FordPass' retningslinjer for personvern og informasjonskapsler

Version: 0.2

FordPass' retningslinjer for personvern og informasjonskapsler

Oktober 2020

FordPass-appen ("Appen") lagrer din personlige informasjon. Les <he> for å finne detaljer om identitet og kontaktinformasjon til det Ford-selskapet ("vi", "vår") som er ansvarlig for din informasjon (dette vil avhenge av hvilket land du bor i).

Disse FordPass-retningslinjene for personvern og informasjonskapsler ("retningslinjene") vil hjelpe deg med å forstå hvilken personlig informasjon vi samler gjennom appen og fra kjøretøyet/ene du kobler til, hvorfor vi samler det og hva vi gjør med det vi har samlet inn. De forklarer også dine rettigheter, og hvordan du kan kontakte oss med forespørsler eller bekymringer.

Appen vil tilby forskjellige funksjoner avhengig av om du bruker den:

·         enten sammen med Fords mobile apper med Sync eller uten tilkobling til et kjøretøy, eller

·         med et kjøretøy som er utstyrt med FordPass Connect. Du kan finne ut mer om FordPass Connect og tilkoblingsfunksjonene på ditt kjøretøy på din lokale Ford-nettside, på Fordconnected.com og i brukerhåndboken til ditt kjøretøy.

1. Å bruke FordPass med Fords mobile apper med Sync eller uten å koble til et kjøretøy, eller

2. Å bruke FordPass med FordPass Connect 

 

1. Å bruke FordPass, med Fords mobile apper med Sync eller uten å koble til et kjøretøy

Kort fortalt:

Vi innhenter formasjon om deg og det kjøretøyet/ene du velger å koble til appen, og vi bruker det til å gi deg tjenestene som tilbys gjennom appen ("Tjenestene"), inkludert vårt "MyPerks"-belønningsprogram, som er en viktig del av tjenestene. MyPerks er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Vi kombinerer også informasjonen vi samler inn med annen informasjon vi har om deg, og bruker den til andre formål, slik som å tilby deg produkter og tjenester som vi tror kan interessere deg. Du kan oppdatere dine preferanser for markedsføringskommunikasjon når som helst, via "Administrer min informasjon"-delen i appen.

Du har rett til å nekte oss å benytte din personlige informasjon i enkelte sammenhenger.

Dersom du godkjenner det, innhenter vi, og benytter, GPS-plasseringen til din enhet og ditt kjøretøy for å gi deg tjenestene, og for andre formål. Du kan trekke tilbake ditt samtykke til dette når som helst, via "Administrer min informasjon"-delen i appen, og via "Innstillinger" på skjermen i bilen.

Dersom du tillater det, bruker appen teknologi som ligner informasjonskapsler for å yte tjenestene, for å opprette pseudonymprofiler om hvordan appen virker, og til markedsføring. Du kan trekke tilbake ditt samtykke til at vi får benytte disse teknologiene i markedsføringsøyemed når som helst, via "Administrer min informasjon"-delen i appen.

Vi kan overføre din informasjon utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Vi kan også dele den med tilknyttede selskaper, forhandlere, tjenesteleverandører og i enkelte andre situasjoner.

Mer detaljert:

Informasjonen vi innhenter og bruker gjennom appen:

Tjenesterelatert informasjonAvhengig av hvilken tjeneste du benytter, kan vi innhente og bruke følgende informasjon:  

·         Transport: Vi innhenter informasjonen du gir gjennom appen sammen med informasjon om kjøretøyet/ene du har koblet til appen (les om kjøretøyinformasjon under) for å tilby tjenestene, og slik det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. For eksempel bruker vi identifikasjonsnummeret på kjøretøyets understellsnummer og informasjon om kjørelengde for å la deg koble deg til din Ford-forhandler og avtale time for service, GPS-plasseringen til den mobile enheten du bruker til å koble deg til appen (med din tillatelse) for å la deg bestille ulike transportmetoder, og informasjon om kjøretøyet ditt for å la deg sjekke status på kjøretøyet ditt. Ikke alle tjenester er tilgjenglige i Norge.

 

·         Finn: Vi innhenter adressen, og annen informasjon som du oppgir i appen. Med din tillatelse innhenter og bruker vi også din GPS-plassering fra den mobile enheten du bruker for å få tilgang til appen. Vi behandler og bruker denne informasjonen for å gi deg tjenestene, og som det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. Det inkluderer å vise deg steder i nærheten med drivstoff, transport, steder av interesse, parkering og Ford-forhandlere, og vi gir deg relevante veibeskrivelser.

 

·         Guide: Hvis du ringer en Ford-guide, eller kommuniserer med dem via chat, innhenter vi informasjon om din kontakt med Ford-guiden, inkludert oppringinger, e-poster, beskjeder og live chat. Vi behandler og bruker denne informasjonen i kvalitets- og opplæringsøyemed, for å tilby deg tjenestene, og som det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. Hvis du tillater det, vil Ford-guidene kunne se din nylige bruk av appen, slik at de kan hjelpe deg bedre. Ikke alle tjenester er tilgjenglige i Norge

 

·         Min konto: Du kan gi oss informasjon om deg selv ved å fylle inn skjemaer i appen, for eksempel når du laster ned appen, ber om en konto eller abonnerer på noen av tjenestene. Informasjonen du oppgir, kan inkludere din e-postadresse, bruker-ID, passord, tittel, for- og etternavn, telefonnummer, hjemmeadresse og betalingsinformasjon ("Kontoinformasjon"). Vi kan også innhente informasjon om din mobile enhet, slik som programvare og versjon av operativsystemet, unike enhets-identifikatører, IP-adresse og informasjon om mobilt nettverk. Vi behandler og bruker denne informasjonen og administrerer din konto for å levere tjenestene til deg, og som ellers beskrevet i disse retningslinjene. Vi kan kombinere denne informasjonen med annen informasjon du har gitt oss tidligere (ikke bare gjennom appen) eller som vi har innhentet fra offentlige kilder eller tredjepart tjenesteytere for å sikre at din informasjon er oppdatert.

 

·                     I tillegg vil appen gi deg mulighet til å kjøpe produkter og tjenester, slik som leie av varebil. Noen av disse produktene og/eller tjenestene tilbys av våre partnere, og de vil innhente tilleggsinformasjon fra deg for å kunne oppfylle dine ønsker. Våre partnere vil bruke den personlige informasjonen de innhenter slik de beskriver i sin personvernerklæring, eller slik de forklarer det når du oppgir din personlige informasjon. Ikke alle tjenester er tilgjengelige i Norge

Informasjon om kjøretøy: Du kan gi oss informasjon om ditt kjøretøy ved å fylle inn skjemaer i appen.  Dette inkluderer understellsnummer, registreringsnummer og kjørelengde. Med din tillatelse innhenter vi GPS-plasseringen til din mobile enhet og ditt kjøretøy. Vi kan også innhente informasjon om kjøretøyet/ene du kobler til appen, slik som modell- og delenummer, status for kjøretøysystem (f. eks. drivstoffstatus), kjøretøyets tilstand, kilometerstand og annen informasjon om hvordan kjøretøyet fungerer, dessuten kjørekarakteristikker, slik som hastighet, akselerering, bremsing, styring, setebelter og annen lignende informasjon om hvordan kjøretøyet brukes.  Du kan finne mer informasjon på skjermene i kjøretøyet. Vi behandler og benytter denne informasjonen for å levere tjenestene til deg, og slik det ellers står beskrevet i disse retningslinjene.

