Valitse toinen maa/kieli

Eurooppalaisia käyttäjiä koskevat FordPass-ehdot

Version: 0.9

(”Ehdot”)

Versio: Toukokuu 2023

Tervetuloa FordPassiin – uusi fiksumpi tapa liikkua! FordPass on uusi käyttöympäristö, joka mullistaa suhtautumisesi matkantekoon. Sen henkilökohtaiset, digitaaliset ja fyysiset ratkaisut tarjoavat enemmän mahdollisuuksia liikkumiseen – sillä voit päästä pidemmälle kuin olisit koskaan uskonut.

Ennen kuin aloitat, lue FordPassin toiminnasta ja hyväksy ehdot klikkaamalla ”Hyväksyn”. Luethan ehdot huolellisesti. Alla olevan sisällysluettelon avulla voit helposti siirtyä kohdasta toiseen:

1.   Yleistä tietoa

1.   FordPass-sopimus

2.   Järjestelmävaatimukset

2.   Palvelut

1.   Minun jälleenmyyjäni

2.   Minun autoni

3.   FordPass-edut

4.   Pysäköinti

5.   Käyttö

6.   Ford Secure

3.   Ford-oppaat

4.   Tiepalvelu

5.   Kesto

6.   Auton turvallisuus

7.   Tietosuoja ja tietoturva

8.   Viestintä

9.   Erityisehdot ja kolmannen osapuolen materiaalit

1.   Erityisehdot

2.   Kolmannen osapuolen materiaalit

10.  Rajoitetut käyttöoikeudet

11.  Tavaramerkki-ilmoitus

12.  Vastuu

13.  Sovellettava laki

14.  Tilaukset

15. BlueOval™ Charge Network- Latausverkosto

16. FordPay

17.  Yhteydenotto

 

1. Yleistä tietoa

Näitä ehtoja sovelletaan FordPass-sovelluksen (”FordPass”) käyttöön, ja ne muodostavat yksittäisen FordPass-käyttäjän (jäljempänä ”sinä”) ja [Fordin, eli jäljempänä liitteessä olevan Ford-maayhtiöluettelon mukaisen oman paikallisen Ford-maayhtiösi] (jäljempänä ”Ford”, ”me”) välisen sopimuksen.

Nämä ehdot eivät millään tavalla vaikuta muihin sopimuksiin, joita olet mahdollisesti solminut meidän tai jonkin muun Ford-yhtiön kanssa. Nämä ehdot sisältävät tärkeää tietoa FordPassista. FordPass-palvelu hyödyntää sinulta, mobiililaitteestasi ja autostasi peräisin olevia tietoja, kuten sijainti- ja ajotapatietoja. Näin voimme tarjota erinomaisia toimintoja ja palveluita sekä kiinnostuksen kohteisiisi mukautettua viestintää. Lisätietoja on myös tietosuojakäytännössämme (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/privacy.html). Jos haluat kopion näistä ehdoista, voit tallentaa tai tulostaa ne osoitteessa https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/terms.html. Ehdot ovat saatavilla myös tilitiedoissasi FordPassissa. Lisäksi saat kopion näistä tiedoista pysyvällä välineellä (esimerkiksi sähköpostiviestissä), kun sopimus on solmittu. FordPassin käyttö näiden ehtojen puitteissa rajoittuu Eurooppaan.

1.    FordPass-sopimus

Ford tarjoaa perusominaisuudet ja pääsyn autoon liittyviin tietoihin ja liitännäispalveluihin erillisissä sovelmissa FordPassin kautta (”palvelut”). Käytettävissäsi olevat palvelut kuvataan jäljempänä kappaleessa 2. FordPass-ominaisuuksien ja palveluiden käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja näiden ehtojen hyväksymistä. Rekisteröityessäsi FordPassiin luot kirjautumistunnuksen syöttämällä sähköpostiosoitteen ja salasanan. Joidenkin palveluiden käyttö saattaa edellyttää erillisen sopimuksen solmimista, ja siihen saatetaan soveltaa kyseisen sopimuksen erityisehtoja (”erityisehdot”). Eritysehtoja sovelletaan näiden ehtojen lisäksi.

Hyväksyt näiden ehtojen sitovan sinua käyttäessäsi FordPassia, kun annat suostumuksesi (rastittamalla ruudun) ja klikkaat ”Hyväksyn”.

Nämä ehdot astuvat voimaan heti kun saat vahvistuksen sähköpostitse tai viimeistään silloin, kun palvelut ovat käytettävissäsi. Kun ehdot astuvat voimaan, sinun katsotaan solmineen sopimuksen kanssamme.

FordPassiin rekisteröityminen edellyttää, että valitset maan, syötät etu- ja sukunimesi sekä sähköpostiosoitteesi ja luot salasanan. Voit halutessasi lisätä matkapuhelinnumeron ja kotiosoitteesi. Voit myös valita, haluatko vastaanottaa meiltä markkinointiviestintää.

Palveluun läheisesti liittyvät henkilötiedot kerätään sovelmakohtaisella näytöllä.

Muokkaamme näitä ehtoja aika ajoin, jos harkitsemme sen tarpeelliseksi  (esimerkiksi turvallisuus-, oikeudellisista tai sääntelyyn liittyvistä syistä tai jos muutamme saatavilla olevien palveluiden laajuutta tai lanseeraamme uusia palveluita). Jos laajennamme saatavilla olevia palveluita, lanseeraamme uusia palveluita tai jos esitetyt muutokset ovat kannaltasi suotuisia, sinun katsotaan hyväksyneen muutokset, kun olemme ilmoittaneet niistä ja olet jatkanut FordPassin käyttöä ilman vastalauseita muutosten voimaanastumispäivän jälkeen.

Jos esitetyt uudet ehdot supistavat palveluita tai rajoittavat tähän sopimukseen perustuvia nykyisiä oikeuksiasi, ilmoitamme asiasta riittävän ajoissa ja vähintään kaksi kuukautta ennen uusien ehtojen voimaanastumista, jos tämä on kohtuullisesti arvioiden mahdollista. Ilmoitamme ehtoihin esitetyistä muutoksista aina sähköpostitse tiedoissamme olevaan sähköpostiosoitteeseesi, ja saatamme myös ilmoittaa asiasta push-ilmoituksilla. Ilmoituksessa kerrotaan päivämäärä, jona esitetyt ehdot astuvat voimaan.

Jos et hyväksy näihin ehtoihin tehtäviä muutoksia, voit irtisanoa tämän sopimuksen milloin tahansa (jäljempänä kappaleessa 5 kuvatulla tavalla).

2.    Järjestelmävaatimukset

FordPassin käyttäminen edellyttää yhteensopivaa matkapuhelinta tai kannettavaa laitetta, internet-yhteyttä (kolmas osapuoli saattaa veloittaa käytöstä) ja ohjelmistoa (kolmas osapuoli saattaa veloittaa käytöstä). Lisäksi käyttö saattaa edellyttää (versio)päivitysten hankkimista aika ajoin. Pyydä matkapuhelinoperaattoriltasi lisätietoja käyttömaksuista. Epäselvyyksien välttämiseksi pyydämme huomioimaan, että emme ylläpidä matkapuhelinverkkoa tai tarjoa siihen liittyviä palveluja.

Joidenkin FordPass-palveluiden käyttö saattaa edellyttää, että Ford-autossasi on yhteensopiva SYNC-järjestelmä. Jos autossasi on SYNC-järjestelmä, hyväksyt, että saatamme päivittää SYNC-ohjelmiston auton ohjelmiston loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen mukaisesti. Tämä käyttöoikeussopimus on auton omistajan käsikirjassa tai olemme toimittaneet sen muulla tavalla. Pystyt mahdollisesti päivittämään SYNC-ohjelmiston FordPassin kautta. Tiedonsiirrosta saatetaan veloittaa.

Kaikki ominaisuudet tai palvelut eivät ole käytettävissä kaikilla markkinoilla ja niiden peittoalue saattaa olla rajoitettu esimerkiksi auton ominaisuuksien ja dataliittymän peittoalueen vuoksi. Ominaisuuksien saatavuus saattaa muuttua ja se riippuu mobiililaitteen ja auton ominaisuuksista sekä käytettävissäsi olevasta internet-yhteydestä. FordPass ei välttämättä ole käytettävissä tai sen saatavuus saattaa keskeytyä aika ajoin eri syistä, esimerkiksi ympäristö- tai topografisten olosuhteiden ja dataliittymän peittoalueen vuoksi.

Olet vastuussa FordPass-tilitietojesi ja -salasanasi salassa pitämisestä. Olet vastuussa tilin luvattomasta käytöstä, jos olet huolimattomuuttasi tai tahallasi tämän aiheuttanut. Sitoudut ilmoittamaan meille välittömästi tilisi tai salasanasi luvattomasta käytöstä.

Asennuksen poistotavat vaihtelevat laitekohtaisesti. FordPassin asennuksen poistamisessa tulee käyttää laitteen mukana toimitettuja sovellushallintatyökaluja. Katso ohjeita laitteesi käyttöohjeesta.

Jos autossasi on integroitu laite, katso auton omistajan oppaasta ohjeet tiedonsiirron kytkemiseen pois päältä. Tämä saattaa edellyttää master-nollausta SYNC-asetuksissa.

2. Palvelut

Saatamme laajentaa saatavilla olevia palveluita ja/tai lisätä uusia palveluita FordPassiin tulevaisuudessa. Alla on tarkka kuvaus palveluista, jotka sisältyvät tällä hetkellä FordPassiin tai jotka tulevat saataville lähiaikoina. Huomaa kuitenkin, että kaikki palvelut eivät ole saatavilla tai niitä ei tule saataville maassasi tai markkina-alueellasi.

1.    Minun jälleenmyyjäni

Minun jälleenmyyjäni -ominaisuuden avulla voit ottaa yhteyttä Ford-jälleenmyyjääsi, varata huollon, saada reittiohjeet Ford-jälleenmyyjälle ja tarkastella Ford-jälleenmyyjän uutta varastotilannetta. Vastaat itse tästä aiheutuvista puhelukuluista, jotka saattavat vaihdella maa- ja toimittajakohtaisesti. Paikannuspalvelujen käyttämiseen sovelletaan käyttämäsi kolmannen osapuolen sijainti- tai karttapalvelun ehtoja.

Kaikki huoltoajat ja autohuollot ovat sinun ja Ford-jälleenmyyjäsi vastuulla. Ford-jälleenmyyjät ovat erillisiä oikeussubjekteja, emmekä ole vastuussa Ford-jälleenmyyjien toimista, mukaan lukien Ford-jälleenmyyjiltä saamistasi palveluista tai Ford-jälleenmyyjien verkkosivustojen sisällöstä.

Minun jälleenmyyjäni -ominaisuus saattaa myös mahdollistaa ensisijaisen Ford-jälleenmyyjäsi uuden varastotilanteen tarkastelemisen. FordPassissa näkyvä varastotilanne ei välttämättä vastaa Ford-jälleenmyyjän tarkkaa varastotilannetta. Meillä ei ole velvollisuutta tarkistaa yksittäisen Ford-jälleenmyyjän asettamaa varastotilannetta, emmekä siten vastaa virheellisistä tiedoista. Ota yhteys Ford-jälleenmyyjään, jotta voit selvittää auton todellisen hinnan ja saatavuuden sekä mahdolliset sovellettavat ehdot.

2.    Minun autoni

Minun autoni -ominaisuuden avulla voit mahdollisesti käyttää autoosi liittyviä tietoja FordPassissa. Auton rekisteröiminen Minun autoni -ominaisuuteen edellyttää VIN-numeron antamista. Jos haluat linkittää FordPass-tilisi ajoneuvon VIN-numeroon, mutta et ole kyseisen ajoneuvon omistaja tai haltija, sinun täytyy olla kyseisen ajoneuvon valtuutettu käyttäjä. Tilin pääasiallisen haltijan täytyy mahdollisesti hyväksyä valtuutus ja todentaa se autosta käsin. Voit poistaa VIN-numeron FordPassista milloin tahansa, mutta poistaminen saattaa vaikuttaa joihinkin FordPass-ominaisuuksiin.

Minun autoni -ominaisuus saattaa myös mahdollistaa autoasi koskevien ohjevideoiden katselun. Jotta näitä videoita voidaan katsella, FordPassista on linkki Ford-verkkosivustolle (joka on paikallinen Ford-verkkosivusto liitteenä olevan maayhtiöiden luettelon mukaisesti). Tämä verkkosivusto on Fordin ylläpitämä, mutta sillä saattaa olla eri käyttöehdot. Lue kyseisen Ford-verkkosivuston käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö ennen kuin katselet ohjevideoita. Käytät ohjevideoita omalla vastuullasi. Noudata varovaisuutta käyttäessäsi näitä videoita äläkä yritä suorittaa sellaisia auton huoltotoimenpiteitä, joihin tarvitaan ammattilaista.

