FordPassin tietosuoja- ja evästekäytäntö

Version: 0.1

FordPassin tietosuoja- ja evästekäytäntö

Huhtikuu 2018

FordPass-sovellus (”sovellus”) kerää henkilötietoja. Löydät tietojesi käsittelystä vastaavan Ford-yhtiön (”me”) tiedot ja yhteystiedot täältä (riippuu asuinmaastasi).

Tässä FordPassin tietosuoja- ja evästekäytännössä (”käytäntö”) kerrotaan, mitä henkilötietoja keräämme sovelluksesta ja siihen yhdistämistäsi autoista sekä miksi ja mihin tarkoituksiin niitä kerätään. Lisäksi käytännössä kerrotaan oikeutesi sekä yhteystiedot pyyntöjä tai kysymyksiä varten.

Sovelluksen toiminnot riippuvat siitä, kummalla tavalla käytät sitä:

·         yhdessä Fordin Syncillä varustettujen mobiilisovellusten kanssa tai yhdistämättä sitä autoon; tai

·         yhdessä FordPass Connectilla varustetun auton kanssa. Saat lisätietoja FordPass Connectista ja autosi yhteysominaisuuksista paikalliselta Ford-sivustolta, osoitteesta Fordconnected.com ja auton omistajan käsikirjasta.

1. FordPassin käyttäminen yhdessä Fordin Syncillä varustettujen mobiilisovellusten  kanssa tai yhdistämättä sitä autoon

2. FordPassin käyttäminen FordPass Connectin kanssa

 

1. FordPassin käyttäminen yhdessä Fordin Syncillä varustettujen mobiilisovellusten  kanssa tai yhdistämättä sitä autoon

Yhteenveto:

Keräämme sinua ja sovellukseen yhdistämiäsi autoja koskevia tietoja ja käytämme niitä sovelluksen kautta tarjottujen palveluiden (”palvelut”) tarjoamiseen, mukaan lukien MyPerks-etuohjelmamme, joka on olennainen osa palveluita.

Voimme myös yhdistää keräämämme tiedot muihin hallussamme oleviin sinua koskeviin tietoihin ja käyttää niitä muihin tarkoituksiin, kuten sinua mahdollisesti kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen. Voit päivittää markkinointiviestintäasetukset sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiossa.

Sinulla on joissakin olosuhteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä toimestamme, esimerkiksi jos käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme perusteella tai suoramarkkinointia varten (ks. ’Oikeutesi ja yhteydenotto’).

Keräämme ja käytämme laitteesi ja autosi GPS-paikannustietoja palveluiden tarjoamiseen ja muihin tarkoituksiin, mikäli suostut siihen. Voit peruuttaa suostumuksesi sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiosta ja auton näytöltä ’Asetukset’-kohdasta.

Sovellus käyttää evästeiden kaltaisia teknologioita palveluiden tarjoamiseen, sovelluksen käyttöä koskevien pseudonymisoitujen profiilien luomiseen sekä suostumuksellasi markkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa suostumuksesi näiden teknologioiden käyttöön markkinointitarkoituksiin sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiossa.

Voimme siirtää tietosi Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Voimme myös luovuttaa ne konserniyhtiöille, jälleenmyyjille, palveluntarjoajille ja tietyissä tilanteissa muille.

Yksityiskohtainen kuvaus:

Sovelluksen kautta keräämämme ja käyttämämme tiedot:

Palveluihin liittyvät tiedot: Saatamme kerätä ja käyttää seuraavia tietoja käyttämistäsi palveluistasi riippuen:  

·         Siirry: Keräämme sovelluksen kautta antamasi tiedot sekä sovellukseen yhdistämiesi autojen tiedot (katso jäljempänä kohta ’Auton tiedot’) palveluiden tarjoamista ja muita tässä käytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Käytämme esimerkiksi ajoneuvon valmistenumeroa (”VIN”) ja mittarilukematietoja, jotta voit ottaa yhteyttä Ford-jälleenmyyjään ja sopia huollosta, sekä sovelluksen käyttöön käyttämäsi mobiililaitteen GPS-paikannustietoja (suostumuksellasi) eri kulkuvälineiden paikantamiseen ja varaamiseen. Lisäksi käytämme autosi tietoja tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden tarkistaa sen tilanteen.

 

·         Etsi: Keräämme osoitteen ja muut sovelluksessa antamasi tiedot. Lisäksi keräämme ja käytämme GPS-paikannustietoja siitä mobiililaitteesta, jolla käytät sovellusta, mikäli annat siihen suostumuksesi. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja palveluiden tarjoamiseen ja muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Tällaisia tarkoituksia voivat olla esimerkiksi lähellä olevien huoltoasemien, kulkuvälinevaihtoehtojen, kiinnostavien kohteiden, pysäköintialueiden ja Ford-jälleenmyyjien näyttäminen sekä niihin liittyvien reittiohjeiden antaminen.

 

·         Oppaat: Jos otat yhteyttä Ford-oppaaseen puhelimitse tai live chatissa, keräämme tietoja tästä yhteydenotosta, mukaan lukien puhelut, sähköpostiviestit, viestit ja live chat -keskustelut. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja laatu- ja koulutustarkoituksiin, palveluiden tarjoamiseen sekä muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Ford-oppaat voivat suostumuksellasi tarkastella sovelluksen viimeaikaista käyttöäsi, jotta he voivat paremmin auttaa sinua.

 

·         Tilin hallinta: Voit antaa meille tietoja itsestäsi täyttämällä lomakkeita sovelluksessa, esimerkiksi ladatessasi sovelluksen, pyytäessäsi tiliä tai tilatessasi jonkin palvelun. Antamiasi tietoja voivat olla sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, salasana, asema, etu- ja sukunimi, puhelinnumero, kotiosoite ja maksutiedot (”tilitiedot”). Voimme myös kerätä mobiililaitteen tietoja, kuten ohjelmiston tai käyttöjärjestelmän version, yksilöllisiä laitetunnisteita, IP-osoitteen sekä matkapuhelinverkon tietoja. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja tilisi luomiseen ja hallinnointiin, palveluiden tarjoamiseen ja muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Voimme yhdistää näitä tietoja muihin tietoihin, jotka olet aiemmin antanut meille (muutenkin kuin sovelluksen kautta) tai jotka olemme keränneet julkisista lähteistä tai ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Näin varmistetaan, että tietosi ovat ajan tasalla.

Sovelluksen kautta voit myös muodostaa yhteyden Ford Credit Account Manageriin ja hallita Ford Credit -tiliä. Jos toimit näin, Forso Finance Oy (”Ford Credit”) pyytää sinulta lisää henkilötietoja, jotta se voi todentaa henkilöllisyytesi ja antaa käyttöoikeuden Ford Credit -tiliisi. Ford Credit käyttää näitä henkilötietoja Ford Credit -sopimuksessasi kuvatulla tavalla.

·                     Lisäksi sovelluksen kautta saattaa olla mahdollista ostaa tuotteita ja palveluita. Jotkin näistä tuotteista ja/tai palveluista ovat kumppaniemme tarjoamia, ja nämä kumppanit keräävät sinulta muita henkilötietoja täyttääkseen pyyntösi. Kumppanimme käyttävät keräämiään henkilötietoja tietosuojalausekkeissaan kuvaamalla tavalla tai siten kuin ne ilmoittavat henkilötietojen antamisen yhteydessä.

Auton tiedot: Voit antaa meille autoasi koskevia tietoja täyttämällä sovelluksessa olevia lomakkeita.  Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi VIN, rekisteritunnus ja mittarilukema. Keräämme ja käytämme suostumuksellasi mobiililaitteesi ja autosi GPS-paikannustietoja. Voimme myös kerätä tietoja sovellukseen yhdistämistäsi autoista. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi laitteiston malli ja osanumerot, auton järjestelmien tila (esimerkiksi polttoaineen määrä), auton diagnostiikka, matkamittari ja muut auton suorituskykytiedot. Lisäksi voimme kerätä ajotapaan liittyviä tietoja, kuten tietoja nopeudesta, kaasun käytöstä, jarruista, ohjauksesta, turvavöistä ja muita vastaavia auton käyttötietoja.  Lisätietoja saa auton näytöiltä. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja palveluiden tarjoamiseen ja muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin.

MyPerks-tiedot: Jos luot FordPass-tilin, käytämme palveluiden käyttöä koskevia tietojasi (esimerkiksi mikäli varaat pysäköintipaikan) yhdessä tilitietojesi kanssa toimittaaksemme etuja (”edut”). Tämä on olennainen osa palveluita.

