Izberite drugo državo/jezik

Pogoji

Version: 0.1

Pogoji

Različica: 0.1

Pogoji za uporabnike aplikacije FordPass v Evropi ‒ Slovenija

(»Pogoji«)

Različica: 18. septembra 2019

Dobrodošli v FordPass, pametnejši način premikanja. FordPass je nova platforma, ki vam bo omogočila, da pretehtate svoj način potovanja. S pomočjo zbirke osebnih, digitalnih in fizičnih rešitev vam bo FordPass zagotovil več možnosti glede mobilnosti, tako da lahko potujete dlje, kot ste mislili, da je mogoče.

Preden začnemo, se želimo prepričati, da veste, kako FordPass deluje, in morate klikniti gumb »Strinjam se«, da sprejmete naše pogoje. Pozorno jih preglejte. Za preprosto pomikanje po pogojih lahko uporabite spodnje kazalo vsebine:

1.    Splošni podatki

1.    Sporazum FordPass

2.    Sistemske zahteve

2.    Storitve

1.    Moj dobavitelj

2.    Moja vozila

3.    Program ugodnosti FordPass Perks

4.    Parkirišča

5.    Upravljanje

3.    Funkcija FordGuides

4.    Pomoč na cesti

5.    Obdobje veljavnosti

6.    Varnost v vozilu

7.    Varstvo in zaščita podatkov

8.    Komunikacije

9.    Posebni pogoji in gradiva tretjih oseb

1.    Posebni pogoji

2.    Gradiva tretjih oseb

10.    Omejene licence

11.    Obvestilo o blagovni znamki

12.    Odgovornost

13.    Veljavna zakonodaja

14.    Stopite v stik z nami

 

1. Splošni podatki

Ti pogoji urejajo dostop do aplikacije FordPass (»FordPass«) in njeno uporabo med posameznim uporabnikom aplikacije FordPass (v nadaljevanju: »vi«) in podjetjem Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS; št. podjetja 11099683 (v nadaljevanju: »Ford«, »mi«, »nas«).

Ti pogoji na noben način ne spreminjajo pogojev kateregakoli drugega sporazuma, ki ga imate morda sklenjenega z nami ali drugim podjetjem Ford. V primeru neskladnosti med temi pogoji in sporazumom, ki ga imate morda sklenjenega z nami ali drugim podjetjem Ford, prevladajo pogoji sporazuma.  Ti pogoji vsebujejo pomembne informacije o aplikaciji FordPass. FordPass je storitev, ki se zanaša na podatke, prejete od vas, vaše naprave in vašega vozila, kot so lokacija in značilnosti pri vožnji, tako da vam lahko zagotovimo odlično funkcionalnost in storitve ter komunikacije, ki so prilagojene vašim interesom. Za dodatne informacije preberite tudi naš pravilnik o zasebnosti (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/si_si/privacy.html). Če želite obdržati kopijo teh pogojev, obiščite https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/si_si/terms.htmlter jih shranite ali natisnite. Ti pogoji so na voljo tudi v aplikaciji FordPass v razdelku Podatki o računu. Po sklenitvi sporazuma boste kopijo teh pogojev prejeli tudi na trajnem mediju (npr. kot del e-poštnega sporočila). Dostop do aplikacije FordPass in njena uporaba v skladu s temi Pogoji sta omejena na Evropo.

1.     Sporazum FordPass

Ford ponuja osnovne funkcije in omogoča dostop do podatkov o vozilih in pomožnih storitev v ločenih programčkih prek aplikacije FordPass (»storitve«). Storitve, ki so vam na voljo, so opisane v poglavju 2 spodaj. Za uporabo funkcij in storitev FordPass se morate registrirati in sprejeti te pogoje. Pri registraciji v aplikaciji FordPass boste z vnosom svojega e-poštnega naslova in gesla ustvarili ime za prijavo. Za uporabo nekaterih storitev morate skleniti ločeno pogodbo ter lahko za vas veljajo zadevni posebni pogoji in določila pogodbe (»posebni pogoji«). Posebni pogoji veljajo poleg teh pogojev.

Če privolite v sodelovanje (obkljukate polje) in kliknete »Sprejmem«, se strinjate, da ste med uporabo aplikacije FordPass zavezani k tem pogojem.

Ti pogoji bodo začeli veljati takoj, ko prejmete potrditev prek e-pošte, ali najkasneje ko lahko začnete uporabljati storitve. Takoj ko pogoji stopijo v veljavo, velja, da ste sklenili sporazum z nami.

Pri registraciji v aplikaciji FordPass morate izbrati svojo državo, navesti ime in priimek ter e-poštni naslov in ustvariti geslo. Dodate lahko številko mobilnega telefona in domači naslov. Prav tako se lahko odločite za prejemanje tržnih komunikacij z naše strani.

