FordPassin tietosuoja- ja evästekäytäntö

Version: 0.3

FordPassin tietosuoja- ja evästekäytäntö

Saattaa 2021

Tämä käytäntö koskee henkilötietoja, joita keräämme FordPassin kautta ajoneuvoista, jotka yhdistät sovellukseen, sekä Ford-käyttäjätililtäsi, johon voit kirjautua samoilla kirjautumistiedoilla kuin sovellukseen.

Muihin Fordin tuotteisiin ja palveluihin liittyvät tietosuojakäytännöt löytyvät Fordin paikalliselta verkkosivustolta ja osoitteesta Fordconnected.com.

Ford Motor Companyn konserniyhtiö (”me”), joka rekisterinpitäjän ominaisuudessa on vastuussa henkilötiedoistasi, riippuu maasta, jossa latasit FordPassin. Lisätietoja rekisterinpitäjänäsi toimivasta Ford Motor Companyn konserniyhtiöstä sekä sen yhteystiedot saat <täältä>.

Keräämämme tiedot 

Ajoneuvon varustelusta ja valitsemistasi ajoneuvon yksityisyysasetuksista riippuen keräämme FordPassin avulla seuraavanlaisia tietoja:

· Tilin luomiseksi antamasi tiedot, kuten yhteystiedot (mukaan lukien nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero), valokuva (valinnainen) ja ajoneuvon valmistenumero (VIN).

· Yhdistettyä ajoneuvoa koskevat tiedot, mukaan lukien seuraavat:

Ajoneuvon sijainti: Nykyinen sijaintisi, jonka avulla voidaan määrittää ajoneuvon kulkusuunta ja nopeus sekä käyttämäsi latauspaikat (mikäli sovellettavissa).

Ajotiedot: Ajoneuvon käyttötiedot (kuten nopeus sekä kaasupolkimen, jarrujen, turvavöiden jne. käyttö).

Ajoneuvotiedot: Ajoneuvon tila, suorituskyky ja diagnostiikka (mukaan lukien matkamittari, rengaspaine, polttoaine- ja nestemäärät, akku, oven lukko, varoitusilmaisimet, hälytykset jne.).

Lataustiedot: Kuinka ja milloin akku ladataan, mukaan lukien latauksen nopeus ja kesto (mikäli sovellettavissa).

Äänitiedot: Äänikomennot/-ilmaukset, kun otat ajoneuvon puheentunnistusjärjestelmän käyttöön.

Ympäristötiedot: Sääolosuhteet, tieosuuden tiedot, tienpinnan olosuhteet, liikennemerkit ja muut ajon aikana kerätyt ympäristöä koskevat tiedot.

· Mobiililaitteen sijainti: Nykyistä sijaintiasi ja laitteen antureita voidaan käyttää kulkusuunnan ja nopeuden määrittämiseen. Jos olet ottanut sijaintipalvelut käyttöön laitteessasi, nämä tiedot kerätään, kun sovellus on käynnissä näytöllä tai taustalla.

· Reitti- ja määränpäätiedot: Mukaan lukien osoitteiden tai kohteiden hakupyynnöt, kun käytät navigointiominaisuuksia.

· Tietokoneen tai mobiililaitteen tiedot: Yksilölliset laitetunnisteet ja IP-osoite.

· FordPassin käyttö: Me keräämme tietoja FordPassin käytöstäsi sekä FordPassin toiminnasta evästeiden, kuten Adobe Analyticsin, Aptelligentin ja DynaTracen avulla, mukaan lukien tiedot siitä, milloin ja kuinka kauan käytät tiettyjä palveluita ja ominaisuuksia. Tarvittaessa keräämme näitä tietoja suostumuksesi nojalla. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen FordPass-sovelluksen ”Tili”-osiossa olevassa ”Hallitse omia tietoja” -kohdassa. Evästeitä koskevia lisätietoja saat kohdasta ”FordPass-sovelluksessa käytetyt evästeiden kaltaiset tekniikat”.

·Ford Credit: Ford Credit Account Manager saattaa olla käytettävissäsi myös sovelluksen kautta. Ford Credit käyttää näitä henkilötietoja Ford Creditin tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.

Kuinka käytämme tietojasi?

Käytämme FordPassin kautta ja ajoneuvoista keräämiämme tietoja (ja saatamme yhdistää niitä muihin keräämiimme tietoihin) seuraaviin tarkoituksiin:

Tarkoitus

Oikeusperuste

Ominaisuuksien ja palveluiden tarjoaminen: Tiettyjen ajoneuvon ominaisuuksien hallinnoimisen mahdollistaminen sinulle sekä pyyntöjesi täyttäminen.