Informasjon om MyPerks: Hvis du oppretter en Ford-konto, vil vi benytte informasjon om hvordan du bruker tjenestene (for eksempel hvis du reserverer en parkeringsplass) sammen med din konto-informasjon for å gi deg fordeler (" Fordeler"). Dette er en integrert del av tjenestene. MyPerks er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge

Bruk profiler: Vi innhenter pseudonyme profiler av din bruk av appen, inkludert informasjon som når og hvor lenge du bruker bestemte tjenester og funksjoner, til bruk i markedsføring, markedsundersøkelse og for å forbedre våre tjenester.  Når vi innhenter disse profilene på grunnlag av en tillatelse,  kan du trekke tilbake tillatelsen når som helst ved å kontakte en FordPass guide.

Teknisk informasjon om deg og din enhetHver gang du bruker appen kan den automatisk få tilgang til eller lagre din enhets tekniske informasjon, inkludert informasjon om den mobile enheten, slik som programvare og versjon av operativsystem, unik enhetsidentifikatører, IP-adresse og informasjon om mobilt nettverk, preferanseinnstillinger og detaljer om din bruk av appen og tjenestene du går inn på. Vi kan også innhente informasjon om hvordan appen brukes og hvordan den oppfører seg, inkludert dersom den henger seg opp.

StedsinformasjonHvis du gir tillatelse til dette, benytter noen av tjenestene sanntids-GPS-teknologi for å finne din gjeldende plassering ut fra enhetens plassering, for eksempel for å finne nærmeste forhandler, veilede deg til din utvalgte forhandler eller finne parkeringsmuligheter i nærheten. Du kan trekke tilbake ditt samtykke når som helst via "Administrer min informasjon"-delen i appen, men det kan begrense eller hindre bruken av enkelte tjenester.

 

Hvis du bruker HERE Live trafikk-funksjonen på et kjøretøy som er koblet til appen, kan vi innhente kjøretøyets understellsnummer for godkjennelse, og deretter dele kjøretøyets plassering, retning og hastighet pseudonymt med vår tredjeparts tjenesteleverandør, HERE Global B.V. ("HERE"). HERE vil bruke denne informasjonen i henhold til sin personvernerklæring, som er tilgjengelig på: https://legal.here.com/no-no/privacy/policy

 

Du kan velge å ikke oppgi enkeltvis personlig informasjon (slik som å ikke legge inn et understellsnummer for å koble ditt kjøretøy til appen), men det kan begrense eller hindre bruken av enkelte tjenester (for eksempel, hvis du ikke legger inn et understellsnummer, vil vi ikke være i stand til å sende deg beskjeder om tilbakekalling via appen

Hvordan bruker vi informasjonen din?

Vi bruker den personlige informasjonen vi innhenter om deg via appen, og fra kjøretøyet/ene ditt/dine som du knytter til den for å tilby deg tjenester, inkludert de som er beskrevet over.

 

Vi benytter den også til andre, lovlige, hensikter, slik som å:

 

·         gi deg god funksjonalitet og tjenester,

·         la deg kontrollere bestemte egenskaper ved kjøretøyet,

·         utføre dine bestillinger og behandle dine forespørsler,

·         administrere og forbedre vår forretning og vårt forhold til deg,

·         få tilgang til kvaliteten på tjenestene vi og forhandlerne leverer, og tjenesten våre leverandører leverer til oss eller på våre vegne, sende deg markedsmateriell i henhold til dine oppgitte preferanser,

·         tilpasse din opplevelse og den markedsføringen du mottar,

·         løse problemer,

·         utføre undersøkelser og utvikle nye og forbedrede produkter, tjenester og forretnings- og markedsføringsstrategier,

·         oppfylle lovpålagte krav i henhold til offentlige myndigheter,

·         beskytte og forsvare våre eller andres rettigheter eller eiendom,

·         beskytte privatpersoners personlige sikkerhet, og

·         oppdage, hindre eller på annen måte ta hånd om svindel, sikkerhet, trygghet eller personvernoppgaver.

 

Vi, Ford Motor Company og andre Ford Motor Company Group-selskaper globalt  kan, der det er tillatt etter loven, kombinere og, gjennom automatiserte beslutningsprosesser, analysere din kontoinformasjon / informasjonen vi innhenter som et resultat av din bruk av appen og tjenestene med annen informasjon vi har om deg og andre kunder for å støtte hensiktene som er beskrevet ovenfor.  Dette kan for eksempel inkludere kjøretøyets tilstandsinformasjon, sende tilbakekallinger, evaluere effektiviteten av vår markedsføring og kundeservice, utføre markedsanalyser og finne produkter og tjenester som kan være interessante for deg, og kontakte deg for å fortelle om slike produkter og tjenester.  Hvis du vil se mer informasjon om andre typer informasjon vi kan ha om deg, kan du lese personvernerklæringen vi har gitt deg i forbindelse med andre Ford-produkter og tjenester du har mottatt fra oss, for eksempel på den lokale Ford-nettsiden og på Fordconnected.com.

Vi ønsker også å forsikre oss om at kommunikasjonen vi sender til deg, og at vår interaksjon med deg, er så relevant for deg som mulig. Som et resultat av dette, kan vi bruke informasjon om deg som er innhentet fra offentlige kilder (f.eks. Internettkilder) og fra tredjeparter (slik som våre tjenesteytere, som Internettverter, analyseleverandører eller annonsetjenester) for å hjelpe oss å finne ut hvilke Ford-produkter og tjenester du kan være interessert i. For eksempel kan analyseleverandører og annonsetjenester analysere informasjonen de innhenter fra Internett og andre kilder for å gi oss informasjon om din demografi og interesser, slik som inferenser om din aldersgruppe og de typer produkter eller tjenester som kan interessere deg. Vi kan deretter sende deg informasjon om disse produktene og tjenestene i henhold til kommunikasjonspreferansene dine. Vårt kundesenter kan også bruke informasjon vi har om deg hvis du kontakter dem med et spørsmål.  Hvis du ikke ønsker at vi skal innhente informasjon om deg fra tredjepart med de hensikter som er beskrevet i denne paragrafen, kan du kontakte oss (se hvordan i Kontakt oss-delen).

Du kan oppdatere dine preferanser for markedskommunikasjon når som helst via "Markedsføringsvalg" -delen i appen.

Vi kan være lovpålagt å innhente utvalgt personlig informasjon. Vi kan også være pålagt å innhente din personlige informasjon som følge av et kontraktsmessig forhold med deg. Å unnlate å innhente denne informasjonen kan hindre, eller utsette, at disse forpliktelsene blir oppfylt.

I noen begrensede tilfeller kan de automatiserte avgjørelsene vi tar, ha en juridisk eller lignende effekt for deg. Vi vil kun ta denne type automatiserte avgjørelser om deg når:

·         avgjørelsen er nødvendig for å kunne inngå en kontrakt med deg,

·         avgjørelsen er autorisert ved lov, eller 

·         du gir oss tillatelse til å gjennomføre automatiserte avgjørelser.

Du kan kontakte oss for å be om mer informasjon om automatiserte avgjørelser, og i noen tilfeller nekte oss bruk av automatiserte avgjørelser, eller be om at en automatisert avgjørelse blir vurdert av et menneske.

Vi kan bruke og dele ikke-personlig (dvs . anonym) informasjon til hva som helst.

Hvilket juridisk grunnlag har vi for å benytte vi din informasjon?