Osebni podatki, ki so tesno povezani s storitvijo, se zbirajo na zaslonu, ki je specifičen za določen programček.

Te pogoje bomo občasno spremenili, če (razumno) verjamemo, da je to potrebno (na primer zaradi varnosti, iz pravnih ali regulatornih razlogov, če spremenimo obseg razpoložljivih storitev ali če dodamo nove storitve). Če povečamo obseg razpoložljivih storitev, dodamo nove storitve ali če so predlagane spremembe ugodne za vas, bo veljalo, da ste sprejeli spremembe, če smo vas obvestili o predlaganih spremembah in ste FordPass še naprej uporabljali brez ugovora tudi po datumu, na katerega začnejo spremembe veljati.

Če predlagani novi pogoji zmanjšajo obseg storitev ali omejijo vaše obstoječe pravice v skladu s tem sporazumom, vas bomo pravočasno predhodno obvestili, kar pomeni, kadar je to razumno in praktično, da vas bomo obvestili vsaj dva meseca, preden začnejo veljati predlagane spremembe pogojev. O predlaganih spremembah pogojev vas bomo vedno obvestili po e-pošti na vaš aktualni registrirani e-poštni naslov, obvestimo pa vas lahko tudi prek potisnih obvestil. V tem obvestilu bo naveden datum začetka veljavnosti predlaganih pogojev.

Če sprememb teh pogojev ne želite sprejeti, lahko kadarkoli prekinete ta sporazum (kot je navedeno v poglavju 5 spodaj).

2.     Sistemske zahteve

Za uporabo aplikacije FordPass potrebujete združljiv mobilni telefon ali ročno napravo, dostop do interneta (nastanejo lahko stroški tretjih oseb) in programsko opremo (nastanejo lahko stroški tretjih oseb), občasno pa so zahtevane posodobitve ali nadgradnje. Stopite v stik s svojim ponudnikom mobilnih storitev za več informacij glede cen in stroškov uporabe. V izogib dvomu želimo poudariti, da ne upravljamo mobilnega telefonskega omrežja in ne zagotavljamo takšnih storitev.

Za dostop do določenih storitev aplikacije FordPass mora biti vaše vozilo morda opremljeno z združljivim sistemom SYNC v vozilu. Če je vaše vozilo opremljeno s sistemom SYNC, se strinjate, da lahko posodobimo programsko opremo vašega sistema SYNC v skladu z licenčnimi pogoji za končnega uporabnika (»EULA«), ki so navedeni v priročniku za lastnika vozila ali so drugače navedeni z naše strani. Če želite, lahko programsko opremo sistema SYNC posodobite prek aplikacije FordPass. Nastanejo lahko stroški porabe prenosa podatkov.

Vse funkcije ali storitve niso na voljo na vseh trgih, pokritost pa je lahko omejena zaradi zmogljivosti vašega vozila in pokritosti naročniškega paketa za prenos podatkov. Razpoložljivost funkcij se lahko spremeni in je odvisna od mobilne naprave ter zmogljivosti vozila in dostopa do interneta, ki vam je na voljo. Storitev FordPass je lahko občasno nedosegljiva ali prekinjena iz različnih razlogov, kot so okoljske ali topografske razmere in pokritost naročniškega paketa za prenos podatkov.

Odgovorni ste za varovanje zaupnosti podatkov o računu v storitvi FordPass in gesla. Odgovorni ste za vse nepooblaščene dejavnosti na svojem računu, če ste iz malomarnosti ali namenoma povzročili nepooblaščeno dejavnost. Strinjate se, da nas boste nemudoma obvestili o nepooblaščeni uporabi svojega računa ali gesla.

Načini odstranjevanja so odvisni od vaše naprave. Če želite odstraniti aplikacijo FordPass, morate uporabiti orodja za upravljanje z aplikacijami, ki so naložena na vaši napravi. Za pomoč glejte priročnik za napravo.

Če ima vaše vozilo vgrajeno napravo, glejte priročnik za lastnika vozila za informacije o tem, kako izklopiti prenose podatkov, kar lahko zahteva popolno ponastavitev v nastavitvah sistema SYNC.

2. Storitve

V prihodnosti lahko razširimo obseg razpoložljivih storitev in/ali dodamo nove storitev v aplikacijo FordPass. Spodaj lahko najdete podroben opis storitev, ki so trenutno vključene v aplikacijo FordPass ali bodo na voljo v bližnji prihodnosti:

1.     Moj dobavitelj

S funkcijo Moj dobavitelj se lahko povežete s svojim dobaviteljem vozil Ford, načrtujete storitve, poiščete dobavitelje vozil Ford, dobite navodila za pot do svojega dobavitelja vozil Ford in si ogledate novo zalogo dobavitelja vozil Ford. Z uporabo storitev določanja lokacije bodo za vas veljali pogoji, ki jih določa tretji ponudnik storitev določanja lokacije ali kartiranja.

