Eurooppalaisia käyttäjiä koskevat FordPass-ehdot

Version: 0.2

Ehdot

Versio: 0.2

Eurooppalaisia käyttäjiä koskevat FordPass-ehdot

(”Ehdot”)

Versio: Tammikuu 2019

Tervetuloa FordPassiin – uusi fiksumpi tapa liikkua! FordPass on uusi käyttöympäristö, joka mullistaa suhtautumisesi matkantekoon. Sen henkilökohtaiset, digitaaliset ja fyysiset ratkaisut tarjoavat enemmän mahdollisuuksia liikkumiseen – sillä voit päästä pidemmälle kuin olisit koskaan uskonut.

Ennen kuin aloitat, lue FordPassin toiminnasta ja hyväksy ehdot klikkaamalla ”Hyväksyn”. Luethan ehdot huolellisesti. Alla olevan sisällysluettelon avulla voit helposti siirtyä kohdasta toiseen:

1.   Yleistä tietoa

1.   FordPass-sopimus

2.   Järjestelmävaatimukset

2.   Palvelut

1.   Minun jälleenmyyjäni

2.   Minun autoni

3.   FordPass-edut

4.   Pysäköinti

5.   Käyttö

3.   Ford-oppaat

4.   Tiepalvelu

5.   Kesto

6.   Auton turvallisuus

7.   Tietosuoja ja tietoturva

8.   Viestintä

9.   Erityisehdot ja kolmannen osapuolen materiaalit

1.   Erityisehdot

2.   Kolmannen osapuolen materiaalit

10.  Rajoitetut käyttöoikeudet

11.  Tavaramerkki-ilmoitus

12.  Vastuu

13.  Sovellettava laki

14.  Yhteydenotto

 

1. Yleistä tietoa

Näitä ehtoja sovelletaan FordPass-sovelluksen (”FordPass”) käyttöön, ja ne muodostavat yksittäisen FordPass-käyttäjän (jäljempänä ”sinä”) ja [Fordin, eli jäljempänä liitteessä olevan Ford-maayhtiöluettelon mukaisen oman paikallisen Ford-maayhtiösi] (jäljempänä ”Ford”, ”me”) välisen sopimuksen.

Nämä ehdot eivät millään tavalla vaikuta muihin sopimuksiin, joita olet mahdollisesti solminut meidän tai jonkin muun Ford-yhtiön kanssa. Nämä ehdot sisältävät tärkeää tietoa FordPassista. FordPass-palvelu hyödyntää sinulta, mobiililaitteestasi ja autostasi peräisin olevia tietoja, kuten sijainti- ja ajotapatietoja. Näin voimme tarjota erinomaisia toimintoja ja palveluita sekä kiinnostuksen kohteisiisi mukautettua viestintää. Lisätietoja on myös tietosuojakäytännössämme (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/privacy.html). Jos haluat kopion näistä ehdoista, voit tallentaa tai tulostaa ne osoitteessa https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/terms.html. Ehdot ovat saatavilla myös tilitiedoissasi FordPassissa. Lisäksi saat kopion näistä tiedoista pysyvällä välineellä (esimerkiksi sähköpostiviestissä), kun sopimus on solmittu. FordPassin käyttö näiden ehtojen puitteissa rajoittuu Eurooppaan.

1.    FordPass-sopimus

Ford tarjoaa perusominaisuudet ja pääsyn autoon liittyviin tietoihin ja liitännäispalveluihin erillisissä sovelmissa FordPassin kautta (”palvelut”). Käytettävissäsi olevat palvelut kuvataan jäljempänä kappaleessa 2. FordPass-ominaisuuksien ja palveluiden käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja näiden ehtojen hyväksymistä. Rekisteröityessäsi FordPassiin luot kirjautumistunnuksen syöttämällä sähköpostiosoitteen ja salasanan. Joidenkin palveluiden käyttö saattaa edellyttää erillisen sopimuksen solmimista, ja siihen saatetaan soveltaa kyseisen sopimuksen erityisehtoja (”erityisehdot”). Eritysehtoja sovelletaan näiden ehtojen lisäksi.

Hyväksyt näiden ehtojen sitovan sinua käyttäessäsi FordPassia, kun annat suostumuksesi (rastittamalla ruudun) ja klikkaat ”Hyväksyn”.

Nämä ehdot astuvat voimaan heti kun saat vahvistuksen sähköpostitse tai viimeistään silloin, kun palvelut ovat käytettävissäsi. Kun ehdot astuvat voimaan, sinun katsotaan solmineen sopimuksen kanssamme.

FordPassiin rekisteröityminen edellyttää, että valitset maan, syötät etu- ja sukunimesi sekä sähköpostiosoitteesi ja luot salasanan. Voit halutessasi lisätä matkapuhelinnumeron ja kotiosoitteesi. Voit myös valita, haluatko vastaanottaa meiltä markkinointiviestintää.

Palveluun läheisesti liittyvät henkilötiedot kerätään sovelmakohtaisella näytöllä.