Vår bruk av din informasjon er juridisk begrunnet på flere måter:

·         som beskrevet over, trenger vi en del informasjon om deg for å kunne oppfylle vår kontrakt med deg ved å levere tjenestene du har bedt om, for eksempel å sette deg i stand til å bruke Ford-guidene samt Transport-, og Finn-funksjonene, for å la deg styre enkelte kjøretøyfunksjoner, gi deg MyPerks og sende deg informasjon om transaksjoner,

·         vi har ofte en legitim interesse av å behandle din informasjon til bestemte formål, for eksempel for å gi deg god funksjonalitet og tjenester, å tilpasse din opplevelse og markedsføringen du mottar, å forutse hvilke Ford-produkter og tjenester som kan være interessante for deg, å vurdere kvaliteten på tjenestene vi og forhandlerne leverer, og tjenestene våre leverandører leverer på vegne av oss, å utvikle nye og forbedrede produkter, tjenester og forretnings- og markedsføringsstrategier, å utføre undersøkelser, å beskytte og forsvare våre og andres rettigheter og eiendom, å avdekke, hindre og på annen måte ta hånd om svindel-, sikkerhets-, trygghets- eller personvernsaker. Når vi behandler personlig informasjon for vår egen, legitime interesse, benytter vi robuste sikkerhetsforanstaltninger for å sikre at ditt personvern er beskyttet og at våre legitime interesser ikke overskygges av dine interesser eller fundamentale rettigheter og friheter,

·         I enkelte situasjoner vil vi be om din tillatelse til å benytte din informasjon til konkrete formål, for eksempel din plassering. I de tilfeller hvor vi er avhengig av din godkjennelse for å benytte personlig informasjon, kan du når som helst trekke tilbake den godkjennelsen. Vennligst se "Dine rettigheter ..."-delen i disse retningslinjene hvis du vil lese mer om det,

·         I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å benytte din informasjon hvis vi mener det er nødvendig for å oppfylle lovpålagte krav,

·         I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å bruke din informasjon når vi mener det er nødvendig for å beskytte noens sikkerhet eller grunnleggende interesser, og

·         I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å benytte din informasjon til bestemte formål som er av offentlig interesse.

Hvor din informasjon er lagret

Din personlige informasjon er lagret lokalt på din mobile enhet, og på en server som administreres av oss og våre tjenesteleverandører. Din personlige informasjon vil bli behandlet i henhold til norske lover for datavern, og den kan bli overført innen det europeiske økonomiske området ("EEA") så vel som til land utenfor EEA (inkludert USA). Det kan være at landene vi overfører din personlige informasjon til, ikke er ansett av EU-kommisjonen å ha tilstrekkelig grad av beskyttelse for personlig informasjon. Derfor sørger vi for passende sikkerhetstiltak når vi overfører din personlige informasjon utenfor EEA, i henhold til våre juridiske forpliktelser, for å sikre at din personlige informasjon er forsvarlig beskyttet, uavhengig av hvilket land den overføres til. Disse sikkerhetstiltakene kan inkludere å innhente kontraktsfestede forsikringer fra en tredjepart som får adgang til din personlige informasjon om at din personlige informasjon vil bli beskyttet tilsvarende de standardene som beskytter din personlige informasjon innen EEA. Hvis du ønsker å vite mer om hvordan vi beskytter din personlige informasjon når den overføres utenfor EEA, eller motta en kopi av sikkerhetstiltakene vi iverksetter for å beskytte din personlige informasjon når den overføres, vennligst kontakt oss (se Hvordan kontakte oss-delen).

Hvordan vi deler informasjon:

Vi kan dele personlig informasjon mottatt gjennom appen og fra kjøretøyet/ene du har koblet til den:

·         Med autoriserte forhandlere og våre agenter. "Våre agenter" betyr gruppen av selskaper som er knyttet til oss gjennom fellers kontroll eller eierskap. Du kan finne en liste over selskaper innen selskapsgruppen her

·         Gjennom vårt tilknyttede selskap, Ford Smart Mobility UK Limited (FSM). Hvis du velger å kjøpe et produkt eller et abonnement fra FSM via Ford Manager Account (FMA), vil vi dele kontoinformasjonen din med dem (for eksempel VIN, navn, land, e-postadresse og postadresse, hvis tilgjengelig). FSM vil bruke disse dataene sammen med tilleggsinformasjon du gir dem for å kommunisere med deg om bestillingen din, oppfylle bestillingsforespørselen din og hjelpe deg med spørsmål. FSM kan også bruke aggregerte data, for eksempel for å forstå antall og type abonnementer som er kjøpt. FSM bruker informasjonen din til å utføre en kontrakt med deg, ved å oppgi abonnementet du har bedt om, og de har en legitim interesse i å forstå abonnementskjøp for videre produktutvikling og markedsføring. FSM kan informere oss om at du har kjøpt abonnementet, slik at vi kan gi deg funksjonalitet i bilen, og du kan få tilgang til og kontrollere funksjonen via FordPass appen. Der det er nødvendig for å tilby tjenesten, kan FSM også dele noen data med produkteieren, for eksempel VIN for regnskaps- og avstemmingsformål. Når du betaler via FordPay (som drives av Ford Credit), vil FSM dele bruker-ID-en din, informasjon om det forespurte produktet og betalingsbeløpet. FordPay vil bruke dataene dine i samsvar med deres personvernregler https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/no_no/terms.html. For mer informasjon om hvordan FSM vil bruke dataene dine, internasjonale overføringer og utøvelse av dine rettigheter, se denne personvernregelen. For å kontakte FSM, se https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html.

 

·         Med våre partnere. For eksempel:

o    vi deler din plassering, retning og fart i pseudonymt format med HERE, vår leverandør av sanntids-trafikkinformasjon. HERE vil bruke denne informasjonen i henhold til sin personvernerklæring. Den er tilgjengelig på: https://legal.here.com/no-no/privacy/policy

 

·           Med selskaper eller andre organisasjoner som vi har engasjert for å levere tjenester på vegne av oss, slik som abonnementsleverandører, nettsideverter, postleverandører, analyseleverandører, arrangementtjenester, og leverandører av informasjonsteknologi,

 

·           Med profesjonelle rådgivere,

 

·           Når vi anser det som nødvendig for å innfri juridiske krav eller forespørsler fra offentlige myndigheter, for å beskytte eller forsvare våre og andres rettigheter og eiendom, for å beskytte privatpersoners sikkerhet eller for å avsløre, hindre eller på annen måte ta hånd om svindel, sikkerhet, trygghet eller personvernhendelser, eller

 

·         Med en ny eier dersom vi selger deler av, eller hele, virksomheten vår.

 

Hvor lenge beholder vi informasjonen?

 

Vi beholder informasjonen din i identifiserbart format kun så lenge det er nødvendig i henhold til hensiktene beskrevet i disse retningslinjene. Generelt betyr det at vi beholder informasjonen din så lenge som ett av følgende gjelder:

 

-       informasjonen din behøves for å kunne levere tjenestene til deg,

-       informasjonen din behøves for å oppfylle den hensikten du sendte den inn for, eller vi innhentet den for,

-       informasjonen din behøves for å beskytte eller forsvare rettigheter eller eiendom (dette vil generelt være lengden for den relevante periodebegrensingen i din jurisdiksjon), eller

-       vi er på annen måte pålagt å beholde informasjonen i henhold til gjeldende lover eller reguleringer.

 

Aktive teknologier i appen som ligner informasjonskapsler

 

Hva er teknologier som ligner informasjonskapsler?

 

Teknologier som ligner informasjonskapsler er mye brukt for å få nettsider til å fungere, eller fungere mer effektivt, og for å gi eieren av nettsiden informasjon. Apper bruker ofte teknologier som ligner informasjonskapsler for å huske deg, gi deg det innholdet du ber om, eller for å forbedre produkter ved å spore hvordan appen blir brukt.

