Válasszon másik országot/nyelvet

A FordPass feltételei az európai felhasználók esetében – Magyarország

Version: 1.0

Feltételek

A FordPass feltételei az európai felhasználók esetében – Magyarország

(„Feltételek”)

Változat: 2023. Május

Üdvözli a FordPass, a közlekedés okosabb módja! A FordPass olyan új platform, melynek révén újragondolhatja, hogyan utazik. A FordPass a személyes, digitális és fizikai megoldások segítségével több mobilitási lehetőséget nyújt Önnek, hogy messzebbre jusson, mint amit lehetségesnek gondolt volna.

Mielőtt belekezdenénk, be szeretnénk mutatni Önnek, hogyan működik a FordPass, és a „Beleegyezem” lehetőségre kell kattintania, hogy elfogadja Feltételeinket. Kérjük, nézze át gondosan. A Feltételekben való egyszerűbb mozgáshoz használhatja az alábbi tartalomjegyzéket:

1.    Általános információk

    1.1.    FordPass megállapodás

    1.2.    Rendszerkövetelmények

2.    Szolgáltatások

    2.1.    Kedvenc márkakereskedő

    2.2.    Járműveim

    2.3.    FordPass előnyök

    2.4.    Parkolás 

    2.5.    Működtetés (hamarosan elérhető)

    2.6.    Ford Secure

3.    FordGuides (ha elérhető)

4.    Közúti Segélyszolgálat

5.    Időtartam

6.    Járműbiztonság

7.    Adatvédelem és adatbiztonság

8.    Kommunikáció

9.    Különleges feltételek és harmadik féltől származó anyagok

    9.1.    Különleges feltételek

    9.2.    Harmadik féltől származó anyagok

10. Korlátozott licencek

11. Védjegyjogra vonatkozó nyilatkozat

12. Felelősség

13. Irányadó jog

14. Fogyasztóvédelmi rendelkezések

15. Előfizetések

16. BlueOval™ Charge Network

17. FordPay

18. Kapcsolatfelvétel

 

1. Általános információk

Ezek a Feltételek szabályozzák a FordPass („FordPass”) alkalmazáshoz való hozzáférést és annak használatát a FordPass adott felhasználója (a továbbiakban: „Ön”) és a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. társaság, 2000 Szentendre, Galamb József u. 3. között; cégjegyzékszám: Cg. 13-09-200425, adószám: 11983552-2-44 (a továbbiakban: „Ford”, „Szolgáltató”, „mi”, „minket”).

Ezek a Feltételek semmilyen tekintetben sem módosítanak bármely más megállapodást, amely esetlegesen fennáll Ön és miközöttünk vagy egy másik Ford vállalat között. Ezek a Feltételek fontos információkat tartalmaznak a FordPass alkalmazásról. A FordPass olyan szolgáltatás, amely az Öntől, a mobileszközéről és a járművéből származó adatokra, például a helyadatokra és a vezetési jellemzőkre támaszkodik, hogy sokrétű funkciókat és szolgáltatásokat, valamint az érdeklődésére szabott kommunikációt nyújthassunk Önnek. További információkért kérjük, tekintse meg Adatvédelmi szabályzatunkat is https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy Ha szeretne megőrizni egy példányt ezekből a Feltételekből, kérjük, keresse fel a https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/hu_hu/terms.html oldalt, majd mentse vagy nyomtassa ki őket. Ezek a Feltételek elérhetők a FordPass alkalmazásban is, a Fiókinformációk között. A megállapodás megkötése után kap továbbá egy példányt ezekből a Feltételekből tartós adathordozón is (például egy e-mail részeként). A FordPass jelen Feltételek szerinti hozzáférése és használata Európára korlátozódik.

1.1.     FordPass megállapodás

A Ford a FordPass alkalmazáson keresztül alapvető funkciókat kínál, valamint hozzáférést a járművel kapcsolatos információkhoz, illetve különálló kisalkalmazások révén a kiegészítő szolgáltatásokhoz („Szolgáltatások”). Az Ön számára elérhető Szolgáltatásokat az alábbi, 2. fejezet írja le. A FordPass funkciók és Szolgáltatások használatához regisztrálnia kell, és el kell fogadnia ezeket a Feltételeket. A FordPass regisztrációval létrehoz egy bejelentkezési nevet az e-mail címe és egy jelszó megadásával. Egyes Szolgáltatások használata különálló szerződés megkötését igényelheti, amire különleges szerződéses feltételek és kikötések vonatkozhatnak („Különleges feltételek”). A Különleges feltételek ezekkel a Feltételekkel együtt alkalmazandók.

A lehetőség melletti döntéssel (a jelölőnégyzet kipipálásával) és a „Beleegyezem” lehetőségre kattintva elfogadja, hogy a FordPass használata során betartja ezeket a Feltételeket.

Ezek a Feltételek akkor válnak hatályossá, amikor e-mailben megerősítést kap, vagy legkésőbb akkor, amikortól Ön képes használni a Szolgáltatásokat. Amint hatályossá válnak a Feltételek, úgy tekintjük, hogy Ön megállapodást kötött velünk.

A FordPass regisztrációhoz ki kell választania az országát, meg kell adnia családi és utónevét, valamint e-mail címét, továbbá jelszót kell létrehoznia. Lehetősége van arra, hogy mobilszámát és lakcímét is megadja. Eldöntheti azt is, hogy szeretne-e marketinganyagokat kapni tőlünk.

A Szolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó személyes adatok gyűjtése egy kisalkalmazás-specifikus képernyőn történik.

Ezeket a Feltételeket időnként módosítjuk, ha úgy véljük (ésszerű meglátásunk alapján), hogy erre szükség van (például biztonsági, jogi vagy szabályozási okokból; ha módosítjuk az elérhető Szolgáltatásaink körét, illetve új Szolgáltatásokat vezetünk be). Ha az elérhető Szolgáltatások körét bővítjük, illetve a javasolt módosítások Önnek kedveznek, akkor amennyiben mi értesítettük Önt a javasolt módosításokról, Ön pedig ellenvetés nélkül tovább használta a FordPass alkalmazást a módosítások hatályba lépésének javasolt dátuma után, akkor úgy tekintjük, hogy Ön a módosításokat elfogadta.

Amennyiben a javasolt új Feltételek szűkítik a Szolgáltatásokat vagy korlátozzák az Ön jelen megállapodás szerint fennálló jogait, akkor ésszerű időpontban előzetes értesítést küldünk Önnek, amelyre attól függően, hogy mi az, ami ésszerűen megoldható, legalább két hónappal korábban sor kerül, mint ahogy a javasolt módosított feltételek hatályba lépnének. A feltételek javasolt módosításairól mindig értesítjük Önt az aktuálisan regisztrált e-mail címére küldött e-mailben, valamint push-értesítések révén is értesíthetjük. Ebben az értesítésben feltüntetjük azt a dátumot, amikor a javasolt feltételek hatályba lépnek.

Ha nem kívánja elfogadni a Feltételek módosítását, bármikor felmondhatja ezt a Megállapodást (az alábbi 5. fejezetben leírtak szerint).

 

1.2.     Rendszerkövetelmények

A FordPass használatához kompatibilis mobiltelefon vagy kézi eszköz, internethozzáférés (erre harmadik fél díjat számolhat fel), valamint szoftver (erre harmadik fél díjat számolhat fel) szükséges, és ezek időről-időre frissítéseket vagy verzióváltásokat igényelhetnek. A használati mértéket és díjakat illető további információkért forduljon mobiltelefonos szolgáltatójához. A kétségek elkerülése végett megjegyezzük, hogy mi nem működtetünk mobiltelefonos hálózatot, illetve semmi ilyen szolgáltatást sem nyújtunk.

Egyes FordPass Szolgáltatások eléréséhez az Ön Ford járművének kompatibilis SYNC fedélzeti rendszerre lehet szüksége. Ha járművében van SYNC, Ön beleegyezését adja ahhoz, hogy SYNC szoftverét frissítsük a jármű szoftverének Végfelhasználói licencmegállapodása („EULA”) szerint, melyet járműve Tulajdonosi útmutatójában vagy más esetben tőlünk kapott meg. Ha úgy dönt, SYNC szoftverét frissítheti a FordPass alkalmazáson keresztül is. Erre az adathasználat mértéke szerinti árak és díjak vonatkozhatnak.

Nem minden funkció, illetve szolgáltatás lesz elérhető minden országban, és ezek köre többek között a járműve lehetőségei és az adatcsomag lefedettsége miatt is korlátozott lehet. A funkciók elérhetősége változhat, és függ továbbá a mobileszköz és a jármű lehetőségeitől, valamint az Ön számára rendelkezésre álló interneteléréstől. Számos okból – például környezeti vagy domborzati körülmények, valamint az adatcsomag korlátja miatt – előfordulhat, hogy a FordPass nem érhető el vagy megszakad.

Az Ön felelőssége, hogy FordPass fiókja információit és jelszavát titokban tartsa. Ön felelős a fiókjában zajló bármely jogosulatlan tevékenységért, amennyiben a jogosulatlan tevékenységet Ön okozta akár hanyagságból, akár szándékosan. Beleegyezik abba, hogy azonnal értesítsen minket fiókja vagy jelszava bármely jogosulatlan felhasználása esetén.

Az alkalmazás eltávolításának módszerei eszközétől függően eltérőek lehetnek. A FordPass alkalmazás eltávolításához az eszközéhez kapott alkalmazáskezelési eszközöket kell használnia. Segítségért tekintse meg eszköze kézikönyvét.

Ha járműve beépített eszközzel rendelkezik, kérjük, tekintse meg járműve tulajdonosi útmutatóját az adatátvitelek kikapcsolását illetően, amihez a SYNC beállítások alapállapotba való visszaállítására lehet szükség.

 

2. Szolgáltatások

Előfordulhat, hogy a jövőben bővítjük az elérhető Szolgáltatások körét és/vagy új Szolgáltatásokat adunk a FordPass alkalmazáshoz. Alább találja a FordPass alkalmazásban jelenleg szereplő vagy a közeli jövőben az Ön számára elérhető szolgáltatások részletes leírását:


2.1.     Kedvenc márkakereskedő

A Kedvenc márkakereskedő funkció lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen Ford márkakereskedőjével, szolgáltatásokat ütemezzen, megkeresse a Ford márkakereskedőket, megkapja az útvonalat Ford márkakereskedőjéhez, valamint megtekintse a Ford márkakereskedő új készletét. A helymeghatározó szolgáltatások használata esetén az Ön által használt, harmadik fél által nyújtott helymeghatározó vagy térképszolgáltatás feltételei vonatkoznak Önre.