Za vse dogovorjene servise in servise vozila ste odgovorni vi in vaš dobavitelj vozil Ford. Dobavitelji vozil Ford so ločene pravne osebe in nismo pristojni ali odgovorni za dejavnosti dobaviteljev vozil Ford, vključno s storitvami, ki vam jih dobavitelj vozil Ford zagotovi, ter z vsebinami spletnih mest dobaviteljev vozil Ford.

S funkcijo Moj dobavitelj si lahko morda ogledate tudi novo zalogo vozil pri svojem priljubljenem dobavitelju vozil Ford. Zaloga vozil, navedena v aplikaciji FordPass, morda ni aktualna glede na točno zalogo, ki je na voljo pri vašem dobavitelju vozil Ford. Nismo dolžni preveriti zaloge vozil, ki jo določi posamezni dobavitelj vozil Ford. Zaradi tega ne nosimo odgovornosti za kakršnekoli netočnosti. Stopite v stik s svojim dobaviteljem vozil Ford za dejansko ceno in razpoložljivost določenega vozila ter morebitne veljavne pogoje in določila.

2.     Moja vozila

Funkcija Moja vozila vam omogoča dostop do določenih informacij, povezanih z vašim vozilom, prek aplikacije FordPass. Če želite svoj avtomobil registrirati v funkciji Moje vozilo, boste morali vnesti svojo identifikacijsko številko vozila. Če želite povezati svoj račun FordPass z identifikacijsko številko vozila, ki ni v vaši lasti ali najemu, morate biti pooblaščeni uporabnik vozila, kar mora morda odobriti imetnik primarnega računa in potrditi v vozilu. Identifikacijsko številko svojega vozila lahko kadarkoli odstranite iz aplikacije FordPass; vsaka odstranitev lahko vpliva na nekatere funkcije aplikacije FordPass.

Funkcija Moja vozila vam lahko omogoča tudi ogled videoposnetkov z navodili o vašem vozilu. Za ogled teh videoposnetkov se bo aplikacija FordPass povezala s spletnim mestom Ford (http://ford.si/). S tem spletnim mestom upravlja Ford, vendar lahko vsebuje edinstvene pogoje in določila. Pred ogledom videoposnetkov z navodili si preberite pogoje in določila ter pravilnik o zasebnosti spletnega mesta Ford. Videoposnetke z navodili uporabljate na lastno tveganje. Pri uporabi teh videoposnetkov bodite previdni in nikoli ne poskušajte izvajati vzdrževanja vozil, ki ga mora izvesti strokovnjak.

Upoštevajte, da so informacije, navedene v funkciji Moja vozila, namenjene zgolj boljši prikladnosti. Informacije, prikazane v funkciji Moja vozila, morda ne odražajo dejanskega in/ali trenutnega stanja vašega vozila. Za natančno trenutno stanje svojega vozila glejte instrumente in prikazovalnike v vozilu.

Upoštevajte, da je voznik dolžan zagotoviti, da je vaše vozilo v ustreznem delovnem stanju.

3.     Program ugodnosti FordPass Perks

Ob registraciji v aplikaciji FordPass boste samodejno vpisani v program ugodnosti FordPass Perks. Program ugodnosti FordPass Perks vključuje posebne ponudbe in druge promocije, ki lahko temeljijo na vaši dejavnosti v aplikaciji FordPass. Za uporabo drugih delov aplikacije FordPass vam ni treba sodelovati v programu ugodnosti FordPass Perks. Vrsta in pogostost ponudb in promocij se bosta razlikovali, vsako pa veljajo lastni pogoji in pravila. Program ugodnosti FordPass Perks je ločen od vseh drugih programov zvestobe, ki jih nudimo mi ali naša hčerinska podjetja. Program ugodnosti FordPass Perks se lahko kadarkoli spremeni, nekatere funkcije pa morda ne bodo na voljo na vseh tipih in modelih vozil.

Strinjate se, da boste prejemali komunikacije o programu ugodnosti FordPass Perks s strani podjetja Ford, vašega pooblaščenega prodajalca in sorodnih partnerjev, ki so lahko prilagojene glede na osebne podatke, ki jih navedete prek aplikacije FordPass, kot so lokacija in značilnosti pri vožnji.

Poglavje 7 o varstvu in zaščiti podatkov se nanaša posebej na program ugodnosti FordPass Perks.