Muokkaamme näitä ehtoja aika ajoin, jos harkitsemme sen tarpeelliseksi  (esimerkiksi turvallisuus-, oikeudellisista tai sääntelyyn liittyvistä syistä tai jos muutamme saatavilla olevien palveluiden laajuutta tai lanseeraamme uusia palveluita). Jos laajennamme saatavilla olevia palveluita, lanseeraamme uusia palveluita tai jos esitetyt muutokset ovat kannaltasi suotuisia, sinun katsotaan hyväksyneen muutokset, kun olemme ilmoittaneet niistä ja olet jatkanut FordPassin käyttöä ilman vastalauseita muutosten voimaanastumispäivän jälkeen.

Jos esitetyt uudet ehdot supistavat palveluita tai rajoittavat tähän sopimukseen perustuvia nykyisiä oikeuksiasi, ilmoitamme asiasta riittävän ajoissa ja vähintään kaksi kuukautta ennen uusien ehtojen voimaanastumista, jos tämä on kohtuullisesti arvioiden mahdollista. Ilmoitamme ehtoihin esitetyistä muutoksista aina sähköpostitse tiedoissamme olevaan sähköpostiosoitteeseesi, ja saatamme myös ilmoittaa asiasta push-ilmoituksilla. Ilmoituksessa kerrotaan päivämäärä, jona esitetyt ehdot astuvat voimaan.

Jos et hyväksy näihin ehtoihin tehtäviä muutoksia, voit irtisanoa tämän sopimuksen milloin tahansa (jäljempänä kappaleessa 5 kuvatulla tavalla).

2.    Järjestelmävaatimukset

FordPassin käyttäminen edellyttää yhteensopivaa matkapuhelinta tai kannettavaa laitetta, internet-yhteyttä (kolmas osapuoli saattaa veloittaa käytöstä) ja ohjelmistoa (kolmas osapuoli saattaa veloittaa käytöstä). Lisäksi käyttö saattaa edellyttää (versio)päivitysten hankkimista aika ajoin. Pyydä matkapuhelinoperaattoriltasi lisätietoja käyttömaksuista. Epäselvyyksien välttämiseksi pyydämme huomioimaan, että emme ylläpidä matkapuhelinverkkoa tai tarjoa siihen liittyviä palveluja.

Joidenkin FordPass-palveluiden käyttö saattaa edellyttää, että Ford-autossasi on yhteensopiva SYNC-järjestelmä. Jos autossasi on SYNC-järjestelmä, hyväksyt, että saatamme päivittää SYNC-ohjelmiston auton ohjelmiston loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen mukaisesti. Tämä käyttöoikeussopimus on auton omistajan käsikirjassa tai olemme toimittaneet sen muulla tavalla. Pystyt mahdollisesti päivittämään SYNC-ohjelmiston FordPassin kautta. Tiedonsiirrosta saatetaan veloittaa.

Kaikki ominaisuudet tai palvelut eivät ole käytettävissä kaikilla markkinoilla ja niiden peittoalue saattaa olla rajoitettu esimerkiksi auton ominaisuuksien ja dataliittymän peittoalueen vuoksi. Ominaisuuksien saatavuus saattaa muuttua ja se riippuu mobiililaitteen ja auton ominaisuuksista sekä käytettävissäsi olevasta internet-yhteydestä. FordPass ei välttämättä ole käytettävissä tai sen saatavuus saattaa keskeytyä aika ajoin eri syistä, esimerkiksi ympäristö- tai topografisten olosuhteiden ja dataliittymän peittoalueen vuoksi.

Olet vastuussa FordPass-tilitietojesi ja -salasanasi salassa pitämisestä. Olet vastuussa tilin luvattomasta käytöstä, jos olet huolimattomuuttasi tai tahallasi tämän aiheuttanut. Sitoudut ilmoittamaan meille välittömästi tilisi tai salasanasi luvattomasta käytöstä.

Asennuksen poistotavat vaihtelevat laitekohtaisesti. FordPassin asennuksen poistamisessa tulee käyttää laitteen mukana toimitettuja sovellushallintatyökaluja. Katso ohjeita laitteesi käyttöohjeesta.

Jos autossasi on integroitu laite, katso auton omistajan oppaasta ohjeet tiedonsiirron kytkemiseen pois päältä. Tämä saattaa edellyttää master-nollausta SYNC-asetuksissa.

2. Palvelut

Saatamme laajentaa saatavilla olevia palveluita ja/tai lisätä uusia palveluita FordPassiin tulevaisuudessa. Alla on tarkka kuvaus palveluista, jotka sisältyvät tällä hetkellä FordPassiin tai jotka tulevat saataville lähiaikoina. Huomaa kuitenkin, että kaikki palvelut eivät ole saatavilla tai niitä ei tule saataville maassasi tai markkina-alueellasi.

1.    Minun jälleenmyyjäni

Minun jälleenmyyjäni -ominaisuuden avulla voit ottaa yhteyttä Ford-jälleenmyyjääsi, varata huollon, saada reittiohjeet Ford-jälleenmyyjälle ja tarkastella Ford-jälleenmyyjän uutta varastotilannetta. Vastaat itse tästä aiheutuvista puhelukuluista, jotka saattavat vaihdella maa- ja toimittajakohtaisesti. Paikannuspalvelujen käyttämiseen sovelletaan käyttämäsi kolmannen osapuolen sijainti- tai karttapalvelun ehtoja.