Minden szervizidőpont és gépjármű-szolgáltatás az Ön és Ford márkakereskedője felelőssége. A Ford márkakereskedők különálló jogi személyek, és mi nem vállalunk felelősséget, illetve kötelezettséget a Ford márkakereskedők tevékenységéért, beleértve a Ford márkakereskedőjétől kapott bármely szolgáltatást, illetve a Ford márkakereskedők weboldalainak tartalmát.

A Kedvenc márkakereskedő funkció lehetővé teszi azt is, hogy megtekintse az új készletet az Ön által kedvelt Ford márkakereskedőjénél. Előfordulhat, hogy a FordPass alkalmazásban listázott készlet nem teljesen esik egybe a Ford márkakereskedőjénél adott időpontban elérhető pontos készlettel. Nincs olyan kötelezettségünk, hogy ellenőrizzük az egyes Ford márkakereskedők által bemutatott készletet. A pontatlanságokért ennélfogva nem vállalunk felelősséget. Bármely jármű tényleges ára és elérhetősége, valamint bármely esetleges vonatkozó feltétel és kikötés kapcsán kérjük, lépjen kapcsolatban Ford márkakereskedőjével.

 

2.2.     Járműveim

A Járműveim funkció lehetővé teszi, hogy a FordPass révén hozzáférjen a járművével kapcsolatos bizonyos információkhoz. Ahhoz, hogy gépkocsiját regisztrálja a Járműveim funkcióhoz, meg kell adnia az alvázszámát. Jogosult felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy FordPass fiókját olyan jármű alvázszámával kapcsolja össze, amelynek nem tulajdonosa vagy amelyet nem Ön lízingel, továbbá szükség lehet a járműre hitelesített elsődleges fióktulajdonos jóváhagyására. Alvázszámát bármikor eltávolíthatja a FordPass alkalmazásból; az alvázszám eltávolítása azonban hatással lehet egyes FordPass funkciók használatára.

A Járműveim funkció lehetővé teszi azt is, hogy tanácsadó videókat tekintsen meg a járművére vonatkozóan. Ezeknek a videóknak a megtekintéséhez a FordPass kapcsolódni fog a Ford weboldalához: http://www.ford.hu/ Ezt a weboldalt a Ford működteti, de lehetnek egyedi feltételei és kikötései. Kérjük, mielőtt bármely tanácsadó videót megtekintene, nézze át a Ford weboldal feltételeit és kikötéseit, valamint adatvédelmi szabályzatát. A tanácsadó videók felhasználása saját kockázatára történik. Kérjük, óvatosan használja ezeket a videókat, és soha ne kísérelje meg olyan járműkarbantartás végrehajtását, amely szakembert igényel.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a Járműveim szolgáltatásban nyújtott információk kizárólag kényelmi célokat szolgálnak. Előfordulhat, hogy a Járműveim szolgáltatásban megjelenített információk nem tükrözik járműve tényleges és/vagy aktuális állapotát. Kérjük, hogy járműve pontos aktuális állapotát illetően a járművében lévő készülékekre és kijelzésekre támaszkodjon.

Kérjük, ne feledje, hogy a vezető felelőssége arról gondoskodni, hogy a jármű megfelelő üzemállapotban legyen.

 

2.3.     FordPass előnyök

Amikor regisztrál a FordPass alkalmazásba, automatikusan felvételt nyer a FordPass előnyök szolgáltatásba. A FordPass előnyök speciális ajánlatokat és egyéb promóciókat foglalnak magukban, melyek alapjául az szolgál, amit Ön a FordPass alkalmazásban csinál. A FordPass más részeinek használatához nem kell igénybe vennie a FordPass által kínált előnyöket. Az ajánlatok és promóciók típusa és gyakorisága változó, és mindegyikre külön feltételek vagy szabályok vonatkoznak. A FordPass előnyök eltérnek az általunk vagy leányvállalataink által kínált egyéb hűségprogramoktól. A FordPass előnyök bármikor módosulhatnak, és előfordulhat, hogy egyes funkciók nem érhetők el minden járműtípusnál és -modellnél.

Önnek lehetősége van arra, hogy a Fordtól, hivatalos márkakereskedésétől és kapcsolódó partnereitől a FordPass előnyök szolgáltatásra vonatkozó tájékoztatásokat kapjon, amelyek lehetnek személyre szabottak az Ön által a FordPass révén megadott személyes információk, például helyadatok és vezetési jellemzők alapján. Az ilyen kommunikációk vonatkozásában hozzájárulást kérünk Öntől. Ön bármikor jogosult ezen tájékoztatásokról leiratkozni.

A FordPass előnyök szolgáltatásra különösen is vonatkozik az adatvédelemről és adatbiztonságról szóló 7. fejezet.

 

2.4.     Parkolás

A Parkolás funkció lehetővé teszi, hogy megtalálja a rendelkezésre álló parkolási lehetőséget, a mobileszközén már használt, harmadik fél által nyújtott helymeghatározó vagy térképszolgáltatás segítségével jelenítve meg a parkolóhelyeket. A helymeghatározó szolgáltatások használata esetén az Ön által használt, harmadik fél által nyújtott helymeghatározó vagy térképszolgáltatás feltételei vonatkoznak Önre.