4.     Parkirišča

Funkcija Parkirišča vam omogoča, da poiščete prosta parkirna mesta, saj prikazuje parkirišča s pomočjo tretjih ponudnikov storitev določanja lokacije ali kartiranja, ki jih že uporabljate v mobilni napravi. Z uporabo storitev določanja lokacije bodo za vas veljali pogoji, ki jih določa tretji ponudnik storitev določanja lokacije ali kartiranja.

Prikazana parkirišča lahko zaračunajo parkirne stroške. Te stroške bodo zaračunale tretje osebe. Ne zagotavljamo nobenih parkirnih storitev in ne upravljamo parkirišč.

Ne preverjamo kakovosti, primernosti, zaščite ali varnosti prikazanih parkirnih možnosti. Zato ne podajamo zagotovil glede kakovosti, primernosti, zaščite ali varnosti prikazanih parkirnih možnosti.

5.     Upravljanje

(1) Če je vaše vozilo opremljeno z vgrajenim modemom, ima morda možnost dostopa do nekaterih funkcij upravljanja prek aplikacije FordPass, vključno z zaklepanjem in odklepanjem vrat ter zagonom in ustavitvijo na daljavo, če so dovoljene v vaši državi. Te funkcije morda niso na voljo na vseh tipih in modelih vozil. 

Pri primernih modelih zagon na daljavo povzroči, da se vklopi »način zmanjšane zaščite« alarma, kar izklopi notranje zaznavanje gibanja in zaznavanje naklona med zagonom na daljavo, kar prepreči lažne alarme. Perimetrski alarmni sistem bo ostal vključen. Kot previdnostni ukrep se bodo dvojno zaklenjena vrata med zagonom na daljavo preklopila na način centralnega zaklepanja.

(2) FordPass Connectje izbirna funkcija pri določenih vozilih (vključuje storitev SYNC Connect, ki velja dve leti od datuma prvotne prodaje vozila, kot je zabeležena pri dobavitelju vozil Ford),in je potrebna za uporabo določenih funkcij. Po obdobju dveh let se lahko zaračuna naročnina na FordPass Connect. V tem primeru bi bila naročnina predmet ločenega sporazuma, Ford pa bi stopil v stik z vami.

(3) Ko zapustite vozilo, ključe ali obesek za ključe vedno vzemite s seboj. Odklepanje na daljavo morda ne bo delovalo med prekinitvami storitve ali če je baterija preveč prazna.

(4) V nekaterih primerih boste morda morali namestiti novejšo različico aplikacije, preden lahko ponovno uporabite FordPass. Zagotovite, da lahko vedno dostopate do vozila, tudi kadar ne morate dostopati do aplikacije FordPass (npr. v primeru, da funkcija za odklepanje v aplikaciji ne deluje).

(5) Nekatere funkcije aplikacije FordPass morda zahtevajo, da ima vaše vozilo združljiv sistem SYNC v vozilu ali vgrajen modem (»programska oprema«). Če je vaše vozilo opremljeno s programsko opremo, se strinjate, da lahko mi ali naša hčerinska podjetja ali ponudniki storitev na daljavo preverimo in samodejno posodobimo vašo programsko opremo v skladu z licenčnimi pogoji programske opreme vozila za končnega uporabnika (»EULA«), ki so navedeni v priročniku za lastnika vozila ali so drugače navedeni z naše strani. Če želite, lahko svojo programsko opremo posodobite prek aplikacije FordPass. Poleg tega se strinjate, da lahko Ford, njegova hčerinska podjetja, ponudniki storitev in/ali imenovani predstavniki občasno preverjajo različico programske opreme ter lahko na daljavo izvedejo posodobitve, nadgradnje, dopolnila ali spremembe programske opreme brez nadaljnjega obvestila ali dodatnega soglasja. Nastanejo lahko stroški porabe prenosa podatkov vašega ponudnika telekomunikacijskih storitev.

(6) Vse funkcije ali storitve niso na voljo na vseh trgih, pokritost pa je lahko omejena zaradi zmogljivosti vašega vozila in pokritosti naročniškega paketa za prenos podatkov. Razpoložljivost funkcij se lahko spremeni in je odvisna tudi od vaše mobilne naprave ter zmogljivosti vašega vozila in dostopa do interneta, ki vam je na voljo.  Storitev FordPass je lahko občasno nedosegljiva ali prekinjena iz različnih razlogov, kot so okoljske ali topografske razmere (npr. predor, garaža, načrtovano vzdrževanje Fordovega zalednega strežnika itd.) in pokritost interneta ali naročniškega paketa za prenos podatkov.

(7) Če ima vaše vozilo vgrajeno povezljivost in vzpostavite povezavo z vozilom prek aplikacije FordPass, bo vaše vozilo še naprej prenašalo podatke Fordu tudi v primeru, da odstranite aplikacijo FordPass.  Če želite izklopiti prenos podatkov iz vozila, glejte priročnik za lastnika vozila za informacije o tem, kako izklopiti prenose podatkov, kar lahko zahteva popolno ponastavitev v nastavitvah sistema SYNC.