Huomaa, että Minun autoni -ominaisuudessa annetut tiedot annetaan vain osana hyvää palvelua. Minun autoni -ominaisuudessa näkyvät tiedot eivät välttämättä vastaa auton todellista ja/tai nykyistä tilaa. Näet paikkansapitävän ja ajantasaisen tilan auton mittareista ja näytöistä.

Huomaa, että auton asianmukaisen toimintakunnon varmistaminen on kuljettajan vastuulla.

3.    FordPass-edut

Kun rekisteröidyt FordPassiin, sinut rekisteröidään automaattisesti FordPass-etujen käyttäjäksi. FordPass-edut sisältävät erikoistarjouksia ja muita kampanjoita, jotka saattavat perustua FordPassissa suorittamiisi toimiin. FordPass-etujen käyttö ei ole pakollista muiden FordPassin osien käyttämiseksi. Tarjousten ja kampanjoiden tyyppi ja tiheys vaihtelevat, ja niillä on omat ehtonsa tai sääntönsä. FordPass-edut eivät liity muihin kanta-asiakasohjelmiin, joita Ford tai sen kumppanit tarjoavat. FordPass-edut voivat muuttua milloin tahansa, ja jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa automerkeissä ja -malleissa.

Suostut vastaanottamaan FordPass-etuihin liittyvää viestintää Fordilta, valtuutetulta jälleenmyyjältäsi ja yhteistyökumppaneilta. Viestintää voidaan mukauttaa FordPassissa antamiesi henkilökohtaisten tietojen perusteella, esimerkiksi sijainnin ja ajotavan perusteella.

Tietosuojaa ja yksityisyyttä käsittelevä kappale 7 koskee erityisesti FordPass-etuja.

 

4.    Pysäköinti

Pysäköinti-ominaisuuden avulla voit etsiä vapaita pysäköintipaikkoja. Ominaisuus näyttää pysäköintialueet mobiililaitteessasi jo olevan kolmannen osapuolen tarjoaman sijainti- tai karttapalvelun avulla. Paikannuspalvelujen käyttämiseen sovelletaan käyttämäsi kolmannen osapuolen sijainti- tai karttapalvelun ehtoja.

Näytetyt pysäköintialueet saattavat olla maksullisia, ja veloituksista vastaavat kolmannet osapuolet. Ford ei tarjoa pysäköintipalveluja eikä ylläpidä pysäköintialueita.

Emme tarkasta näytettyjen pysäköintimahdollisuuksien laatua, sopivuutta, turvallisuutta tai suojausta. Emme siten anna mitään takuita näytettyjen pysäköintimahdollisuuksien laadusta, sopivuudesta, turvallisuudesta tai suojauksesta.

 

5.    Käyttö

(1) Jos autossasi on integroitu modeemi, pystyt mahdollisesti käyttämään tiettyjä toiminnallisia ominaisuuksia FordPass-sovelluksen avulla, kuten ovien lukitseminen ja avaaminen sekä etäkäynnistys ja -sammutus, mikäli tämä on sallittua maassasi. Nämä ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa automerkeissä ja -malleissa.

Ominaisuutta tukevissa autoissa hälytysjärjestelmä siirtyy etäkäynnistyksen aikana heikompaan suojaustilaan. Sisätilojen liiketunnistus ja kallistuksen tunnistus poistetaan käytöstä väärien hälytysten välttämiseksi. Murtohälytin pysyy aktiivisena. Kaksoislukitut ovet siirtyvät turvallisuussyistä takaisin keskuslukitukseen etäkäynnistyksen aikana.

Etäkäynnistysominaisuutta ja sen käyttöä koskeva lainsäädäntö riippuu maasta. Etäkäynnistystä tulee käyttää ainoastaan sovellettavan paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

 

(2) Joidenkin ominaisuuksien käyttöön tarvitaan FordPass Connect, joka on tiettyihin autoihin saatava valinnainen ominaisuus (sisältää SYNC Connect -palvelun kahden vuoden ajan Ford-jälleenmyyjän kirjaamasta auton alkuperäisestä myyntipäivästä lukien). FordPass Connect -tilaus saattaa muuttua maksulliseksi kahden vuoden jälkeen. Tällöin näihin maksuihin sovelletaan erillistä sopimusta, ja Ford ottaa sinuun yhteyttä asiasta.

 

(3) Ota avain tai kauko-ohjain mukaasi aina kun poistut autostasi. Lukituksen avaaminen etänä ei välttämättä toimi palvelukatkosten aikana tai jos akku on vähissä.

 

(4) Joskus FordPass-sovelluksen viimeisin versio täytyy asentaa ensin, ennen kuin se on jälleen käytettävissä. Varmista, että sinulla on pääsy autoosi myös silloin, kun et voi käyttää FordPassia (esimerkiksi kun lukituksen avaamisominaisuus ei toimi sovelluksessa).

 

(5) Jotkin FordPass-ominaisuudet saattavat edellyttää, että autossasi on yhteensopiva SYNC-järjestelmä tai integroitu modeemi (”ohjelmisto”). Jos autossasi on ohjelmisto, hyväksyt, että Ford tai sen kumppanit tai palveluntarjoajat saattavat etänä tarkistaa ja automaattisesti päivittää ohjelmiston auton ohjelmiston loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen mukaisesti. Tämä käyttöoikeussopimus on auton omistajan käsikirjassa tai olemme toimittaneet sen muulla tavalla. Pystyt mahdollisesti päivittämään SYNC-ohjelmiston FordPassin kautta. Lisäksi hyväksyt, että Ford, sen kumppanit, palveluntarjoajat ja/tai nimetyt edustajat voivat aika ajoin tarkistaa ohjelmiston version ja etänä toimittaa päivityksiä, versiopäivityksiä, täydennyksiä tai muutoksia ohjelmistoon ilmoittamatta siitä etukäteen tai pyytämättä suostumustasi. Matkapuhelinoperaattorisi saattaa veloittaa tiedonsiirrosta.

 

(6) Kaikki ominaisuudet tai palvelut eivät ole käytettävissä kaikilla markkinoilla ja niiden peittoalue saattaa olla rajoitettu esimerkiksi auton ominaisuuksien ja dataliittymän peittoalueen vuoksi. Ominaisuuksien saatavuus saattaa muuttua ja se riippuu myös mobiililaitteen ja auton ominaisuuksista sekä käytettävissäsi olevasta internet-yhteydestä. FordPass ei välttämättä ole käytettävissä tai sen saatavuus saattaa keskeytyä aika ajoin eri syistä, esimerkiksi ympäristö- tai topografisten olosuhteiden (kuten tunnelin, autotallin tai Fordin backend-palvelimen ylläpitotoimien) ja dataliittymän peittoalueen vuoksi.

 

(7) Jos autossasi on integroidut yhteysominaisuudet ja yhdistät auton FordPassin kautta, auto siirtää edelleen tietoja Fordille, vaikka poistaisit FordPassin asennuksen. Jos haluat kytkeä auton tiedonsiirron pois päältä, katso auton omistajan oppaasta ohjeet tiedonsiirron kytkemiseen pois päältä. Tämä saattaa edellyttää master-nollausta SYNC-asetuksissa.

 

(8) Auton tilaominaisuuden avulla voit mahdollisesti tarkastella FordPassissa ilmoituksia, jotka koskevat auton kuntovaroituksia edellyttäen, että autossa on tällainen ominaisuus. Nämä varoitukset saattavat koskea akun kuntoa, polttoaineen määrää, polttoaineenkulutusta, matkamittaria, rengaspainetta, VIN-numeroa ja muita diagnostisia tietoja. Tällaiset ilmoitukset eivät korvaa tavanomaista auton huoltoa. Jos epäilet, että autossasi saattaa olla ongelma, käänny ammattilaisen puoleen vianmääritystä ja huoltotoimenpiteitä varten.

 

(9) Jos autossasi on Wi-Fi-yhteyspiste ja olet aktivoinut dataliittymän, voit tarkastella dataliittymän tietoja FordPassissa. Matkapuhelinliittymä hankitaan suoraan auton matkapuhelinoperaattorilta. Operaattori on yksin vastuussa matkapuhelinliittymästä palvelun aktivoinnin yhteydessä hyväksymiesi erillisten ehtojen mukaisesti ja FordPassin kautta saatavilla olevista liittymätiedoistasi. Keskity aina tiehen äläkä aja, jos huomiosi kiinnittyy muuhun. Wi-Fi-yhteyspiste on tarkoitettu ainoastaan matkustajien käyttöön.

 

(10) Kuukausittaiseen polttoaineraporttiin vaikuttavat ajotapa sekä muut auton polttoaineenkulutukseen ja CO2-päästöihin vaikuttavat ei-tekniset seikat. Kuljettajat ajavat eri tavalla liikenteestä ja säästä (kesä, talvi) riippuen. Jotkut ajavat enimmäkseen moottoriteillä ja toiset maaseudun pikkuteillä. Jotkut ajavat nopeammin ja toiset hitaammin.

FordPass-sovelluksesta saatavaa Fordin polttoaineraporttia ei voida suoraan verrata virallisiin polttoaineenkulutuslukuihin. Jos uuden henkilöauton polttoaineenkulutusta tai CO2-päästöjä halutaan vertailla yhdenmukaistetun EU-testausmenetelmän perusteella, on käytettävä omistajan käsikirjassa ilmoitettuja virallisia polttoaineenkulutus- tai CO2-päästöarvoja.

Sovelluksesta saatava Fordin polttoaineraportti poikkeaa muiden autonvalmistajien mahdollisesti julkaisemista tiedoista, joten suoraa vertailua ei ole saatavilla.

6.    Ford Secure

(1)          Tämä palvelukokonaisuus sisältää Varastetun auton palvelut ("SVS")

(2)          Ford Secure on käytettävissä vain, jos sinulla on näiden palveluiden voimassa oleva tilaus (""Ford Secure -tilaus"") ja jos sinulla on yhteensopiva ajoneuvon SYNC-järjestelmä tai integroitu modeemi (""ohjelmisto"").

(3)          Voit saada ilmaisen kokeilutilauksen ajoneuvollesi. Katso lisätietoja Ford-käyttäjätililtäsi. Kokeilutilauksen jälkeen sinun on maksettava tilausmaksuja, jos haluat jatkaa Ford Secure -tilauksen käyttöä. Saat lisätietoja saatavilla olevista tilauspaketeista ennen kokeilujakson päättymistä.

(4)          Kun auto myydään, hyväksyt sen ""master-nollauksen"" ja Ford Secure -tilauksesi peruutuksen.

(5)          Ford Secure kattaa seuraavat Euroopan alueet:

Itävalta, Belgia, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Romania, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Pidätämme kuitenkin oikeuden lisätä ja poistaa maita tästä luettelosta aika ajoin ja päivitämme näitä ehtoja vastaavasti.

(6)        Sinulla täytyy olla aktiivinen Ford Secure -tilaus ennen kuin voit käyttää Ford Secure -palveluja millään tapaa.

(7)        Väärien hälytysten vaaran vähentämiseksi sitoudut:

a. ilmoittamaan ajoneuvon muille kuljettajille, että ajoneuvoa seurataan;

b. ilmoittamaan meille etukäteen, jos ajoneuvoa on tarkoitus kuljettaa lautalla, autokuljetusjunassa tai muulla kuljetusvälineellä, kuten perävaunulla; ja

c. ilmoittamaan meille SVS-tapauksen yhteydessä, että tapaus on todellinen varkaus.

Jos et noudata näitä ohjeita, olet vastuussa kaikista kuluista, joita meille aiheutuu asiaan liittyvistä vääristä hälytyksistä.

(8)        Lisätietoja tietojesi käytöstä Ford Secure -palvelun yhteydessä on Fordin tietosuojakäytännön (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/privacy.html) asiaa koskevissa osioissa.

(9)          Tämä palvelu auttaa poliisia paikantamaan ja palauttamaan autosi, koska Ford voi koordinoida heidän kanssaan ja välittää auton sijainnin.

(10)         Varastetun auton palvelutarjontaa avustaa Teletrac Navman (UK) Ltd, jonka rekisteröity toimipaikka on KI First Floor, Kents Hill Business Park, Milton Keynes, MK7 6BZ ("TN").

(11)        Meidän, TN:n ja poliisin on ehkä otettava sinuun yhteyttä SVS-tapauksen vuoksi. Tätä varten käytämme asiakastietokantaan tallennettuja yhteystietojasi. Sinun vastuullasi on varmistaa, että meillä on hallussamme ajantasaiset ja tarkat yhteystietosi.