Kaikki huoltoajat ja autohuollot ovat sinun ja Ford-jälleenmyyjäsi vastuulla. Ford-jälleenmyyjät ovat erillisiä oikeussubjekteja, emmekä ole vastuussa Ford-jälleenmyyjien toimista, mukaan lukien Ford-jälleenmyyjiltä saamistasi palveluista tai Ford-jälleenmyyjien verkkosivustojen sisällöstä.

Minun jälleenmyyjäni -ominaisuus saattaa myös mahdollistaa ensisijaisen Ford-jälleenmyyjäsi uuden varastotilanteen tarkastelemisen. FordPassissa näkyvä varastotilanne ei välttämättä vastaa Ford-jälleenmyyjän tarkkaa varastotilannetta. Meillä ei ole velvollisuutta tarkistaa yksittäisen Ford-jälleenmyyjän asettamaa varastotilannetta, emmekä siten vastaa virheellisistä tiedoista. Ota yhteys Ford-jälleenmyyjään, jotta voit selvittää auton todellisen hinnan ja saatavuuden sekä mahdolliset sovellettavat ehdot.

2.    Minun autoni

Minun autoni -ominaisuuden avulla voit mahdollisesti käyttää autoosi liittyviä tietoja FordPassissa. Auton rekisteröiminen Minun autoni -ominaisuuteen edellyttää VIN-numeron antamista. Jos haluat linkittää FordPass-tilisi ajoneuvon VIN-numeroon, mutta et ole kyseisen ajoneuvon omistaja tai haltija, sinun täytyy olla kyseisen ajoneuvon valtuutettu käyttäjä. Tilin pääasiallisen haltijan täytyy mahdollisesti hyväksyä valtuutus ja todentaa se autosta käsin. Voit poistaa VIN-numeron FordPassista milloin tahansa, mutta poistaminen saattaa vaikuttaa joihinkin FordPass-ominaisuuksiin.

Minun autoni -ominaisuus saattaa myös mahdollistaa autoasi koskevien ohjevideoiden katselun. Jotta näitä videoita voidaan katsella, FordPassista on linkki Ford-verkkosivustolle (joka on paikallinen Ford-verkkosivusto liitteenä olevan maayhtiöiden luettelon mukaisesti). Tämä verkkosivusto on Fordin ylläpitämä, mutta sillä saattaa olla eri käyttöehdot. Lue kyseisen Ford-verkkosivuston käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö ennen kuin katselet ohjevideoita. Käytät ohjevideoita omalla vastuullasi. Noudata varovaisuutta käyttäessäsi näitä videoita äläkä yritä suorittaa sellaisia auton huoltotoimenpiteitä, joihin tarvitaan ammattilaista.

Huomaa, että Minun autoni -ominaisuudessa annetut tiedot annetaan vain osana hyvää palvelua. Minun autoni -ominaisuudessa näkyvät tiedot eivät välttämättä vastaa auton todellista ja/tai nykyistä tilaa. Näet paikkansapitävän ja ajantasaisen tilan auton mittareista ja näytöistä.

Huomaa, että auton asianmukaisen toimintakunnon varmistaminen on kuljettajan vastuulla.

3.    FordPass-edut

Kun rekisteröidyt FordPassiin, sinut rekisteröidään automaattisesti FordPass-etujen käyttäjäksi. FordPass-edut sisältävät erikoistarjouksia ja muita kampanjoita, jotka saattavat perustua FordPassissa suorittamiisi toimiin. FordPass-etujen käyttö ei ole pakollista muiden FordPassin osien käyttämiseksi. Tarjousten ja kampanjoiden tyyppi ja tiheys vaihtelevat, ja niillä on omat ehtonsa tai sääntönsä. FordPass-edut eivät liity muihin kanta-asiakasohjelmiin, joita Ford tai sen kumppanit tarjoavat. FordPass-edut voivat muuttua milloin tahansa, ja jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa automerkeissä ja -malleissa.

Suostut vastaanottamaan FordPass-etuihin liittyvää viestintää Fordilta, valtuutetulta jälleenmyyjältäsi ja yhteistyökumppaneilta. Viestintää voidaan mukauttaa FordPassissa antamiesi henkilökohtaisten tietojen perusteella, esimerkiksi sijainnin ja ajotavan perusteella.

Tietosuojaa ja yksityisyyttä käsittelevä kappale 7 koskee erityisesti FordPass-etuja.

 

4.    Pysäköinti

Pysäköinti-ominaisuuden avulla voit etsiä vapaita pysäköintipaikkoja. Ominaisuus näyttää pysäköintialueet mobiililaitteessasi jo olevan kolmannen osapuolen tarjoaman sijainti- tai karttapalvelun avulla. Paikannuspalvelujen käyttämiseen sovelletaan käyttämäsi kolmannen osapuolen sijainti- tai karttapalvelun ehtoja.

Näytetyt pysäköintialueet saattavat olla maksullisia, ja veloituksista vastaavat kolmannet osapuolet. Ford ei tarjoa pysäköintipalveluja eikä ylläpidä pysäköintialueita.

Emme tarkasta näytettyjen pysäköintimahdollisuuksien laatua, sopivuutta, turvallisuutta tai suojausta. Emme siten anna mitään takuita näytettyjen pysäköintimahdollisuuksien laadusta, sopivuudesta, turvallisuudesta tai suojauksesta.