Sopimuksen täytäntöön paneminen

Asiakastuki: Tuen tarjoaminen ja tiedusteluihin vastaaminen.

 

Sopimuksen täytäntöön paneminen

Tuotteiden laatu ja kehittäminen: Sen varmistaminen, että palvelu vastaa tarkoitustaan, mukaan lukien prognostiikka. Uusien tuotteiden ja palveluiden tutkimus- ja kehitystyö.

Oikeutettu etu

Niiden palveluiden laadun arvioiminen ja parantaminen, joita me, jälleenmyyjämme ja toimittajamme tarjoamme sinulle. Käytämme näitä tietoja ymmärtääksemme ja parantaaksemme asiakaskokemusta.

Oikeutettu etu

Markkinointistrategioiden kehittäminen.

 

Oikeutettu etu

 

Markkinointimateriaalin lähettäminen sinulle viestintäasetuksiesi mukaisesti.

Suostumus

Suositusten antaminen ja kokemuksesi yksilöllistäminen. Suostumuksellasi saatamme analysoida ja käyttää ajoneuvoasi ja sen käyttöä koskevia tietoja, mukaan lukien ajotiedot (kuten nopeudet ja jarrutukset) ja ajoneuvon sijainti, antaaksemme suosituksia ja tarjotaksemme sinua varten yksilöllistettyjä kokemuksia.

Suostumus

Lakisääteisten ja säädännöllisten velvoitteidemme noudattaminen, oikeudelliseen prosessiin tai viranomaisten tai muiden kolmansien osapuolien tietopyyntöihin vastaaminen, rikosten ja petosten torjuminen ja havaitseminen tai sinun oikeuksiesi, meidän oikeuksiemme tai muiden oikeuksien suojeleminen.

Lakisääteinen velvoite tai oikeutettu etu

 

Kuinka jaamme tietoja?

Saatamme jakaa FordPassin kautta sekä siihen yhdistämistäsi ajoneuvoista saamiamme tietoja seuraavien osapuolien kanssa:

· Valtuutetut jälleenmyyjämme jälleenmyyjähakua varten sekä konserniyhtiömme.

·  Saatamme jakaa ajoneuvotietoja valtuutettujen jälleenmyyjiemme kanssa, jotta he voisivat helpommin avustaa ajoneuvon vianmäärityksessä ja korjaamisessa. Voimme jakaa näitä tietoja myös jälleenmyyjän markkinointitarkoituksia varten, jos annat siihen suostumuksesi.

· Yritykset tai muut organisaatiot, joita olemme palkanneet tarjoamaan palveluita puolestamme; esimerkiksi isännöintipalveluiden ja tietotekniikan tarjoajat.

· Ammattimaiset neuvonantajat.

 Lainvalvontaviranomiset, tuomioistuimet, sääntelyviranomaiset, valtion viranomaiset tai muut kolmannet osapuolet, jos uskomme sen olevan tarpeen lakisääteisen tai säädännöllisen velvoitteen noudattamiseksi, oikeuksiemme tai kolmannen osapuolen oikeuksien taikka yksilöiden henkilökohtaisen turvallisuuden suojelemiseksi tai petosten tai turvallisuusongelmien, havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja käsittelemiseksi.

· Uusi omistaja, mikäli myymme liiketoimintamme tai jonkin sen osan.

Jotkin palvelut edellyttävät, että jaamme henkilötietojasi seuraavien osapuolien kanssa:

· Jos päätät ostaa tuotteen tai tehdä tilauksen Ford Smart Mobility UK Limitediltä (FSM) Ford-käyttäjätilin kautta, luovutamme heille tilitietosi (kuten ajoneuvosi VIN-numeron, nimesi, maasi ja sähköposti- ja postiosoitteesi, mikäli ne ovat saatavilla). FSM käyttää näitä tietoja yhdessä muiden antamiesi tietojen kanssa viestiäkseen kanssasi tilauksestasi, täyttääkseen tilauspyyntösi ja vastatakseen mahdollisiin kyselyihisi. FSM voi myös käyttää yhdistettyjä tietoja ymmärtääkseen esimerkiksi ostettujen tilausten lukumääriä ja tyyppejä. FSM käyttää tietojasi pannakseen täytäntöön sopimuksen kanssasi toimittamalla pyytämäsi tilauksen, ja tilausostosten ymmärtäminen on heidän oikeutettujen etujensa mukaista, sillä se auttaa heitä kehittämään ja markkinoimaan tuotteitaan. FSM saattaa ilmoittaa meille, että olet tehnyt tilauksen, jotta voimme tarjota toiminnon ajoneuvoon, ja jotta voit hallita ominaisuutta sovelluksen kautta. Mikäli se on palvelun tarjoamisen kannalta tarpeen, FSM voi myös jakaa joitakin tietoja tuotteen toimittajan kanssa.