(12)        Jotta SVS toimisi kunnolla, sinun on annettava turvatiedot meille tai TN:lle. Jos et pyydettäessä toimita tarvittavia turvatietoja, emme ole velvollisia tarjoamaan tätä palvelua.

(13)        Kun Ford Secure -tilaus on aktiivinen, ohjelmisto valvoo autoasi ja ilmoittaa sinulle FordPassin kautta, jos jokin seuraavista tilanteista toteutuu:

b. sijaintiristiriita;

b. luvaton ajoneuvoon tunkeutuminen;

c. sytytysvirran muutos;

d. vara-akun käyttöönotto;

e. kiihtyvyysmittari;

f. järjestelmävika;

g. järjestelmä ei ole toiminnassa (syvä lepotila); ja

h. master-nollaus,

(kussakin tapauksessa ”SVS-tapaus”).

(14)        Jos sinulle ilmoitetaan SVS-tapauksesta FordPassin kautta, olet vastuussa siitä, että ilmoitat SVS-tapauksesta poliisille tai muulle asiaankuuluvalle lainvalvontaviranomaiselle (""poliisi"") mahdollisimman pian, teet ilmoituksen varastetusta ajoneuvosta ja hankit tapauksen viitenumeron. Tämän jälkeen sinun on annettava tämä rikoksen viitenumero välittömästi TN:lle FordPassissa olevien yhteystietojen kautta.

(15)        Kun SVS-tapauksesta on ilmoitettu luvun 2.5(12&14) mukaisesti, ryhdymme kohtuullisiin toimiin löytääksemme ajoneuvosi mahdollisimman pian. Jos löydämme autosi, ilmoitamme sen sijainnin poliisille.

(16)        SVS-tapauksen sattuessa meillä on oikeus poistaa käytöstä FordPass-sovellus ja kaikki siihen liittyvät ominaisuudet, jotka liittyvät varastettuun autoon. Sinun on pidättäydyttävä käyttämästä FordPass-sovellusta muulloin kuin hallinnoidaksesi ajoneuvojasi, joihin ei liity SVS-tapausta, ja ottaaksesi yhteyttä SVS-puhelukeskukseen ja keskustellaksesi oppaiden kanssa. Jos käytät FordPass-sovellusta muihin kuin edellä mainittuihin tarkoituksiin, emme ole vastuussa toiminnastasi tai laiminlyönneistäsi.

(17)        Pidätämme oikeuden veloittaa sinulta (Ford Secure -tilauksen lisäksi) kaikki kustannukset, joita meille aiheutuu auton paikantamisesta tai paikantamisyrityksestä, jos sinä tai kuka tahansa ajoneuvon käyttäjä on tehnyt luvun 2.5(15) mukaisen väärän hälytyksen.

(18)        Mikään tässä sopimuksessa ei velvoita poliisia noudattamaan suurempaa tai erilaisempaa lakisääteistä huolenpitovelvollisuutta tai oikeutta kuin sellaista, joka poliisilla on yleisesti, emmekä me ole vastuussa poliisin toimista tai laiminlyönneistä.

3. Ford-oppaat

Ford-oppaat-ominaisuuden avulla voit ottaa yhteyttä oppaaseen puhelimitse (Suomessa puhelun hinta on 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min.), live-chatin tai sähköpostin välityksellä, jos tarvitset tukea FordPassin etujen ja liikkuvuusratkaisujen käyttöön. Huomaa, että FordPass ei ole vastuussa puhelun laadusta tai verkkopalvelun tarjoajan toimittamasta internet-yhteydestä. Huomaa, että yhteydenotosta Ford-oppaisiin saatetaan periä maksuja, jotka verkkopalvelun tarjoajasi veloittaa kolmantena osapuolena sen kanssa solmimasi sopimuksen mukaisesti. FordPassin tai Ford-oppaiden palveluiden käyttämisestä ulkomailla saatetaan veloittaa lisäksi roaming-maksuja.

FordPass mahdollistaa yhteystietojesi antamisen oppaalle, jotta sinuun voidaan ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Kun olet rekisteröitynyt ja hyväksynyt FordPassin käyttöehdot, Ford-opas voi pyytää puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi vahvistamista. Jos annat yhteystietosi, annat nimenomaisen suostumuksesi siihen, että Ford-opas voi ottaa sinuun yhteyttä. Kaikkia FordPassissa tai Ford-oppaille antamiasi henkilö- ja muita tietoja käsitellään luottamuksellisesti sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Ford-oppaat eivät koskaan pyydä sinulta salasanaa tai PIN-koodia.

4. Tiepalvelu

Auton rikkoutuessa voit soittaa Ford-tiepalveluun käyttämällä Tiepalvelu-toimintoa. Vastaat itse tästä aiheutuvista puhelukuluista, jotka saattavat vaihdella maa- ja toimittajakohtaisesti (Suomessa puhelun hinta on pelkkä pvm/mpm).

Tämä toiminto on käytettävissä vain, jos olet antanut sovelluksessa luvan sijaintitietojesi lähettämiseen. Tiepalvelukeskus käyttää näitä tietoja sijaintisi vahvistamiseen. Ford ei saa eikä käsittele näitä tietoja. Sijainnin lähettämistoiminnon käyttämiseen sovelluksessa tarvitaan internet-yhteys, ja vastaat itse siitä mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista.

Sijaintitiedot voidaan lähettää vain, jos mobiililaitteesi pystyy tunnistamaan kelvollisen sijainnin. Lähettämiesi sijaintitietojen perusteella ei voida määrittää tarkkaa sijaintiasi rakennuksessa (esim. asuntoa, kerrosta jne.).

Ford pyrkii tarjoamaan puhelinpalvelun Ford-tiepalveluun niin edullisesti kuin realistisesti on mahdollista. Tämän toiminnon käyttämisen seurauksena annetusta tiepalvelusta saatetaan veloittaa.

Ford ei ota minkäänlaista vastuuta, mikäli tietosi paljastuvat tiedonsiirtovirheiden ja/tai kolmansien osapuolten luvattoman käytön vuoksi.

5. Kesto

Tämä sopimus on voimassa, kunnes irtisanot sen tai Ford irtisanoo sen. Voit irtisanoa tämän sopimuksen milloin tahansa ja mistä tahansa syystä ilmoittamalla meille kirjallisesti (myös sähköpostitse), että haluat sulkea FordPass-tilisi. Käsittelemme pyyntösi ja varmistamme, että tilisi on suljettu ja että kaikki tiedonsiirto FordPass-käyttöympäristöön on katkaistu.

Voimme milloin tahansa irtisanoa tämän sopimuksen tai tilapäisesti keskeyttää pääsysi sovelluksen ominaisuuksiin kokonaan tai osittain (kohtuuden rajoissa) ilmoittamalla siitä kirjallisesti (esimerkiksi tiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen) mm. seuraavista syistä niihin kuitenkaan rajoittumatta:

1.   Rikot jotakin ehtoa vakavalla tavalla tai toistuvasti etkä korjaa tilannetta (mikäli se on korjattavissa) viiden päivän kuluessa siitä, kun olet saanut kirjallisen kehotuksen.

2.   Tietoomme tulee seikkoja, joiden vuoksi (kohtuullisen harkintamme mukaan) tällainen toimenpide pienentää havaittua riskiä tai estää FordPassin väärinkäytön, peukaloinnin tai toiminnan heikentämisen muulla tavalla toimestasi.

3.   Päätämme lopettaa palveluiden tarjoamisen FordPassin kautta.

Tämän sopimuksen päättyessä suljemme FordPass-tilisi, ja meillä on oikeus hakea mikä tahansa käyttäjätunnus, jonka olet luonut muiden käyttäjien käytettäväksi.

6. Auton turvallisuus

Varoitus: Kehotamme olemaan käyttämättä mitään kannettavia laitteita ajon aikana. Älä käytä FordPassia ajon aikana. Huomaa, että kannettavien laitteiden käyttö ajon aikana saattaa olla kielletty sovellettavissa tieliikennelaeissa ja -säännöksissä. FordPassin käyttäminen kannettavilla laitteilla ajon aikana saattaa viedä huomion pois tiestä. Seurauksena voi olla ajoneuvon hallinnan menettäminen, törmäys ja henkilövahinko. FordPass saattaa lähettää viestejä tai push-ilmoituksia matkapuhelimeesi. Kun ajat, älä lue kannettaviin laitteisiin saapuneita viestejä.

7. Tietosuoja ja tietoturva

Rekisterinpitäjänä Ford kerää, säilyttää, käsittelee ja käyttää henkilötietojasi, mukaan lukien kuljettajaan liittyviä käyttö- ja autotietoja, mikäli tämä on tarpeen FordPassin kautta tarjottavien palveluiden toimittamiseksi näiden ehtojen mukaisesti.

8. Viestintä

Jos otat meihin yhteyttä, annat nimenomaisen suostumuksesi siihen, että edustajamme voivat ottaa sinuun yhteyttä pyytämälläsi tavalla. Voit valita FordPass-asetuksista, haluatko vastaanottaa push-ilmoituksia. Lisätietoja on tietosuojakäytännössämme (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/privacy.html).

9. Erityisehdot ja kolmannen osapuolen materiaalit

1.    Erityisehdot

Joidenkin palveluiden käyttö saattaa edellyttää, että solmit erillisen sopimuksen meidän tai Ford-kumppanin kanssa. Erillisiin sopimuksiin saatetaan soveltaa erityisehtoja. Tällaiset sopimukset ovat sinun ja Ford-kumppanin välisiä, emmekä ole osallisia niissä.

Jos palveluun liittyy erityisehtoja, sovellettavat erityisehdot esitetään ennen palvelun ensimmäistä käyttökertaa ja saat niistä kopion. Sinua pyydetään hyväksymään erityisehdot, jos haluat käyttää palvelua. Jos kieltäydyt hyväksymästä erityisehtoja, et voi käyttää palvelua, jota kyseiset erityisehdot koskevat. Vain hyväksymäsi erityisehdot ovat sitovia ja koskevat käyttöäsi.

2.    Kolmannen osapuolen materiaalit

FordPassissa saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille tai palveluihin (joita erityisehdot eivät koske), joita Ford ei omista eikä hallitse. Nämä voivat olla esimerkiksi linkkejä Ford-kumppanien verkkosivustoille (”kolmannen osapuolen palvelu”) niihin kuitenkaan rajoittumatta. Ford ei voi vaikuttaa kolmansien osapuolten palveluiden sisältöön, tietosuojakäytäntöihin tai käytäntöihin eikä ota minkäänlaista vastuuta niistä. Emme myöskään sensuroi tai muokkaa emmekä voi sensuroida tai muokata minkään kolmannen osapuolen palvelun sisältöä. Kun käytät kolmannen osapuolen palvelua, poistut FordPass-käyttöympäristöstä. Lue aina kolmannen osapuolen palvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö, kun siirryt sellaiseen FordPassista. Ilmoitamme, kun olet käyttämässä kolmannen osapuolen palvelua. Tiedät aina, käytätkö Fordin vai kolmannen osapuolen palveluita.

FordPass saattaa käyttää palveluiden tarjoamiseen kolmannen osapuolen lähteistä peräisin olevia tietoja, kuten karttoja ja reittiohjeita. Nämä ja muut tiedot eivät välttämättä aina pidä paikkaansa. Kun käytät FordPassia, sinua sitovat seuraavat sijaintiin perustuvia palveluita koskevat ehdot:
https://legal.here.com/fi-fi/terms/serviceterms
https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy
https://legal.here.com/fi-fi/terms/general-content-supplier-terms-and-notices

Kun käytät live-liikennetietopalveluita, sinua sitovat seuraavat sijaintiin perustuvia palveluita koskevat ehdot:


https://legal.here.com/fi-fi/terms/serviceterms

https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

Mikäli ristiriitoja ilmenee, nämä ehdot ovat etusijalla sijaintiin perustuviin palveluihin sovellettaviin ehtoihin nähden.

FordPass saattaa sisältää tai joiltakin osin hyödyntää ilmaisia, jaettuja tai vapaasti käytettävissä olevia ohjelmistoja (”avoimen lähdekoodin ohjelmistot”). Lisätietoja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja mahdollisesti koskevista velvoitteista tai rajoitteista on avoimen lähdekoodin ohjelmistoja koskevissa ilmoituksissa osoitteessa http://corporate.ford.com/ford-open-source.html.