 

5.    Käyttö

(1) Jos autossasi on integroitu modeemi, pystyt mahdollisesti käyttämään tiettyjä toiminnallisia ominaisuuksia FordPass-sovelluksen avulla, kuten ovien lukitseminen ja avaaminen sekä etäkäynnistys ja -sammutus, mikäli tämä on sallittua maassasi. Nämä ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa automerkeissä ja -malleissa.

Ominaisuutta tukevissa autoissa hälytysjärjestelmä siirtyy etäkäynnistyksen aikana heikompaan suojaustilaan. Sisätilojen liiketunnistus ja kallistuksen tunnistus poistetaan käytöstä väärien hälytysten välttämiseksi. Murtohälytin pysyy aktiivisena. Kaksoislukitut ovet siirtyvät turvallisuussyistä takaisin keskuslukitukseen etäkäynnistyksen aikana.

Etäkäynnistysominaisuutta ja sen käyttöä koskeva lainsäädäntö riippuu maasta. Etäkäynnistystä tulee käyttää ainoastaan sovellettavan paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

 

(2) Joidenkin ominaisuuksien käyttöön tarvitaan FordPass Connect, joka on tiettyihin autoihin saatava valinnainen ominaisuus (sisältää SYNC Connect -palvelun kahden vuoden ajan Ford-jälleenmyyjän kirjaamasta auton alkuperäisestä myyntipäivästä lukien). FordPass Connect -tilaus saattaa muuttua maksulliseksi kahden vuoden jälkeen. Tällöin näihin maksuihin sovelletaan erillistä sopimusta, ja Ford ottaa sinuun yhteyttä asiasta.

 

(3) Ota avain tai kauko-ohjain mukaasi aina kun poistut autostasi. Lukituksen avaaminen etänä ei välttämättä toimi palvelukatkosten aikana tai jos akku on vähissä.

 

(4) Joskus FordPass-sovelluksen viimeisin versio täytyy asentaa ensin, ennen kuin se on jälleen käytettävissä. Varmista, että sinulla on pääsy autoosi myös silloin, kun et voi käyttää FordPassia (esimerkiksi kun lukituksen avaamisominaisuus ei toimi sovelluksessa).

 

(5) Jotkin FordPass-ominaisuudet saattavat edellyttää, että autossasi on yhteensopiva SYNC-järjestelmä tai integroitu modeemi (”ohjelmisto”). Jos autossasi on ohjelmisto, hyväksyt, että Ford tai sen kumppanit tai palveluntarjoajat saattavat etänä tarkistaa ja automaattisesti päivittää ohjelmiston auton ohjelmiston loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen mukaisesti. Tämä käyttöoikeussopimus on auton omistajan käsikirjassa tai olemme toimittaneet sen muulla tavalla. Pystyt mahdollisesti päivittämään SYNC-ohjelmiston FordPassin kautta. Lisäksi hyväksyt, että Ford, sen kumppanit, palveluntarjoajat ja/tai nimetyt edustajat voivat aika ajoin tarkistaa ohjelmiston version ja etänä toimittaa päivityksiä, versiopäivityksiä, täydennyksiä tai muutoksia ohjelmistoon ilmoittamatta siitä etukäteen tai pyytämättä suostumustasi. Matkapuhelinoperaattorisi saattaa veloittaa tiedonsiirrosta.

 

(6) Kaikki ominaisuudet tai palvelut eivät ole käytettävissä kaikilla markkinoilla ja niiden peittoalue saattaa olla rajoitettu esimerkiksi auton ominaisuuksien ja dataliittymän peittoalueen vuoksi. Ominaisuuksien saatavuus saattaa muuttua ja se riippuu myös mobiililaitteen ja auton ominaisuuksista sekä käytettävissäsi olevasta internet-yhteydestä. FordPass ei välttämättä ole käytettävissä tai sen saatavuus saattaa keskeytyä aika ajoin eri syistä, esimerkiksi ympäristö- tai topografisten olosuhteiden (kuten tunnelin, autotallin tai Fordin backend-palvelimen ylläpitotoimien) ja dataliittymän peittoalueen vuoksi.

 

(7) Jos autossasi on integroidut yhteysominaisuudet ja yhdistät auton FordPassin kautta, auto siirtää edelleen tietoja Fordille, vaikka poistaisit FordPassin asennuksen. Jos haluat kytkeä auton tiedonsiirron pois päältä, katso auton omistajan oppaasta ohjeet tiedonsiirron kytkemiseen pois päältä. Tämä saattaa edellyttää master-nollausta SYNC-asetuksissa.

 

(8) Auton tilaominaisuuden avulla voit mahdollisesti tarkastella FordPassissa ilmoituksia, jotka koskevat auton kuntovaroituksia edellyttäen, että autossa on tällainen ominaisuus. Nämä varoitukset saattavat koskea akun kuntoa, polttoaineen määrää, polttoaineenkulutusta, matkamittaria, rengaspainetta, VIN-numeroa ja muita diagnostisia tietoja. Tällaiset ilmoitukset eivät korvaa tavanomaista auton huoltoa. Jos epäilet, että autossasi saattaa olla ongelma, käänny ammattilaisen puoleen vianmääritystä ja huoltotoimenpiteitä varten.