 

Fordeler med teknologier som ligner informasjonskapsler

 

Disse teknologiene er ekstremt nyttige fordi de kan gjøre opplevelsen mer brukervennlig når du kommer tilbake til en app du har brukt mange ganger tidligere. Dersom du benytter den samme enheten og samme nettleseren som tidligere kan de, for eksempel, huske dine preferanser, hjelpe oss med å vite hvordan du bruker din app og gjøre det innholdet du ser mer relevant for dine interesser og behov.

 

Disse teknologiene brukes i appen med følgende hensikter:

 

·         Helt nødvendige hensikter: Disse teknologiene er nødvendige for grunnleggende funksjoner og for å yte tjenestene.

 

·         Ytelses-hensikter: Disse teknologiene lar oss forbedre appens funksjonaliteter og foreta markedsundersøkelse ved å spore bruk. Vi bruker Adobe Analytics for å lage pseudonyme profiler om hvordan appen brukes. Du kan nekte opprettelsen av slike pseudonyme profiler. Vi benytter også Aptelligent for å innhente teknisk informasjon fra din enhet når appen krasjer, for å forstå hva som gikk galt.

 

·         Reklamehensikter: Disse teknologiene lar oss vurdere suksessen til våre markedsføringskampanjer. Vi bruker de også til å skreddersy markedsføringen du mottar. Du kan velge bort vår bruk av markedsføringsteknologi ovenfor deg når som helst, via "Administrer min informasjon"-siden i appen.

o   På iOS-enheter kan du også begrense bruken av disse teknologiene til markedsføringshensikter ved å klikke på "Personvern"-"Markedsføring" i dine iOS-innstillinger og flytte "Begrens annonsesporing"-knappen til "på".

o   På Android-baserte mobile enheter kan du også deaktivere tilpassede annonser via "Innstillinger/Konto/Google/Annonser" ved å klikke på "Velg bort"-boksen.

 

·         Guide-hensikter: Hvis du kontakter en Ford-guide, og tillater det, vil vi benytte disse teknologiene for å la Ford-guidene se dine seneste aktiviteter i appen. Dette gjør det enklere for dem å hjelpe deg.

 

·         Tredjeparters hensikterHvis du bruker HERE Live trafikk-funksjonen i kjøretøyet ditt via appen, kan vår tredjeparts tjenesteleverandør, HERE Global B.V., også plassere informasjonskapsler på din enhet. For å få mer informasjon, kan du lese HEREs retningslinjer for informasjonskapsler, som tilgjengelige på https://legal.here.com/no-no/privacy/policy

 

Push-meldinger

 

Appen kan bruke dine preferanseinnstillinger fra enheten din til å sende deg push-meldinger, inkludert meldinger relatert til tjenestene. For eksempel kan appen sende push-meldinger om statusen på kjøretøyet/ene du har koblet til den. Hvis du slår av push-meldinger i enhetens innstillinger, vil du fortsatt være i stand til å gå inn på tjenestene via appen.

 

Barns personvern

 

Appen innhenter ikke med overlegg personlig informasjon fra barn under 16 år.

 

Dine rettigheter, og hvordan du kan kontakte oss

 

Du har rett til, som en privatperson, å finne ut hvilken informasjon vi har lagret om deg, for hvilket formål, og til å rette de hvis det er nødvendig. Du har også rett, i noen tilfeller, til å nekte oss å fortsette å behandle din personlige informasjon, eller å be oss om å slette eller begrense bruken av informasjonen din. I noen tilfeller kan du også be om at din personlige informasjon gis til deg i et vanlig benyttet, elektronisk format, slik at du kan dele det med en annen organisasjon (dette er ofte referert til som retten til "dataportabilitet").

 

Vi oppfordrer deg til å kontakte oss og oppdatere eller korrigere din personlige informasjon hvis de endres, eller hvis den personlige informasjonen vi har om det er uriktig.

 

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi bruker informasjonen, håper vi at du i første omgang vil gi oss beskjed om dette slik at vi kan ta oss av problemet. Du har imidlertid også rett til å sende en klage til din lokale myndighet for datavern.

 

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer om bruken av din informasjon, eller ønsker å utøve noen av dine rettigheter, kan du ringe en FordPass-guide eller skrive til din lokale datakontrollør her

Du kan også kontakte våre databeskyttelse-ansatte direkte, her:

dpeurope@ford.com

 

 

Sikkerheten til din informasjon

 

Vi bruker passende systemer, retningslinjer, prosedyrer og teknologi til å sikre at informasjonen din er beskyttet, sikker og korrekt.

 

Andre nettsider

 

Appen kan inneholde koblinger til andre apper eller nettsider som er utenfor vår kontroll, og som ikke er dekket av disse retningslinjene. Hvis du går inn på en annen nettside gjennom en slik kobling, vil de som administrerer de nettsidene, kunne innhente informasjon fra deg som vil bli brukt av dem i henhold til deres personvernerklæring, som kan være annerledes enn vår.

 

Gyldig dato og revisjoner av retningslinjer om personvern og informasjonskapsler

 

Disse retningslinjene kan bli oppdatert for å følge opp endringer i appen, vår personvernpraksis og bruk av informasjon, eller gjeldende lov.

 

Dersom vi endrer disse retningslinjene, vil vi gi deg beskjed om endringene. Dersom endringene har grunnleggende påvirkning på måten vi behandler informasjonen, eller på annen måte har stor påvirkning på deg, vil vi gi deg beskjed i god tid for at du skal kunne utøve dine rettigheter (f. eks. nekte behandlingen av informasjonen).

 

Samtykke til enhetssporing og teknologier som ligner informasjonskapsler

 

Aksepter informasjonskapsler


Med ditt samtykke kan vi også bruke disse opplysningene for å tilpasse hvilke annonser du får se. Du kan trekke tilbake samtykket ditt til bruken av informasjonskapsel-lignende teknologier for tilpasning av hvilke annonser du får se når som helst på enheten din. Hvis du trekker tilbake samtykket, kan det begrense eller forhindre bruken av enkelte app-funksjoner. 

Del enhetsposisjon

For å la deg bruke enkelte app-funksjoner, vil vi samle inn, bruke og dele informasjon om posisjonen til mobilenheten din. 

2. Bruk av FordPass med FordPass Connect

Kort fortalt:

Vi innhenter formasjon om deg og det kjøretøyet/ene du velger å koble til appen, og vi bruker det til å gi deg tjenestene som tilbys gjennom appen ("Tjenestene"), inkludert vårt "MyPerks"-belønningsprogram, som er en viktig del av tjenestene. Hvis du kobler ditt/dine kjøretøy til appen krever noen av tjenestene at vi bruker Internettforbindelsen til kjøretøyet for å innhente informasjon fra kjøretøyet ditt. MyPerks er ikke tilgjenglig i Norge for øyeblikket.

Vennligst merk følgende dersom du kobler mer enn én konto til et kjøretøy:

·         plasseringen av kjøretøyet vil bli vist på skjermen til brukeren av alle kontoene som er tilknyttet kjøretøyet, og

·         alle brukere av disse kontoene vil ha tilgang til tjenestene, inkludert tjenestene som gjør det mulig å fjernstarte kjøretøyet (hvis det er aktuelt), låse og låse opp, og tjenestene som viser informasjon om kjøretøyets tilstand (for eksempel, drivstoffnivå).