10. Rajoitetut käyttöoikeudet

FordPass (mukaan lukien ohjelmistot, sisältö tai tiedot) on Fordin omistama tai sen käyttöön on saatu lupa. FordPassia suojaavat maailmanlaajuiset tekijän-, tavaramerkki-, patentti-, liikesalaisuus- tai muut omistusoikeudet riippumatta siitä, onko tekijänoikeustieto tai muu omistusoikeudesta kertova merkki näkyvillä. Sitoudut noudattamaan kaikkia tekijänoikeuslakeja käyttäessäsi FordPassia, mukaan lukien estämään luvattoman kopioinnin. Ford ei anna nimenomaisia tai oletettuja oikeuksia FordPassiin paitsi siten kuin tässä yhteydessä on nimenomaisesti mainittu.

Ford antaa sinulle ei-yksinomaisen, ei-siirrettävän rajoitetun oikeuden käyttää, tarkastella, näyttää ja kuunnella FordPassia henkilökohtaisessa ei-kaupallisessa tarkoituksessa edellyttäen, että noudatat näitä ehtoja.

Fordin sinulle antamia oikeuksia tai valtuuksia koskevat lisäksi seuraavat rajoitukset:

1.   Et saa etkä saa antaa kolmansien osapuolten luoda johdannaisia teoksia, käyttää tiedonlouhintaa, robotteja tai vastaavia tietojen keruu- ja louhintatyökaluja FordPassissa, luoda tietokantaa, systemaattisesti ladata tai tallentaa FordPassin tai verkkosivustojen materiaaleja tai verkkosivustoja osittain tai kokonaan etkä erottaa, johtaa tai yrittää erottaa tai johtaa FordPassin tai jonkin sen osion lähdekoodia tai rakennetta muuntamalla lähdekoodiksi, hajottamalla, purkamalla tai muulla tavalla.

2.   Et saa käyttää FordPassia lainvastaisella, loukkaavalla, herjaavalla, vilpillisellä tai toisen henkilön yksityisyyttä loukkaavalla tavalla etkä loukata ketään uskonnon, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, rodun, etnisyyden, iän tai vamman perusteella.

3.   Et saa käyttää FordPassia muun sisällön kanssa tai tavalla, jossa tekeydytään joksikin henkilöksi, yritykseksi tai tahoksi, mukaan lukien Fordiksi.

4.   Et saa häiritä tai yrittää häiritä palvelimiamme ja verkkojamme tai jättää noudattamatta verkon käyttöä tai tietoturvaa koskevia vaatimuksiamme.

11. Tavaramerkki-ilmoitus

Ford-nimi sekä kaikki FordPassissa näkyvät tavaramerkit ja logot ovat Fordin omistamia tai Ford on saanut luvan niiden käyttöön. FordPassissa näkyvien tavaramerkkien luvaton käyttö on kielletty.

12. Vastuu

Ford pyrkii hyväksyttävällä ammattitaidolla ja huolellisuudella varmistamaan, että FordPassia on turvallista käyttää ja että se ei vahingoita laitettasi tai laitteeseesi tallennettua muuta digitaalista sisältöä. Ford ei kuitenkaan voi taata, että FordPass on turvallinen tai että siinä ei ole virheitä, viruksia tai muita haittaohjelmia.

Ford käyttää hyväksyttävää ammattitaitoa ja huolellisuutta toimittaessaan palveluita suoraan sinulle.

Ford ei vastaa menetyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat siitä, että olet rikkonut näitä ehtoja.

Ford ei vastaa palveluista, joita kolmas osapuoli toimittaa sinulle erillisen sopimuksen puitteissa.

Ellei näissä ehdoissa tai suoraan toimittamiemme palveluiden ehdoissa (”Fordin ehdot”) määrätä muuta, Ford on vastuussa sinulle vain siinä tapauksessa, että sinulle aiheutuva menetys tai vahinko johtuu Fordin ehtoihin perustuvien velvoitteidemme laiminlyönnistä liittyen sovelluksen tai palveluiden käyttöön. Muilta osin emme hyväksy mitään nimenomaisia tai hiljaisia edellytyksiä, takuita, vakuutuksia tai muita ehtoja, jotka saattavat koskea FordPassin ja/tai palveluiden käyttöä.

Ford ei takaa, että FordPass ja/tai palvelut ovat saatavilla keskeytyksettä ja ovat aina täysin toimivia. Se ei myöskään vastaa sopimukseen perustuvien velvoitteidensa laiminlyönnistä tai viiveestä, jos tällainen laiminlyönti tai viive johtuu tapahtumista, olosuhteista tai syistä, joihin se ei voi kohtuudella vaikuttaa. Tällaisissa olosuhteissa Fordilla on oikeus kohtuulliseen lisäaikaan velvoitteidensa suorittamista varten. Lisäksi Ford pidättää oikeuden muokata sovellusta haluamallaan tavalla. Ellei näissä ehdoissa määrätä muuta, Ford ei ole vastuussa sinulle, mikäli jokin sovelluksen osa tai tarjoamamme palvelut eivät ole käytettävissä tai mikäli niitä muutetaan jollakin tavalla.

Sitoudut käyttämään tätä sovellusta ja palveluita henkilökohtaisiin tarkoituksiin etkä saa käyttää sovellusta tai palveluita kaupallisiin, liiketoiminnallisiin tai jälleenmyyntitarkoituksiin. Ford ei vastaa menetyksistä, jotka aiheutuvat sinulle käyttäessäsi FordPassia tai palveluita muuten kuin kuluttajana.

Epäselvyyksien välttämiseksi olemme vastuussa vain niistä menetyksistä, jotka ovat kohtuullisesti ennakoitavia seurauksia rikkomuksesta.

Mikään tässä sopimuksessa ei rajoita Fordin vastuuta

1.   Fordin huolimattomuudesta aiheutuvasta kuolemasta tai henkilövahingosta

2.   petoksesta tai erehdyttämisestä

3.   muusta vastuusta, jota ei sovellettavien lakien mukaan voi poistaa tai rajoittaa.

13. Sovellettava laki  ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu

Tähän sopimukseen sovelletaan sen maan paikallista lainsäädäntöä, joka oli asuinmaasi tämän sopimuksen solmimishetkellä.

 

Jos sovelletaan Suomen lakia, olet kuluttaja ja tätä sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Voit myös hakea ratkaisua kuluttajariitalautakunnalta Euroopan komission verkkovälitteisen riidanratkaisufoorumin kautta: http://ec.europa.eu/odr. Asian käsittelyssä tarvitset Fordin sähköpostiosoitetta: palvelut@ford.com.

 

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun on suotavaa olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

 

14. Tilaukset

1. YLEISET TIEDOT

1.1 Ford Mobility -tilausalustan kautta voi ostaa Live Traffic -palvelun ("tilaus") yritykseltä Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Lontoo, Englanti, E20 3BS ("FSM"). Tilaus jatkuu, kunnes joko asiakas tai FSM peruuttaa sen (lisätietoja kohdassa 3).

1.2 Huomaa, että Live Traffic -palvelun toimittaa FSM:n puolesta HERE Global B.V., jonka päätoimipaikka on Kennedyplein 222–226, 5611 ZT Eindhoven, Alankomaat ("HERE").

1.3 Näiden tilausehtojen lisäksi Live Traffic -palvelun asiakaskäyttöön sovelletaan seuraavia HERE-ehtoja. Jos näiden ehtojen välillä ilmenee ristiriitoja, tilausehdot ovat etusijalla:

https://legal.here.com/fi-fi/terms
https://legal.here.com/fi-fi/privacy/policy

1.4 Teletrac Navman (UK) Ltd avustaa meitä Varastettujen autojen palveluissa. Teletrac Navman (UK) Ltd ylläpitää puhelinkeskusta, joka tukee auton palauttamista. 

2. TILAUSPROSESSI JA MAKSUT

2.1 Tilauksen ostajan on oltava vähintään 18-vuotias.

2.2 Tilauksen tekeminen on tarjous ostaa tilaus FSM:ltä. Kun teet tilauksen, et solmi tilausta koskevaa myyntisopimusta ("sopimus") FSM:n kanssa ennen kuin seuraavat vaiheet on suoritettu:

(i) Tilaaminen: teet tilauksen ja lähetät maksutiedot meille painamalla "Maksa nyt" -painiketta maksuprosessin päätteeksi.

(ii) Tilauksen tarkistus: Ennen tilaamista saat maksuprosessin aikana mahdollisuuden tarkistaa ja tarvittaessa muokata ja/tai korjata tilaustietoja. Tutustu tilaukseesi rauhassa ja tarkista tilausprosessin jokaisen sivun tiedot.

(iii) Ehtojen hyväksyminen: Sinua pyydetään myös vahvistamaan, että hyväksyt tilausehdot. Jos et halua sitoutua lukemiisi ehtoihin, älä tee tilausta.

(iv) Tilauksen kuittaus: Tilaustietojen lähetyksen jälkeen näytölle ilmestyy vahvistus siitä, että tilaus on tehty. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tilaus olisi hyväksytty. Hyväksymme tilauksesi kohdassa 2.2(v) kuvatulla tavalla.

(v) Tilauksen hyväksyminen: Kun olemme hyväksyneet tilauksen, lähetämme sähköpostivahvistuksen ("tilausvahvistus"). Huomaa, että välillemme syntyy sopimus vasta, kun lähetämme tilausvahvistuksen. Jos emme voi hyväksyä tilaustasi, ilmoitamme siitä mahdollisimman pian.

2.3 Maksuprosessin aikana näytetään tilauksen kuukausittaiset tilausmaksut ("tilausmaksut") ja kuukausittainen laskutusaikataulu ("laskutusaikataulu"). Suostut maksamaan tilausmaksut FSM:lle laskutusaikataulun mukaisesti Ford Pay -lompakon kautta. Samalla valtuutat FSM:n veloittamaan tilausmaksut valitsemaltasi maksukortilta laskutusaikataulun mukaisesti. Tilausmaksut ja laskutusvaltuutus jatkuvat, kunnes tilauksesi peruutetaan (kohdassa 3 kuvatulla tavalla). Lisätietoja on myös Ford Pay -lompakon käyttöehdoissa ja tietosuojakäytännössä.

3. PERUUTUS

3.1 Asiakas peruuttaa tilauksen – 14 päivän peruuttamisaika (Yhdistyneen kuningaskunnan Consumer Contracts Regulations 2013)

3.1.1 Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden 2013 kuluttajasopimusasetuksen (Consumer Contracts Regulations 2013) mukaisesti asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus 14 kalenteripäivän kuluessa mainitsematta syytä. Peruuttamisaika alkaa tilausvahvistuksen vastaanottamisen jälkeisenä päivänä ja jatkuu 14 päivää ("peruuttamisaika").

3.1.2 Jos haluat käyttää peruuttamisoikeuttasi, lähetä meille (Ford Smart Mobility U.K. Limited) tilauksen peruutusilmoitus (esimerkiksi sähköpostilla, postitse lähetetyllä kirjeellä tai soittamalla). Ilmaise peruutuspäätös selkeästi ja liitä mukaan nimesi, maantieteellinen osoitteesi, peruutettavan tilauksen tiedot, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Voit käyttää liitteessä 1 olevaa peruutuslomakkeen mallia, mutta se ei ole pakollista.

3.1.3 Voit ilmoittaa meille peruutuspäätöksestäsi (englannin kielellä) lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen FPFIN@ford.com, soittamalla numeroon +358(0)9 42702199 tai lähettämällä kirjeen postiosoitteeseen Ford Mobility Subscriptions, Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS.

3.1.4 Voit myös lähettää peruutuspyynnön sähköisesti Ford-tilisi kautta seuraavalla tavalla:

         i.            Kirjaudu sisään tiliisi osoitteessa https://www.ford.fi/ford-account

       ii.            Valitse ajoneuvosi oikeassa yläreunassa olevasta avattavasta valikosta ja valitse sitten Tilaukset-ruutu. Esiin pitäisi tulla luettelo kaikista aktiivisista tilauksista VIN-numeron (Vehicle Identification Number) mukaan järjestettynä.

     iii.            Etsi peruutettava tilaus ja valitse Hallitse.

     iv.            Valitse tilaustietosivulta Peruuta tilaus. Lähetämme sinulle välittömästi sähköpostitse peruutuspyyntösi kuittauksen.

3.1.5 Peruutuksen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetät ilmoituksen peruutusoikeuden käyttämisestä ennen peruuttamisajan päättymistä.

3.1.6 Jos peruutat tilauksesi tämän kohdan 3 mukaisesti, hyvitämme sinulta saamamme maksut kokonaisuudessaan. Suoritamme hyvityksen ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 14 päivän kuluttua siitä päivästä, jolloin saimme ilmoituksen peruutuspäätöksestäsi.