(8) Če je vozilo opremljeno s funkcijo za stanje vozila, si lahko v aplikaciji FordPass morda ogledate določena obvestila v povezavi z opozorili o stanju vozila. Ta opozorila lahko vključujejo stanje električne baterije, nivo goriva, porabo goriva, števec prevožene poti, tlak v pnevmatikah, identifikacijsko številko vozila in druge diagnostične informacije. Teh obvestil ne smete uporabljati ali se na njih zanašati namesto običajnega vzdrževanja vozila. Če kadarkoli menite, da je prišlo do težav ali napak z vašim vozilom, se posvetujte s strokovnjakom za izvedbo diagnostike in zahtevanega vzdrževanja.

(9) Če je vaše vozilo opremljeno s funkcijo dostopne točke Wi-Fi in ste aktivirali naročniški paket za prenos podatkov, si lahko podatke svojega naročniškega paketa za prenos podatkov ogledate v aplikaciji FordPass.  Za brezžično storitev se morate registrirati neposredno pri ponudniku storitev brezžične povezave vašega vozila, ponudnik pa nosi izključno odgovornost za brezžično storitev, ki je predmet ločenih pogojev in določil, ki jih sprejmete ob aktivaciji storitve, kot tudi za podatke o vašem paketu, ki so na voljo v aplikaciji FordPass.  Vedno bodite pozorni na cesto in ne vozite raztreseni. Dostopna točka Wi-Fi je namenjena zgolj uporabi s strani potnikov.

(10) Na funkcijo mesečnega poročila o učinkovitosti pri porabi goriva vpliva vedenje voznika in drugi tehnični dejavniki, ki igrajo vlogo pri določanju porabe goriva in emisij CO2 avtomobila. V različnih prometnih in vremenskih razmerah (poletje, zima) vsak vozi drugače. Morda večino časa vozite po avtocestah ali pa večinoma vozite po podeželskih cestah. Nekateri vozijo hitreje, drugi počasneje. 

Fordovo poročilo o porabi goriva v aplikaciji FordPass ni neposredno primerljivo z uradnimi številkami porabe goriva. Za primerjavo vrednosti porabe goriva ali emisij CO2 novega osebnega avtomobila na podlagi preskusnega protokola EU morate uporabiti uradne vrednosti porabe goriva ali emisij CO2, ki so navedene v priročniku za lastnika vozila. 

Fordovo poročilo o porabi goriva se lahko razlikuje od morebitnih objav drugih proizvajalcev originalne opreme, zato ni podana neposredna primerjava.

3. Funkcija FordGuides

Funkcija FordGuides vam omogoča, da se lahko prek telefona, klepeta v živo ali e-pošte povežete z vodičem, če potrebujete pomoč pri uporabi različnih ugodnosti in rešitev za mobilnost aplikacije FordPass. Upoštevajte, da FordPass ne prevzema odgovornosti za kakovost klicev ali internetno povezavo, ki jo zagotavlja vaš ponudnik omrežnih storitev. Upoštevajte, da lahko stik s storitvijo FordGuides povzroči stroške tretjih oseb, ki jih vaš ponudnik omrežnih storitev zaračuna v skladu z vašim sporazumom. Uporaba storitev FordPass ali FordGuides v tujini lahko povzroči dodatne stroške gostovanja.

FordPass vam omogoča, da vodiču zagotovite kontaktne podatke, z uporabo katerih lahko stopi v stik z vami po telefonu ali e-pošti. Če se registrirate in se strinjate s pogoji in določili aplikacije FordPass, vas lahko FordGuides prosi, da potrdite svojo telefonsko številko ali e-poštni naslov. Če navedete svoje osebne kontaktne podatke, izrecno soglašate s tem, da lahko FordGuides stopi v stik z vami. Z vsemi vašimi osebnimi podatki in informacijami, ki jih navedete v okviru aplikacije FordPass ali storitve FordGuides, bomo ravnali zaupno in v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Storitev FordGuides od vas nikoli ne bo zahtevala, da razkrijete svoje geslo ali kodo PIN.

4. Pomoč na cesti

V primeru okvare vozila lahko z uporabo funkcije Pomoč na cesti pokličete center za pomoč v sili. Vse nastale komunikacijske stroške v ta namen, ki se lahko razlikujejo glede na državo in ponudnika storitev, nosite vi.