Det vil være på samme måte hvis du kjører et kjøretøy som er koblet til appen, da vil alle brukere av appen ha tilgang til kjøretøyets plassering, og til tjenestene som gjør at det kan bli fjernstartes (når det gjelder), låses eller låses opp, og som viser informasjon om kjøretøyets tilstand (for eksempel drivstoffnivået).

Du kan hindre at informasjon blir delt mellom kjøretøyet og appen, eller koble kjøretøyet permanent fra appen ved å gå til innstillingene for kobling til kjøretøy, og informasjonsartiklene i Ofte stilte spørsmål i konto-delen til appen. Dersom du kobler kjøretøyet fra appen, eller hindrer at informasjon blir delt mellom kjøretøyet og appen (ved å bruke innstillingene for kobling til kjøretøy), kan det hende du ikke får bruke alle tjenestene.  For eksempel hvis du slutter å dele GPS-lokaliseringsdata, vil Live Trafikk ikke kunne gi oppdatert trafikkinformasjon, og hvis du slutter å dele kjøretøydata og fjernkontroll, vil du ikke kunne fjernstyre låsing og opplåsing.

Vi kombinerer informasjonen vi innhenter med annen informasjon vi har om deg, og bruker det til andre formål, slik som å tilby deg produkter og tjenester vi tror vil interessere deg. Du kan oppdatere dine preferanser for markedskommunikasjon når som helst via "Markedsføringsvalg"-delen i appen.

Du har rett til å nekte oss å benytte din personlige informasjon i enkelte sammenhenger.

Dersom du godkjenner det, innhenter vi, og benytter, GPS-plasseringen til din enhet og kjøretøyet du har koblet til appen for å levere tjenestene til deg, og for andre formål. Du kan trekke tilbake din godkjennelse til dette når som helst, via "Administrer min informasjon"-delen i appen, og via innstillinger i kjøretøyet.

Dersom du tillater det, bruker appen teknologi som ligner informasjonskapsler for å yte tjenestene, for å opprette pseudonymprofiler om hvordan appen virker, og til markedsføring. Du kan trekke tilbake ditt samtykke til at vi får benytte disse teknologiene i markedsføringsøyemed når som helst, via "Administrer min informasjon"-delen i appen.

Vi kan overføre din informasjon utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Vi kan også dele den med tilknyttede selskaper, forhandlere, tjenesteleverandører og i enkelte andre situasjoner.

Hvis du lar andre kjøre kjøretøyet/er som du har koblet til appen, bør du fortelle dem hvordan man bruker appen og hvordan man kan hindre deling av data mellom appen og kjøretøyet/ene som er koblet til den, og forklar at en kopi av disse retningslinjene er tilgjengelige på din lokale Ford-nettside eller på Fordconnected.com

 

Mer detaljert:

Informasjonen vi innhenter og bruker gjennom appen:

Tjenesterelatert informasjonAvhengig av hvilken tjeneste du benytter, kan vi innhente og bruke følgende informasjon:  

 

·         Transport: Vi innhenter informasjonen du oppgir gjennom appen, sammen med informasjon om kjøretøyet/ene du har koblet til appen (les om kjøretøyinformasjon under) for å tilby tjenestene, og som det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. For eksempel bruker vi identifikasjonsnummeret på kjøretøyets understellsnummer og informasjon om kjørelengde for å la deg koble deg til din Ford-forhandler og avtale time for service, GPS-plasseringen til den mobile enheten du bruker til å koble deg til appen og GPS-plasseringen til kjøretøyet/ene (med din tillatelse) for å la deg finne og bestille ulike transportmetoder, og informasjon fra kjøretøyet ditt for å la deg kontrollere enkelte funksjoner og sjekke status på kjøretøyet ditt.

 

·         Finn: Vi innhenter adressen, og annen informasjon som du oppgir i appen. Hvis du gir tillatelse til dette, vil vi også innhente og bruke GPS-plassseringen din fra den mobile enheten du bruker til å få tilgang til appen og kjøretøyet/ene du har koblet til appen. Vi behandler og bruker denne informasjonen for å gi deg tjenestene, og som det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. Dette inkluderer å lokalisere kjøretøyet ditt og vise plasseringen i appen, vise drivstoffstasjoner i nærheten, transportalternativer, interessepunkter, parkering, Ford-forhandlere og å gi deg nyttig veibeskrivelse.

 

·         Guide: Hvis du ringer en Ford-guide, eller kommuniserer med dem via chat, innhenter vi informasjon om din kontakt med Ford-guiden, inkludert oppringinger, e-poster, beskjeder og live chat. Vi behandler og bruker denne informasjonen i kvalitets- og opplæringsøyemed, for å tilby deg tjenestene, og som det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. Hvis du tillater det, vil Ford-guidene kunne se din nylige bruk av appen, slik at de kan hjelpe deg bedre.

 

·         • Min konto: Du kan gi oss informasjon om deg selv ved å fylle inn skjemaer i appen, for eksempel når du laster ned appen, ber om en konto eller abonnerer på noen av tjenestene. Informasjonen du oppgir, kan inkludere din e-postadresse, bruker-ID, passord, tittel, for- og etternavn, telefonnummer, hjemmeadresse og betalingsinformasjon ("Kontoinformasjon"). Vi kan også innhente informasjon om din mobile enhet, slik som programvare og versjon av operativsystemet, unike enhets-identifikatører, IP-adresse og informasjon om mobilt nettverk. Vi behandler og bruker denne informasjonen og administrerer din konto for å levere tjenestene til deg, og som ellers beskrevet i disse retningslinjene. Vi kan kombinere denne informasjonen med annen informasjon du har gitt oss tidligere (ikke bare gjennom appen) eller som vi har innhentet fra offentlige kilder eller tredjepart tjenesteytere for å sikre at din informasjon er oppdatert.

 

I tillegg vil appen gi deg mulighet til å kjøpe produkter og tjenester, slik som leie av varebil. Noen av disse produktene og/eller tjenestene tilbys av våre partnere, og de vil innhente tilleggsinformasjon fra deg for å kunne oppfylle dine ønsker. Våre partnere vil bruke den personlige informasjonen de innhenter slik de beskriver i sin personvernerklæring, eller slik de forklarer det når du oppgir din personlige informasjon. Ikke alle tjenester er tilgjengelige i Norge

 

Informasjon om kjøretøy: Du kan gi oss informasjon om ditt kjøretøy ved å fylle inn skjemaer i appen.  Dette inkluderer understellsnummer, registreringsnummer og kjørelengde. Med din tillatelse innhenter vi GPS-plasseringen til din mobile enhet og ditt kjøretøy. Vi kan også innhente informasjon om kjøretøyet/ene du kobler til appen, slik som modell- og delenummer, status for kjøretøysystem (f. eks. drivstoffstatus, dekklufttrykk, motor, WiFi i kjøretøyet og låser), kjøretøyets tilstand, kilometerstand og annen informasjon om hvordan kjøretøyet fungerer, dessuten kjørekarakteristikker, slik som hastighet, akselerering, bremsing, styring, setebelter og annen, lignende informasjon om hvordan kjøretøyet brukes. Vi behandler og benytter denne informasjonen for å levere tjenestene til deg, og slik det ellers står beskrevet i disse retningslinjene. Du kan velge hvilke data som sendes fra kjøretøyet/ene som er koblet til appen gjennom innstillingene i kjøretøyet. Hvis du begrenser hvilke data som blir sendt fra kjøretøyet, kan det begrense bruken av noen av tjenestene.