3.1.7 Ellei toisin nimenomaisesti sovita, suoritamme hyvityksen samalla maksutavalla, jolla tilaus alun perin maksettiin. Hyvityksestä ei missään tapauksessa peritä mitään maksuja.

3.2 Asiakas peruuttaa tilauksen – 14 päivän peruuttamisajan jälkeen

Jos 14 päivän peruuttamisaika on umpeutunut, voit myös lähettää peruutuspyynnön sähköisesti Ford-tilisi kautta seuraavalla tavalla:

         i.            Kirjaudu sisään tiliisi osoitteessa https://www.ford.fi/ford-account

       ii.            Valitse ajoneuvosi oikeassa yläreunassa olevasta avattavasta valikosta ja valitse sitten Tilaukset-ruutu. Esiin pitäisi tulla luettelo kaikista aktiivisista tilauksista VIN-numeron (Vehicle Identification Number) mukaan järjestettynä.

     iii.            Etsi peruutettava tilaus ja valitse Hallitse.

     iv.            Valitse tilaustietosivulta Peruuta tilaus. Lähetämme sinulle välittömästi sähköpostitse peruutuspyyntösi kuittauksen.

Myönnämme jo maksetuista tilausmaksuista suhteellisen hyvityksen (tilauksen peruutuspäivään jatkuneen käytön perusteella). Ellei toisin nimenomaisesti sovita, suoritamme hyvityksen samalla maksutavalla, jolla tilaus alun perin maksettiin. Käsittelemme hyvitykset mahdollisimman pian ja ilman aiheetonta viivytystä.

3.3 FSM peruuttaa tilauksen

Voimme milloin tahansa (kohtuuden rajoissa) irtisanoa tilauksen tai tilapäisesti keskeyttää tilauksen käyttöoikeuden kokonaan tai osittain kirjallisella ilmoituksella (esimerkiksi lähettämällä sähköpostiviestin asiakkaan rekisteröimään sähköpostiosoitteeseen) muun muassa seuraavista syistä näihin kuitenkaan rajoittumatta:

a)       Asiakas ei maksa tilausmaksua eräpäivään mennessä laskutusaikataulun mukaisesti.

b)      Asiakas rikkoo jotain ehtoa vakavalla tavalla tai toistuvasti, eikä korjaa tilannetta (jos se on korjattavissa) viiden päivän kuluessa siitä, kun on saanut kirjallisen kehotuksen.

c)       Syntyy tilanne, jossa (kohtuullisen harkintamme mukaan) kyseinen toimenpide pienentää havaittua riskiä tai estää asiakasta väärinkäyttämästä, peukaloimasta tai muulla tavalla heikentämästä tilausta tai tilausalustaa.

d)      Päätämme, että emme enää tarjoa mitään palveluja FordPassin kautta.

Myönnämme jo maksetuista tilausmaksuista suhteellisen hyvityksen (tilauksen peruutuspäivään jatkuneen käytön perusteella). Ellei toisin nimenomaisesti sovita, suoritamme hyvityksen samalla maksutavalla, jolla tilaus alun perin maksettiin. Käsittelemme hyvitykset mahdollisimman pian ja ilman aiheetonta viivytystä.

4. TAVARAMERKKIÄ KOSKEVA ILMOITUS

Ford-nimi sekä kaikki tilausalustassa ja tilauksen yhteydessä näkyvät tavaramerkit ja logot ovat FSM:n omistamia tai FSM on saanut luvan niiden käyttöön. Näiden tavaramerkkien luvaton käyttö on kielletty.

5. VASTUU

FSM pyrkii kohtuullisella taidolla ja huolellisuudella varmistamaan, että tilausta on turvallista käyttää ja että se ei vahingoita asiakkaan laitetta tai siihen tallennettua muuta digitaalista sisältöä. FSM ei kuitenkaan voi taata, että tilaus on turvallinen ja suojattu tai että siinä ei ole virheitä, viruksia tai muita haittaohjelmia.

FSM toimittaa tilauksen asiakkaalle kohtuullisella taidolla ja huolellisuudella. FSM ei vastaa menetyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat asiakkaan ehtojen vastaisista rikkomuksista.

Ellei näissä tilausehdoissa tai muissa tilaukseen liittyvissä ehdoissa ("Fordin ehdot") toisin mainita, FSM on vastuussa asiakkaalle vain siinä tapauksessa, että asiakkaalle aiheutuva menetys tai vahinko johtuu siitä, että FSM laiminlyö Fordin ehtoihin perustuvia tilausalustan tai tilauksen käyttöön liittyviä velvoitteitaan. Muilta osin emme hyväksy mitään tilaukseen mahdollisesti sovellettavia nimenomaisia tai oletettuja edellytyksiä, takuita, vakuutuksia tai muita ehtoja.

FSM ei takaa, että tilaus on saatavilla keskeytyksettä tai että se on aina täysin toimiva. Se ei myöskään vastaa näiden ehtojen mukaisten velvoitteidensa laiminlyönnistä tai viiveestä, jos tällainen laiminlyönti tai viive johtuu tapahtumista, olosuhteista tai syistä, joihin se ei voi kohtuudella vaikuttaa. Tällaisissa olosuhteissa FSM:llä on oikeus saada velvoitteiden suorittamiseen kohtuullisesti lisäaikaa. Lisäksi FSM pidättää oikeuden muokata tilausalustaa haluamallaan tavalla. Ellei näissä ehdoissa toisin mainita, FSM ei ole vastuussa asiakkaalle, jos jokin sen toimittaman tilausalustan osa tai itse tilaus eivät ole käytettävissä tai niitä muokataan jollain tapaa.

Sitoudut käyttämään tilausalustaa ja tilausta henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Et saa käyttää tilausalustaa tai tilausta kaupallisiin, liiketoiminnallisiin tai jälleenmyyntitarkoituksiin. FSM ei vastaa menetyksistä, jos asiakas käyttää tilausalustaa tai tilausta muun kuin kuluttajan ominaisuudessa.

Epäselvyyksien välttämiseksi olemme vastuussa vain niistä menetyksistä, jotka ovat rikkomuksesta kohtuullisesti ennakoitavia seuraamuksia.

Mikään tässä sopimuksessa ei rajoita FSM:n vastuuta seuraavista asioista:

(a) FSM:n huolimattomuudesta aiheutuva kuolema tai henkilövahinko.

(b) Petos tai vilpillinen harhaanjohtaminen.

(c) Muu vastuu, jota ei sovellettavien lakien mukaan voida sulkea pois tai rajoittaa.

6.YHTEYSTIEDOT

Jos sinulla on huomautettavaa, ota meihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Sähköposti: FPFIN@ford.com

Puhelin: +358(0)9 42702199

Postiosoite: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS

7. SOVELLETTAVA LAKI

Näihin tilausehtoihin sovelletaan sen maan paikallista lainsäädäntöä, jossa virallisesti asut näiden tilausehtojen hyväksymishetkellä.

8. TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tutustu Ford Mobility -asiakkaiden tietosuojakäytäntöön: https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/privacy.html

 

LIITE 1

Peruutuslomakemalli

(Täytä ja palauta tämä lomake vain, jos haluat peruuttaa tilauksesi. Katso yllä olevasta kohdasta 3 lisätietoja siitä, koskeeko tämä peruutusoikeus sinua.)

Vastaanottaja: Ford Mobility Subscriptions, Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS

Ilmoitan täten, että peruutan seuraavan tilauksen sopimuksen.

Tilausnumero: [lisää tilausnumero]

Tilattu: [lisää tilauksen ostopäivämäärä]

Asiakkaan nimi: [lisää nimi]

Asiakkaan osoite: [lisää osoite]

Asiakkaan puhelinnumero: [lisää puhelinnumero]

Asiakkaan sähköpostiosoite: [lisää sähköpostiosoite]

Asiakkaan allekirjoitus (tarvitaan vain paperiversiona toimitettuun lomakkeeseen):

______________________

Päiväys:

______________________

 

15. BlueOval™ Charge Network -LATAUSVERKOSTO

1.  YLEISTÄ

Näitä käyttöehtoja (“Käyttöehdot”) sovelletaan sähköajoneuvojen lataamiseksi tehtäviin lataustilauksiin ja -palveluihin (“Palvelut”), joita tarjoamme BlueOval™ Charge Network -latausverkostossa (“Latausverkosto”) täyssähköiseen Ford Mustang Mach E -ajoneuvoosi (“Ajoneuvo”). Latausverkoston ja -palvelujen avulla pääset lataamaan autosi sähköautojen latausasemilla (“Latausasemat”).

Näiden Käyttöehtojen tarkoittamia Palveluita tarjoaa Ford Smart Mobility U.K. Limited, jonka rekisteröidyn toimipaikan osoite on Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Lontoo, Englanti, E20 3BS, jonka alv-rekisterinumero on GB 246 4257 57 ja joka on rekisteröity Yhdistyneen kuningaskunnan kaupparekisteriin (En: ”Companies House”) numerolla 11099683 (jäljempänä “FSM”, “me” tai muut me-sanan taivutusmuodot).

Nämä Käyttöehdot eivät vaikuta muihin sopimuksiin, joita olet mahdollisesti solminut meidän tai muiden Ford-yhtiöiden kanssa. Nämä Käyttöehdot sisältävät tärkeää tietoa Latausverkostosta ja Palveluista. Käyttämällä Latausverkostoa ilmoitat, että olet lukenut ja ymmärtänyt nämä Käyttöehdot ja sitoudut noudattamaan niitä.

Saatamme muuttaa näitä Käyttöehtoja aika ajoin, jos katsomme sen tarpeelliseksi kohtuullisen harkintamme mukaan (esimerkiksi oikeudellisista, sääntelyyn liittyvistä tai turvallisuussyistä tai jos muutamme saatavilla olevien Palveluiden laajuutta tai lanseeraamme uusia Palveluita). Ilmoitamme Käyttöehtoihin ehdotetuista muutoksista kohtuullisen ajan (vähintään kuukausi) kuluessa etukäteen sähköpostitse tai sovelluksen viestillä. Jos et hyväksy muutoksia, voit irtisanoa ja lopettaa Latausverkoston ja Palveluiden käytön. Jos et irtisanoudu asetetun irtisanomisajan aikana, sinun katsotaan hyväksyneen muutokset sellaisinaan.

2. TILAUKSET

Sinulla on oltava voimassa oleva tilaus, jotta voit käyttää Latausverkostoa ja Palveluita (“Lataustilaus”).

Saat kokeilutilauksen, jolla voit käyttää Latausasemia Latausverkostossa seuraavina rajoitettuina ajanjaksoina:

(i)                  vuoden mittainen kokeilutilaus Ionity-Latausasemille Ajoneuvosi ensirekisteröintipäivästä lukien; ja

(ii)                New Motion -verkon Latausasemille saat viisivuotisen kokeilutilauksen Ajoneuvosi ensirekisteröintipäivästä lukien

(yhdessä näistä käytetään ilmaisua “Kokeilutilaus”). Kokeilutilauksen aikana olet täysin vastuussa kaikkien niiden maksujen maksamisesta, jotka johtuvat Ajoneuvosi lataamisesta Latausasemilla.

Kokeilutilauksen jälkeen sinun on maksettava tilausmaksuja jatkaaksesi Latausverkoston käyttöä. Saat lisätietoja saatavilla olevista tilauspaketeista ennen Kokeilutilauksesi päättymistä.

Oikeutesi Latausverkoston käyttämiseen päättyy, jos (i) et osta tilauspakettia Kokeilutilauksesi päättymisen jälkeen tai (ii) Ajoneuvon omistuksen muutos johtaa Ajoneuvon valmistetenumeron (VIN-koodin) poistamiseen FordPass-tililtäsi.

3. IONITY-LATAUSTILAUSTEN OSTAMINEN

1. Kun Ionity-kokeilutilaus päättyy, voit ostaa 12 kuukauden lataustilauksen Ionity-latausasemien käyttöä varten (”Ionity-lataustilaus”)."