 

(9) Jos autossasi on Wi-Fi-yhteyspiste ja olet aktivoinut dataliittymän, voit tarkastella dataliittymän tietoja FordPassissa. Matkapuhelinliittymä hankitaan suoraan auton matkapuhelinoperaattorilta. Operaattori on yksin vastuussa matkapuhelinliittymästä palvelun aktivoinnin yhteydessä hyväksymiesi erillisten ehtojen mukaisesti ja FordPassin kautta saatavilla olevista liittymätiedoistasi. Keskity aina tiehen äläkä aja, jos huomiosi kiinnittyy muuhun. Wi-Fi-yhteyspiste on tarkoitettu ainoastaan matkustajien käyttöön.

 

(10) Kuukausittaiseen polttoaineraporttiin vaikuttavat ajotapa sekä muut auton polttoaineenkulutukseen ja CO2-päästöihin vaikuttavat ei-tekniset seikat. Kuljettajat ajavat eri tavalla liikenteestä ja säästä (kesä, talvi) riippuen. Jotkut ajavat enimmäkseen moottoriteillä ja toiset maaseudun pikkuteillä. Jotkut ajavat nopeammin ja toiset hitaammin.

FordPass-sovelluksesta saatavaa Fordin polttoaineraporttia ei voida suoraan verrata virallisiin polttoaineenkulutuslukuihin. Jos uuden henkilöauton polttoaineenkulutusta tai CO2-päästöjä halutaan vertailla yhdenmukaistetun EU-testausmenetelmän perusteella, on käytettävä omistajan käsikirjassa ilmoitettuja virallisia polttoaineenkulutus- tai CO2-päästöarvoja.

Sovelluksesta saatava Fordin polttoaineraportti poikkeaa muiden autonvalmistajien mahdollisesti julkaisemista tiedoista, joten suoraa vertailua ei ole saatavilla.

 

3. Ford-oppaat

Ford-oppaat-ominaisuuden avulla voit ottaa yhteyttä oppaaseen puhelimitse (Suomessa puhelun hinta on 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min.), live-chatin tai sähköpostin välityksellä, jos tarvitset tukea FordPassin etujen ja liikkuvuusratkaisujen käyttöön. Huomaa, että FordPass ei ole vastuussa puhelun laadusta tai verkkopalvelun tarjoajan toimittamasta internet-yhteydestä. Huomaa, että yhteydenotosta Ford-oppaisiin saatetaan periä maksuja, jotka verkkopalvelun tarjoajasi veloittaa kolmantena osapuolena sen kanssa solmimasi sopimuksen mukaisesti. FordPassin tai Ford-oppaiden palveluiden käyttämisestä ulkomailla saatetaan veloittaa lisäksi roaming-maksuja.

FordPass mahdollistaa yhteystietojesi antamisen oppaalle, jotta sinuun voidaan ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Kun olet rekisteröitynyt ja hyväksynyt FordPassin käyttöehdot, Ford-opas voi pyytää puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi vahvistamista. Jos annat yhteystietosi, annat nimenomaisen suostumuksesi siihen, että Ford-opas voi ottaa sinuun yhteyttä. Kaikkia FordPassissa tai Ford-oppaille antamiasi henkilö- ja muita tietoja käsitellään luottamuksellisesti sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Ford-oppaat eivät koskaan pyydä sinulta salasanaa tai PIN-koodia.

4. Tiepalvelu

Auton rikkoutuessa voit soittaa Ford-tiepalveluun käyttämällä Tiepalvelu-toimintoa. Vastaat itse tästä aiheutuvista puhelukuluista, jotka saattavat vaihdella maa- ja toimittajakohtaisesti (Suomessa puhelun hinta on pelkkä pvm/mpm).

Tämä toiminto on käytettävissä vain, jos olet antanut sovelluksessa luvan sijaintitietojesi lähettämiseen. Tiepalvelukeskus käyttää näitä tietoja sijaintisi vahvistamiseen. Ford ei saa eikä käsittele näitä tietoja. Sijainnin lähettämistoiminnon käyttämiseen sovelluksessa tarvitaan internet-yhteys, ja vastaat itse siitä mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista.

Sijaintitiedot voidaan lähettää vain, jos mobiililaitteesi pystyy tunnistamaan kelvollisen sijainnin. Lähettämiesi sijaintitietojen perusteella ei voida määrittää tarkkaa sijaintiasi rakennuksessa (esim. asuntoa, kerrosta jne.).

Ford pyrkii tarjoamaan puhelinpalvelun Ford-tiepalveluun niin edullisesti kuin realistisesti on mahdollista. Tämän toiminnon käyttämisen seurauksena annetusta tiepalvelusta saatetaan veloittaa.

Ford ei ota minkäänlaista vastuuta, mikäli tietosi paljastuvat tiedonsiirtovirheiden ja/tai kolmansien osapuolten luvattoman käytön vuoksi.

5. Kesto

Tämä sopimus on voimassa, kunnes irtisanot sen tai Ford irtisanoo sen. Voit irtisanoa tämän sopimuksen milloin tahansa ja mistä tahansa syystä ilmoittamalla meille kirjallisesti (myös sähköpostitse), että haluat sulkea FordPass-tilisi. Käsittelemme pyyntösi ja varmistamme, että tilisi on suljettu ja että kaikki tiedonsiirto FordPass-käyttöympäristöön on katkaistu.