Tuote

Toimittaja

Jaetut tiedot

FordPass-latausverkosto

Ionity GmbH

FordPass-latauskortin numero, osittainen VIN

 

The New Motion B.V.

FordPass-latauskortin numero

 

BP Chargemaster Limited

(vain Yhdistynyt kuningaskunta)

FordPass-latauskortin numero, yksilöllinen viitenumero, nimi, sähköpostiosoite, postiosoite

Neutraali palvelin

Caruso

Valitsemastasi palvelusta riippuen tämä voi sisältää ajoneuvon sijainnin, ajoneuvotiedot ja ajotiedot

 

High Mobility

Valitsemastasi palvelusta riippuen tämä voi sisältää ajoneuvon sijainnin, ajoneuvotiedot ja ajotiedot

Live Traffic -liikennetiedot

Paikalliset varoitukset -palvelu

HERE Global B.V

Ajoneuvon sijainti, kulkusuunta ja nopeus; tiedot ovat nimettömiä

Kukin toimittaja käyttää näitä tietoja omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti.

Kun maksat FordPayn kautta (jota ylläpitää FCE Bank Plc), FSM luovuttaa heille käyttäjätunnuksesi, pyytämäsi tuotteen tiedot ja maksamasi summan. FordPay käyttää tietojasi oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/terms.html. Lisätietoja FSM:n toimesta tapahtuvasta tietojesi käytöstä, kansainvälisistä tiedonsiirroista ja oikeuksiesi käyttämisestä saat tästä tietosuojakäytännöstä. Jos haluat ottaa yhteyttä FSM:ään, katso FSM:n yhteystiedot osoitteesta https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html.

· Jos käytät maksutonta kokeiluversiota reaaliaikaisia liikennetietoja ja paikallisia varoituksia varten, jaamme ajoneuvosi sijainnin, kulkusuunnan ja nopeuden toimittajamme HERE Global B.V:n kanssa. Jaamme näitä tietoja vain tavalla, josta sinua tai autoasi ei voida tunnistaa.

· Jos haluat ottaa käyttöön ajoneuvosi WiFi-yhteyspisteen, jonka tarjoaa verkko-operaattorimme Elisa Oyj (”Elisa”) lähetämme heille VIN-numerosi ja ajoneuvon SIM-koodin, jotta voit ottaa palvelun käyttöön. Lisätietoja siitä, kuinka Elisa käyttää henkilötietojasi, saat heidän tietosuojakäytännöstään. Elisa ilmoittaa meille tiettyjen tiedonsiirtorajojen täyttymisestä, jotta voimme näyttää nämä tiedot sovelluksessa tai jos soitat asiakaspalveluumme.

· Jos käytät SYNC4 Connected Navigation- (yhdistetty mobiililaitteen navigointi) tai Connected Built-In Navigation (yhdistetty auton navigointi) -palvelua, luovutamme Garminille yksilöllisen ajoneuvotunnisteen, ajoneuvon nykyisen GPS-sijainnin, reitin, määränpäätiedot sekä osoite- ja kohdehaut. Garmin käyttää näitä tietoja oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti.

· Kun käytät sovellukseen yhdistetyn ajoneuvon Digitaalista Tiepalvelu  -toimintoa (markkinakohtainen), jaamme nimesi, sijaintisi ja puhelinnumerosi paikallisen tiepalvelutarjoajan kanssa (ellet ole sitä kieltänyt), jotta he voivat tarjota sinulle kyseisen palvelun. Paikallinen tiepalvelu käyttää näitä tietoja oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Tiedot, kuten VIN-numerosi, ajoneuvon kuntotiedot sekä tiepalveluun soittamisen syy, saatetaan jakaa kanssamme tässä käytännössä määritettyjä tarkoituksia varten (esim. tuotteiden parantaminen sekä tutkimus ja kehitys).

· Kun pyydät meitä jakamaan ajoneuvotiedot sähköisesti valitsemasi palveluntarjoajan kanssa, esimerkiksi jos olet tehnyt kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa sopimuksen käyttöperusteisesta vakuutustuotteesta tai neutraalin palvelinalustan tukemasta tuotteesta.