2. Ostaaksesi Ionity-lataustilauksen on sinun oltava vähintään 18-vuotias.

3. Tilauksesi on tarjous Ionity-lataustilauksen ostamiseen meiltä. Kun teet tilauksen, välillemme muodostuu sopimus Ionity-lataustilauksen myynnistä (”sopimus”) vasta kun seuraavat vaiheet on suoritettu:"

a. Tilaaminen: teet tilauksen painamalla ”Vahvista maksu” -painiketta maksuprosessin lopussa ja lähettämällä meille maksutietosi.

b. Tauksen tarkistaminen: Ennen tilauksen vahvistamista, saat maksuprosessin aikana mahdollisuuden tarkistaa tilauksesi. Voit tarvittaessa muuttaa valintaasi ja/tai korjata tilaustiedoissasi olevat mahdolliset virheet. Lue ja tarkista tilauksesi huolellisesti tilausprosessin jokaisella sivulla.

c. Ehtojemme hyväksyminen: Sinua pyydetään vahvistamaan napsauttamalla, että hyväksyt ehdot. Jos et halua sitoutua lukemiisi ehtoihin, älä vahvista tilausta.

d. Tilauksesi vahvistaminen: Tilaustietojesi lähettämisen jälkeen saat näytölle vahvistuksen siitä, että tilauksesi on tehty. Saat sähköpostitse vahvistuksen tilauksesi vastaanottamisesta. Huomaa kuitenkin, että tämä ei vielä tarkoita, että tilauksesi on hyväksytty. Hyväksymme tilauksesi alla kohdassa 3.3(e) kuvatulla tavalla.

e. Tilauksesi hyväksyminen: Vahvistamme hyväksyneemme tilauksesi lähettämällä sinulle vahvistuksen sähköpostitse (”tilausvahvistus”). Huomaa, että välisemme sopimus syntyy vasta kun lähetämme sinulle tämän tilausvahvistuksen. Jos emme voi hyväksyä tilaustasi, ilmoitamme siitä sinulle mahdollisimman pian."

f. Maksu: Ionity-lataustilauksestasi maksettava hinta ilmoitetaan tilausprosessin aikana. Hinta sisältää tilauksesi hinnan ja mahdollisen arvonlisäveron. "

g. Tilauskausi ja tilauksen uusiminen: Kun tilausvahvistus on lähetetty sinulle, Ionity-lataustilauksesi on voimassa 12 kuukauden ajan. Jos haluat jatkaa Ionity-lataustilaustasi tämän 12 kuukauden jakson jälkeen, noudata seuraavia ohjeita:

i.            Siirry hallintanäytöllesi Ford-omistajien sivustolla.

ii.           Valitse hallintanäytöllä Tilaukset-ruutu.

iii.          Näkyviin pitäisi tulla luettelo kaikista aktiivisista tilauksista VIN-numeron perusteella.

iv.          Napauta tai napsauta luettelossa tilausta, jonka haluat uusia, eli tässä tapauksessa Ionity-lataustilausta.

v.           Uusi Ionity-lataustilauksesi noudattamalla edellä kohdissa (a)–(f) annettuja ohjeita."

4. Peruuttaminen

a. Iso-Britannian vuoden 2013 kuluttajasopimussäännösten (Consumer Contracts Regulations 2013) mukaisesti sinulla on oikeus peruuttaa Ionity-lataustilauksesi 14 kalenteripäivän kuluessa syytä ilmoittamatta.  Peruutusaika on 14 kalenteripäivää sopimuksen solmimispäivää seuraavasta päivästä alkaen (”peruutusaika”)."

b. Kun haluat käyttää peruutusoikeuttasi, sinun on toimitettava meille (Ford Smart Mobility U.K. Limited) selkeä ilmoitus (esim. sähköpostitse, kirjeitse, puhelimitse jne.) päätöksestäsi peruuttaa Ionity-lataustilaus ja liitettävä mukaan nimesi, osoitteesi, peruutettavan tilauksen tiedot, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.  Voit halutessasi käyttää liitteenä 1 olevaa peruutuslomakemallia."

c.  Voit ilmoittaa meille peruutuspäätöksestäsi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen fpfin@ford.com"

d. Voit myös lähettää peruutuspyynnön sähköisesti FordPass AppLinkin kautta noudattamalla seuraavia ohjeita:

i.            Siirry hallintanäytöllesi Ford-omistajien sivustolla.

ii.           Valitse hallintanäytöllä Tilaukset-ruutu.

iii.          Näkyviin pitäisi tulla luettelo kaikista aktiivisista tilauksista VIN-numeron perusteella.

iv.          Napauta tai napsauta luettelossa tilausta, jonka haluat peruuttaa, eli tässä tapauksessa Ionity-lataustilausta.

v.  Valitse tilaustietosivulla Peruuta tilaus. Lähetämme sinulle viipymättä sähköpostivahvistuksen peruutuspyynnöstäsi.

e. Peruutuksen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetät peruutusoikeuden käyttämistä koskevan ilmoituksen ennen kuin peruutusaika päättyy.

f. Jos peruutat Ionity-lataustilauksesi kohdan 3.4 mukaisesti, hyvitämme maksamasi ostohinnan määräsuhteessa (perustuen Ionity-lataustilauksesi käyttöön peruutuspäivään asti). Maksamme hyvityksen ilman aiheetonta viivettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua päivästä, jona saimme ilmoituksen Ionity-lataustilauksesi peruutuspäätöksestä.

g.  Ellei toisin ole nimenomaisesti sovittu, maksamme hyvityksen käyttämällä samaa maksutapaa, jolla alun perin maksoit tilauksesi. Sinulle ei missään tilanteessa aiheudu hyvityksestä mitään maksuja.

h.  Jos haluat peruuttaa Ionity-lataustilauksesi peruutusajan päättymisen jälkeen, voit tehdä sen kohdan 10 mukaisesti.

 

4.. TARVITTAVAT TEKNISET VAATIMUKSET

Palveluiden käyttämiseksi sinulla on oltava (i) voimassa oleva FordPass-tili, (ii) voimassa oleva Lataustilaus ja (iii) BlueOval -Latausverkoston käyttöön soveltuva Ford-ajoneuvo, jossa on tarvittava sähköajoneuvojen latausominaisuus (tällä hetkellä vain täyssähköisessä Ford Mustang Mach E -mallissa).

FordPassin tekniset vaatimukset löytyvät FordPass-ehtojen "Järjestelmävaatimukset"-osiosta.  

5. LATAUSKERRAT

FSM veloittaa sinulta kaikista latauskerroista maksettavat summat, mukaan lukien kaikki latausmaksut, kertamaksut ja käyttämättömyysmaksut, jotka aiheutuvat aikataulun mukaisen lähtö- ja saapumisaikasi ylittymisestä Latausasemalla ("Latausmaksut”).

Latausmaksujen laskennassa käytetyt hinnat ilmoitetaan FordPass-sovelluksessa ja ajoneuvosi SYNC-järjestelmässä. Hinnat ilmaistaan joko i) latauksen minuuttihintana tai ii) latauksen kilowattituntihintana. Yksittäiset hinnat vaihtelevat Latausasemittain. Jos käyttämättömyys- ja kertamaksuja veloitetaan, FSM voi lisätä maksuun 10 %:n korotuksen.

Hyväksyt, että FSM veloittaa sinulta kaikki Latausmaksut käyttämällä Ford Pay -lompakkoosi sisältyvää oletusarvoista maksukorttiasi. Samalla valtuutat FSM:n laskuttamaan automaattisesti oletusmaksukortiltasi erääntyvät Latausmaksut jokaisen latauskerran jälkeen. Tämä laskutusvaltuutus on voimassa, kunnes Lataustilauksesi päättyy tai Lataustilaus irtisanotaan (kohdissa 2 ja 9 kuvatulla tavalla). Lisätietoja Ford Pay -lompakosta on myös Ford Pay -maksuehdoissa (ks. FordPass -ehtojen kohta 16).

Jos sinulla on kysyttävää veloitettavasta summasta, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian näiden Käyttöehtojen lopussa olevilla yhteystiedoilla.

Esimerkiksi: jos lataat 75 kilowattia energiaa hintaan 1 euro/kilowattitunti, maksettavaksesi tulee 75 euroa. Tämä on vain esimerkki siitä, miten Latausmaksut lasketaan. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä näiden Käyttöehtojen lopussa olevilla yhteystiedoilla.

6. MAKSUJEN HÄIRIÖT ja KÄYTÖN PALAUTUS

Maksu voi epäonnistua, kun lataus on päättynyt ja olet poistunut Latausasemalta. Maksutapahtumat voivat viivästyä ja maksumenetelmäsi saatetaan hylätä. Jos maksu epäonnistuu ja Ford Pay -lompakon oletusmaksukortti hylätään maksuvälineenä, mahdollisuutesi käynnistää uusia ostoja ja latauskertoja keskeytyy automaattisesti. Tilin jäädyttäminen ei lykkää maksuaikaa. Olet itse vastuussa FordPass-tilisi erääntyneiden maksujen maksamisesta.

Palveluiden käytön jatkamiseksi sinun on itse maksettava avoimet maksut kokonaisuudessaan ja pyydettävä maksukortin uudelleen hyväksymistä. Ota yhteys maksukorttiyhtiöösi mahdollisten korttiongelmien ratkaisemiseksi ja yritä maksaa maksu sen jälkeen uudelleen.

7. VELVOITTEESI

a)              Noudata Latausasemalla tai sen lähellä näkyviä ohjeita. Nämä ohjeet voivat vaihdella ajoittain, ja sinun on noudatettava Latausasemalla käytön yhteydessä kulloinkin annettuja ohjeita.

b)             Ajoneuvon Omistajan käsikirjassa kerrotaan, miten Ajoneuvoasi tulee ladata. Lataa Ajoneuvosi Omistajan käsikirjan ohjeita noudattaen.

c)              Et saa käyttää Latausasemaa tavalla, joka vaarantaa Latausaseman, Ajoneuvosi tai jonkun muun henkilön ajoneuvon tai saattaa sinut tai jonkun muun henkilön vaaraan.

d)             FordPass-tilin haltijana sinun (eikä jonkun toisen Ajoneuvon käyttäjän) on itse kytkettävä Ajoneuvosi Latausasemaan. Olet myös itse vastuussa kaikista latauskerroista.

e)             Hyväksyt, että Latausasemia ei ehkä valvota ja sitoudut käyttämään niitä huolellisesti (myös näytöllä olevia ohjeita noudattaen).

f)               Kun käytät jotakin Latausverkoston Latausasemaa, sitoudut pitämään Latausasemaa ympäröivän alueen puhtaana ja siistinä sekä noudattamaan kaikkia kohtuullisia pyyntöjä, joita Latausaseman omistaja/operaattori esittää käyttäessäsi Latausasemaa, mukaan lukien mahdolliset pyynnöt keskeyttää Latausaseman käyttö välittömästi tai muuttaa tai rajoittaa Latausaseman käyttöäsi.

g)              Sinun on noudatettava kaikkia kohtuullisia pyyntöjä, joita me tai Latausaseman omistaja/operaattori esitämme sinulle käyttäessäsi jotakin verkoston Latausasemaa.

h)             Sinun on annettava FSM:lle täydelliset ja tarkat yhteystietosi, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Päivitä nämä tiedot mahdollisimman pian, jos ne muuttuvat. Jos antamasi yhteystiedot ovat virheellisiä, FSM pidättää oikeuden lopettaa Palvelun käyttösi ja tarvittaessa turvautua muihin oikeuskeinoihin.

8. LATAUSVERKOSTO

Latausverkoston Latausasemat ovat kolmansien osapuolten omistamia ja ylläpitämiä. Nämä operaattorit vastaavat Latausasemiensa ylläpidosta. Jos Latausasemassa on vikoja tai ongelmia, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian näiden Käyttöehtojen lopussa olevilla yhteystiedoilla.

FSM voi joutua aika ajoin muuttamaan Latausverkoston laajuutta ja kattavuutta, mihin voi sisältyä yksittäisten Latausasemien käytön keskeyttäminen tai poistaminen Latausverkostosta.

Kattavuus Euroopassa: voit käyttää FordPass-tiliäsi Latausasemilla myös muissa Euroopan maissa. Lisätietoja Verkoston kattavuudesta on FordPass-sovelluksessa.

Kolmannen osapuolen Palvelu: Latausverkosto ja/tai Palvelut voivat olla integroituina palveluihin, joita me emme omista, tarjoa tai hallitse (“Kolmannen osapuolen Palvelu”). FSM ei voi vaikuttaa Kolmansien osapuolten Palveluiden sisältöön, tietosuojakäytäntöihin tai muihin käytäntöihin eikä FSM ota vastuuta niistä. Emme myöskään sensuroi tai muokkaa, emmekä voi sensuroida tai muokata minkään Kolmannen osapuolen Palvelun sisältöä. Lue aina Kolmannen osapuolen Palvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö ennen sen käyttöä. Ymmärrät, että tietyt liitännäisohjelmistojen, -laitteiden tai -palveluiden kolmansina osapuolina toimivat tarjoajat saattavat edellyttää sitoutumistasi lisä- tai muihin lisenssiehtoihin ennen tällaisten ohjelmistojen, laitteistojen tai palvelujen käyttöä tai niihin pääsyä.