 

Informasjon om MyPerks: Hvis du oppretter en Ford-konto, vil vi benytte informasjon om hvordan du bruker tjenestene (for eksempel hvis du reserverer en parkeringsplass) sammen med din konto-informasjon for å gi deg fordeler (" Fordeler"). Dette er en integrert del av tjenestene. MyPerks er for øyeblikket ikke tilgjengelig i Norge.

Bruk av profiler: Vi innhenter pseudonyme profiler av din bruk av appen, inkludert informasjon som når og hvor lenge du bruker bestemte tjenester og funksjoner, til bruk i markedsføring, markedsundersøkelse og for å forbedre våre tjenester.  Når vi innhenter disse profilene på grunnlag av en tillatelse, kan du trekke tilbake tillatelsen når som helst, ved å kontakte en FordPass guide.

Teknisk informasjon om deg og din enhetHver gang du bruker appen kan den automatisk få tilgang til eller lagre din enhets tekniske informasjon, inkludert informasjon om den mobile enheten, slik som programvare og versjon av operativsystem, unik enhetsidentifikatører, IP-adresse og informasjon om mobilt nettverk, preferanseinnstillinger og detaljer om din bruk av appen og tjenestene du går inn på. Vi kan også innhente informasjon om hvordan appen brukes og hvordan den oppfører seg, inkludert dersom den henger seg opp.

StedsinformasjonHvis du gir tillatelse til dette, benytter noen av tjenestene sanntids-GPS-teknologi for å finne din gjeldende plassering ut fra enhetens plassering, for eksempel for å finne nærmeste forhandler, veilede deg til din utvalgte forhandler eller finne parkeringsmuligheter i nærheten. Noen av tjenestene innhenter også plasseringen din direkte fra kjøretøyet ditt, for eksempel for å la deg finne kjøretøyet ditt ved å bruke enheten din, og for å vise plasseringen i appen. Du kan trekke tilbake din godkjennelse når som helst, via "Administrer min informasjon"-delen i appen eller i innstillingene i kjøretøyet, men det kan begrense eller hindre bruken av enkelte tjenester.

 

Hvis du bruker HERE Live trafikk-funksjonen på et kjøretøy som er koblet til appen, kan vi innhente kjøretøyets understellsnummer for godkjennelse, og deretter dele kjøretøyets plassering, retning og hastighet pseudonymt med vår tredjeparts tjenesteleverandør, HERE Global B.V. ("HERE"). HERE vil bruke denne informasjonen i henhold til sin personvernerklæring, som er tilgjengelig på: https://legal.here.com/no-no/privacy/policy

 

Du kan velge å la være å oppgi utvalgt personlig informasjon, men det kan begrense eller hindre bruken av enkelte tjenester (for eksempel, hvis du ikke kobler til et kjøretøy vil du ikke kunne bruke låse eller låse opp-funksjonen).

Hvordan bruker vi informasjonen din?

Vi bruker den personlige informasjonen vi innhenter om deg via appen, og fra kjøretøyet/ene ditt/dine som du knytter til den for å tilby deg tjenester, inkludert de som er beskrevet over. Vi benytter den også til andre, lovlige, hensikter, slik som å:

 

·         gi deg god funksjonalitet og tjenester,

·         la deg kontrollere bestemte egenskaper ved kjøretøyet,

·         utføre dine bestillinger og behandle dine forespørsler,

·         administrere og forbedre vår forretning og vårt forhold til deg,

·         få tilgang til kvaliteten på tjenestene vi og forhandlerne leverer, og tjenesten våre leverandører gir oss eller på våre vegne,

·         sende deg markedsmateriell i henhold til dine kommuniserte preferanser,

·         tilpasse din opplevelse og den markedsføringen du mottar,

·         løse problemer,

·         utføre undersøkelser og utvikle nye og forbedrede produkter, tjenester og forretnings- og markedsføringsstrategier,

·         oppfylle lovpålagte krav i henhold til offentlige myndigheter,

·         beskytte og forsvare våre eller andres rettigheter eller eiendom,

·         beskytte privatpersoners personlige sikkerhet, og

·         oppdage, hindre eller på annen måte ta hånd om svindel, sikkerhet, trygghet eller personvernoppgaver.

 

Vi, Ford Motor Company og andre Ford Motor Company Group-selskaper globalt kan, der det er tillatt etter loven, kombinere og, gjennom automatiserte beslutningsprosesser, analysere din kontoinformasjon/ informasjonen vi innhenter som et resultat av din bruk av appen og tjenestene med annen informasjon vi har om deg og andre kunder, for å støtte hensiktene som er beskrevet over.  Dette kan for eksempel inkludere kjøretøyets tilstandsinformasjon, sende tilbakekallinger, evaluere effektiviteten av vår markedsføring og kundeservice, utføre markedsanalyser og finne produkter og tjenester som kan være interessante for deg, og kontakte deg for å fortelle om slike produkter og tjenester.  Hvis du vil se mer informasjon om andre typer informasjon vi kan ha om deg, kan du lese personvernerklæringen vi har gitt deg i forbindelse med andre Ford-produkter og tjenester du har mottatt fra oss, for eksempel på den lokale Ford-nettsiden og på Fordconnected.com.

Vi ønsker også å forsikre oss om at kommunikasjonen vi sender til deg, og at vår interaksjon med deg, er så relevant for deg som mulig. Som et resultat av dette, kan vi bruke informasjon om det som er innhentet fra offentlige kilder (f.eks. .Internettkilder) og fra tredjeparter (slik som våre tjenesteleverandører, som Internettverter, analyseleverandører eller annonsetjenester) for å hjelpe oss å finne ut hvilke Ford-produkter og tjenester du kan være interessert i. For eksempel kan analyseleverandører og annonsetjenester analysere informasjonen de innhenter fra Internett og andre kilder for å gi oss informasjon om din demografi og interesser, slik som inferenser om din aldersgruppe og de typer produkter eller tjenester som kan interessere deg. Vi kan deretter sende deg informasjon om disse produktene og tjenestene i henhold til kommunikasjonspreferansene dine. Våre FordPass-guider kan også bruke informasjon vi har om deg hvis du kontakter dem med et spørsmål.  Hvis du ikke ønsker at vi skal innhente informasjon om deg fra tredjepart med de hensikter som er beskrevet i denne paragrafen, kan du kontakte oss (se hvordan i Kontakt oss-delen).

Du kan oppdatere dine preferanser for markedskommunikasjon når som helst via "Markedsføringsvalg "-delen i appen.

Vi kan være lovpålagt å innhente utvalgt personlig informasjon. Vi kan også være pålagt å innhente din personlige informasjon som følge av et kontraktsmessig forhold med deg. Å unnlate å innhente denne informasjonen kan hindre, eller utsette, at disse forpliktelsene blir oppfylt.

I noen begrensede tilfeller kan de automatiserte avgjørelsene vi tar, ha en juridisk eller lignende effekt for deg. Vi vil kun ta denne type automatiserte avgjørelser om deg når:

·         avgjørelsen er nødvendig for å kunne inngå en kontrakt med deg,

·         avgjørelsen er autorisert ved lov, eller 

·         du gir oss tillatelse til å gjennomføre automatiserte avgjørelser.

Du kan kontakte oss for å be om mer informasjon om automatiserte avgjørelser, og i noen tilfeller nekte oss bruk av automatiserte avgjørelser, eller be om at en automatisert avgjørelse blir vurdert av et menneske.

Vi kan bruke og dele ikke-personlig (dvs. anonym) informasjon til hva som helst.

Hvilket juridisk grunnlag har vi for å benytte vi din informasjon?