A megjelenített parkolóhelyek díjkötelesek lehetnek. Ezeket a díjakat harmadik felek róják ki. Mi nem nyújtunk semmilyen parkolási szolgáltatást, illetve nem üzemeltetünk egyetlen parkolóhelyet sem.

Nem ellenőrizzük egyetlen megjelenített parkolási lehetőség minőségét, alkalmasságát, biztonságát, illetve biztonságosságát sem. Ennélfogva nem adhatunk semmilyen biztosítékot egyetlen megjelenített parkolási lehetőség minőségére, alkalmasságára, biztonságára, illetve biztonságosságára nézve sem.

 

 

2.5.     Működtetés

Amennyiben a járműve fel van szerelve beépített modemmel, képes lehet arra, hogy a FordPass alkalmazás révén, amennyiben az Ön országában megengedett, hozzáférjen bizonyos működtetési funkciókhoz, beleértve az ajtók zárását és nyitását, a távvezérléses indítást és leállítást. Előfordulhat, hogy ezek a funkciók nem érhetők el minden járműtípusnál és -modellnél, továbbá jelenleg nem érhetők el a weboldalon keresztül.

 

Megjegyzés: Egyes funkciókhoz a bizonyos járműveken elérhető SYNC Connect opciós funkció szükséges (mely magában foglalja a SYNC Connect szolgáltatást a jármű eredeti, a Ford márkakereskedő által nyilvántartott értékesítési napjától számítva öt évig). Öt év elteltével előfordulhat, hogy a SYNC Connect előfizetési díj-köteles.

Megjegyzés: Amikor kiszáll a járműből, mindig vigye magával a kulcsot vagy a távirányítót. Előfordulhat, hogy a távvezérelt nyitás a szolgáltatás üzemszünete esetén vagy ha túl alacsony az elem töltöttsége, nem működik.

Egyes esetekben lehet, hogy telepítenie kell az alkalmazás legújabb verzióját, mielőtt ismét használhatná a FordPass alkalmazást.  Ügyeljen arra, hogy mindig hozzá tudjon férni a járművéhez, még akkor is, ha a FordPass alkalmazást nem tudja elérni.

Bizonyos FordPass funkciókhoz szükséges lehet, hogy a járműve rendelkezzen kompatibilis SYNC fedélzeti rendszerrel vagy beépített modemmel („Szoftver”). Ha járművében van Szoftver, Ön beleegyezését adja ahhoz, hogy Szoftverét frissítsük a jármű szoftverének Végfelhasználói licencmegállapodása („EULA”) szerint, melyet járműve Tulajdonosi útmutatójában találhat vagy más esetben tőlünk kapott meg. Ha úgy dönt, Szoftverét frissítheti a FordPass alkalmazáson keresztül is. Beleegyezik továbbá, hogy a Ford, leányvállalatai, szolgáltatói és/vagy kijelölt ügynökei rendszeresen ellenőrizzék a Szoftver verzióját, és a távolból Szoftverfrissítéseket, verzióváltásokat, kiegészítéseket vagy módosításokat eszközöljenek a Szoftveren az Ön külön értesítése és további beleegyezése nélkül.  Erre az adathasználat mértéke szerinti árak és díjak vonatkozhatnak.

Nem minden funkció, illetve szolgáltatás lesz elérhető minden országban, és ezek köre többek között a járműve lehetőségei és az adatcsomag lefedettsége miatt is korlátozott lehet. A funkciók elérhetősége változhat, továbbá függ a mobileszköz és a jármű lehetőségeitől, valamint az Ön rendelkezésére álló interneteléréstől is. Előfordulhat, hogy egyes funkciók kizárólag a weboldalon vagy az alkalmazáson keresztül érhetők el.  Számos okból – például környezeti vagy domborzati körülmények, valamint az internet vagy az adatcsomag korlátja miatt – előfordulhat, hogy a FordPass nem érhető el vagy megszakad.

Ha járműve beépített kapcsolódással rendelkezik és járművét a FordPass alkalmazáson keresztül csatlakoztatja, járműve még azt követően is folytatja az adattovábbítást a Ford részére, hogy Ön eltávolította a FordPass alkalmazást.  Ha ki akarja kapcsolni a járművéből való adattovábbítást, kérjük, tekintse meg járműve tulajdonosi útmutatóját az adatátvitelek kikapcsolását illetően, amihez a SYNC beállítások alapállapotba való visszaállítására lehet szükség.

Ha rendelkezik vele, a járműállapot funkció lehetővé teszi, hogy a Járműállapot értesítésekkel kapcsolatban megtekintsen bizonyos értesítéseket a FordPass alkalmazásban. Ezek között az értesítések között lehetnek az elektromos akkumulátor állapotára, az üzemanyagszintre, az üzemanyag-fogyasztásra, a kilométer-számlálóra, az abroncsnyomásra, az alvázszámra és egyéb diagnosztikai adatokra vonatkozó információk. Ezek az értesítések nem használhatók fel, illetve nem lehet rájuk támaszkodni a jármű normál karbantartása helyett. Ha bármikor úgy véli, hogy gond vagy probléma lehet a járművével, a diagnosztika és a szükséges karbantartás érdekében forduljon szakemberhez.