9. KORVAUSVASTUU

FSM toimittaa sinulle Palveluita noudattaen sellaista taitoa ja huolellisuutta, jota siltä voidaan kohtuudella edellyttää. FSM ei ole korvausvastuussa mahdollisista menetyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat siitä, että sinä olet rikkonut näitä Käyttöehtoja. FSM ei ole korvausvastuussa sellaisista palveluista, joita kolmas osapuoli toimittaa sinulle erillisen sopimuksen nojalla.

Ellei näissä Käyttöehdoissa tai suoraan toimittamiemme Palveluiden ehdoissa (”Ford ehdot”) määrätä muuta, FSM on korvausvastuussa sinulle vain siinä tapauksessa, että sinulle aiheutuva menetys tai vahinko johtuu Palveluiden tarjoamiseen liittyvien velvoitteidemme laiminlyönnistä. Tämän lisäksi emme hyväksy mitään nimenomaisia tai hiljaisia ehtoja, takuita, vakuutuksia tai muita ehtoja, jotka saattaisivat koskea Palveluiden käyttöä.

FSM ei takaa, että Palvelut ovat saatavilla keskeytyksettä ja että ne ovat aina täysin toimivia. FSM ei myöskään vastaa sopimukseen perustuvien velvoitteidensa laiminlyönnistä tai viiveestä, jos tällainen laiminlyönti tai viive johtuu tapahtumista, olosuhteista tai syistä, joihin FSM ei voi kohtuudella vaikuttaa ja joita FSM ei ole voinut ottaa huomioon sopimusta tehtäessä. Tällaisissa olosuhteissa FSM:llä on oikeus saada kohtuullisesti lisäaikaa velvoitteidensa täyttämiselle. Lisäksi FSM pidättää oikeuden muokata Palveluita parannusten tekemiseksi (jolloin ilmoitamme sinulle asiasta 1 kuukausi aikaisemmin). Ellei näissä Käyttöehdoissa toisin sanota, me emme ole korvausvastuussa sinulle, mikäli joku tarjoamistamme Palveluista ei ole käytettävissä tai mikäli niitä muutetaan jollakin tavalla.

Sitoudut käyttämään Palveluita henkilökohtaisiin tarkoituksiisi. FSM ei vastaa mistään menetyksistä, jotka sinulle aiheutuvat käyttäessäsi Palveluita muuten kuin kuluttajana.

Selvyyden vuoksi; olemme korvausvastuussa vain niistä menetyksistä, jotka ovat rikkomuksemme kohtuullisesti ennakoitavia seurauksia.

Mikään tässä sopimuksessa ei rajoita FSM:n korvausvastuuta seuraavista asioista:

1. FSM:n huolimattomuudesta aiheutuva kuolema tai henkilövahinko.

2. Petos tai erehdyttäminen.

3. Muu korvausvastuu, jota ei sovellettavien lakien mukaan voi sulkea pois tai rajoittaa.

10. LATAUSTILAUKSEN VOIMASSAOLO

Lataustilaus on voimassa, kunnes sinä irtisanot tai FSM irtisanoo sen päättymään. Voit irtisanoa Lataustilauksen milloin tahansa ja mistä tahansa syystä ilmoittamalla siitä meille kirjallisesti (myös sähköpostitse). Kaikki avoimet saatavat, kuten latauksista johtuvat maksut, on maksettava ennen Lataustilauksen päättymistä.

Voimme milloin tahansa irtisanoa Lataustilauksen tai tilapäisesti keskeyttää pääsysi Palveluihin kokonaan tai osittain (kohtuuden rajoissa) seuraavista syistä:

1. Et täytä Palveluiden maksuvelvoitetta (esimerkiksi latauskerrasta).

2. Rikot jotakin ehtoa vakavasti tai toistuvasti etkä korjaa rikkomusta (jos se on korjattavissa) 5 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut kirjallisen kehotuksen korjata rikkomus.

3. Ilmenee seikkoja, joiden vuoksi (kohtuullisen harkintamme mukaan) tällainen toimenpide pienentää havaittua riskiä tai estää sinua väärinkäyttämästä tai peukaloimasta Palveluita tai heikentämästä muutoin niiden toimintaa.

4. Lakkaamme tarjoamasta jotakin Palvelua.

Näissä tapauksissa ilmoitamme Lataustilauksen irtisanomisesta tai Palvelujen keskeyttämisestä kohtuullisessa ajassa, mutta kuitenkin vähintään 1 kuukausi etukäteen kirjallisesti (aina kun mahdollista), esimerkiksi sähköpostitse kulloinkin meille ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi.

11. OTA YHTEYTTÄ

Jos sinulla on huomautettavaa jostakin, ota meihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

Ford Smart Mobility U.K. Limited

Sähköposti: FPFIN@ford.com

Puhelin: 010 3447 395 tai (09) 7252 2022

Postiosoitteemme: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, Englanti, E20 3BS

Jos haluat esittää Palveluihin liittyvän valituksen tai korvausvaatimuksen, ota meihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti. Pyrimme vastaamaan valitukseesi/korvausvaatimukseesi 21 päivän kuluessa.

12. SOVELLETTAVA LAKI

Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan hyväksymisajankohdan asuinvaltiosi lakia.

15. FordPay

Näissä "maksuehdoissa" “"me" viittaa FCE Bank Plc -yhtiöön.

Nämä maksuehdot koskevat Fordin mobiilisovellusten (sovellus) ja verkkosivustojen maksutoimintoja, mukaan lukien FordPass-sovelluksen FordPay-toiminto (FordPay), joiden avulla käyttäjä voi tehdä ostoksia ja maksaa tavaroista tai palveluista rekisteröidyillä korteillaan alla määritellyllä tavalla.  Näitä ominaisuuksia kutsutaan yleisesti "maksu"toiminnoiksi.  Ford tai sen ulkopuoliset maksupalveluntarjoajat ylläpitävät ja hoitavat maksutoimintoja.

FordPay-palveluja käyttäessään käyttäjä:

·         sitoutuu noudattamaan näitä maksuehtoja

·         vakuuttaa olevansa vähintään 18-vuotias ja kykenevänsä tekemään oikeudellisesti sitovan sopimuksen

·         valtuuttaa Fordin tarkistamaan korttinsa voimassaolon sekä käsittelemään ja välittämään kortin tiedot ja (alla määritellyt) turvatiedot, jotta maksutapahtumat voidaan hoitaa alla kuvatulla tavalla

·         vapauttaa Fordin kaikesta sille mahdollisesti aiheutuvasta vastuusta tilanteessa, jossa maksupalvelua käyttää henkilö, jolla ei ole vaadittuja oikeuksia tai valtuuksia.

Voimme muokata näitä maksuehtoja milloin tahansa. Ilmoitamme käyttäjälle sovellusten kautta tai sähköpostitse kaikista olennaisista maksuehtojen muutoksista. Muokkaukset astuvat voimaan välittömästi sovelluksessa julkaisun jälkeen tai mahdollisesti määritettynä tulevana ajankohtana. Jos käyttäjä jatkaa palvelun käyttöä, hän osoittaa hyväksyvänsä maksuehtojen muutokset. Jos käyttäjä ei hyväksy maksuehtoja tai maksuehtojen tai -toimintojen muutoksia, hänen on välittömästi lopetettava maksutoimintojen käyttö.

Pidätämme oikeuden päivittää, muokata tai lopettaa minkä tahansa maksutoiminnon milloin tahansa ilman minkäänlaista ennakkoilmoitusta tai velvollisuutta käyttäjää kohtaan. Maksutoiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä huoltotaukojen aikana ja muina aikoina.

Tilin rekisteröinti

Maksutoimintojen käyttöä varten on rekisteröitävä voimassa oleva, Fordin hyväksymä luotto- tai pankkikortti ("kortti"). Rekisteröintiprosessissa kysytään käyttäjän nimeä, osoitetta ja luotto- tai pankkikortin numeroita sekä muita niihin liittyviä tietoja, joita tarvitaan korttimaksujen vahvistamiseen ja käsittelemiseen (ja jotka voivat sisältää turvatietoja – katso alla). Kaikkien rekisteröinnin aikana annettavien tietojen on oltava ajantasaisia, paikkansapitäviä ja täydellisiä.

Käyttäjä valtuuttaa Fordin vahvistamaan kortin voimassaolon muun muassa lähettämällä maksuvarauspyynnön tai pienen rahamääräisen maksuvarauksen ja/tai -veloituksen kyseisen kortin sääntöjen mukaisesti, kuten pankki- tai luottokorttiverkon verkkosääntöjen mukaisesti (esim. Visa, MasterCard tai American Express). Jos lähetämme korttiin pienen rahamääräisen maksuvarauksen, korttia ei kuitenkaan veloiteta ja kaikki tilillä näkyvät väliaikaiset veloitukset katoavat muutaman päivän kuluessa.

 

Turvatiedot ja henkilöllisyyden vahvistaminen

Käyttäjältä saatetaan tapahtumien suorittamista varten vaatia vahvistusta siitä, että hän on kortin valtuutettu haltija. Käyttäjä saattaa siis joutua määrittämään turvakoodit, salasanat, turvakysymykset ja vastaavat tiedot (mukaan lukien sormenjäljet, kasvojentunnistus tai muut biometriset tiedot). Näissä maksuehdoissa kutsumme näitä tietoja "turvatiedoiksi". Jos järjestelmämme ovat tarkistaneet ja todentaneet käyttäjän henkilöllisyyden turvatietojen avulla, oletamme, että olemme tekemisissä kyseisen käyttäjän kanssa ja että käyttäjä on suostunut siihen, että jatkossa luovutamme hänelle tietoja ja toimimme ohjeiden mukaisesti ilman mitään lisävahvistusta.

Käyttäjä lupaa:

·         ettei anna turvatietojaan kenellekään

·         olla kirjoittamatta turvatietojaan muistiin muille ymmärrettävällä tavalla

·         varmistaa, ettei kukaan muu ei näe turvatietojen syöttöä maksutoiminnon käytön yhteydessä.

Käyttäjän on kerrottava meille mahdollisimman pian, jos:

·         joku muu saa turvatiedot tietoonsa (tai käyttäjä epäilee jonkun saaneen ne tietoonsa)

·         hän näkee maksutoimintoihin liittyviä virheitä tai luvattomia maksuja

·         hän uskoo, että joku muu on käyttänyt tai on yrittänyt käyttää maksutoimintoja.

Saatamme pyytää käyttäjää muuttamaan turvatietojaan toimintoihin tai turvallisuuteen liittyvistä syistä.

 

Maksaminen / Fordin rooli

Maksutoimintojen kautta käyttäjä voi maksaa rekisteröidyllä kortilla tavaroita ja palveluja, joita tarjoavat tietyt Ford-konserniyhtiöt ja -tytäryhtiöt tai ulkopuoliset kauppiaat, mukaan lukien Ford-jälleenmyyjät ("kauppiaat").  Maksutoiminnot käyttävät kolmansien osapuolten maksupalveluntarjoajien tarjoamia palveluja ja teknologiaa, jotka voivat muuttua milloin tahansa.

Käyttäjä ymmärtää ja hyväksyy, että kun hän tekee ostoksen maksutoimintoja käyttämällä ("maksutapahtuma"), maksutapahtuma on yksinomaan käyttäjän ja kauppiaan välinen tapahtuma. Kunkin maksutapahtuman yhteydessä käy ilmi, onko kauppias Ford vai joku muu. Käyttäjä valtuuttaa maksupalveluntarjoajamme keräämään, analysoimaan ja välittämään maksutapahtumien yhteydessä tuotettuja tietoja.  Maksutapahtumiin sovelletaan käyttäjän korttiehtoja sekä mahdollisia käyttäjän ja hänen käyttämänsä rahoituslaitoksen välisiä sopimuksia.

Toistuvat maksut

Jos kauppias tarjoaa mahdollisuuden käyttää maksutoimintoja toistuvien maksujen suorittamiseen kuukausittain tai muulla tavoin (esim. Live Traffic -tilauksen kautta) ("toistuvat maksut"), se onnistuu ohjeita noudattamalla ja pyydetyt tiedot antamalla. Käyttäjä valtuuttaa kauppiaan veloittamaan maksut valitulta kortilta määritetyn aikataulun mukaisesti. Ellei toisin ilmoiteta, toistuvat maksut ja niihin liittyvä laskutusvaltuutus jatkuvat toistaiseksi, kunnes käyttäjä peruuttaa valtuutuksen.

Maksutapahtuman vahvistus

Kun käyttäjä suorittaa maksun maksutoimintojen avulla, FordPassin tapahtumat päivitetään ja lähetämme käyttäjälle maksutapahtumavahvistuksen sähköpostilla.