Vår bruk av din informasjon er juridisk begrunnet på flere måter:

·         som beskrevet over, trenger vi en del informasjon om deg for å kunne oppfylle vår kontrakt med deg, ved å levere tjenestene du har bedt om, for eksempel å sette deg i stand til å bruke Ford-guidene samt Transport- og Finn-funksjonene, for å la deg styre enkelte funksjoner ved kjøretøyet, gi deg MyPerks og sende deg informasjon om transaksjoner,

·         vi har ofte en legitim interesse av å behandle din informasjon til bestemte formål, for eksempel for å gi deg god funksjonalitet og tjenester, å tilpasse din opplevelse og markedsføringen du mottar, å forutse hvilke Ford-produkter og tjenester som kan være interessante for deg, å vurdere kvaliteten på tjenestene vi og forhandlerne leverer, og tjenestene våre leverandører leverer på vegne av oss, å utvikle nye og forbedrede produkter, tjenester og forretnings- og markedsføringsstrategier, å utføre undersøkelser, å beskytte og forsvare våre og andres rettigheter og eiendom, å avdekke, hindre og på annen måte ta hånd om svindel-, sikkerhets-, trygghets- eller personvernsaker. Når vi behandler personlig informasjon for vår egen, legitime interesse, benytter vi robuste sikkerhetsforanstaltninger for å sikre at ditt personvern er beskyttet og at våre legitime interesser ikke overskygges av dine interesser eller fundamentale rettigheter og friheter,

·         I enkelte situasjoner vil vi be om din tillatelse til å benytte din informasjon til konkrete formål, for eksempel din plassering. I de tilfeller hvor vi er avhengig av din godkjennelse for å benytte personlig informasjon, kan du når som helst trekke tilbake den godkjennelsen. Vennligst se "Dine rettigheter ..."-delen i disse retningslinjene hvis du vil lese mer om det,

·         I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å benytte din informasjon hvis vi mener det er nødvendig for å oppfylle lovpålagte krav,

·         I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å bruke din informasjon når vi mener det er nødvendig for å beskytte noens sikkerhet eller grunnleggende interesser, og

·         I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å benytte din informasjon til bestemte formål som er av offentlig interesse.

Hvor din informasjon er lagret

Din personlige informasjon er lagret lokalt på din mobile enhet, og på en server som administreres av oss og våre tjenesteleverandører.  Din personlige informasjon vil bli behandlet i henhold til norske lover for datavern, og den kan bli overført innen det europeiske økonomiske området ("EEA") så vel som til land utenfor EEA (inkludert USA). Det kan være at landene vi overfører din personlige informasjon til, ikke er ansett av EU-kommisjonen å ha tilstrekkelig grad av beskyttelse for personlig informasjon. Derfor sørger vi for passende sikkerhetstiltak når vi overfører din personlige informasjon utenfor EEA, i henhold til våre juridiske forpliktelser, for å sikre at din personlige informasjon er forsvarlig beskyttet, uavhengig av hvilket land den overføres til. Disse sikkerhetstiltakene kan inkludere å innhente kontraktsfestede forsikringer fra en tredjepart som får adgang til din personlige informasjon om at din personlige informasjon vil bli beskyttet tilsvarende de standardene som beskytter din personlige informasjon innen EEA. Hvis du ønsker å vite mer om hvordan vi beskytter din personlige informasjon når den overføres utenfor EEA, eller motta en kopi av sikkerhetstiltakene vi iverksetter for å beskytte din personlige informasjon når den overføres, vennligst kontakt oss (se Hvordan kontakte oss-delen).

Hvordan vi deler informasjon:

 

Vennligst merk følgende dersom du kobler mer enn én konto til et kjøretøy:

·         plasseringen av kjøretøyet vil bli vist på skjermen til brukeren av alle kontoene som er tilknyttet kjøretøyet, og

·         alle brukere av disse kontoene vil ha tilgang til tjenestene, inkludert tjenestene som gjør det mulig å fjernstarte kjøretøyet (hvis det er aktuelt), låse og låse opp, og tjenestene som viser informasjon om kjøretøyets tilstand (for eksempel, drivstoffnivå).

Det vil være på samme måte hvis du kjører et kjøretøy som er koblet til appen, da vil alle brukere av appen ha tilgang til kjøretøyets plassering, og til tjenestene som gjør at det kan bli fjernstartes (når det gjelder), låses eller låses opp, og som viser informasjon om kjøretøyets tilstand (for eksempel drivstoffnivået).

Du kan hindre at informasjon blir delt mellom kjøretøyet og appen, eller koble kjøretøyet permanent fra appen ved å gå til innstillingene for kobling til kjøretøy, og informasjonsartiklene i Ofte stilte spørsmål i konto-delen til appen. Dersom du kobler kjøretøyet fra appen, eller hindrer at informasjon blir delt mellom kjøretøyet og appen (ved å bruke innstillingene for kobling til kjøretøy), kan det hende du ikke får bruke alle tjenestene.  For eksempel, hvis du slutter å dele GPS-posisjonsdata, vil Live Trafikk ikke kunne gi oppdatert trafikkinformasjon, og hvis du slutter å dele kjøretøydata og fjernkontroll, vil du ikke kunne fjernstyre låsing og opplåsing.

Hvis du velger å koble appen til et kjøretøy som allerede er koblet til en annen app-bruker, vil navnet ditt og det at du har bedt om denne tilkoblingen bli delt via appen med den app-brukeren som først koblet til kjøretøyet. Denne brukeren blir gitt anledning til å godta eller avslå din forespørsel om å koble til kjøretøyet.

Noen av tjenestene våre krever at vi deler din personlige informasjon med våre partnere. For eksempel:

·         Vi deler din plassering, retning og fart i pseudonymt format med HERE, vår leverandør av sanntids-trafikkinformasjon. HERE vil bruke denne informasjonen i henhold til sin personvernerklæring, som er tilgjengelig på: https://legal.here.com/no-no/privacy/policy

 

·         Du kan også velge å aktivere ditt kjøretøys WiFi-hotspot ved å opprette en konto hos vår nettverksleverandør, Telenor ("Telenor")]. For å kunne aktivere din WiFi-hotspot-konto vil vi sende informasjon, inkludert ditt kjøretøys understellsnummer og kjøretøyets SIM-identifikator til Telenor. Du kan lese om hvordan Telenor bruker den personlige informasjonen din i deres personvernerklæring. Selv om det er Telenor som leverer WiFi-hotspot og administrerer ditt abonnement, så vil elenor informere oss når bestemte grenser for databruk nås, slik at vi kan vise deg ditt dataforbruk i appen, eller vi kan fortelle deg det hvis du ringer våre FordPass-guide.

Vi kan også dele personlig informasjon mottatt gjennom appen og fra kjøretøyet/ene du har koblet til den:

·         Med autoriserte forhandlere og våre agenter. "Våre agenter" betyr gruppen av selskaper som er knyttet til oss gjennom fellers kontroll eller eierskap. Du kan finne en liste over selskaper innen selskapsgruppen her.

 

·         Med selskaper eller andre organisasjoner som vi har engasjert for å levere tjenester på vegne av oss, slik som abonnementsleverandører, nettsideverter, postleverandører, analyseleverandører, arrangementtjenester, og leverandører av informasjonsteknologi,

 

·           Med profesjonelle rådgivere,

 

·           Når vi anser det som nødvendig for å innfri juridiske krav eller forespørsler fra offentlige myndigheter, for å beskytte eller forsvare våre og andres rettigheter og eiendom, for å beskytte privatpersoners sikkerhet eller for å avsløre, hindre eller på annen måte ta hånd om svindel, sikkerhet, trygghet eller personvernhendelser, eller

 

·         Med en ny eier dersom vi selger deler av, eller hele, virksomheten vår.