Ha járművén van wifi hotspot funkció és aktiválta az adatcsomagját, az adatcsomagjára vonatkozó információkat megtekintheti a FordPass alkalmazáson keresztül.  A vezeték nélküli szolgáltatásra közvetlenül a járműve vezeték nélküli internet szolgáltatójánál kell előfizetnie, és egyedül a szolgáltatója felel a vezeték nélküli szolgáltatásért, amelyre külön feltételek és kikötések vonatkoznak és amelyekbe a szolgáltatás aktiválásával beleegyezik, valamint azokért az adatcsomagjára vonatkozó adatokért is, melyek a FordPass alkalmazáson keresztül állnak az Ön rendelkezésére.  Mindig nagyon ügyeljen az útra, és ne vezessen figyelmetlenül. A wifi hotspot kizárólag az utasok használatára szolgál.

Az érintett járművek esetében a távvezérelt indítás miatt a riasztó „csökkentett őrzési üzemmódra” vált, a téves riasztások elkerülése érdekében kikapcsolva a beltéri mozgásérzékelést és a dőlésszög-érzékelést a távvezérelt indítás során. A külső riasztó aktív marad. A duplán lezárt ajtók a távvezérelt indítás során biztonsági óvintézkedésként visszaváltanak központi zárra. Kérjük, felelősségteljesen használja a távvezérelt indítást.

Az üzemanyag hatékony havi használatára vonatkozó jelentéskészítési funkciót befolyásolja a járművezetői magatartás, valamint egyéb olyan nem műszaki tényezők, amelyek közrejátszanak az autó üzemanyag-fogyasztásának és szén-dioxid-kibocsátásnak meghatározásában. A különböző közlekedési és időjárási viszonyok (nyáron, télen) közepette mindenki másként vezet. Van, aki főként autópályákon vezet, mások főként országutakon. Egyesek gyorsabban, mások lassabban vezetnek.

A FordPass alkalmazáson keresztül készített Ford üzemanyag-jelentés nem hasonlítható össze közvetlenül a hivatalos üzemanyag-fogyasztási adatokkal. Az új személygépkocsik harmonizált uniós vizsgálati eljáráson alapuló üzemanyag-fogyasztási vagy CO2-kibocsátási értékeinek összehasonlításához a hivatalos üzemanyag-fogyasztási vagy CO2-kibocsátási értékeket kell alkalmazni, amelyek az Ön tulajdonosi kézikönyvében találhatóak.

A Fordnak az alkalmazáson keresztül elérhető üzemanyag-jelentése eltér a más eredetiberendezés-gyártók által esetleg közzétettektől, ezért az adatok közvetlenül nem hasonlíthatók össze.

2.6.     Ford Secure

(1)          Ez a szolgáltatás az Ellopott Jármű Szolgáltatásokból („SVS”).

(2)          A Ford Secure csak akkor érhető el, ha rendelkezik érvényes előfizetéssel ezekre a szolgáltatásokra („Ford Secure előfizetés”), és ha rendelkezik kompatibilis SYNC fedélzeti rendszerrel vagy beépített modemmel („Szoftver”).

(3)          Járművéhez ingyenes próba-előfizetést kaphat. További információért kérjük, tekintse meg Ford fiókját. A próbaelőfizetést követően előfizetési díjat kell fizetnie ahhoz, hogy továbbra is hozzáférhessen a Ford Secure előfizetéshez. A próbaelőfizetés lejárta előtt további információkat fog kapni az elérhető előfizetési csomagokról.

(4)          A jármű eladásakor Ön beleegyezik abba, hogy visszaállítja a gyári beállításokat a járműben, és törli Ford Secure előfizetését.

(5)          A Ford Secure a következő európai országokat fedi le:

Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság.

Fenntartjuk azonban a jogot, hogy időről időre országokat vegyünk fel és távolítsunk el a listáról, és a jelen Feltételeket ennek megfelelően frissítjük.

(6)          Mielőtt bármilyen minőségben igénybe venné a Ford Secure szolgáltatásait, rendelkeznie kell aktív Ford Secure előfizetéssel.

(7)          A téves riasztások kockázatának csökkentése érdekében Ön vállalja, hogy:

a.            értesíti a jármű többi vezetőjét arról, hogy a járművet nyomon követik;

b.            előre értesít minket, ha a járművet komppal vagy más szállítóeszközzel, például pótkocsival vagy szállítóeszközzel szállítják; és

c.            SVS Incidenssel kapcsolatban értesít minket arról, hogy az incidens valódi lopás eredménye.

Amennyiben ezeket nem tartja be, Ön felel a kapcsolódó téves riasztások miatt felmerült költségekért.

(8)          Kérjük, tekintse meg a Ford adatvédelmi szabályzatának vonatkozó részeit (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/en_gb/privacy.html), ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használjuk fel az adatait a Ford Secure szolgáltatással kapcsolatban.

(9)          Ez a szolgáltatás segít abban, hogy a rendőrség megtalálja és visszaszerezze a járművét, lehetővé teszi a Ford számára, hogy együttműködjön a hatóságokkal, és megadja a jármű tartózkodási helyét.

(10)        Az SVS biztosítását a Teletrac Navman (UK) Ltd segíti, amelynek székhelye: KI First Floor, Kents Hill Business Park, Milton Keynes, MK7 6BZ („TN”).

(11)        Előfordulhat, hogy nekünk, a TN-nek és a rendőrségnek fel kell vennünk Önnel a kapcsolatot egy SVS incidenssel kapcsolatban. Ehhez az ügyféladatbázisunkban rögzített elérhetőségeit használjuk fel. Az Ön felelőssége annak biztosítása, hogy az Ön naprakész és pontos elérhetőségi adataival rendelkezzünk.

