajo zunaj EGP, ali pridobiti kopijo zaščitnih ukrepov, ki smo jih uvedli za zaščito vaših osebnih podatkov, ko se prenašajo, se obrnite na nas (glejte razdelek Kako stopiti v stik z nami).

 

Kako delimo informacije:

Če z vozilom povežete več kot en račun, upoštevajte, da:

 • bo lokacija vozila prikazana uporabnikom vsakega računa, povezanega z vozilom, in
 • bodo vsi uporabniki teh računov imeli dostop do storitev, vključno s storitvami, ki omogočajo daljinski zagon vozila (kjer je to primerno), zaklepanje in odklepanje ter prikazujejo informacije o stanju vozila (na primer o njegovi ravni goriva).

Podobno, če vozite vozilo z aplikacijo, ki je povezana z njim, bodo uporabniki aplikacije imeli dostop do lokacije vozila in do storitev, ki omogočajo daljinski zagon vozila (kjer je to primerno), zaklepanje in odklepanje ter prikazujejo informacije o stanju vozila (na primer o njegovi ravni goriva).

Deljenje podatkov med vozilom in aplikacijo lahko ustavite ali trajno izklopite vozilo iz aplikacije s pomočjo nastavitev povezljivosti v vozilu in člankov zbirke znanja v pogostih vprašanjih razdelka o računih aplikacije. Če izklopite vozilo iz aplikacije ali zaustavite deljenje podatkov med vozilom in aplikacijo z uporabo krmilnikov v vozilu, nekaterih storitev morda ne boste mogli uporabljati.  Če na primer prenehate deliti podatke GPS o geografskem položaju, Live Traffic ne bo mogel zagotoviti najnovejših podatkov o prometu, če pa prenehate deliti podatke o vozilu in daljinsko upravljanje, ne boste mogli uporabljati daljinskega zaklepanja in odklepanja.

Če ste se odločili povezati aplikacijo z vozilom, s katerim je že povezan drug uporabnik aplikacije, bosta vaše ime in dejstvo, da ste zahtevali to povezavo, preko aplikacije deljena z uporabnikom aplikacije, ki je vozilo prvič povezal. Ta uporabnik bo imel možnost, da dovoli ali zavrne vašo zahtevo za povezavo z vozilom.

Nekatere storitve zahtevajo, da vaše osebne podatke delimo s svojimi partnerji. Na primer:

 • vašo lokacijo, smer in hitrost delimo s podjetjem HERE, svojim ponudnikom prometnih informacij v realnem času.  Poskrbeli bomo, da bomo odstranili informacije, ki bi omogočile, da vas HERE identificira iz teh podatkov.   
 • Aktivirate lahko tudi Wi-Fi Hotspot svojega vozila tako, da ustvarite račun pri našem omrežnem ponudniku, Vodafone Global Enterprise Limited (»Vodafone«). Da bi omogočili aktiviranje vašega računa Wi-Fi Hotspot, bomo Vodafonu poslali določene podatke, vključno z vašo identifikacijsko številko vozila in identifikatorjem SIM vozila. V pravilniku o zasebnosti lahko izveste, kako Vodafone uporablja vaše osebne podatke. Čeprav bo Vodafone zagotovil Wi-Fi Hotspot in bo upravljal vašo naročnino, nas bo Vodafone obvestil, ko bodo doseženi določeni pragovi uporabe podatkov, tako da vam lahko pokažemo uporabo vašega naročniškega paketa za prenos podatkov v aplikaciji ali če pokličete naše vodiče FordPass.

Osebne podatke, pridobljene preko aplikacije in iz vozila (vozil), ki ga (jih) povežete z aplikacijo, lahko delimo tudi:

 • s pooblaščenimi prodajalci in našimi podružnicami. »Naše podružnice« pomenijo skupino podjetij, ki so z nami povezana s skupnim nadzorom ali lastništvom. Seznam družb v skupini družb je na voljo tukaj.
 • S podjetji ali z drugimi organizacijami, ki smo jih angažirali za zagotavljanje storitev v našem imenu, kot so ponudniki upravljanja naročnin, podjetja za spletno gostovanje, poštni ponudniki, ponudniki analitike, storitve gostovanja dogodkov in ponudniki informacijske tehnologije;
 • s strokovnimi svetovalci;
 • kadar menimo, da je to potrebno za izpolnitev zakonske zahteve ali zahtev javnih organov, za zaščito ali obrambo svojih ali tujih pravic ali premoženja, za zaščito osebne varnosti posameznikov ali za odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje goljufij, varnosti, varstva ali zasebnosti, ali
 • z vsakim novim lastnikom, če prodamo del ali celo podjetje.
   