Uporaba te funkcije je mogoča le v primeru, da ste podali soglasje, ko je aplikacija od vas zahtevala, da pošljete svojo trenutno lokacijo. Center za nujno pomoč bo te informacije uporabil za preverjanje vaše lokacije. Ford ne prejema ali obdeluje teh podatkov. Za uporabo aplikacije s funkcijo prenosa lokacije potrebujete internetno povezavo; vse nastale stroške nosite vi.

Lokacijo je mogoče prenesti le, če lahko vaša mobilna naprava določi veljavno lokacijo. Položaja, ki ga prenesete, ni mogoče uporabiti za določanje vaše točne lokacije v zgradbi (npr. stanovanje, nadstropje itd.).

Cilj družbe Ford je zagotavljati klicne storitve za center za pomoč v sili po najnižji ceni, kot je realno mogoča. Morda boste morali plačati pomoč ob okvari, ki jo prejmete kot rezultat uporabe te funkcije.

Ford ne sprejema odgovornosti za razkritje vaših podatkov zaradi napak pri prenosu podatkov in/ali nepooblaščenega dostopa s strani tretjih oseb.

5. Obdobje veljavnosti

Ta sporazum bo v veljavi do prekinitve z naše ali vaše strani. Ta sporazum lahko prekinete kadarkoli in iz kateregakoli razloga tako, da nas pisno obvestite (vključno z e-pošto), da želite ukiniti svoj račun FordPass. Nato bomo obdelali vašo zahtevo in zagotovili, da je vaš račun ukinjen ter so vse podatkovne povezave s platformo FordPass prekinjene.

Ta sporazum lahko kadarkoli prekinemo ali začasno prekinemo del dostopa ali popoln dostop do funkcij aplikacij (kadar je to razumno) s pisnim obvestilom (vključno po e-pošti na vaš aktualni registrirani e-poštni naslov) iz razlogov, ki vključujejo (vendar niso omejeni na) naslednje:

1. če zagrešite resno ali večkratno kršitev določenega pogoja, katere ne odpravite (če jo je mogoče odpraviti) v 5 dneh od datuma, ko ste bili k temu pozvani s pisnim obvestilom;

2. če nastanejo okoliščine, v katerih bi (po našem razumnem mnenju) takšno dejanje zmanjšalo ugotovljeno tveganje ali preprečilo zlorabo, manipulacijo ali drugačno oškodovanje storitve FordPass z vaše strani, ali

3. kadar se odločimo, da prek aplikacije FordPass ne bomo več zagotavljali storitev.

Po prekinitvi tega sporazuma bomo zaprli vaš račun FordPass in imamo pravico, da pridobimo ID uporabnika, ki ste ga ustvarili, ter ga dodelimo drugim uporabnikom.

6. Varnost v vozilu

Opozorilo: Močno odsvetujemo uporabo vseh ročnih naprav med vožnjo. Med vožnjo ne uporabljajte aplikacije FordPass. Upoštevajte, da je lahko uporaba ročne naprave med vožnjo prepovedana v skladu z veljavnimi cestnoprometnimi zakoni in predpisi. Dostopanje do aplikacije FordPass in njena uporaba na ročnih napravah med vožnjo lahko odvrne vašo pozornost od ceste ter povzroči izgubo nadzora nad vozilom, nesrečo in poškodbe vas in drugih. FordPass lahko na vaš mobilni telefon pošilja sporočila ali potisna obvestila. Med vožnjo ne berite sporočil na ročnih napravah.

7. Varstvo in zaščita podatkov

Kot upravljavec podatkov Ford zbira, shranjuje, obdeluje in uporablja vaše osebne podatke, vključno s podatki o uporabi s strani voznika in podatki o vozilu, če je to potrebno za zagotavljanje storitev, ki so na voljo v aplikaciji FordPass, v skladu s temi pogoji. Več informacij o tem, katere osebne podatke obdelujemo, v kakšen namen, obdobje shranjevanja in druge pomembne informacije so vključene v pravilniku o zasebnosti, ki je na voljo na naslovu https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/si_si/privacy.htmlin priložen tem pogojem.   

8. Komunikacije

Če se odločite za komunikacijo z nami, izrecno soglašate s tem, da lahko naši predstavniki stopijo v stik z vami na način, ki ga izberete. Odločite se lahko, ali želite prejemati potisna obvestila na svojo napravo ali ne. Za podrobnosti preberite naš pravilnik o zasebnosti (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/si_si/privacy.html).

9. Posebni pogoji in gradiva tretjih oseb

1.     Posebni pogoji

Za uporabo nekaterih storitev morate skleniti ločen sporazum z nami ali enim izmed naših Fordovih partnerjev. Za ločene sporazume veljajo posebni pogoji. Takšne sporazume boste sklenili z enim izmed naših Fordovih partnerjev in nas ne bodo vključevali.