· Kun muodostat yhteyden muihin valtuutettuihin FordPass-tilinhaltijoihin, profiilikuvasi ja etunimesi jaetaan.

· Saatamme jakaa kolmansien osapuolien kanssa nimettömiä tietoja, kuten ympäristötietoja.

Missä tietojasi säilytetään?

Henkilötietojasi säilytetään paikallisesti mobiililaitteellasi sekä Fordin ja sen palveluntarjoajien ylläpitämillä palvelimilla. Henkilötietojasi käsitellään sen maan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, jossa latasit sovelluksen, ja niitä voidaan siirtää Euroopan talousalueeseen (”ETA”) kuuluviin maihin sekä myös ETA-alueen ulkopuolisiin maihin (mukaan lukien Yhdistyneet kuningaskunnat, Yhdysvallat ja Intia) sekä konserniyhtiöillemme, jotka on lueteltu sivulla Ford Motor Company Group.

Siirtäessämme tietojasi ETA:n ulkopuolelle otamme käyttöön tarvittavat suojatoimet laillisten velvoitteidemme mukaisesti varmistaaksemme henkilötietojesi suojan, riippumatta siitä, mihin maahan tiedot siirretään. Nämä suojatoimet saattavat sisältää sopimusperusteisia varmistuksia henkilötietoihisi pääsevältä kolmannelta osapuolelta siitä, että henkilötietojesi suoja on ETA:n tasoa vastaava. Jos haluat tietää lisää siitä, kuinka Ford suojaa henkilötietojasi ETA:n ulkopuolella, tai haluat saada kopion niistä suojatoimista, joita käytämme henkilötietojasi siirrettäessä, olethan yhteydessä osoitteeseen DPeurope@ford.com.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi tunnistamisen mahdollistavassa muodossa vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä käytännössä määritettyjen tarkoitusten kannalta. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että tietojasi säilytetään niin kauan kuin jokin seuraavista soveltuu:

- Tietosi ovat kohtuudella tarpeen, jotta palvelut voidaan tarjota sinulle.

- Tietosi ovat kohtuudella tarpeen, jotta tarkoitus, jota varten tietosi annoit tai jota varten ne keräsimme, voidaan täyttää.

- Tietosi ovat kohtuudella tarpeen oikeuksiemme tai omaisuutemme suojelemista tai puolustamista varten (tämä on yleensä lainkäyttöalueesi vanhentumisajan pituus).

- Sovellettavat lait tai määräykset edellyttävät meitä muuten säilyttämään tietosi.

FordPass-sovelluksessa käytetyt evästeiden kaltaiset tekniikat

Mitä evästeiden kaltaiset tekniikat ovat?

Evästeiden kaltaisia tekniikoita käytetään laajalti, jotta sovellukset toimisivat tehokkaammin. Näitä tekniikoita käytetään sovelluksessa seuraavia tarkoituksia varten:

· Välttämättömät: Näitä tekniikoita tarvitaan sovelluksen perustoimintoihin sekä palveluiden tarjoamiseen.

· Suorituskyky: Näiden tekniikoiden avulla voimme parantaa sovelluksemme toimintaa ja tehdä markkinatutkimusta käyttöä seuraamalla. Käytämme Adobe Analyticsiä luodaksemme pseudonymisoituja profiileja sovelluksen käytöstä. Voit vastustaa tällaisten pseudonymisoitujen profiilien luomista. Lisäksi käytämme Aptelligentiä kerätäksemme teknisiä tietoja laitteeltasi, kun sovellus kaatuu, jotta voisimme ymmärtää, mikä meni vikaan.

· Mainonta: Jos olet antanut siihen suostumuksesi, voimme käyttää näitä tekniikoita mainoskampanjoidemme tehokkuuden arvioimiseen ja vastaanottamasi markkinoinnin yksilöllistämiseen. Voit peruuttaa mainosevästeitä varten antamasi suostumuksen milloin tahansa sovelluksen ”Tili”-osiossa olevassa ”Hallitse omia tietoja” -kohdassa.

·Oppaat: Jos otat yhteyttä Ford-oppaaseen, voimme luvallasi käyttää näitä tekniikoita, jotta Ford-oppaat voivat tarkastella sovelluksen viimeaikaista käyttöäsi. Näin oppaiden on helpompi auttaa sinua.

Vaihtoehtosi, oikeutesi ja yhteydenotot

· Vaihtoehtosi

Voit

- päivittää ja hallinnoida markkinointi- ja mainosevästeitä sekä sijaintitietojen antamista milloin tahansa ”Tili”-osiossa olevassa ”Hallitse omia tietoja” -kohdassa.