Käyttöprofiilit: Keräämme pseudonymisoituja profiileja sovelluksen käyttötavoistasi, mukaan lukien tietoja siitä, milloin ja kuinka pitkään käytät tiettyjä palveluita ja ominaisuuksia. Käytämme näitä tietoja markkinointi- ja markkinatutkimustarkoituksiin sekä palveluidemme kehittämiseen.  Kun keräämme tällaisia profiileja suostumuksellasi, voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa soittamalla FordPass-oppaaseen.

Sinua ja laitettasi koskevat tekniset tiedot: Aina kun käytät sovellusta, se saattaa automaattisesti käyttää laitteesi teknisiä tietoja tai tallentaa niitä. Tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi mobiililaitteen tiedot, kuten ohjelmiston tai käyttöjärjestelmän versio, yksilölliset laitetunnisteet, IP-osoite ja matkapuhelinverkkotiedot, asetukset sekä tiedot sovelluksen ja palveluiden käytöstäsi. Lisäksi keräämme tietoja sovelluksen käyttötavasta ja suorituskyvystä, mukaan lukien sen kaatumisista.

Sijaintitiedot: Jotkin palvelut käyttävät reaaliaikaista GPS-teknologiaa sijaintisi selvittämiseen laitteesi perusteella, mikäli annat siihen suostumuksesi. Näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi lähimmän jälleenmyyjän etsimiseen, reittiohjeiden antamiseen valitsemasi jälleenmyyjän luo tai lähellä olevien pysäköintialueiden etsimiseen. Voit peruuttaa suostumuksesi sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiosta, mutta tämä saattaa rajoittaa joidenkin palveluiden käyttöä tai estää sen.

 

Jos käytät HERE Live liikennetiedot -toimintoa sovellukseen yhdistetyssä autossa, keräämme auton VIN:n todentamistarkoituksiin. Sen jälkeen luovutamme auton sijainti-, kulkusuunta- ja nopeustiedot pseudonymisoituina HERE Global B.V:lle (”HERE”), joka on ulkopuolinen palveluntarjoajamme. HERE käyttää näitä tietoja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Käytäntö on saatavilla osoitteessa https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

 

Voit olla antamatta joitakin henkilötietoja (esimerkiksi VIN:ää auton sovellukseen yhdistämistä varten), mutta tämä saattaa rajoittaa joidenkin palveluiden käyttöä tai estää sen (esimerkiksi jos et anna VIN:ää, emme voi lähettää sinulle takaisinvetoilmoituksia sovelluksen kautta.)

Tietojen käyttötavat

Käytämme sovelluksesta ja siihen yhdistämistäsi autoista keräämiämme sinua koskevia henkilötietoja palveluiden (mukaan lukien edellä kuvattujen palveluiden) tarjoamiseen.

 

Lisäksi käytämme niitä muihin perusteltuihin tarkoituksiin, kuten

 

·         toiminnallisuuksien ja palveluiden tarjoamiseen

·         joidenkin auton ominaisuuksien hallinnan mahdollistamiseen

·         pyyntöjesi täyttämiseen ja tiedustelujesi käsittelemiseen

·         liiketoimintamme ja asiakassuhteidemme hallintaan ja kehittämiseen

·         meidän ja Ford-jälleenmyyjien palveluiden sekä toimittajien meille tai meidän toimeksiannostamme toimittamien palveluiden laadun arviointiin; markkinointimateriaalin lähettämiseen viestintäasetustesi mukaisesti

·         käyttökokemuksesi ja vastaanottamasi markkinoinnin räätälöintiin

·         ongelmien vianetsintään

·         tutkimuksen suorittamiseen sekä uusien ja entistä parempien tuotteiden, palveluiden ja liiketoiminta- ja markkinointistrategioiden kehittämiseen

·         lakisääteisten vaatimusten tai viranomaispyyntöjen täyttämiseen

·         meidän tai muun tahon oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseen tai puolustamiseen

·         yksityishenkilöiden turvallisuuden suojaamiseen

·         petoksiin, tietoturvaan, turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvien ongelmien tunnistamiseen, torjuntaan tai käsittelemiseen muulla tavalla.

 

Me ja Ford Motor Company sekä muut Ford Motor Company -konsernin yhtiöt kaikkialla maailmassa voimme lain niin salliessa yhdistää tilitietojasi tai sovelluksen ja palveluiden käyttötietojasi muihin hallussamme oleviin sinua ja muita asiakkaita koskeviin tietoihin sekä analysoida tällaisia tietoja automatisoitujen päätöksentekoprosessien avulla edellä mainittuja tarkoituksia varten. Edellä mainittuihin voi sisältyä esimerkiksi auton diagnostiikkatietojen analysointi, takaisinvetojen suorittaminen, markkinointimme ja asiakaspalvelumme tehokkuuden arvioiminen, markkina-analyysin suorittaminen sekä sinua mahdollisesti kiinnostavien tuotteiden tai palveluiden tunnistaminen ja viestiminen sinulle niistä.  Jos haluat lisätietoja muunlaisista sinua koskevista tiedoista, joita meillä voi olla hallussamme, voit tutustua muiden Fordin tuotteiden ja palveluiden yhteydessä saamiisi tietosuojakäytäntöihin esimerkiksi Fordin paikallisella verkkosivustolla ja osoitteessa Fordconnected.com.

Lisäksi pyrimme siihen, että viestintämme ja vuorovaikutuksemme ovat kannaltasi mahdollisimman hyödyllisiä. Siksi saatamme aika ajoin käyttää julkisista lähteistä (esimerkiksi verkkoresursseista) ja, mikäli suostut siihen, kolmansilta osapuolilta (esimerkiksi palveluntarjoajiltamme, kuten verkkopalvelinten, analytiikkapalveluiden tai mainontapalveluiden tarjoajilta) kerättyjä sinua koskevia tietoja apuna sen selvittämisessä, mistä Fordin tuotteista ja palveluista saattaisit olla kiinnostunut. Esimerkiksi analytiikka- ja mainontapalveluiden tarjoajat saattavat analysoida verkosta ja muista lähteistä keräämiään tietoja toimittaakseen meille sinua koskevia demografisia ja kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä tietoja. Tällaiset tiedot voivat esimerkiksi olla päätelmiä ikähaarukastasi sekä sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Voimme tämän perusteella lähettää sinulle tietoja kyseisistä tuotteista ja palveluista viestintäasetustesi mukaisesti. Myös asiakaspalvelumme saattaa käyttää hallussamme olevia sinua koskevia tietoja, jos otat yhteyttä asiakaspalveluun kysyäksesi tai tiedustellaksesi jotain.   

Voit päivittää markkinointiviestintäasetuksesi sovelluksen ’Markkinointivalinnat’ osiossa.

Meillä saattaa olla lakisääteinen velvoite kerätä tiettyjä henkilötietoja. Meillä saattaa myös olla velvoite kerätä henkilötietojasi kanssasi solmitun sopimuksen perusteella. Näiden tietojen toimittamatta jättäminen saattaa estää näiden velvoitteiden täyttämisen tai viivästyttää sitä.

Joissakin rajoitetuissa olosuhteissa meidän tekemillämme automatisoiduilla päätöksillä saattaa olla oikeudellinen tai vastaava vaikutus sinuun. Teemme tällaisia automatisoituja sinua koskevia päätöksiä vain seuraavissa tapauksissa:

·         Ne ovat välttämättömiä, jotta kanssasi solmittu sopimus voidaan toimeenpanna tai jotta kanssasi voidaan solmia sopimus.

·         Päätökset ovat laissa sallittuja.

·         Annat meille suostumuksesi automatisoituun päätöksentekoon.

Voit pyytää meiltä lisätietoja automatisoidusta päätöksenteosta ja joissakin olosuhteissa vastustaa automatisoidun päätöksenteon käyttämistä toimestamme. Voit myös pyytää, että luonnollinen henkilö tarkistaa automatisoidun päätöksen.

Voimme käyttää ja luovuttaa muita kuin henkilökohtaisia (eli anonyymeja) tietoja mihin tahansa tarkoituksiin.

Millä laillisilla perusteilla käytämme tietojasi?

Voimme käyttää tietojasi erilaisilla laillisilla perusteilla:

·         Kuten edellä on kerrottu, meidän täytyy käyttää tiettyjä sinua koskevia tietoja kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpanemiseen. Tähän sisältyy pyytämiesi palveluiden toimittaminen, esimerkiksi Ford-oppaat-, Siirry- ja Etsi-toimintojen käytön mahdollistaminen, joidenkin auton ominaisuuksien hallinnan mahdollistaminen, sovelluksessa tekemiesi pyyntöjen täyttäminen, ongelmien ratkaiseminen, MyPerks-etujen toimittaminen sekä sovellukseen liittyvien viestien lähettäminen.