(12)        Ahhoz, hogy az SVS megfelelően működjön, nekünk vagy a TN-nek meg kell adnia biztonsági adatait. Ha a kérésünkre nem adja meg a szükséges biztonsági adatokat, akkor nem vagyunk kötelesek biztosítani ezt a szolgáltatást.

(13)        Ha a Ford Secure előfizetés aktív, a Szoftver figyelemmel kíséri a járművét, és a FordPass rendszeren keresztül értesíti Önt, ha a következő helyzetek bármelyike bekövetkezik:

a.            Ellentmondásos helyszín;

b.            Jogosulatlan hozzáférés;

c.            Gyújtási állapot megváltoztatása;

d.            Tartalék akkumulátor bekapcsolva;

e.            Gyorsulásmérő;

f.            Rendszermeghibásodás;

g.            A rendszer nem működik (mélyalvás); és

h.            Gyári beállítások visszaállítása,

(mindegyik eset egy „SVS Incidens”).

(14)        Amennyiben a FordPass rendszeren keresztül SVS incidensről értesül, Ön felelős azért, hogy az SVS incidenst a lehető leghamarabb bejelentse a rendőrségnek vagy más illetékes bűnüldöző szervnek („rendőrség”), a lopott járműről bejelentést tegyen, és ügyszámot kérjen. Ezt követően azonnal meg kell adnia ezt a bűnügyi nyilvántartási számot a TN-nek a FordPass alkalmazásban megadott elérhetőségeken keresztül.

(15)        A 2.5. fejezet (12) bekezdése szerinti SVS incidensről szóló értesítést követően minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a járművét a lehető leghamarabb megtaláljuk. Ha megtaláljuk a járművét, értesítjük a rendőrséget a jármű hollétéről.

(16)        SVS incidens esetén jogunkban áll letiltani a FordPass alkalmazást és az ellopott jármű összes kapcsolódó funkcióját, és Önnek tartózkodnia kell a FordPass alkalmazás használatától, kivéve az SVS incidensnek nem kitett járművek kezelését. Lépjen kapcsolatba az SVS telefonos ügyfélszolgálatával, és beszéljen egy Guide munkatárssal! Abban az esetben, ha a FordPass alkalmazást a fent említett felhasználási célokon kívül használja, nem vállalunk felelősséget a cselekedeteiért vagy mulasztásaiért.

(17)        Fenntartjuk a jogot, hogy (a Ford Secure előfizetésen felül) díjat számoljunk fel Önnek minden olyan költségért, amely az Ön vagy a jármű bármely felhasználója által a 2.5. fejezet (15) bekezdése alapján kiadott téves riasztást követően a jármű megtalálása vagy a jármű megtalálásának megkísérlése során felmerül.

(18)        A jelen Megállapodás egyetlen rendelkezése sem ró a rendőrségre olyan gondossági kötelezettséget vagy jogosultságot, amely meghaladja vagy eltér a nyilvánossággal szemben fennálló kötelezettségtől, és nem vagyunk felelősek a rendőrség cselekedeteiért vagy mulasztásaiért.

3. FordGuides (ha elérhető)

A FordGuides funkció lehetővé teszi, hogy e-mailben lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, ha támogatásra van szüksége a különböző Ford előnyök és mobilitási megoldások használatát illetően. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a FordPass nem vállal felelősséget a hálózati szolgáltatója által nyújtott internetkapcsolatért. A FordPass külföldön való használata további roaming költségekkel járhat.

A FordPass lehetővé teszi, hogy kapcsolattartási információkat adjon meg az ügyfélszolgálat részére az Önnel való e-mailen történő kapcsolatfelvételhez. A FordPass alkalmazásra való feliratkozással, valamint feltételeinek és kikötéseinek elfogadásával a FordGuides munkatársai megkérhetik Önt e-mail címe visszaigazolására. Ha megadja személyes kapcsolattartási információit, ezzel kifejezett beleegyezését adja ahhoz, hogy a FordGuides munkatársa kapcsolatba lépjen Önnel. A FordPass alkalmazásban, illetve a FordGuides munkatársai részére megadott minden személyes adatát és információját bizalmasan, a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük. A FordGuides munkatársai soha nem kérik Öntől, hogy felfedje a jelszavát vagy a PIN-kódját.

 

4. Közúti Segélyszolgálat

A jármű üzemzavara esetén a Közúti Segélyszolgálat funkción keresztül felhívhatja a vészhelyzeti szervizközpontot. Az ilyen célból felmerült minden kommunikációs költséget – amely országonként és szolgáltatónként eltérő lehet – Önnek kell állnia.

Ez a funkció csak akkor érhető el, ha az Alkalmazás kérésére beleegyezését adta, hogy továbbíthassa aktuális helyadatait. A vészhelyzeti szervizközpont ezt az információt fogja a tartózkodási helye ellenőrzésére használni. Ezeket az adatokat a Ford nem kapja meg és nem dolgozza fel. Az alkalmazás helyadat-továbbítási funkcióval való használatához internetkapcsolatra van szükség; a felmerülő költségeket Önnek kell állnia.

A helyadatok csak akkor továbbíthatók, ha mobileszköze érvényes helyadatot tud megállapítani. Az Ön által továbbított helyzet nem használható fel egy épületen belüli pontos helyzete (pl. lakás, emelet stb.) megállapítására.