Če za storitev veljajo posebni pogoji, vam bodo pred prvo uporabo storitve predstavljeni posebni pogoji, prav tako boste imeli možnost obdržati kopijo le-teh. Če želite uporabljati storitev, boste morali sprejeti posebne pogoje. Če zavrnete sprejetje posebnih pogojev, ne morete uporabljati storitve, na katero se nanašajo zadevni posebni pogoji. Samo posebni pogoji, ki ste jih sprejeli, so zavezujoči in urejajo vašo uporabo.

2.     Gradiva tretjih oseb

FordPass lahko vsebuje tudi povezave do spletnih mest ali storitev tretjih oseb (ki jih ne urejajo posebni pogoji), ki niso v naši lasti ali pod našim nadzorom, kar med drugim vključuje povezave do spletnih mest naših Fordovih partnerjev (»storitve tretjih oseb«). Nimamo nadzora nad vsebino, pravilniki o zasebnosti ali praksami katerekoli storitve tretjih oseb in zanje ne sprejemamo odgovornosti. Poleg tega ne bomo in ne moremo cenzurirati ali urejati vsebine katerekoli storitve tretjih oseb. Pri uporabi storitve tretjih oseb boste zapustili platformo FordPass. Vedno morate prebrati pogoje in določila ter pravilnik o zasebnosti vsake storitve tretjih oseb, ki jo obiščete, ko zapustite FordPass. Pri uporabi storitve tretjih oseb vas bomo obvestili. Vedno boste vedeli, ali uporabljate naše storitve ali storitve tretjih oseb.

FordPass lahko za zagotavljanje storitev uporablja podatke s strani virov tretjih oseb, kot so zemljevidi in navodila. Ti podatki in druge informacije morda niso vedno točni. Pogoji v povezavi s storitvami na podlagi lokacije, ki bodo veljali za vas pri uporabi aplikacije FordPass, vključujejo:
https://legal.here.com/si-sl/terms
https://legal.here.com/si-sl/privacy/policy
https://legal.here.com/terms/supplier-requirements/hlp-developers/

Pogoji v povezavi s storitvami prometa v živo, ki bodo veljali za vas pri uporabi aplikacije FordPass, vključujejo:
https://legal.here.com/si-sl/terms
https://legal.here.com/si-sl/privacy/policy

V primeru neskladnosti ti pogoji prevladajo nad pogoji v povezavi s storitvami na podlagi lokacije.

FordPass lahko vsebuje brezplačno, deljeno ali javno programsko opremo (»Odprtokodna programska oprema«) ali se nanjo delno zanaša. Za več informacij glede obveznosti ali omejitev, ki lahko veljajo pri uporabi odprtokodne programske opreme, glejte objavljene potrditve o odprtokodni programski opremi na naslovu http://corporate.ford.com/ford-open-source.html.

10.              Omejene licence

FordPass (vključno z vso programsko opremo, vsebino in podatki) je v naši lasti ali se uporablja kot predmet licence. FordPass je zaščiten z mednarodnimi avtorskimi pravicami, blagovno znamko, patentom, poslovno skrivnostjo ali drugimi lastninskimi pravicami ne glede na to, ali je prisotno obvestilo o avtorskih pravicah ali druga lastniška oznaka. Strinjate se, da boste pri uporabi storitve FordPass upoštevali vse zakone o avtorskih pravicah, vključno s preprečevanjem nepooblaščenega kopiranja. Razen kot je izrecno navedeno v tem dokumentu, ne podeljujemo nobenih izrecnih ali nakazanih lastninskih pravic do storitve FordPass.

Dokler delujete skladno s temi pogoji, vam podeljujemo neizključno, neprenosljivo, omejeno pravico za dostop, ogledovanje, uporabo, prikazovanje in poslušanje storitve FordPass za vašo osebno, nekomercialno uporabo.

Za vsako pravico ali pooblastilo, ki vam ga podelimo, veljajo tudi naslednje omejitve:

1. ne smete ustvarjati izpeljanih del, uporabljati rudarjenja podatkov, robotov ali podobnih orodij za zbiranje in pridobivanje podatkov v aplikaciji FordPass, ustvarjati podatkovnih baz, sistematično prenašati in shranjevati dela ali vsega gradiva iz aplikacije FordPass ali s spletnih mest, ustvarjati povezave do ali razdeliti dela aplikacije FordPass, ekstrahirati, izpeljati ali poskušati ekstrahirati ali izpeljati izvorne kode dela ali celotne aplikacije FordPass z vzvratnim inženirstvom, razstavljanjem, povratnim prevajanjem ali drugih načinov, prav tako tega ne boste dovolili tretjim osebam;

2. aplikacije FordPass ne smete uporabljati na način, ki je nezakonit, žaljiv, klevetniški, varljiv ali posega v zasebnost druge osebe, prav tako drugih ne smete žaliti na podlagi vere, spola, spolne usmerjenosti, rase, etnične identitete, starosti ali invalidnosti;

3. aplikacije FordPass ne smete uporabljati z drugo vsebino ali na način, ki oponaša drugo osebo, podjetje ali pravno osebo, vključno z nami;

4. ne smete motiti, poskušati motiti, prekiniti ali poskušati prekiniti naših strežnikov ali omrežij, upoštevati pa morate vse naše zahteve za omrežni dostop ali varnost.