·         Meillä on usein oikeutettu etu käsitellä tietojasi tiettyihin tarkoituksiin. Näitä oikeutettuja etuja ovat esimerkiksi erinomaisten toiminnallisuuksien ja palveluiden tarjoaminen, käyttökokemuksesi ja vastaanottamasi markkinoinnin räätälöinti, sinua mahdollisesti kiinnostavien Fordin tuotteiden ja palveluiden tunnistaminen, liiketoiminnan ja asiakassuhteiden hallinta ja kehittäminen, meidän ja Ford-jälleenmyyjien palveluiden sekä toimittajien meille tai meidän toimeksiannostamme toimittamien palveluiden laadun arviointi, uusien ja entistä parempien tuotteiden, palveluiden ja liiketoiminta- ja markkinointistrategioiden kehittäminen, tutkimuksen suorittaminen, meidän tai muun tahon oikeuksien tai omaisuuden suojaaminen tai puolustaminen sekä petoksiin, tietoturvaan, turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvien ongelmien tunnistaminen, torjunta tai käsitteleminen muulla tavalla. Kun käsittelemme henkilötietoja oikeutettujen etujen perusteella, käytämme tehokkaita suojakeinoja turvataksemme yksityisyytesi ja varmistaaksemme, että etusi tai perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene meidän oikeutettujen etujemme edelle.

·         Joissakin tilanteissa pyydämme lupaasi käyttää tietojasi, esimerkiksi sijaintiasi, tiettyihin tarkoituksiin. Kun käytämme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa. Lisätietoja on tämän käytännön ’Oikeutesi ja yhteydenotto’ -osiossa.

·         Joskus saatamme joutua käyttämään tietojasi katsoessamme sen olevan tarpeen oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi.

·         Joskus saatamme joutua käyttämään tietojasi katsoessamme sen olevan tarpeen jonkun henkilön turvallisuuden tai elintärkeiden etujen suojaamiseksi.

·         Joskus saatamme joutua käyttämään tietojasi tiettyihin yleisen edun mukaisiin tarkoituksiin.

Tietojen säilytyspaikka

Henkilötietojasi säilytetään paikallisesti mobiililaitteessasi sekä meidän tai palveluntarjoajiemme ylläpitämillä palvelimilla. Henkilötietojasi käsitellään Suomen tietosuojalainsäädännön mukaisesti, ja ne voidaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) maihin sekä ETA:n ulkopuolisiin maihin (mukaan lukien Yhdysvaltoihin). Saatamme siirtää henkilötietojasi maihin, jotka eivät Euroopan komission mukaan takaa riittävää henkilötietojen suojaa. Kun siirrämme henkilötietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle, käytämme asianmukaisia suojakeinoja lakisääteisten velvoitteidemme mukaisesti. Näin varmistamme henkilötietojesi riittävän suojan riippumatta maasta, johon ne siirretään. Tällainen suojakeino voi olla esimerkiksi henkilötietojasi käyttävän kolmannen osapuolen sopimusperusteinen vakuutus siitä, että henkilötietosi on suojattu vastaavien standardien mukaisesti kuin niiden ollessa Euroopan talousalueella. Jos haluat lisätietoja siitä, miten suojaamme Euroopan talousalueen ulkopuolelle siirrettäviä henkilötietoja, tai jos haluat kopion henkilötietojen siirrossa käyttämistä suojakeinoista, ota yhteyttä meihin (katso ’Yhteydenotto’-osio).

Tietojen luovuttaminen:

Voimme luovuttaa sovelluksen ja siihen yhdistämiesi autojen kautta saatuja henkilötietoja seuraaville tahoille:

·         Valtuutetuille jälleenmyyjille ja konserniyhtiöillemme. Konserniyhtiömme tarkoittavat yhtiöitä, jotka ovat osa Ford Motor Company -konsernia määräysvallan tai omistusyhteyden kautta. Luettelo konserniyhtiöistä on täällä: https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

 

·         Kumppaneillemme. Luovutamme esimerkiksi autosi sijainnin, kulkusuunnan ja nopeuden pseudonymisoidussa muodossa HERE:lle, joka toimittaa meille reaaliaikaisia liikennetietoja. HERE käyttää näitä tietoja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Käytäntö on saatavilla osoitteessa https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

 

·           Yrityksille tai muille organisaatioille, jotka tarjoavat palveluita toimeksiannostamme, kuten tilaushallintapalveluiden, verkkopalvelinten, postituspalveluiden ja analytiikkapalveluiden tarjoajille, tapahtumajärjestäjille ja IT-palveluiden tarjoajille.

 

·           Neuvonantajille.

 

·           Kun katsomme tämän tarpeelliseksi lakisääteisten vaatimusten tai viranomaispyyntöjen täyttämiseksi, meidän tai muun tahon oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseksi tai puolustamiseksi, yksityishenkilöiden turvallisuuden suojaamiseksi tai petoksiin, tietoturvaan, turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvien ongelmien tunnistamiseksi, torjumiseksi tai käsittelemiseksi muulla tavalla.

 

·         Uudelle omistajalle, mikäli liiketoimintamme myydään osittain tai kokonaan.

 

Miten kauan säilytämme tietojasi?

 

Säilytämme tietojasi tunnistettavassa muodossa vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä käytännössä määriteltyjä tarkoituksia varten. Tämä tarkoittaa yleensä, että tietoja säilytetään niin kauan kuin jokin seuraavista pätee:

 

-       Tietojasi voidaan perustellusti vaatia, jotta palvelut voidaan toimittaa sinulle.

-       Tietojasi voidaan perustellusti vaatia, jotta tietojen antamisen tai keräämisen tarkoitus toteutuu.

-       Tietojasi voidaan perustellusti vaatia, jotta oikeuksiamme tai omaisuuttamme voidaan suojata tai puolustaa (yleensä ajanjakso on sama kuin vastaava lainkäyttöalueellasi voimassa oleva vanhentumisaika).

-       Meillä on muu sovellettavaan lakiin tai asetukseen perustuva velvoite säilyttää tiedot.

 

Sovelluksessa käytettävät evästeiden kaltaiset teknologiat

 

Mitä ovat evästeiden kaltaiset teknologiat?

 

Evästeiden kaltaisia teknologioita käytetään laajalti, jotta verkkosivustot toimisivat asianmukaisesti tai tehokkaammin. Lisäksi niitä käytetään tietojen antamiseen sivustojen omistajille. Sovelluksissa käytetään usein evästeiden kaltaisia teknologioita käyttäjän muistamiseen, käyttäjän pyytämän sisällön toimittamiseen tai tuotteiden kehittämiseen seuraamalla sovelluksen käyttöä.

 

Evästeiden kaltaisten teknologioiden edut

 

Tällaisista teknologioista on paljon hyötyä, sillä ne voivat lisätä käyttäjäystävällisyyttä, jos käytät sovellusta toistuvasti. Jos käytät samaa laitetta ja selainta kuin aiemmin, evästeissä voi esimerkiksi olla asetuksesi sekä tietoja siitä, miten käytät sovellustamme. Lisäksi evästeiden avulla sisältöä voidaan mukauttaa paremmin vastaamaan tarpeitasi ja kiinnostuksen kohteitasi.

 

Näitä teknologioita käytetään sovelluksessa seuraaviin tarkoituksiin:

 

·         Välttämättömät tarkoitukset: Näitä teknologioita tarvitaan sovelluksen perustoimintojen ja palvelujen toimittamiseen.

 

·         Suorituskykytarkoitukset: Näiden teknologioiden avulla voimme parantaa sovelluksen toimintoja ja tehdä markkinatutkimusta seuraamalla sovelluksen käyttöä. Käytämme Adobe Analyticsiä sovelluksen käyttötapoja koskevien pseudonymisoitujen profiilien luomiseen. Voit vastustaa tällaisten pseudonymisoitujen profiilien luomista. Lisäksi käytämme Apteligentiä teknisten tietojen keräämiseen laitteestasi sovelluksen kaatuessa, jotta kaatumisen syy voidaan selvittää.

 

·         Mainontatarkoitukset: Näiden teknologioiden avulla voimme arvioida mainoskampanjoidemme onnistumista. Lisäksi käytämme niitä sinulle lähetettävän markkinoinnin räätälöintiin. Voit kieltää meitä käyttämästä markkinointiteknologioita sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiossa.

o   iOS-laitteissa voit rajoittaa näiden teknologioiden käyttöä mainontatarkoituksiin myös valitsemalla iOS:n asetuksista Tietosuoja – Mainonta ja laittamalla Rajoita mainosseurantaa -kytkimen päällä-asentoon.

o   Android-mobiililaitteissa voit poistaa räätälöidyn mainonnan käytöstä myös menemällä kohtaan Asetukset/Tilit/Google/Mainokset ja laittamalla valinnan kieltoruutuun.