- olla antamatta tiettyjä henkilötietoja, mutta tämä voi rajoittaa tiettyjen palveluiden käyttöä tai estää sen (jos esimerkiksi lopetat GPS-tietojen jakamisen, Live Traffic ei voi tarjota ajan tasaisia liikennetietoja, ja jos lopetat ajoneuvotietojen jakamisen, et voi käyttää etälukitusta ja -avausta).

- lopettaa tietojen jakamisen ajoneuvon ja FordPassin välillä tai poistaa ajoneuvon lopullisesti FordPassista (esimerkiksi kun myyt ajoneuvon). Lisätietoja saat ajoneuvon yhteysasetuksista ja FordPassin usein kysytyistä kysymyksistä. Jos poistat ajoneuvon FordPassista tai lopetat tietojen jakamisen ajoneuvon ja FordPassin välillä ajoneuvon asetusten kautta, et ehkä voi käyttää joitakin palveluita.

Jos annat muiden ajaa FordPass-sovellukseen yhdistämiäsi ajoneuvoja, kerro heille siitä, kuinka käytät FordPassia, kuinka tietojen jakaminen FordPassin ja siihen yhdistetyn ajoneuvon välillä voidaan estää ja kerro, että kopio tästä käytännöstä on saatavilla Fordin paikalliselta verkkosivustolta tai osoitteesta Fordconnected.com.

· Oikeutesi

Sinulla on yksityishenkilönä oikeus saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja hallussamme on ja mitkä niiden käyttötarkoitukset ovat. Lisäksi sinulla on oikeus pyytää niiden korjaamista tarvittaessa.

Sinulla on joissakin tilanteissa myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyn jatkamista toimestamme. Yhteystietomme löydät alta kohdasta ’Yhteydenotot’.

Joissakin tilanteissa sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi tai rajoittamaan niiden käyttöä. Voit joissakin tilanteissa myös pyytää, että henkilötietosi toimitetaan sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, jotta voit jakaa ne muiden organisaatioiden kanssa (tätä kutsutaan usein oikeudeksi ”siirtää tiedot järjestelmästä toiseen”).

Kehotamme sinua ottamaan meihin yhteyttä henkilötietojesi päivittämistä tai korjaamista varten, jos ne ovat muuttuneet tai jos hallussamme olevat tiedot ovat virheellisiä.

Mikäli henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla. Yhteystietomme löydät alta kohdasta ’Yhteydenotot’.

·       Yhteydenotot

Jos et ole tyytyväinen tapaamme käsitellä henkilötietojasi, ilmoita siitä meille ensi tilassa, jotta huolenaiheesi voidaan ratkaista. Sinulla on kuitenkin myös oikeus tehdä valitus maasi tietosuojaviranomaiselle. Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on tai jossa väitetty tietosuoja-asetuksen rikkominen on tapahtunut.

Jos sinulla on henkilötietojesi käyttämistä koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita, tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit soittaa FordPass-oppaalle tai kirjoittaa seuraavaan osoitteeseen:

Privacy Enquiry, PO Box 616, Hull HU9 9PR

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:

dpeurope@ford.com

Tietojesi suojaaminen

Käytämme asianmukaisia järjestelmiä, käytäntöjä, menettelytapoja ja tekniikoita suojataksemme ja säilyttääksemme tietojesi turvallisuuden ja täsmällisyyden.

Muut verkkosivustot

FordPassissa saattaa olla linkkejä muihin sovelluksiin tai muille verkkosivustoille, joihin me emme voi vaikuttaa ja joita tämä käytäntö ei koske. Jos siirryt muille verkkosivustoille käyttämällä annettuja linkkejä, kyseisten verkkosivustojen ylläpitäjät saattavat kerätä sinulta tietoja ja käyttää niitä omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Nämä tietosuojakäytännöt saattavat poiketa meidän käytännöstämme.

Tietosuoja- ja evästekäytännön voimaantulopäivä ja muutokset

Tätä käytäntöä voidaan päivittää FordPassin, tietosuojakäytäntöjemme, tietojesi käytön tai sovellettavan lain muutosten mukaan.

Jos muutamme tätä käytäntöä, ilmoitamme sinulle muutoksista. Jos muutoksilla on perustavanlaatuinen vaikutus käsittelyn luonteeseen tai muu merkittävä vaikutus sinuun, ilmoitamme sinulle riittävän ajoissa etukäteen, jotta voit käyttää oikeuksiasi (esim. vastustaa käsittelyä).