 

Hvor lenge beholder vi informasjonen?

 

Vi beholder informasjonen din i identifiserbart format kun så lenge det er nødvendig i henhold til hensiktene beskrevet i disse retningslinjene. Generelt betyr det at vi beholder informasjonen din så lenge som ett av følgende gjelder:

 

-       informasjonen din behøves for å kunne levere tjenestene til deg,

-       informasjonen din behøves for å oppfylle den hensikten du sendte den inn for, eller vi innhentet den for,

-       informasjonen din behøves for å beskytte eller forsvare rettigheter eller eiendom (dette vil generelt være lengden for den relevante periodebegrensingen i din jurisdiksjon), eller

-       vi er på annen måte pålagt å beholde informasjonen i henhold til gjeldende lover eller reguleringer.

 

Aktive teknologier i appen som ligner informasjonskapsler

 

Hva er teknologier som ligner informasjonskapsler?

 

Teknologier som ligner informasjonskapsler er mye brukt for å få nettsider til å fungere, eller fungere mer effektivt, og for å gi eieren av nettsiden informasjon. Apper bruker ofte teknologier som ligner informasjonskapsler for å huske deg, gi deg det innholdet du ber om, eller for å forbedre produkter ved å spore hvordan appen blir brukt.

 

Fordeler med teknologier som ligner informasjonskapsler

 

Disse teknologiene er ekstremt nyttige fordi de kan gjøre opplevelsen mer brukervennlig når du kommer tilbake til en app du har brukt mange ganger tidligere. Dersom du benytter den samme enheten og samme nettleseren som tidligere kan de, for eksempel, huske dine preferanser, hjelpe oss med å vite hvordan du bruker din app og gjøre det innholdet du ser mer relevant for dine interesser og behov.

 

Disse teknologiene brukes i appen med følgende hensikter:

 

·         Helt nødvendige hensikter: Disse teknologiene er nødvendige for grunnleggende funksjoner og for å yte tjenestene.

 

·         Ytelses-hensikter: Disse teknologiene lar oss forbedre appens funksjonaliteter og foreta markedsundersøkelse ved å spore bruk. Vi bruker Adobe Analytics for å lage pseudonyme profiler om hvordan appen brukes. Du kan nekte opprettelsen av slike pseudonyme profiler. Vi benytter også Aptelligent for å innhente teknisk informasjon fra din enhet når appen krasjer, for å forstå hva som gikk galt.

 

·         Reklamehensikter: Disse teknologiene lar oss vurdere suksessen til våre markedsføringskampanjer. Vi bruker de også til å skreddersy markedsføringen du mottar. Du kan velge bort vår bruk av markedsføringsteknologi ovenfor deg når som helst, via "Administrer min informasjon"-siden i appen.

o   På iOS-enheter kan du også begrense bruken av disse teknologiene til markedsføringshensikter ved å klikke på "Personvern"-"Markedsføring" i dine iOS-innstillinger og flytte "Begrens annonsesporing"-knappen til "på".

o   På Android-baserte mobile enheter kan du også deaktivere tilpassede annonser via "Innstillinger/Konto/Google/Annonser" ved å klikke på "Velg bort"-boksen.

 

·         Guide-hensikter: Hvis du kontakter en Ford-guide, og tillater det, vil vi benytte disse teknologiene for å la Ford-guidene se dine seneste aktiviteter i appen. Dette gjør det enklere for dem å hjelpe deg.

 

·         Tredjeparters hensikterHvis du bruker HERE Live trafikk-funksjonen i kjøretøyet ditt via appen, kan vår tredjeparts tjenesteleverandør, HERE Global B.V., også plassere informasjonskapsler på din enhet. For å få mer informasjon, kan du lese HEREs retningslinjer for informasjonskapsler, som tilgjengelige på https://legal.here.com/no-no/privacy/policy

 

Push-meldinger

 

Appen kan bruke dine preferanseinnstillinger fra enheten din til å sende deg push-meldinger, inkludert meldinger relatert til tjenestene. For eksempel kan appen sende push-meldinger om statusen på kjøretøyet/ene du har koblet til den. Hvis du slår av push-meldinger i enhetens innstillinger vil du fortsatt være i stand til å gå inn på tjenestene via appen.

 

Barns personvern

 

Appen innhenter ikke med overlegg personlig informasjon fra barn under 16 år.

 

Dine rettigheter, og hvordan du kan kontakte oss

 

Du har rett til, som en privatperson, å finne ut hvilken informasjon vi har lagret om deg, for hvilket formål, og til å rette de hvis det er nødvendig. Du har også rett, i noen tilfeller, til å nekte oss å fortsette å behandle din personlige informasjon, eller å be oss om å slette eller begrense bruken av informasjonen din. I noen tilfeller kan du også be om at din personlige informasjon gis til deg i et vanlig benyttet, elektronisk format, slik at du kan dele det med en annen organisasjon (dette er ofte referert til som retten til "dataportabilitet").

Vi oppfordrer deg til å kontakte oss og oppdatere eller korrigere din personlige informasjon hvis de endres, eller hvis den personlige informasjonen vi har om det er uriktig.

 

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi bruker informasjonen, håper vi at du i første omgang vil gi oss beskjed om dette slik at vi kan ta oss av problemet. Du har imidlertid også rett til å sende en klage til din lokale myndighet for datavern.

 

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer om bruken av din informasjon, eller ønsker å utøve noen av dine rettigheter, https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html

Du kan også kontakte våre databeskyttelse-ansatte direkte, her:

dpeurope@ford.com

 

Sikkerheten til din informasjon

 

Vi bruker passende systemer, retningslinjer, prosedyrer og teknologi til å sikre at informasjonen din er beskyttet, sikker og korrekt.

 

Andre nettsider

 

Appen kan inneholde koblinger til andre apper eller nettsider som er utenfor vår kontroll, og som ikke er dekket av disse retningslinjene. Hvis du går inn på en annen nettside gjennom en slik kobling, vil de som administrerer de nettsidene, kunne innhente informasjon fra deg som vil bli brukt av dem i henhold til deres personvernerklæring, som kan være annerledes enn vår.

 

Gyldig dato og revisjoner av retningslinjer om personvern og informasjonskapsler

 

Disse retningslinjene kan bli oppdatert for å følge opp endringer i appen, vår personvernpraksis og bruk av informasjon, eller gjeldende lov.

 

Dersom vi endrer disse retningslinjene, vil vi gi deg beskjed om endringene. Dersom endringene har grunnleggende påvirkning på måten vi behandler informasjonen, eller på annen måte har stor påvirkning på deg, vil vi gi deg beskjed i god tid for at du skal kunne utøve dine rettigheter (f. eks. nekte behandlingen av informasjonen).

 

Samtykke til enhetssporing og teknologier som ligner informasjonskapsler

Aksepter informasjonskapsler


Med ditt samtykke kan vi også bruke disse opplysningene for å tilpasse hvilke annonser du får se. Du kan trekke tilbake samtykket ditt til bruken av informasjonskapsel-lignende teknologier for tilpasning av hvilke annonser du får se når som helst på enheten din. Hvis du trekker tilbake samtykket, kan det begrense eller forhindre bruken av enkelte app-funksjoner. 
 

Del enhetsposisjon

For å la deg bruke enkelte app-funksjoner, vil vi samle inn, bruke og dele informasjon om posisjonen til mobilenheten din.