 

·         Oppaisiin liittyvät tarkoitukset: Jos otat yhteyttä Ford-oppaaseen, käytämme suostumuksellasi tällaisia teknologioita, jotta Ford-oppaat voivat tarkastella sovelluksen viimeaikaista käyttöäsi. Näin oppaiden on helpompi auttaa sinua.

 

·         Kolmansiin osapuoliin liittyvät tarkoitukset: Jos käytät HERE Live liikennetiedot -toiminnallisuutta autossasi sovelluksen kautta, meidän ulkopuolinen palveluntarjoajamme HERE Global B.V. voi myös asettaa evästeitä laitteeseesi. Lisätietoja on HERE:n evästekäytännössä, joka on saatavilla osoitteessa https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

 

Push-ilmoitukset

 

Sovellus saattaa käyttää laitteesi asetuksia push-ilmoitusten toimittamiseen, mukaan lukien palveluihin liittyvien ilmoitusten toimittamiseen. Sovellus saattaa esimerkiksi lähettää push-ilmoituksia, jotka koskevat siihen yhdistämiesi autojen tilaa. Jos poistat push-ilmoitukset käytöstä laitteesi asetuksista, voit silti käyttää palveluita sovelluksen kautta.

 

Lasten tietosuoja

 

Sovellus ei tietoisesti kerää henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta.

 

Oikeutesi ja yhteydenotto

 

Pääsy tietoihin. Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin sekä seuraavat tiedot: käsittelyn tarkoitukset; kyseessä olevat henkilötietoryhmät; vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa; mahdollisuuksien mukaan henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit; oikeutesi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista, tai vastustaa tällaista käsittelyä; oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle; jos henkilötietoja ei kerätä sinulta, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot; sekä automaattisen päätöksenteon olemassaolo ja vaikutukset. Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista, ellei se vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Lisäjäljennöksistä saatamme periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

 

Oikeus tietojen oikaisemiseen. Kehotamme ottamaan meihin yhteyttä henkilötietojesi päivittämistä tai oikaisemista varten, jos ne ovat muuttuneet tai jos hallussamme olevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.

 

Oikeus tietojen poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, edellyttäen että jokin seuraavista perusteista täyttyy: henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin; peruutat suostumuksesi, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta; vastustat käsittelyä eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä; henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Meillä on tietyissä tapauksissa lainmukainen oikeus käsitellä tietojasi, edellä mainitusta huolimatta. Ilmoitamme tarvittaessa siitä sinulle erikseen.

 

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos: kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden; käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista; emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella ja vastustat henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jolloin henkilötietojen käsittelyä rajoitetaan sinä aikana kun tarkistetaan syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun perusteesi. Jos käsittely on rajoitettu, ilmoitamme sinulle, ennen kuin rajoitus poistetaan.

 

Oikeus siirtää tietoja järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos: henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jossa olet osapuolena; käsittely suoritetaan automaattisesti; ja siirto-oikeuden toteuttaminen ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Sinulla on myös oikeus saada henkilötiedot siirrettyä meiltä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.

 

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä (mukaan lukien profilointia), joka perustuu oikeutettuun etuumme. Mikäli vastustat henkilötietojen käsittelyä, emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin (mikäli olet kuluttaja, emme kuitenkaan lähetä sähköisiä suoramarkkinointiviestejä sinulle ilman suostumustasi).

 

Ilmoitamme henkilötietojen oikaisusta, poistosta tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, jolle henkilötietoja on luovutettu, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa. Ilmoitamme sinulle näistä vastaanottajista, jos sitä pyydät.

 

Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa.

 

Jos et ole tyytyväinen tapaamme käyttää henkilötietojasi, ilmoita ystävällisesti asiasta ensi tilassa meille, jotta huolenaiheesi voidaan ratkaista. Sinulla on kuitenkin myös oikeus tehdä valitus maasi tietosuojaviranomaiselle.

 

Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita henkilötietosi käytöstä tai jos haluat hyödyntää oikeuksiasi, voit soittaa FordPass-oppaalle tai kirjoittaa paikalliselle rekisterinpitäjälle tähän osoitteeseen https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia tähän osoitteeseen:

dpeurope@ford.com

 

 

Tietojesi suojaaminen

 

Käytämme asianmukaisia järjestelmiä, käytäntöjä, menettelytapoja ja teknologioita tietojesi suojaamiseen sekä niiden tietoturvan ja paikkansapitävyyden ylläpitämiseen.

 

Muut verkkosivustot

 

Sovelluksessa saattaa olla linkkejä muihin sovelluksiin tai muille sivustoille, joihin emme voi vaikuttaa ja joita tämä käytäntö ei koske. Jos siirryt muille sivustoille käyttämällä annettuja linkkejä, kyseisten sivustojen ylläpitäjät saattavat kerätä sinulta tietoja ja käyttää niitä omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Nämä tietosuojakäytännöt saattavat poiketa meidän käytännöstämme.

 

Tietosuoja- ja evästekäytännön voimaanastumispäivä ja muutokset

 

Tätä käytäntöä voidaan muuttaa, jotta se vastaa sovellukseen, yksityisyyden suojaamme ja tietojesi käyttöön tai sovellettavaan lainsäädäntöön mahdollisesti tehtäviä muutoksia.

 

Käytäntöön tehtävistä muutoksista ilmoitetaan sinulle. Jos muutoksilla on perustavanlaatuinen vaikutus käsittelyn luonteeseen tai muu merkittävä vaikutus sinuun, ilmoitamme asiasta riittävän ajoissa ennakkoon, jotta voit hyödyntää oikeuksiasi (esimerkiksi vastustaa käsittelyä).

 

Suostumukset laitteen sijainnin ja evästeiden kaltaisten teknologioiden käyttöön

 

Jos olet antanut laitteen sijaintitietoja ja markkinoinnin räätälöintiin käytettäviä evästeiden kaltaisia teknologioita koskevan suostumuksen, sen sanamuoto on seuraava:

 

Hyväksy evästeet

 

Ford voi käyttää näitä tietoja myös mainonnan räätälöintiin, jos annat siihen suostumuksesi. Voit peruuttaa suostumuksesi evästeiden kaltaisten teknologioiden käyttöön mainonnan räätälöintiin laitteesi osalta. Suostumuksen peruuttaminen saattaa rajoittaa joidenkin sovelluksen ominaisuuksien käyttöä tai estää sen. 

 

Jaa laitteen sijainti

 

Ford haluaa kerätä, käyttää ja jakaa mobiililaitteesi sijaintitietoja, jotta voit käyttää joitakin sovelluksen ominaisuuksia. 

 

2. FordPassin käyttäminen FordPass Connectin kanssa

Yhteenveto:

Keräämme sinua ja sovellukseen yhdistämiäsi autoja koskevia tietoja ja käytämme niitä sovelluksen kautta tarjottujen palveluiden (”palvelut”) tarjoamiseen, mukaan lukien MyPerks-etuohjelmamme, joka on olennainen osa palveluita. Jos yhdistät autosi sovellukseen, jotkin palvelut edellyttävät, että käytämme autosi internetyhteyttä autotietojen keräämiseen.

Jos yhdistät useita tilejä yhteen autoon, seuraavat seikat on huomioitava:

·         Auton sijainti näkyy kaikkien autoon yhdistettyjen tilien käyttäjille; ja

·         Kaikki kyseisten tilien käyttäjät voivat käyttää palveluita, mukaan lukien palveluita, jotka mahdollistavat auton etäkäynnistämisen (soveltuvin osin), -lukitsemisen ja -avaamisen ja jotka näyttävät tietoja auton tilanteesta (esimerkiksi polttoaineen määrän).

Vastaavasti jos ajat autoa, johon sovellus on yhdistetty, sovelluksen käyttäjät voivat käyttää auton sijaintia sekä palveluita, jotka mahdollistavat auton etäkäynnistämisen (soveltuvin osin), -lukitsemisen ja -avaamisen ja jotka näyttävät tietoja auton tilanteesta (esimerkiksi polttoaineen määrän).

Voit lopettaa tietojen jakamisen auton ja sovelluksen välillä tai pysyvästi katkaista auton yhteyden sovellukseen. Tämä voidaan tehdä auton yhteysasetuksista ja käyttämällä apuna sovelluksen ’Tilit’-osion usein kysyttyjen kysymysten ohjeartikkeleita. Jos katkaiset auton yhteyden sovellukseen tai lopetat tietojen jakamisen auton ja sovelluksen välillä käyttämällä auton säätimiä, et välttämättä pysty käyttämään joitakin palveluita.  Esimerkiksi jos lopetat GPS-paikannustietojen jakamisen, ’Live liikennetiedot’ -toiminto ei pysty toimittamaan ajantasaisia liikennetietoja. Jos lopetat auton tietojen jakamisen ja kauko-ohjauksen, et pysty käyttämään etälukitusta tai -avausta.