Hyvitykset

Tietyissä tapauksissa käyttäjällä voi olla oikeus maksutapahtuman hyvitykseen tai peruutukseen. Maksutapahtuman hyvitys- ja/tai peruutuspyyntöihin sovelletaan asiaankuuluvia kauppiaan käytäntöjä, käyttäjän ja tämän rahoituslaitoksen välistä sopimusta ja/tai sovellettavan lain käyttäjälle myöntämiä oikeuksia. Käyttäjälle tarjotaan ostohetkellä yksiselitteinen tapa maksutapahtuman peruuttamiseen, jos suoritetun maksutapahtuman peruuttaminen on mahdollista. Jos uskot olevasi oikeutettu maksutapahtuman hyvitykseen, ota yhteyttä asianmukaiseen kauppiaan.

Asiakaspalvelu

Tarjoamme asiakaspalvelua maksutoimintoihin liittyvissä kysymyksissä. Voit ottaa yhteyttä Ford-oppaan tiimiin seuraavilla tavoilla:

Sähköposti:                  fpfin@ford.com

Puhelin:                        +35 8103447395

Muissa asioissa (esim. tavaroiden ja palvelujen hinnoittelu, tilausten täyttö ja peruutus, palautukset ja hyvitykset, tuotteiden toiminnot tai tekninen tuki), ota yhteyttä asianomaiseen kauppiaaseen. Jos sinulla on korttiisi liittyviä ongelmia, ota yhteyttä rahoituslaitokseesi.

Käyttämättömyysjaksot

Jos käyttäjä ei tietojemme mukaan ole käyttänyt maksutoimintoja vähintään kuuteen (6) kuukauteen (tai muuhun mahdollisesti määrittelemäämme ajanjaksoon), saatamme poistaa maksutoimintojen käyttöoikeuden.

Keskeytys tai irtisanominen

Voimme milloin tahansa ilmoituksella keskeyttää tai poistaa käyttäjän käyttöoikeuden maksutoimintoihin. Edellä mainittua oikeutta rajoittamatta voimme myös keskeyttää käyttäjän käyttöoikeuden maksutoimintoihin, jos käyttäjä (a) rikkoo näitä maksuehtoja, (b) aiheuttaa meille kohtuuttoman petosriskin, (c) antaa vääriä, epätäydellisiä, paikkansapitämättömiä tai harhaanjohtavia tietoja tai muutoin osallistuu vilpilliseen tai laittomaan toimintaan tai (d) havaitsemme epäilyttävää toimintaa.

Irtisanomisen vaikutus

Jos käyttäjän maksutili irtisanotaan mistä tahansa syystä, käyttäjä (a) hyväksyy olevansa edelleen maksuehtojen piirissä ja vastuussa kaikista maksutoimintojen kautta käsittelemistään maksutapahtumista, (b) lupaa välittömästi lopettaa maksutoimintojen käytön ja (c) hyväksyy, että pidätämme oikeuden poistaa kaikki palvelimillemme tallennetut käyttäjää koskevat tiedot ja tilitiedot sovellettavan lain mukaisesti.

 

Hintaehdot

FordPay-toiminto on käyttäjille maksuton.

 

Saatavuus ja vastuu

Maksutoiminnot ovat yleensä aina käytettävissä, mutta toisinaan jotkin toiminnot saattavat olla tavallista hitaampia tai tilapäisesti poissa käytöstä meidän tai toimittajiemme järjestelmien korjausten, päivitysten tai huollon vuoksi. Emme aina voi ilmoittaa, milloin maksutoiminto ei ole käytettävissä. Emme myöskään vastaa minkäänlaisista menetyksistä, jotka aiheutuvat tällaisesta maksutoiminnon saatavuuden keskeytyksestä tai muusta toimimattomuudesta, johon emme voi vaikuttaa. Tämä koskee myös tapauksia, joissa maksutapahtumia ei ole suoritettu käyttäjän ohjeiden mukaisesti. Mikään näissä maksuehdoissa ei a) sulje pois tai rajoita Fordin vastuuta törkeästä huolimattomuudesta, tahallisesta virheestä tai muista tapauksista, joissa vastuuta ei sovellettavan lain mukaan voida sulkea pois tai rajoittaa, tai b) rajoita sovellettavan lain mukaisia kuluttajien oikeuksia.

Sovellettava laki

Tähän sopimukseen sovelletaan sen maan paikallista lainsäädäntöä, jossa käyttäjä asuu tämän sopimuksen solmimishetkellä. Sovellettavan lainsäädännön mukaisesti käyttäjällä on mahdollisuus sovellettavan lainsäädännön mukaisiin oikeussuojakeinoihin.

 

 

Rahanpesu ja terrorismin rahoitus

Saatamme kerätä ja tarkistaa käyttäjän henkilöllisyyteen liittyviä tietoja ennen palvelujen tarjoamista. Saatamme pyytää käyttäjää milloin tahansa toimittamaan tähän liittyviä lisätietoja, ja käyttäjän pitäisi toimittaa nämä tiedot viipymättä. Noudatamme kaikkia sovellettavia, rahanpesun ja talousrikosten torjuntaa koskevien sääntöjen mukaisia raportointi- ja ilmoitusvelvoitteita. Voimme milloin tahansa ilmoittamatta tai selittämättä keskeyttää tai irtisanoa tarjoamamme palvelut, jos olemme huolissamme rahanpesun ja/tai talousrikosten riskistä.

 

Yhteystiedot

Jos sinulla on maksutoimintoja koskevia kysymyksiä, kommentteja tai vaateita, ota meihin yhteyttä jollakin seuraavista tavoista:

Sähköposti:                  fpfin@ford.com

Puhelin:                        +35 8103447395

FordPay Tietosuojakäytäntö

 

Keitä me olemme

Kun puhumme ”meistä”, ”me” on FCE Bank plc (”Ford Credit” ja ”FordPay”), joka on tässä ilmoituksessa käsiteltyjen tietojen ”rekisterinpitäjä”. Tämä tarkoittaa, että meidän vastuullamme on

päättää, miten voimme käyttää tietojasi.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä, kirjoita osoitteeseen Ford Credit, Manchester Business Centre, Number One, 1 Tony Wilson Place, Manchester, M15 4FN tai soita numeroon +35 8103447395 Tietosuojavastaavallemme voi lähettää sähköpostia osoitteeseen dpeurope@ford.com.

Mitä tietoja keräämme

Kun rekisteröidyt Ford Pay- ja Lompakko (Wallet)-palveluiden käyttäjäksi, keräämme tietoja suoraan sinulta. Kerättäviä tietoja ovat esimerkiksi nimi, yhteystiedot, osoitetiedot, maksukorttitiedot, markkinointivalinnat, ostostottumukset (esim. suosikit ostoslistoilta), toimitustapatiedot ja selaintiedot.

 

Miten käytämme henkilötietojasi

Käytämme rekisteröitymisen yhteydessä antamiasi tietoja:

  • tilisi hallinnointiin ja tilaustesi käsittelyyn
  • tilaustesi maksujen käsittelyyn
  • tilaustesi etenemisestä tiedottamiseen
  • kysymyksiisi vastaamiseen asiakaspalvelussamme
  • petollisen tai epäilyttävän toiminnan valvomiseen tilisi suojaamiseksi.

Miksi saamme käyttää henkilötietojasi?

Oikeusperustamme henkilötietojesi käsittelylle ovat

  • ”sopimuksen täyttämiseksi” tilin hallinnoinnin, tilausten käsittelyn ja toimittamisen sekä maksujen käsittelyn osalta
  • ”oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi” petosten ehkäisyn osalta
  • ”oikeutettujen etujen” toteuttamiseksi asiakaspalvelumme osalta.

 

 

Kenelle tietoja luovutetaan

Saatamme luovuttaa tietojasi muille liiketoiminta-alueillemme (esim. Ford Motor Company), tavaran- tai palveluntoimittajillemme tai tuomioistuimelle, jos laki niin vaatii, tai mille tahansa keskus- tai paikallishallinnolle, lakisääteiselle tai julkiselle elimelle.

Saatamme luovuttaa tietojasi myös kolmansille osapuolille, jotka osallistuvat tilaustesi maksujen käsittelyyn.

Tietojen siirtäminen ulkomaille

Tietojasi käsitellään turvallisesti Euroopan talousalueella (ETA) ja sen ulkopuolella. Ford Credit voi siirtää henkilötietosi ja muista henkilöistä hakemuksesi yhteydessä kerätyt tiedot Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella sijaitseviin konserniyhtiöihin ja palveluntarjoajille. Jos meidän on siirrettävä henkilötietoja Yhdistyneen kuningaskunnan tai ETA:n ulkopuolelle, tietojen asianmukainen käsittely varmistetaan yritystä koskevilla sitovilla säännöillä tai sopimusjärjestelyillä.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Missä tahansa tarkoituksessa käsittelemiämme henkilötietoja ei säilytetä yhtään pidempään kuin on tarpeen. Ford Credit perustaa tietojen säilyttämisen oikeudellisiin, lainsäädännöllisiin tai sopimusperusteisiin velvoitteisiin.

 

Omat oikeutesi

Sinulla on omiin tietoihisi liittyen monia oikeuksia, kuten oikeus nähdä, mitä tietoja meillä on hallussamme, oikeus pyytää meitä luovuttamaan tiedot toiselle osapuolelle, oikeus pyytää meitä korjaamaan virheelliset tai puutteelliset tiedot sekä oikeus estää tai rajoittaa tietojesi käsittelyä.

Jos haluat käyttää tietosuojaoikeuksiasi tai tehdä valituksen tavasta, jolla olemme käsitelleet henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä käyttäen edellä mainittuja yhteystietoja.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus Britannian tietosuojaviranomaiselle (Information Commissioner's Office), joka valvoo henkilötietojen käsittelyä Englannissa ja Walesissa.

16. Yhteydenotto

Jos sinulla on FordPassia koskevia kysymyksiä, kommentteja tai vaateita, voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä paikallisia yhteystietoja, jotka löytyvät tältä verkkosivustolta http://corporate.ford.com/our-company/country-websites. Voit myös käyttää alla olevia yhteystietoja.

Puhelin/sähköposti

palvelut@ford.com
+358 9 725 22022 (Suomessa puhelun hinta on pelkkä pvm/mpm)

Osoite yhteydenottoa varten

Oy Ford Ab, Äyritie 24, 01510 Vantaa, Suomi

 

Fordin maayhtiöt:

 

 

Nimi

Osoite

Ford Motor Company Limited

Eagle Way, Brentwood, Essex CM13 3BW, Iso-Britannia.

Ford Motor Company (Belgia) nv/sa

Hunderenveldlaan 10, B-1082 Bryssel, Belgia

Ford Motor Company, s.r.o.

Karolinska 654/2, 18600 Praha 8, Tšekin tasavalta

Ford Motor Company A/S

Borupvang 5D-5E, DK-2750 Ballerup, Tanska

Ford Central & Eastern European LLC

2000 Szentendre, Galamb József u. 3, Unkari

Ford Romania S.A.

Craiova, 29 Henry Ford (1863 -1947) Street, 200745, Dolj County, Romania

Oy Ford Ab

Plaza Halo, Äyritie 24 (6. kerros), 01510 Vantaa, Suomi

Ford Motor Hellas S.A.I.C.

Akakion 39 & Monemvasias 25, Maroussi GR 151.25, Ateena, Kreikka

Henry Ford & Son Ltd.

Elm Court, Boreenmanna Road, Cork, Irlanti

Ford Nederland BV

Amsteldijk 216-217, 1079 LK Amsterdam, Alankomaat

Ford Lusitana SA

Avenida da Liberdade, No.249 – 6-7 Andares, 1250-143 Lissabon, Portugali

Ford Motor Company AB

Box 4023, 169 04 Solna, Ruotsi

Ford Motor Company (Sveitsi) SA

Geerenstr. 10, 8304 Wallisellen, Sveitsi

Ford Motor Norge AS

Postbox 514, Lienga 2, 1414 Trollåsen, Norja

Ford-Werke GmbH

Ford-Werke GmbH

NG/E 712

Henry-Ford-Straße 1, 50735 Köln, Saksa

FMC Automobiles, Ford France  

SIREN 425 127 362 RCS Versailles

34 rue de la croix de fer, 78100 Saint Germain en Laye

FORD ESPAÑA S.L.

C/ Caléndula 13,

Edificio Miniparc IV, 28109 Alcobendas,

Madrid / CIF. B-46066361, Espanja

Ford Italia S.p.A.

Via Andrea Argoli, 54, 00143 – Rooma

Ford Motor Company (Itävalta) GmbH

Hackinger Straße 5c, 1140 Wien

Ford Polska Sp. z o.o.

 

ul. Taśmowa 7

 02-677 Varsova