Voimme milloin tahansa irtisanoa tämän sopimuksen tai tilapäisesti keskeyttää pääsysi sovelluksen ominaisuuksiin kokonaan tai osittain (kohtuuden rajoissa) ilmoittamalla siitä kirjallisesti (esimerkiksi tiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen) mm. seuraavista syistä niihin kuitenkaan rajoittumatta:

1.   Rikot jotakin ehtoa vakavalla tavalla tai toistuvasti etkä korjaa tilannetta (mikäli se on korjattavissa) viiden päivän kuluessa siitä, kun olet saanut kirjallisen kehotuksen.

2.   Tietoomme tulee seikkoja, joiden vuoksi (kohtuullisen harkintamme mukaan) tällainen toimenpide pienentää havaittua riskiä tai estää FordPassin väärinkäytön, peukaloinnin tai toiminnan heikentämisen muulla tavalla toimestasi.

3.   Päätämme lopettaa palveluiden tarjoamisen FordPassin kautta.

Tämän sopimuksen päättyessä suljemme FordPass-tilisi, ja meillä on oikeus hakea mikä tahansa käyttäjätunnus, jonka olet luonut muiden käyttäjien käytettäväksi.

6. Auton turvallisuus

Varoitus: Kehotamme olemaan käyttämättä mitään kannettavia laitteita ajon aikana. Älä käytä FordPassia ajon aikana. Huomaa, että kannettavien laitteiden käyttö ajon aikana saattaa olla kielletty sovellettavissa tieliikennelaeissa ja -säännöksissä. FordPassin käyttäminen kannettavilla laitteilla ajon aikana saattaa viedä huomion pois tiestä. Seurauksena voi olla ajoneuvon hallinnan menettäminen, törmäys ja henkilövahinko. FordPass saattaa lähettää viestejä tai push-ilmoituksia matkapuhelimeesi. Kun ajat, älä lue kannettaviin laitteisiin saapuneita viestejä.

7. Tietosuoja ja tietoturva

Rekisterinpitäjänä Ford kerää, säilyttää, käsittelee ja käyttää henkilötietojasi, mukaan lukien kuljettajaan liittyviä käyttö- ja autotietoja, mikäli tämä on tarpeen FordPassin kautta tarjottavien palveluiden toimittamiseksi näiden ehtojen mukaisesti.

8. Viestintä

Jos otat meihin yhteyttä, annat nimenomaisen suostumuksesi siihen, että edustajamme voivat ottaa sinuun yhteyttä pyytämälläsi tavalla. Voit valita FordPass-asetuksista, haluatko vastaanottaa push-ilmoituksia. Lisätietoja on tietosuojakäytännössämme (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/privacy.html).

9. Erityisehdot ja kolmannen osapuolen materiaalit

1.    Erityisehdot

Joidenkin palveluiden käyttö saattaa edellyttää, että solmit erillisen sopimuksen meidän tai Ford-kumppanin kanssa. Erillisiin sopimuksiin saatetaan soveltaa erityisehtoja. Tällaiset sopimukset ovat sinun ja Ford-kumppanin välisiä, emmekä ole osallisia niissä.

Jos palveluun liittyy erityisehtoja, sovellettavat erityisehdot esitetään ennen palvelun ensimmäistä käyttökertaa ja saat niistä kopion. Sinua pyydetään hyväksymään erityisehdot, jos haluat käyttää palvelua. Jos kieltäydyt hyväksymästä erityisehtoja, et voi käyttää palvelua, jota kyseiset erityisehdot koskevat. Vain hyväksymäsi erityisehdot ovat sitovia ja koskevat käyttöäsi.

2.    Kolmannen osapuolen materiaalit

FordPassissa saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille tai palveluihin (joita erityisehdot eivät koske), joita Ford ei omista eikä hallitse. Nämä voivat olla esimerkiksi linkkejä Ford-kumppanien verkkosivustoille (”kolmannen osapuolen palvelu”) niihin kuitenkaan rajoittumatta. Ford ei voi vaikuttaa kolmansien osapuolten palveluiden sisältöön, tietosuojakäytäntöihin tai käytäntöihin eikä ota minkäänlaista vastuuta niistä. Emme myöskään sensuroi tai muokkaa emmekä voi sensuroida tai muokata minkään kolmannen osapuolen palvelun sisältöä. Kun käytät kolmannen osapuolen palvelua, poistut FordPass-käyttöympäristöstä. Lue aina kolmannen osapuolen palvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö, kun siirryt sellaiseen FordPassista. Ilmoitamme, kun olet käyttämässä kolmannen osapuolen palvelua. Tiedät aina, käytätkö Fordin vai kolmannen osapuolen palveluita.

FordPass saattaa käyttää palveluiden tarjoamiseen kolmannen osapuolen lähteistä peräisin olevia tietoja, kuten karttoja ja reittiohjeita. Nämä ja muut tiedot eivät välttämättä aina pidä paikkaansa. Kun käytät FordPassia, sinua sitovat seuraavat sijaintiin perustuvia palveluita koskevat ehdot:
https://legal.here.com/fi-fi/terms/serviceterms
https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy
https://legal.here.com/fi-fi/terms/general-content-supplier-terms-and-notices

Kun käytät live-liikennetietopalveluita, sinua sitovat seuraavat sijaintiin perustuvia palveluita koskevat ehdot:


https://legal.here.com/fi-fi/terms/serviceterms

https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

Mikäli ristiriitoja ilmenee, nämä ehdot ovat etusijalla sijaintiin perustuviin palveluihin sovellettaviin ehtoihin nähden.