Yhdistämme keräämämme tiedot muihin hallussamme oleviin sinua koskeviin tietoihin ja käytämme niitä muihin tarkoituksiin, kuten sinua mahdollisesti kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen. Voit päivittää markkinointiviestintäasetuksesi sovelluksen ’Markkinointivalinnat’ osiossa.

Sinulla on joissakin olosuhteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä toimestamme, esimerkiksi jos käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme perusteella tai suoramarkkinointia varten (ks. ’Oikeutesi ja yhteydenotto’).

Keräämme ja käytämme laitteesi ja sovellukseen yhdistämiesi autojesi GPS-paikannustietoja palveluiden tarjoamiseen ja muihin tarkoituksiin, mikäli suostut siihen. Voit peruuttaa suostumuksesi sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiosta ja auton asetuksista.

Sovellus käyttää evästeiden kaltaisia teknologioita palveluiden toimittamiseen, sovelluksen käyttöä koskevien pseudonymisoitujen profiilien luomiseen sekä suostumuksellasi markkinointitarkoituksiin. Voit peruuttaa suostumuksesi näiden teknologioiden käyttöön markkinointitarkoituksiin sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiossa.

Voimme siirtää tietosi Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Voimme myös luovuttaa ne konserniyhtiöille, jälleenmyyjille, palveluntarjoajille ja tietyissä tilanteissa muille.

Jos annat muiden ajaa sovellukseen yhdistämiäsi autoja, kerro heille sovelluksen käytöstä ja siitä, miten tiedonsiirto sovelluksen ja siihen yhdistettyjen autojen välillä voidaan estää. Kerro lisäksi, että tämä käytäntö on saatavilla paikallisella Ford-sivustolla tai osoitteessa Fordconnected.com.

 

Yksityiskohtainen kuvaus:

Sovelluksen kautta keräämämme ja käyttämämme tiedot:

Palveluihin liittyvät tiedot: Saatamme kerätä ja käyttää seuraavia tietoja käyttämistäsi palveluistasi riippuen:  

 

·         Siirry: Keräämme sovelluksen kautta antamasi tiedot sekä sovellukseen yhdistämiesi autojen tiedot (katso jäljempänä kohta ’Auton tiedot’) palveluiden tarjoamista ja muita tässä käytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Käytämme esimerkiksi ajoneuvon valmistenumeroa (”VIN”) ja mittarilukematietoja, jotta voit ottaa yhteyttä Ford-jälleenmyyjään ja sopia huollosta, sekä sovelluksen käyttöön käyttämäsi mobiililaitteen ja sovellukseen yhdistämiesi autojen GPS-paikannustietoja (suostumuksellasi) eri kulkuvälineiden paikantamiseen ja varaamiseen. Lisäksi käytämme autosi tietoja tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden hallita tiettyjä auton ominaisuuksia etänä ja tarkistaa auton tilanteen.

 

·         Etsi: Keräämme osoitteen ja muut sovelluksessa antamasi tiedot. Lisäksi keräämme ja käytämme GPS-paikannustietoja siitä mobiililaitteesta, joilla käytät sovellusta, sekä sovellukseen yhdistämistäsi autoista, mikäli annat siihen suostumuksesi. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja palveluiden tarjoamiseen ja muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Tällaisia tarkoituksia voivat olla esimerkiksi autosi paikantaminen ja sen sijainnin näyttäminen sovelluksessa, lähellä olevien huoltoasemien, kulkuvälinevaihtoehtojen, kiinnostavien kohteiden, pysäköintialueiden ja Ford-jälleenmyyjien näyttäminen sekä niihin liittyvien reittiohjeiden antaminen.

 

·         Oppaat: Jos otat yhteyttä Ford-oppaaseen puhelimitse tai live chatissa, keräämme tietoja tästä yhteydenotosta, mukaan lukien puhelut, sähköpostiviestit, viestit ja live chat -keskustelut. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja laatu- ja koulutustarkoituksiin, palveluiden toimittamiseen sekä muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Ford-oppaat voivat suostumuksellasi tarkastella sovelluksen viimeaikaista käyttöäsi, jotta he voivat paremmin auttaa sinua.

 

·         Tilin hallinta: Voit antaa meille tietoja itsestäsi täyttämällä lomakkeita sovelluksessa, esimerkiksi ladatessasi sovelluksen, pyytäessäsi tiliä tai tilatessasi jonkin palvelun. Antamiasi tietoja voivat olla sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, salasana, asema, etu- ja sukunimi, puhelinnumero, kotiosoite ja maksutiedot (”tilitiedot”). Voimme myös kerätä mobiililaitteen tietoja, kuten ohjelmiston tai käyttöjärjestelmän version, yksilöllisiä laitetunnisteita, IP-osoitteen sekä matkapuhelinverkon tietoja. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja tilisi luomiseen ja hallinnointiin, palveluiden tarjoamiseen ja muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Voimme yhdistää näitä tietoja muihin tietoihin, jotka olet aiemmin antanut meille (muutenkin kuin sovelluksen kautta) tai jotka olemme keränneet julkisista lähteistä tai ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Näin varmistetaan, että tietosi ovat ajan tasalla.

 

Sovelluksen kautta voit myös muodostaa yhteyden Ford Credit Account Manageriin ja hallita Ford Credit -tiliä. Jos toimit näin, Forso Finance Oy (”Ford Credit”) pyytää sinulta lisää henkilötietoja, jotta se voi todentaa henkilöllisyytesi ja antaa käyttöoikeuden Ford Credit -tiliisi. Ford Credit käyttää näitä henkilötietoja Ford Credit -sopimuksessasi kuvatulla tavalla.

 

Lisäksi sovelluksen kautta saattaa olla mahdollista ostaa tuotteita ja palveluita. Jotkin näistä tuotteista ja/tai palveluista ovat kumppaniemme tarjoamia, ja nämä kumppanit keräävät sinulta muita henkilötietoja täyttääkseen pyyntösi. Kumppanimme käyttävät keräämiään henkilötietoja tietosuojalausekkeissaan kuvaamalla tavalla tai siten kuin ne ilmoittavat henkilötietojen antamisen yhteydessä.

 

Auton tiedot: Voit antaa meille autoasi koskevia tietoja täyttämällä sovelluksessa olevia lomakkeita.  Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi VIN, rekisteritunnus ja mittarilukema. Keräämme ja käytämme suostumuksellasi mobiililaitteesi ja autosi GPS-paikannustietoja. Voimme myös kerätä tietoja sovellukseen yhdistämistäsi autoista. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi laitteiston malli ja osanumerot, auton järjestelmien tila (esimerkiksi nestetasot, rengaspaine, moottori, auton Wi-Fi ja lukot), auton diagnostiikka, matkamittari ja muut auton suorituskykytiedot. Lisäksi voimme kerätä ajotapaan liittyviä tietoja, kuten tietoja nopeudesta, kaasun käytöstä, jarruista, ohjauksesta, turvavöistä ja muita vastaavia auton käyttötietoja. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja palveluiden tarjoamiseen ja muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. Voit valita auton asetuksista, mitä tietoja sovellukseen yhdistetyistä autoista lähetetään. Jos rajoitat autosta lähetettäviä tietoja, tämä saattaa rajoittaa joidenkin palvelujen käyttöä tai estää sen.

MyPerks-tiedot: Jos luot FordPass-tilin, käytämme palveluiden käyttöä koskevia tietojasi (esimerkiksi mikäli varaat pysäköintipaikan) yhdessä tilitietojesi kanssa toimittaaksemme etuja (”edut”). Tämä on olennainen osa palveluita.

Käyttöprofiilit: Keräämme pseudonymisoituja profiileja sovelluksen käyttötavoistasi, mukaan lukien tietoja siitä, milloin ja kuinka pitkään käytät tiettyjä palveluita ja ominaisuuksia. Käytämme näitä tietoja markkinointi- ja markkinatutkimustarkoituksiin sekä palveluidemme kehittämiseen.  Kun Ford kerää tällaisia profiileja suostumuksellasi, voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa soittamalla FordPass-oppaaseen.

Sinua ja laitettasi koskevat tekniset tiedot: Aina kun käytät sovellusta, se saattaa automaattisesti käyttää laitteesi teknisiä tietoja tai tallentaa niitä. Tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi mobiililaitteen tiedot, kuten ohjelmiston tai käyttöjärjestelmän versio, yksilölliset laitetunnisteet, IP-osoite ja matkapuhelinverkkotiedot, asetukset sekä tiedot sovelluksen ja palveluiden käytöstäsi. Lisäksi keräämme tietoja sovelluksen käyttötavasta ja suorituskyvystä, mukaan lukien sen kaatumisista.