A Ford arra törekszik, hogy a vészhelyzeti szervizközpont hívásszolgáltatását a realitások szerint a lehető legalacsonyabb áron biztosítsa. Előfordulhat, hogy a meghibásodás miatt igénybe vett funkció használata alapján kapott segélyszolgálatért fizetnie kell.

A Ford nem vállal felelősséget, illetve kötelezettséget adatainak adatátviteli hibák és/vagy jogosulatlan harmadik felek hozzáférése miatt bekövetkező nyilvánosságra kerüléséért.

5. Időtartam

Jelen megállapodás mindaddig fennáll, amíg Ön vagy mi fel nem mondja/mondjuk. A jelen Feltételek elfogadásával és az applikáció telepítésével Ön beleegyezik abba, hogy Ön elveszíti a jelen megállapodással kapcsolatos elállási és felmondási jogát, amely a fogyasztóvédelmi szabályok alapján Önt megilleti. Ön azonban bármikor, bármely okból felmondhatja ezt a Megállapodást azzal, hogy (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni a FordPass fiókját. Ezután feldolgozzuk kérését, majd gondoskodunk fiókja megszüntetéséről és arról, hogy minden adatkapcsolat megszakadjon a FordPass platformmal.

Jelen megállapodást (méltányos eljárással) bármikor felmondhatjuk vagy ideiglenesen felfüggeszthetjük teljesen vagy részlegesen az alkalmazás funkcióihoz való hozzáférését írásos értesítést küldve Önnek (beleértve az aktuálisan regisztrált e-mail címére küldött e-maillel való értesítést), többek közt (de nem kizárólagosan) az alábbi okokból:

5.1.    Ön súlyosan vagy sorozatosan megsért egy feltételt, aminek az orvoslásáról (amennyiben orvosolható) nem gondoskodik 5 napon belül attól számítva, hogy megkapja az erre Önt felszólító írásos értesítést;

5.2.    olyan körülmények merülnek fel, melyekkel kapcsolatban (jogos meglátásunk szerint) ez a cselekvés egy azonosított kockázatot mérsékel vagy megakadályozza, hogy a FordPass szolgáltatással Ön visszaéljen, azt manipulálja vagy más módon veszélyeztesse; illetve

5.3.    ha úgy döntünk, hogy a továbbiakban egyáltalán nem nyújtunk Szolgáltatásokat a FordPass alkalmazáson keresztül.

Jelen megállapodás felmondása esetén megszüntetjük az Ön FordPass fiókját, és jogosultak vagyunk arra, hogy bármely Ön által létrehozott felhasználói azonosítót visszavegyünk, hogy azt más felhasználók használhassák.

6. Járműbiztonság

Figyelmeztetés: Határozottan azt javasoljuk, hogy vezetés közben ne használjon semmilyen kézi eszközt. Vezetés közben ne használja a FordPass alkalmazást. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a vonatkozó közúti közlekedési törvények és szabályok értelmében tilos lehet a kézi eszköz vezetés közbeni használata. A FordPass vezetés közbeni, kézi eszközökön való elérése vagy használata elvonhatja az Ön figyelmét az útról, és a jármű feletti kontroll elvesztéséhez, karambolhoz, valamint az Ön vagy mások sérüléséhez vezethet. A FordPass üzeneteket vagy push-értesítéseket küldhet az Ön mobiltelefonjára. Vezetés közben ne olvasson üzeneteket kézi eszközökön.

7. Adatvédelem és adatbiztonság

A Ford mint adatkezelő gyűjti, tárolja, feldolgozza és felhasználja az Ön személyes adatait, beleértve a vezetővel kapcsolatos használati és járműadatokat, amennyiben ez szükséges a Szolgáltatások FordPass alkalmazáson keresztüli nyújtásához a jelen Feltételek értelmében.

8. Kommunikáció

Ha a velünk való kommunikáció mellett dönt, kifejezetten beleegyezik abba, hogy képviselőink kapcsolatba lépjenek Önnel az Ön által kért módon. Az eszközbeállításokban kiválaszthatja, hogy kíván-e push-értesítéseket kapni vagy sem. A részleteket lásd az Adatvédelmi Szabályzatunkban (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/hu_hu/privacy.html).

 

9. Különleges feltételek és harmadik féltől származó anyagok

9.1. Különleges feltételek

Egyes Szolgáltatások használatához szükséges lehet, hogy különálló megállapodásra lépjen velünk vagy Ford partnereink egyikével. A különálló megállapodásokra különleges feltételek vonatkozhatnak. Az ilyen megállapodások Ön és valamely Ford partnerünk között állnak fenn és minket nem érintenek.

Ha egy Szolgáltatásra különleges feltételek vonatkoznak, a vonatkozó Különleges feltételekkel a Szolgáltatás első használata előtt megismertetik Önt, valamint megtarthat ezekből egy példányt. Ha használni akarja a Szolgáltatást, megkérdezik arról, hogy elfogadja-e a Különleges feltételeket. Ha megtagadja a Különleges feltételek elfogadását, nem használhatja azt a Szolgáltatást, amelyre az adott Különleges feltételek vonatkoznak. Kizárólag az Ön által elfogadott Különleges feltételek kötelezőek Önre nézve és vonatkoznak a használatra.