FordPass saattaa sisältää tai joiltakin osin hyödyntää ilmaisia, jaettuja tai vapaasti käytettävissä olevia ohjelmistoja (”avoimen lähdekoodin ohjelmistot”). Lisätietoja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja mahdollisesti koskevista velvoitteista tai rajoitteista on avoimen lähdekoodin ohjelmistoja koskevissa ilmoituksissa osoitteessa http://corporate.ford.com/ford-open-source.html.

10. Rajoitetut käyttöoikeudet

FordPass (mukaan lukien ohjelmistot, sisältö tai tiedot) on Fordin omistama tai sen käyttöön on saatu lupa. FordPassia suojaavat maailmanlaajuiset tekijän-, tavaramerkki-, patentti-, liikesalaisuus- tai muut omistusoikeudet riippumatta siitä, onko tekijänoikeustieto tai muu omistusoikeudesta kertova merkki näkyvillä. Sitoudut noudattamaan kaikkia tekijänoikeuslakeja käyttäessäsi FordPassia, mukaan lukien estämään luvattoman kopioinnin. Ford ei anna nimenomaisia tai oletettuja oikeuksia FordPassiin paitsi siten kuin tässä yhteydessä on nimenomaisesti mainittu.

Ford antaa sinulle ei-yksinomaisen, ei-siirrettävän rajoitetun oikeuden käyttää, tarkastella, näyttää ja kuunnella FordPassia henkilökohtaisessa ei-kaupallisessa tarkoituksessa edellyttäen, että noudatat näitä ehtoja.

Fordin sinulle antamia oikeuksia tai valtuuksia koskevat lisäksi seuraavat rajoitukset:

1.   Et saa etkä saa antaa kolmansien osapuolten luoda johdannaisia teoksia, käyttää tiedonlouhintaa, robotteja tai vastaavia tietojen keruu- ja louhintatyökaluja FordPassissa, luoda tietokantaa, systemaattisesti ladata tai tallentaa FordPassin tai verkkosivustojen materiaaleja tai verkkosivustoja osittain tai kokonaan etkä erottaa, johtaa tai yrittää erottaa tai johtaa FordPassin tai jonkin sen osion lähdekoodia tai rakennetta muuntamalla lähdekoodiksi, hajottamalla, purkamalla tai muulla tavalla.

2.   Et saa käyttää FordPassia lainvastaisella, loukkaavalla, herjaavalla, vilpillisellä tai toisen henkilön yksityisyyttä loukkaavalla tavalla etkä loukata ketään uskonnon, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, rodun, etnisyyden, iän tai vamman perusteella.

3.   Et saa käyttää FordPassia muun sisällön kanssa tai tavalla, jossa tekeydytään joksikin henkilöksi, yritykseksi tai tahoksi, mukaan lukien Fordiksi.

4.   Et saa häiritä tai yrittää häiritä palvelimiamme ja verkkojamme tai jättää noudattamatta verkon käyttöä tai tietoturvaa koskevia vaatimuksiamme.

11. Tavaramerkki-ilmoitus

Ford-nimi sekä kaikki FordPassissa näkyvät tavaramerkit ja logot ovat Fordin omistamia tai Ford on saanut luvan niiden käyttöön. FordPassissa näkyvien tavaramerkkien luvaton käyttö on kielletty.

12. Vastuu

Ford pyrkii hyväksyttävällä ammattitaidolla ja huolellisuudella varmistamaan, että FordPassia on turvallista käyttää ja että se ei vahingoita laitettasi tai laitteeseesi tallennettua muuta digitaalista sisältöä. Ford ei kuitenkaan voi taata, että FordPass on turvallinen tai että siinä ei ole virheitä, viruksia tai muita haittaohjelmia.

Ford käyttää hyväksyttävää ammattitaitoa ja huolellisuutta toimittaessaan palveluita suoraan sinulle.

Ford ei vastaa menetyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat siitä, että olet rikkonut näitä ehtoja.

Ford ei vastaa palveluista, joita kolmas osapuoli toimittaa sinulle erillisen sopimuksen puitteissa.

Ellei näissä ehdoissa tai suoraan toimittamiemme palveluiden ehdoissa (”Fordin ehdot”) määrätä muuta, Ford on vastuussa sinulle vain siinä tapauksessa, että sinulle aiheutuva menetys tai vahinko johtuu Fordin ehtoihin perustuvien velvoitteidemme laiminlyönnistä liittyen sovelluksen tai palveluiden käyttöön. Muilta osin emme hyväksy mitään nimenomaisia tai hiljaisia edellytyksiä, takuita, vakuutuksia tai muita ehtoja, jotka saattavat koskea FordPassin ja/tai palveluiden käyttöä.