Sijaintitiedot: Jotkin palvelut käyttävät reaaliaikaista GPS-teknologiaa sijaintisi selvittämiseen laitteesi perusteella, mikäli annat siihen suostumuksesi. Näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi lähimmän jälleenmyyjän etsimiseen, reittiohjeiden antamiseen valitsemasi jälleenmyyjän luo tai lähellä olevien pysäköintialueiden etsimiseen. Lisäksi joidenkin palveluiden yhteydessä sijaintitiedot kerätään suoraan autosta. Tämän ansiosta voit esimerkiksi paikantaa autosi laitteellasi ja tarkastella sen sijaintia sovelluksessa. Voit peruuttaa suostumuksesi sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiosta tai auton asetuksista, mutta tämä saattaa rajoittaa joidenkin palveluiden käyttöä tai estää sen.

 

Jos käytät HERE Live liikennetiedot -toimintoa sovellukseen yhdistetyssä autossa, keräämme auton VIN:n todentamistarkoituksiin. Sen jälkeen luovutamme auton sijainti-, kulkusuunta- ja nopeustiedot pseudonymisoituina HERE Global B.V:lle (”HERE”), joka on ulkopuolinen palveluntarjoajamme. HERE käyttää näitä tietoja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Käytäntö on saatavilla osoitteessa https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

 

Voit olla antamatta joitakin henkilötietoja, mutta tämä saattaa rajoittaa joidenkin palveluiden käyttöä tai estää sen (esimerkiksi jos et yhdistä autoa, et voi käyttää lukitus- ja avausominaisuutta).

Tietojen käyttötavat

Käytämme sovelluksesta ja siihen yhdistämistäsi autoista keräämiämme sinua koskevia henkilötietoja palveluiden (mukaan lukien edellä kuvattujen palveluiden) toimittamiseen. Lisäksi käytämme niitä muihin perusteltuihin tarkoituksiin, kuten

 

·         toiminnallisuuksien ja palveluiden tarjoamiseen

·         joidenkin auton ominaisuuksien hallinnan mahdollistamiseen

·         pyyntöjesi täyttämiseen ja tiedustelujesi käsittelemiseen

·         liiketoimintamme ja asiakassuhteidemme hallintaan ja kehittämiseen

·         meidän ja Ford-jälleenmyyjien palveluiden sekä toimittajien meille tai meidän toimeksiannostamme toimittamien palveluiden laadun arviointiin

·         markkinointimateriaalin lähettämiseen viestintäasetustesi mukaisesti

·         käyttökokemuksesi ja vastaanottamasi markkinoinnin räätälöintiin

·         ongelmien vianetsintään

·         tutkimuksen suorittamiseen sekä uusien ja entistä parempien tuotteiden, palveluiden ja liiketoiminta- ja markkinointistrategioiden kehittämiseen

·         lakisääteisten vaatimusten tai viranomaispyyntöjen täyttämiseen

·         meidän tai muun tahon oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseen tai puolustamiseen

·         yksityishenkilöiden turvallisuuden suojaamiseen

·         petoksiin, tietoturvaan, turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvien ongelmien tunnistamiseen, torjuntaan tai käsittelemiseen muulla tavalla.

 

Me ja Ford Motor Company sekä muut Ford Motor Company -konsernin yhtiöt kaikkialla maailmassa voimme lain niin salliessa yhdistää tilitietojasi tai sovelluksen ja palveluiden käyttötietojasi muihin hallussamme oleviin sinua ja muita asiakkaita koskeviin tietoihin sekä analysoida tällaisia tietoja automatisoitujen päätöksentekoprosessien avulla edellä mainittuja tarkoituksia varten. Edellä mainittuihin voi sisältyä esimerkiksi auton diagnostiikkatietojen analysointi, takaisinkutsujen suorittaminen, markkinointimme ja asiakaspalvelumme tehokkuuden arvioiminen, markkina-analyysin suorittaminen sekä sinua mahdollisesti kiinnostavien tuotteiden tai palveluiden tunnistaminen ja viestiminen sinulle niistä.  Jos haluat lisätietoja muunlaisista sinua koskevista tiedoista, joita meillä voi olla hallussamme, voit tutustua muiden Fordin tuotteiden ja palveluiden yhteydessä saamiisi tietosuojakäytäntöihin esimerkiksi Fordin paikallisella verkkosivustolla ja osoitteessa Fordconnected.com.

Lisäksi pyrimme siihen, että viestintämme ja vuorovaikutuksemme ovat kannaltasi mahdollisimman hyödyllisiä. Siksi saatamme aika ajoin käyttää julkisista lähteistä (esimerkiksi verkkoresursseista) ja, mikäli suostut siihen, kolmansilta osapuolilta (esimerkiksi palveluntarjoajiltamme, kuten verkkopalvelinten, analytiikkapalveluiden tai mainontapalveluiden tarjoajilta) kerättyjä sinua koskevia tietoja apuna sen selvittämisessä, mistä Fordin tuotteista ja palveluista saattaisit olla kiinnostunut. Esimerkiksi analytiikka- ja mainontapalveluiden tarjoajat saattavat analysoida verkosta ja muista lähteistä keräämiään tietoja toimittaakseen meille sinua koskevia demografisia ja kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä tietoja. Tällaiset tiedot voivat esimerkiksi olla päätelmiä ikähaarukastasi sekä sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Voimme tämän perusteella lähettää sinulle tietoja kyseisistä tuotteista ja palveluista viestintäasetustesi mukaisesti. Myös FordPass- oppaat saattavat käyttää hallussamme olevia sinua koskevia tietoja, jos kysyt tai tiedustelet heiltä jotain.

Voit päivittää markkinointiviestintäasetuksesi sovelluksen ’Markkinointivalinnat’ osiossa.

Meillä saattaa olla lakisääteinen velvoite kerätä tiettyjä henkilötietoja. Meillä saattaa myös olla velvoite kerätä henkilötietojasi kanssasi solmitun sopimuksen perusteella. Näiden tietojen toimittamatta jättäminen saattaa estää näiden velvoitteiden täyttämisen tai viivästyttää sitä.

Joissakin rajoitetuissa olosuhteissa meidän tekemillämme automatisoiduilla päätöksillä saattaa olla oikeudellinen tai vastaava vaikutus sinuun. Teemme tällaisia automatisoituja sinua koskevia päätöksiä vain seuraavissa tapauksissa:

·         Ne ovat välttämättömiä, jotta kanssasi solmittu sopimus voidaan toimeenpanna tai jotta kanssasi voidaan solmia sopimus.

·         Päätökset ovat laissa sallittuja.

·         Annat meille suostumuksesi automatisoituun päätöksentekoon.

Voit pyytää meiltä lisätietoja automatisoidusta päätöksenteosta ja joissakin olosuhteissa vastustaa automatisoidun päätöksenteon käyttämistä toimestamme. Voit myös pyytää, että luonnollinen henkilö tarkistaa automatisoidun päätöksen.

Voimme käyttää ja luovuttaa muita kuin henkilökohtaisia (eli anonyymeja) tietoja mihin tahansa tarkoituksiin.

Millä laillisilla perusteilla käytämme tietojasi?

Voimme käyttää tietojasi erilaisilla laillisilla perusteilla:

·         Kuten edellä on kerrottu, meidän täytyy käyttää tiettyjä sinua koskevia tietoja kanssasi solmitun sopimuksen täytäntöönpanemiseen. Tähän sisältyy pyytämiesi palveluiden toimittaminen, esimerkiksi Ford-oppaat-, Siirry- ja Etsi-toimintojen käytön mahdollistaminen, joidenkin auton ominaisuuksien hallinnan mahdollistaminen, sovelluksessa tekemiesi pyyntöjen täyttäminen, ongelmien ratkaiseminen, MyPerks-etujen toimittaminen sekä sovellukseen liittyvien viestien lähettäminen.

·         Meillä on usein oikeutettu etu käsitellä tietojasi tiettyihin tarkoituksiin. Näitä oikeutettuja etuja ovat esimerkiksi erinomaisten toiminnallisuuksien ja palveluiden tarjoaminen, käyttökokemuksesi ja vastaanottamasi markkinoinnin räätälöinti, sinua mahdollisesti kiinnostavien Fordin tuotteiden ja palveluiden tunnistaminen, liiketoiminnan ja asiakassuhteiden hallinta ja kehittäminen, meidän ja Ford-jälleenmyyjien palveluiden sekä toimittajien meille tai toimeksiannostamme toimittamien palveluiden laadun arviointi, uusien ja entistä parempien tuotteiden, palveluiden ja liiketoiminta- ja markkinointistrategioiden kehittäminen, tutkimuksen suorittaminen, meidän tai muun tahon oikeuksien tai omaisuuden suojaaminen tai puolustaminen sekä petoksiin, tietoturvaan, turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvien ongelmien tunnistaminen, torjunta tai käsitteleminen muulla tavalla. Kun käsittelemme henkilötietoja oikeutettujen etujen perusteella, käytämme tehokkaita suojakeinoja turvataksemme yksityisyytesi ja varmistaaksemme, että etusi tai perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene oikeutettujen etujemme edelle.