Kako dolgo bomo hranili vaše podatke?

Vaše podatke hranimo v prepoznavni obliki tako dolgo, kot je potrebno za namene, določene v tem pravilniku. To na splošno pomeni, da se informacije hranijo tako dolgo, dokler velja ena od naslednjih možnosti:

 • vaši podatki so razumno potrebni za zagotavljanje storitev za vas;
 • vaši podatki so razumno potrebni za izpolnitev namena, za katerega ste jih posredovali ali smo jih zbrali;
 • vaši podatki so razumno potrebni za zaščito in obrambo naših pravic ali lastnine (to bo običajno trajanje ustreznega zastaralnega roka v vašem pravosodju) ali
 • vaše podatke moramo hraniti v skladu z veljavnimi zakoni ali predpisi.
   

Tehnologije, podobne piškotkom, aktivne v aplikaciji

Kaj so tehnologije, podobne piškotkom?

Tehnologije, podobne piškotkom, se na splošno uporabljajo, da bi spletne strani delovale ali delovale učinkoviteje ter da bi lastnikom spletne strani zagotavljale informacije. Aplikacije pogosto uporabljajo podobne tehnologije kot piškotki, da si vas zapomnijo, vam zagotovijo zahtevano vsebino ali izboljšajo izdelek s sledenjem načinu uporabe aplikacije.

Koristi tehnologij, podobnih piškotkom

Te tehnologije so izredno uporabne, saj lahko naredijo izkušnjo uporabniku prijaznejšo, ko se vrnete v aplikacijo, ki ste jo predhodno večkrat obiskali. Če uporabljate isto napravo in brskalnik kot prej, si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam izvedeti, kako uporabljate našo aplikacijo, in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam.

Te tehnologije se v aplikaciji uporabljajo za naslednje namene:

 • Strogo potrebni nameni: Te tehnologije so potrebne za osnovno funkcionalnost spletnega mesta in za zagotavljanje storitev.
 • Nameni učinkovitosti: Te tehnologije nam omogočajo izboljšanje funkcionalnosti naše aplikacije in izvajanje tržnih raziskav s sledenjem uporabe. Uporabljamo Adobe Analytics za ustvarjanje psevdonimnih profilov o tem, kako se aplikacija uporablja. Ustvarjanju takšnih psevdonimnih profilov lahko ugovarjate. Uporabljamo tudi Aptelligent za zbiranje tehničnih podatkov iz vaše naprave, ko se aplikacija zruši, da bi ugotovili, kaj je šlo narobe.
 • Oglaševalski nameni: Te tehnologije nam omogočajo, da ocenimo uspeh svojih oglaševalskih akcij. Uporabljamo jih tudi za prilagajanje oglasov, ki jih prejmete. Oglaševalsko tehnologijo lahko kadar koli zavrnete preko strani »Upravljanje mojih podatkov« v aplikaciji.
  • V napravah iOS lahko tudi omejite uporabo teh tehnologij v oglaševalske namene tako, da v nastavitvah iOS kliknete »Zasebnost« – »Oglaševanje« in vklopite »Omeji sledenje oglasom«.
  • V mobilnih napravah s sistemom Android lahko tudi onemogočite prilagojeno oglaševanje preko polja »Nastavitve/Račun/Google/Oglasi« tako, da označite možnost »Onemogoči«.
 • Nameni vodičev: Če se obrnete na Fordovega vodiča in podate soglasje, te tehnologije uporabljamo, da Fordovim vodičem omogočimo, da si ogledajo vašo nedavno uporabo aplikacije. To jim omogoča, da vam lažje pomagajo.
 • Namenitretjih strankČe v svojem vozilu preko aplikacije uporabljate funkcijo HERE Live Traffic, lahko tudi naš tretji ponudnik storitev HERE Global B.V. na vaši napravi namesti piškotke. Za več informacij si oglejte pravilnik o piškotkih za HERE, ki je na voljo na https://legal.here.com/privacy/policy/gb/.