Ford ei takaa, että FordPass ja/tai palvelut ovat saatavilla keskeytyksettä ja ovat aina täysin toimivia. Se ei myöskään vastaa sopimukseen perustuvien velvoitteidensa laiminlyönnistä tai viiveestä, jos tällainen laiminlyönti tai viive johtuu tapahtumista, olosuhteista tai syistä, joihin se ei voi kohtuudella vaikuttaa. Tällaisissa olosuhteissa Fordilla on oikeus kohtuulliseen lisäaikaan velvoitteidensa suorittamista varten. Lisäksi Ford pidättää oikeuden muokata sovellusta haluamallaan tavalla. Ellei näissä ehdoissa määrätä muuta, Ford ei ole vastuussa sinulle, mikäli jokin sovelluksen osa tai tarjoamamme palvelut eivät ole käytettävissä tai mikäli niitä muutetaan jollakin tavalla.

Sitoudut käyttämään tätä sovellusta ja palveluita henkilökohtaisiin tarkoituksiin etkä saa käyttää sovellusta tai palveluita kaupallisiin, liiketoiminnallisiin tai jälleenmyyntitarkoituksiin. Ford ei vastaa menetyksistä, jotka aiheutuvat sinulle käyttäessäsi FordPassia tai palveluita muuten kuin kuluttajana.

Epäselvyyksien välttämiseksi olemme vastuussa vain niistä menetyksistä, jotka ovat kohtuullisesti ennakoitavia seurauksia rikkomuksesta.

Mikään tässä sopimuksessa ei rajoita Fordin vastuuta

1.   Fordin huolimattomuudesta aiheutuvasta kuolemasta tai henkilövahingosta

2.   petoksesta tai erehdyttämisestä

3.   muusta vastuusta, jota ei sovellettavien lakien mukaan voi poistaa tai rajoittaa.

13. Sovellettava laki  ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu

Tähän sopimukseen sovelletaan sen maan paikallista lainsäädäntöä, joka oli asuinmaasi tämän sopimuksen solmimishetkellä.

 

Jos sovelletaan Suomen lakia, olet kuluttaja ja tätä sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Voit myös hakea ratkaisua kuluttajariitalautakunnalta Euroopan komission verkkovälitteisen riidanratkaisufoorumin kautta: http://ec.europa.eu/odr. Asian käsittelyssä tarvitset Fordin sähköpostiosoitetta: palvelut@ford.com.

 

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun on suotavaa olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

14. Yhteydenotto

Jos sinulla on FordPassia koskevia kysymyksiä, kommentteja tai vaateita, voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä paikallisia yhteystietoja, jotka löytyvät tältä verkkosivustolta http://corporate.ford.com/our-company/country-websites. Voit myös käyttää alla olevia yhteystietoja.

Puhelin/sähköposti

palvelut@ford.com
+358 9 725 22022 (Suomessa puhelun hinta on pelkkä pvm/mpm)

Osoite yhteydenottoa varten

Oy Ford Ab, Äyritie 24, 01510 Vantaa, Suomi

 

Fordin maayhtiöt:

 

 

Nimi

Osoite

Ford Motor Company Limited

Eagle Way, Brentwood, Essex CM13 3BW, Iso-Britannia.

Ford Motor Company (Belgia) nv/sa

Hunderenveldlaan 10, B-1082 Bryssel, Belgia

Ford Motor Company, s.r.o.

Karolinska 654/2, 18600 Praha 8, Tšekin tasavalta

Ford Motor Company A/S

Borupvang 5D-5E, DK-2750 Ballerup, Tanska

Ford Central & Eastern European LLC

2000 Szentendre, Galamb József u. 3, Unkari

Ford Romania S.A.

Craiova, 29 Henry Ford (1863 -1947) Street, 200745, Dolj County, Romania

Oy Ford Ab

Plaza Halo, Äyritie 24 (6. kerros), 01510 Vantaa, Suomi

Ford Motor Hellas S.A.I.C.

Akakion 39 & Monemvasias 25, Maroussi GR 151.25, Ateena, Kreikka

Henry Ford & Son Ltd.

Elm Court, Boreenmanna Road, Cork, Irlanti

Ford Nederland BV

Amsteldijk 216-217, 1079 LK Amsterdam, Alankomaat

Ford Lusitana SA

Avenida da Liberdade, No.249 – 6-7 Andares, 1250-143 Lissabon, Portugali

Ford Motor Company AB

Box 4023, 169 04 Solna, Ruotsi

Ford Motor Company (Sveitsi) SA

Geerenstr. 10, 8304 Wallisellen, Sveitsi

Ford Motor Norge AS

Postbox 514, Lienga 2, 1414 Trollåsen, Norja

Ford-Werke GmbH

Ford-Werke GmbH

NG/E 712

Henry-Ford-Straße 1, 50735 Köln, Saksa

FMC Automobiles, Ford France  

SIREN 425 127 362 RCS Versailles

34 rue de la croix de fer, 78100 Saint Germain en Laye

FORD ESPAÑA S.L.

C/ Caléndula 13,

Edificio Miniparc IV, 28109 Alcobendas,

Madrid / CIF. B-46066361, Espanja

Ford Italia S.p.A.

Via Andrea Argoli, 54, 00143 – Rooma

Ford Motor Company (Itävalta) GmbH

Hackinger Straße 5c, 1140 Wien

Ford Polska Sp. z o.o.

 

ul. Taśmowa 7

 02-677 Varsova