·         Joissakin tilanteissa pyydämme lupaasi käyttää tietojasi, esimerkiksi sijaintiasi, tiettyihin tarkoituksiin. Kun käytämme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa. Lisätietoja on tämän käytännön ’Oikeutesi ja yhteydenotto’ -osiossa.

·         Joskus saatamme joutua käyttämään tietojasi katsoessamme sen olevan tarpeen oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi.

·         Joskus saatamme joutua käyttämään tietojasi katsoessaan sen olevan tarpeen jonkun henkilön turvallisuuden tai elintärkeiden etujen suojaamiseksi.

·         Joskus saatamme joutua käyttämään tietojasi tiettyihin yleisen edun mukaisiin tarkoituksiin.

Tietojen säilytyspaikka

Henkilötietojasi säilytetään paikallisesti mobiililaitteessasi sekä meidän tai palveluntarjoajiemme ylläpitämillä palvelimilla.  Henkilötietojasi käsitellään Suomen tietosuojalainsäädännön mukaisesti, ja ne voidaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) maihin sekä ETA:n ulkopuolisiin maihin (mukaan lukien Yhdysvaltoihin). Saatamme siirtää henkilötietojasi maihin, jotka eivät Euroopan komission mukaan takaa riittävää henkilötietojen suojaa. Kun siirrämme henkilötietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle, käytämme asianmukaisia suojakeinoja lakisääteisten velvoitteidemme mukaisesti. Näin varmistamme henkilötietojesi riittävän suojan riippumatta maasta, johon ne siirretään. Tällainen suojakeino voi olla esimerkiksi henkilötietojasi käyttävän kolmannen osapuolen sopimusperusteinen vakuutus siitä, että henkilötietosi on suojattu vastaavien standardien mukaisesti kuin niiden ollessa Euroopan talousalueella. Jos haluat lisätietoja siitä, miten suojaamme Euroopan talousalueen ulkopuolelle siirrettäviä henkilötietoja, tai jos haluat kopion henkilötietojen siirrossa käyttämistä suojakeinoista, ota yhteyttä meihin (katso ’Yhteydenotto’-osio).

 

Tietojen luovuttaminen:

 

Jos yhdistät useita tilejä yhteen autoon, seuraavat seikat on huomioitava:

·         Auton sijainti näkyy kaikkien autoon yhdistettyjen tilien käyttäjille.

·         Kaikki kyseisten tilien käyttäjät voivat käyttää palveluita, mukaan lukien palveluita, jotka mahdollistavat auton etäkäynnistämisen (soveltuvin osin), -lukitsemisen ja -avaamisen ja jotka näyttävät tietoja auton tilasta (esimerkiksi polttoaineen määrän).

Vastaavasti jos ajat autoa, johon sovellus on yhdistetty, sovelluksen käyttäjät voivat käyttää auton sijaintia sekä palveluita, jotka mahdollistavat auton etäkäynnistämisen (soveltuvin osin), -lukitsemisen ja -avaamisen ja jotka näyttävät tietoja auton tilasta (esimerkiksi polttoaineen määrän).

Voit lopettaa tietojen jakamisen auton ja sovelluksen välillä tai pysyvästi katkaista auton yhteyden sovellukseen. Tämä voidaan tehdä auton yhteysasetuksista ja käyttämällä apuna sovelluksen ’Tilit’-osion usein kysyttyjen kysymysten ohjeartikkeleita. Jos katkaiset auton yhteyden sovellukseen tai lopetat tietojen jakamisen auton ja sovelluksen välillä käyttämällä auton säätimiä, et välttämättä pysty käyttämään joitakin palveluita.  Esimerkiksi jos lopetat GPS-paikannustietojen jakamisen, ’Live liikennetiedot’ -toiminto ei pysty toimittamaan ajantasaisia liikennetietoja. Jos lopetat auton tietojen jakamisen ja kauko-ohjauksen, et pysty käyttämään etälukitusta tai -avausta.

Jos yhdistät sovelluksen autoon, johon toinen sovelluksen käyttäjä on jo muodostanut yhteyden, nimesi ja yhteyspyyntösi näytetään sovelluksen kautta tälle käyttäjälle. Tämä käyttäjä voi hyväksyä tai hylätä pyyntösi muodostaa yhteyden autoon.

Jotkin palvelut edellyttävät, että luovutamme henkilötietojasi kumppaneillemme. Esimerkkejä:

·         Luovutamme autosi sijainnin, kulkusuunnan ja nopeuden pseudonymisoidussa muodossa HERE:lle, joka toimittaa meille reaaliaikaisia liikennetietoja. HERE käyttää näitä tietoja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Käytäntö on saatavilla osoitteessa https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

 

·         Voit myös aktivoida autosi Wi-Fi-yhteyspisteen hankkimalla liittymän Elisa (”Elisa”), joka toimii verkkopalvelun tarjoajanamme. Jotta Wi-Fi-yhteyspisteliittymä voidaan aktivoida, lähetämme Elisa lle joitakin tietoja, kuten autosi VIN:n ja SIM-kortin tunnisteen. Lisätietoja siitä, miten Elisa  käyttää henkilötietoja, on sen tietosuojakäytännössä. Vaikka Elisa  toimittaa Wi-Fi-yhteyspisteen ja hallinnoi liittymää, se ilmoittaa meille tiettyjen tiedonsiirtorajojen täyttymisestä. Näin voimme näyttää dataliittymän käyttötiedot sovelluksessa tai FordPass-oppaille soittaessasi heille.

 

 

Voimme myös luovuttaa sovelluksen ja siihen yhdistämiesi autojen kautta saatuja henkilötietoja seuraaville tahoille:

·         Valtuutetuille jälleenmyyjille ja konserniyhtiöillemme. Konserniyhtiömme tarkoittavat yhtiöitä, jotka ovat osa Ford Motor Company -konsernia määräysvallan tai omistusyhteyden kautta. Luettelo konserniyhtiöistä on täällä: https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

 

·         Yrityksille tai muille organisaatioille, jotka tarjoavat palveluita toimeksiannostamme, kuten tilaushallintapalveluiden, verkkopalvelinten, postituspalveluiden ja analytiikkapalveluiden tarjoajille, tapahtumajärjestäjille ja IT-palveluiden tarjoajille.

 

·           Neuvonantajille.

 

·           Kun katsomme tämän tarpeelliseksi lakisääteisten vaatimusten tai viranomaispyyntöjen täyttämiseksi, meidän tai muun tahon oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseksi tai puolustamiseksi, yksityishenkilöiden turvallisuuden suojaamiseksi tai petoksiin, tietoturvaan, turvallisuuteen tai yksityisyyteen liittyvien ongelmien tunnistamiseksi, torjumiseksi tai käsittelemiseksi muulla tavalla.

 

·         Uudelle omistajalle, mikäli liiketoimintamme myydään osittain tai kokonaan.

 

Miten kauan säilytämme tietoja?

 

Säilytämme tietojasi tunnistettavassa muodossa vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä käytännössä määriteltyjä tarkoituksia varten. Tämä tarkoittaa yleensä, että tietoja säilytetään niin kauan kuin jokin seuraavista pätee:

 

-       Tietojasi voidaan perustellusti vaatia, jotta palvelut voidaan toimittaa sinulle.

-       Tietojasi voidaan perustellusti vaatia, jotta tietojen antamisen tai keräämisen tarkoitus toteutuu.

-       Tietojasi voidaan perustellusti vaatia, jotta oikeuksiamme tai omaisuuttamme voidaan suojata tai puolustaa (yleensä ajanjakso on sama kuin vastaava lainkäyttöalueellasi voimassa oleva vanhentumisaika).

-       Meillä on muu sovellettavaan lakiin tai asetukseen perustuva velvoite säilyttää tiedot.

 

Sovelluksessa käytettävät evästeiden kaltaiset teknologiat

 

Mitä ovat evästeiden kaltaiset teknologiat?

 

Evästeiden kaltaisia teknologioita käytetään laajalti, jotta verkkosivustot toimisivat asianmukaisesti tai tehokkaammin. Lisäksi niitä käytetään tietojen antamiseen sivustojen omistajille. Sovelluksissa käytetään usein evästeiden kaltaisia teknologioita käyttäjän muistamiseen, käyttäjän pyytämän sisällön toimittamiseen tai tuotteiden kehittämiseen seuraamalla sovelluksen käyttöä.