 

Potisna obvestila

Aplikacija lahko uporabi prednostne nastavitve iz vaše naprave, da vam zagotovi potisna obvestila, vključno z obvestili v zvezi s storitvami. Na primer aplikacija lahko pošlje potisna obvestila o stanju vozila (vozil), ki ste ga (jih) povezali z njo. Če v nastavitvah naprave onemogočite potisna obvestila, boste še vedno lahko dostopali do storitev preko aplikacije.

 

Zasebnost otrok

Aplikacija ne zbira zavestno osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let.

 

Vaše pravice in kako stopiti v stik z nami

Kot posameznik imate pravico izvedeti, katere informacije imamo o vas in za katere namene, ter po potrebi izvesti popravke. V nekaterih okoliščinah imate tudi pravico do nasprotovanja naši nadaljnji obdelavi vaših osebnih podatkov ali do tega, da nas prosite, da jih izbrišemo in omejimo uporabo vaših podatkov. V nekaterih okoliščinah lahko zahtevate tudi, da se vam osebni podatki posredujejo v splošno uporabljani elektronski obliki, da jih lahko delite z drugimi organizacijami (to se pogosto imenuje pravica do »prenosljivosti podatkov«).

Priporočamo, da se obrnete na nas in posodobite ali popravite svoje osebne podatke, če se spremenijo ali če so osebni podatki, ki jih hranimo o vas, netočni.

Če niste zadovoljni s tem, kako uporabljamo vaše podatke, upamo, da nas boste najprej obvestili, da bomo lahko obravnavali vaše pomisleke. Vendar pa ste upravičeni tudi do pritožbe pri lokalnem organu za varstvo podatkov: Informacijski pooblaščenec (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-poštni naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 012309730, spletno mesto: www.ip-rs.si).

Če imate vprašanja ali pomisleke v zvezi z našo uporabo vaših podatkov ali želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, lahko pokličete vodiča FordPass ali pišete lokalnemu upravljavcu podatkov:

 Privacy Enquiry (Poizvedba o zasebnosti), PO Box 16, Hull, Anglija, HU9 9PR

Prav tako se lahko obrnete na našega uradnika za varstvo podatkov neposredno tukaj:

dpeurope@ford.com

 

Varnost vaših podatkov

Uporabljamo ustrezne sisteme, pravilnike, postopke in tehnologijo za zaščito in vzdrževanje varnosti in točnosti vaših podatkov. 

 

Druga spletna mesta

Aplikacija lahko vsebuje povezave do drugih aplikacij ali spletnih mest, ki so zunaj našega nadzora in niso zajete v tem pravilniku. Če dostopate do drugih spletnih mest s pomočjo navedenih povezav, lahko upravljavci teh spletnih mest od vas zbirajo podatke, ki jih bodo uporabljali v skladu s svojimi politikami zasebnosti, ki se lahko razlikujejo od naših.

 

Datum in revizije začetka veljavnosti pravilnika o zasebnosti in piškotkih

Ta pravilnik je mogoče posodobiti tako, da odraža kakršne koli spremembe aplikacije, naše prakse zasebnosti in uporabo vaših podatkov ali veljavne zakonodaje.

Če spremenimo ta pravilnik, vas bomo obvestili o spremembah. Če bodo spremembe bistveno vplivale na naravo obdelave ali kako drugače bistveno vplivale na vas, vas bomo o tem vnaprej obvestili, da boste imeli priložnost uveljavljati svoje pravice (npr. ugovarjati obdelavi).

 

Soglasja za lokacijo naprave in tehnologije, podobne piškotkom

To je besedilo soglasja, ki ste ga morda dali za lokacijo naprave in tehnologije, podobne piškotkom, ki se uporabljajo za prilagajanje oglasov:

Tehnologija, podobna piškotkom

Z vašim soglasjem lahko te podatke uporabimo tudi za prilagajanje oglaševanja, ki ga prejmete. Soglasje za uporabo tehnologij, podobnih piškotkom, za prilagajanje oglaševanja lahko kadar koli prekličete za svojo napravo. Umik soglasja lahko omeji ali prepreči uporabo nekaterih funkcij aplikacije.

Deljenje lokacije naprave

Da bi vam omogočili uporabo nekaterih funkcij aplikacije, želimo zbrati, uporabiti in deliti informacije o lokaciji vaše mobilne naprave.