11.              Obvestilo o blagovni znamki

Ime Ford ter vse blagovne znamke in logotipi, ki so prikazani v aplikaciji FordPass, so v naši lasti ali jih uporabljamo pod licenco. Nepooblaščena uporaba blagovnih znamk, ki so prikazane v aplikaciji FordPass, je prepovedana.

12.              Odgovornost

Družba Ford bo uporabila razumne spretnosti in trud, da zagotovi, da je aplikacija FordPass zaščitena in varna za uporabo ter da ne povzroči poškodb vaše naprave ali druge digitalne vsebine, shranjene na vaši napravi. Vendar Ford ne more zagotoviti, da bo aplikacija FordPass zaščitena, varna ali brez napak, virusov ali drugih zlonamernih programov.

Družba Ford bo uporabila razumne spretnosti in trud pri zagotavljanju vseh storitev, ki jih zagotavlja neposredno vam.

Ford ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli izgubo ali škodo, ki nastane zaradi vaše kršitve teh pogojev.

Družba Ford ni odgovorna za storitve, ki vam jih tretja oseba zagotovi v skladu z ločenim sporazumom.

Razen kadar je drugače navedeno v teh pogojih ali v pogojih, ki urejajo storitve, ki jih neposredno zagotavljamo (»pogoji družbe Ford«), družba Ford nosi odgovornost zgolj v primeru, da morebitna izguba ali škoda, ki jo utrpite, nastane zaradi našega neizpolnjevanja obveznosti v skladu s pogoji družbe Ford v povezavi z uporabo aplikacije ali storitve, prav tako izključujemo vse pogoje, jamstva, predstavitve ali druge pogoje, tako izrecne kot nakazane, ki se lahko nanašajo na uporabo aplikacije FordPass in/ali storitev.

Ford ne more zagotoviti, da bodo aplikacija in/ali storitve vedno na voljo v neprekinjeni obliki in v delujočem stanju, ter ne nosi odgovornosti za neuspeh ali zamudo pri izpolnjevanju svojih obveznosti v skladu s temi pogoji v primeru, da takšen neuspeh ali zamudo nastaneta zaradi dogodkov, okoliščin ali vzrokov, na katere ne moremo razumno vplivati. V teh okoliščinah bomo upravičeni do razumnega podaljšanja roka za izpolnitev svojih obveznosti. Ford si pridržuje tudi pravico, da po želji spremeni aplikacijo. Razen kadar je drugače navedeno v teh pogojih, ne nosimo odgovornosti v primeru, da katerikoli del aplikacije ali storitev, ki jih zagotavljamo, ni na voljo ali smo ga spremenili.

Strinjate se, da boste aplikacijo in storitve uporabljali za osebno uporabo ter aplikacije ali storitev ne boste uporabljali v komercialne ali poslovne namene ali v namene preprodaje. Ne nosimo odgovornosti za morebitno izgubo, ki jo utrpite pri uporabi aplikacije FordPass ali storitev kako drugače kot kot potrošnik.

V izogib dvomu: odgovorni bomo samo za izgube, ki jih je mogoče razumno predvideti kot posledice kršitev.

Nič v tem sporazumu ne omejuje odgovornosti družbe Ford v primeru:

1. smrti ali telesne poškodbe zaradi Fordove malomarnosti;

2. goljufije ali goljufive lažne navedbe in

3. vseh drugih odgovornosti, katerih veljavna zakonodaja ne more izključiti ali omejiti.

13.              Veljavna zakonodaja

Ta sporazum ureja lokalna zakonodaja v vaši državi stalnega prebivališča ob sklenitvi tega sporazuma.

14.              Stopite v stik z nami

V primeru morebitnih vprašanj, komentarjev ali zahtev glede aplikacije FordPass lahko stopite v stik z nami tako, da poiščete svoje lokalne kontaktne podatke na naslednjem spletnem mestu http://corporate.ford.com/our-company/country-websitesali uporabite spodnje kontaktne podatke in nam pošljete morebitna vprašanja, komentarje ali zahteve glede aplikacije FordPass.

e-pošta

FPSVN@ford.com

Kontaktni naslov

Ford Smart Mobility U.K. Limited, 
Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, 
Stratford, London, England, E20 3BS;
št. podjetja 11099683