 

Evästeiden kaltaisten teknologioiden edut

 

Tällaisista teknologioista on paljon hyötyä, sillä ne voivat lisätä käyttäjäystävällisyyttä, jos käytät sovellusta toistuvasti. Jos käytät samaa laitetta ja selainta kuin aiemmin, evästeissä voi esimerkiksi olla asetuksesi sekä tietoja siitä, miten käytät sovellustamme. Lisäksi evästeiden avulla sisältöä voidaan mukauttaa paremmin vastaamaan tarpeitasi ja kiinnostuksen kohteitasi.

 

Näitä teknologioita käytetään sovelluksessa seuraaviin tarkoituksiin:

 

·         Välttämättömät tarkoitukset: Näitä teknologioita tarvitaan sovelluksen perustoimintojen ja palvelujen toimittamiseen.

 

·         Suorituskykytarkoitukset: Näiden teknologioiden avulla voimme parantaa sovelluksen toimintoja ja tehdä markkinatutkimusta seuraamalla sovelluksen käyttöä. Käytämme Adobe Analyticsiä sovelluksen käyttötapoja koskevien pseudonymisoitujen profiilien luomiseen. Voit vastustaa tällaisten pseudonymisoitujen profiilien luomista. Lisäksi käytämme Apteligentiä teknisten tietojen keräämiseen laitteestasi sovelluksen kaatuessa, jotta kaatumisen syy voidaan selvittää.

 

·         Mainontatarkoitukset: Näiden teknologioiden avulla voimme arvioida mainoskampanjoidemme onnistumista. Lisäksi käytämme niitä sinulle lähetettävän markkinoinnin räätälöintiin. Voit kieltää meitä käyttämästä markkinointiteknologioita sovelluksen ’Hallitse omia tietoja’ -osiossa.

o   iOS-laitteissa voit rajoittaa näiden teknologioiden käyttöä mainontatarkoituksiin myös valitsemalla iOS:n asetuksista Tietosuoja – Mainonta ja laittamalla Rajoita mainosseurantaa -kytkimen päällä-asentoon.

o   Android-mobiililaitteissa voit poistaa räätälöidyn mainonnan käytöstä myös menemällä kohtaan Asetukset/Tilit/Google/Mainokset ja laittamalla valinnan kieltoruutuun.

 

·         Oppaisiin liittyvät tarkoitukset: Jos otat yhteyttä Ford-oppaaseen, käytämme suostumuksellasi tällaisia teknologioita, jotta Ford-oppaat voivat tarkastella sovelluksen äskettäistä käyttöäsi. Näin oppaiden on helpompi auttaa sinua.

 

·         Kolmansiin osapuoliin liittyvät tarkoitukset: Jos käytät HERE Live liikennetiedot -toiminnallisuutta autossasi sovelluksen kautta, ulkopuolinen palveluntarjoajamme HERE Global B.V. voi myös asettaa evästeitä laitteeseesi. Lisätietoja on HERE:n evästekäytännössä, joka on saatavilla osoitteessa https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

 

Push-ilmoitukset

 

Sovellus saattaa käyttää laitteesi asetuksia push-ilmoitusten toimittamiseen, mukaan lukien palveluihin liittyvien ilmoitusten toimittamiseen. Sovellus saattaa esimerkiksi lähettää push-ilmoituksia, jotka koskevat siihen yhdistämiesi autojen tilaa. Jos poistat push-ilmoitukset käytöstä laitteesi asetuksista, voit silti käyttää palveluita sovelluksen kautta.

 

Lasten tietosuoja

 

Sovellus ei tietoisesti kerää henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta.

 

Oikeutesi ja yhteydenotto

 

Pääsy tietoihin. Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin sekä seuraavat tiedot: käsittelyn tarkoitukset; kyseessä olevat henkilötietoryhmät; vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa; mahdollisuuksien mukaan henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit; oikeutesi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista, tai vastustaa tällaista käsittelyä; oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle; jos henkilötietoja ei kerätä sinulta, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot; sekä automaattisen päätöksenteon olemassaolo ja vaikutukset. Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista, ellei se vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Lisäjäljennöksistä saatamme periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

 

Oikeus tietojen oikaisemiseen. Kehotamme ottamaan meihin yhteyttä henkilötietojesi päivittämistä tai oikaisemista varten, jos ne ovat muuttuneet tai jos hallussamme olevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.

 

Oikeus tietojen poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, edellyttäen että jokin seuraavista perusteista täyttyy: henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin; peruutat suostumuksesi, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta; vastustat käsittelyä eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä; henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Meillä on tietyissä tapauksissa lainmukainen oikeus käsitellä tietojasi, edellä mainitusta huolimatta. Ilmoitamme tarvittaessa siitä sinulle erikseen.

 

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos: kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden; käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista; emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella ja vastustat henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jolloin henkilötietojen käsittelyä rajoitetaan sinä aikana kun tarkistetaan syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun perusteesi. Jos käsittely on rajoitettu, ilmoitamme sinulle, ennen kuin rajoitus poistetaan.

 

Oikeus siirtää tietoja järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos: henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jossa olet osapuolena; käsittely suoritetaan automaattisesti; ja siirto-oikeuden toteuttaminen ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Sinulla on myös oikeus saada henkilötiedot siirrettyä meiltä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.

 

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä (mukaan lukien profilointia), joka perustuu oikeutettuun etuumme. Mikäli vastustat henkilötietojen käsittelyä, emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin (mikäli olet kuluttaja, emme kuitenkaan lähetä sähköisiä suoramarkkinointiviestejä sinulle ilman suostumustasi).

 

Ilmoitamme henkilötietojen oikaisusta, poistosta tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, jolle henkilötietoja on luovutettu, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa. Ilmoitamme sinulle näistä vastaanottajista, jos sitä pyydät.

 

Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa.

 

Jos et ole tyytyväinen tapaamme käyttää henkilötietojasi, ilmoita ystävällisesti asiasta ensi tilassa meille, jotta huolenaiheesi voidaan ratkaista. Sinulla on kuitenkin myös oikeus tehdä valitus maasi tietosuojaviranomaiselle.

 

Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita henkilötietosi käytöstä tai jos haluat hyödyntää oikeuksiasi, voit soittaa FordPass-oppaalle tai kirjoittaa paikalliselle rekisterinpitäjälle tähän osoitteeseen https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia tähän osoitteeseen:

dpeurope@ford.com

 

Tietojesi suojaaminen

 

Käytämme asianmukaisia järjestelmiä, käytäntöjä, menettelytapoja ja teknologioita tietojesi suojaamiseen sekä niiden tietoturvan ja paikkansapitävyyden ylläpitämiseen.

 

Muut verkkosivustot

 

Sovelluksessa saattaa olla linkkejä muihin sovelluksiin tai muille sivustoille, joihin emme voi vaikuttaa ja joita tämä käytäntö ei koske. Jos siirryt muille sivustoille käyttämällä annettuja linkkejä, kyseisten sivustojen ylläpitäjät saattavat kerätä sinulta tietoja ja käyttää niitä omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Nämä tietosuojakäytännöt saattavat poiketa meidän käytännöstämme.

 

Tietosuoja- ja evästekäytännön voimaanastumispäivä ja muutokset

 

Tätä käytäntöä voidaan muuttaa, jotta se vastaa sovellukseen, yksityisyyden suojaamme ja tietojesi käyttöön tai sovellettavaan lainsäädäntöön mahdollisesti tehtäviä muutoksia.

 

Käytäntöön tehtävistä muutoksista ilmoitetaan sinulle. Jos muutoksilla on perustavanlaatuinen vaikutus käsittelyn luonteeseen tai muu merkittävä vaikutus sinuun, ilmoitamme asiasta riittävän ajoissa ennakkoon, jotta voit harjoittaa oikeuksiasi (esimerkiksi vastustaa käsittelyä).

 

Suostumukset laitteen sijainnin ja evästeiden kaltaisten teknologioiden käyttöön

 

Jos olet antanut laitteen sijaintitietoja ja markkinoinnin räätälöintiin käytettäviä evästeiden kaltaisia teknologioita koskevan suostumuksen, sen sanamuoto on seuraava:

 

Hyväksy evästeet

 

Ford voi käyttää näitä tietoja myös mainonnan räätälöintiin, jos annat siihen suostumuksesi. Voit peruuttaa suostumuksesi evästeiden kaltaisten teknologioiden käyttöön mainonnan räätälöintiin laitteesi osalta. Suostumuksen peruuttaminen saattaa rajoittaa joidenkin sovelluksen ominaisuuksien käyttöä tai estää sen. 

 

Jaa laitteen sijainti

 

Ford haluaa kerätä, käyttää ja jakaa mobiililaitteesi sijaintitietoja, jotta voit käyttää joitakin sovelluksen ominaisuuksia.