9.2.     Harmadik féltől származó anyagok

A FordPass alkalmazás tartalmazhat harmadik fél weboldalaira vagy (Különleges feltételekkel nem szabályozott) szolgáltatásaira mutató hivatkozásokat is, melyeknek nem mi vagyunk a tulajdonosai, illetve amelyeket nem mi irányítunk, beleértve többek közt a Ford partnereink weboldalaira mutató hivatkozásokat is („Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás”). Nem áll irányításunk alatt és nem vállalunk felelősséget egyetlen Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás tartalmáért, adatvédelmi szabályzatáért, illetve gyakorlatáért sem. Ezen kívül nem tudjuk és nem is fogjuk cenzúrázni vagy szerkeszteni egyetlen Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás tartalmát sem. Amikor Harmadik fél által nyújtott szolgáltatást használ, elhagyja a FordPass platformot. Mindig olvassa el azoknak a Harmadik fél által nyújtott szolgáltatásoknak a feltételeit és kikötéseit, valamint adatvédelmi szabályzatát, amelyeket a FordPass alkalmazást elhagyva felkeres. Mi jelezni fogjuk Önnek, ha Harmadik fél által nyújtott szolgáltatást használ. Mindig tudni fogja, hogy a mi Szolgáltatásainkat vagy Harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat használ-e.

Előfordulhat, hogy a FordPass harmadik fél forrásaiból származó adatokat, például térképeket és útvonalakat használ fel Szolgáltatások nyújtásához. Lehet, hogy ezek az adatok és egyéb információk nem mindig pontosak. A FordPass használata esetén Önre nézve kötelező, helymeghatározáson alapuló szolgáltatásokra vonatkozó feltételek többek közt:
https://legal.here.com/hu-hu/terms
http://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy/
https://legal.here.com/terms/supplier-requirements/hlp-developers/

A FordPass használata esetén Önre nézve kötelező, valós idejű forgalmiadat-szolgáltatásokra vonatkozó feltételek többek közt:
https://legal.here.com/terms/serviceterms/hu/
https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy

Az SVS szolgáltatás biztosításában a Teletrac Navman (UK) Ltd. van a segítségünkre. A Teletrac Navman (UK) Ltd működteti a jármű visszaszerzését támogató telefonos ügyfélszolgálatot. 

Ellentmondásos esetben jelen Feltételek az irányadóak a helymeghatározáson alapuló szolgáltatásokra vonatkozó feltételekkel szemben.

Előfordulhat, hogy a FordPass részben bizonyos ingyenes, megosztott vagy szabadon elérhető szoftvert („Nyílt forráskódú szoftver”) tartalmaz vagy arra támaszkodik. Kérjük, hogy a Nyílt forráskódú szoftverek használatára vonatkozó esetleges kötelezettségek vagy korlátozások további információiért tekintse meg a Nyílt forráskódú szoftverekről közzétett nyilatkozatokat itt: http://corporate.ford.com/ford-open-source.html.

10.    Korlátozott licencek

A FordPass (beleértve az összes szoftvert, tartalmat és adatot) a mi tulajdonunk vagy licenc alapján használjuk. A FordPass alkalmazást az egész világra kiterjedő szerzői jogi, védjegyre, szabadalmi, üzleti titokra vonatkozó, illetve más tulajdonjogok védik, akár jelen jelzi ezt szerzői jogi figyelmeztetés vagy egyéb tulajdonosi jelzés, akár nem. Ön beleegyezik abba, hogy a FordPass használata során betartja az összes szerzői jogot, beleértve a jogosulatlan másolat készítésének megakadályozását is. Nem adunk meg semmilyen kifejezett vagy beleértett tulajdonjogot a FordPass alkalmazáshoz, hacsak erről kifejezetten nem rendelkezünk a jelen dokumentumban.

Amennyiben jelen Feltételeket betartja, nem kizárólagos, át nem ruházható, korlátozott jogosultságot adunk Önnek ahhoz, hogy a FordPass alkalmazást elérje, megtekintse, használja, megjelenítse és meghallgassa kizárólag személyes, nem kereskedelmi céljára.

Bármely általunk Önnek nyújtott jogra vagy jogosultságra is vonatkoznak az alábbi korlátozások:

 

1.    nem teheti meg, valamint harmadik feleknek sem engedheti meg, hogy származékos műveket hozzanak létre, bármilyen adatbányászati eszközt, robotot vagy hasonló adatgyűjtési és -kinyerési eszközt használjanak a FordPass alkalmazáson, adatbázist hozzanak létre, szisztematikus letöltést végezzenek, a FordPass alkalmazásból vagy a weboldalakról származó anyagok bármely részét vagy egészét tárolják, a FordPass bármely részét hivatkozásba vagy képbe foglalják, a FordPass egészéből vagy egy részéből forráskódot vagy struktúrát nyerjenek ki vagy származtassanak visszafejtéssel, szétbontással, visszabontással vagy bármely más módon;

2.    nem használhatja a FordPass alkalmazást törvénytelen, azzal visszaélve, becsületsértő, megtévesztő vagy mások magánéletébe behatoló módon, továbbá senkit nem sérthet meg vallása, neme, szexuális irányultsága, faji és etnikai hovatartozása, kora, illetve fogyatékossága alapján;

3.    nem használhatja a FordPass alkalmazást más tartalommal, illetve olyan módon, amellyel valamely személynek, vállalatnak vagy gazdálkodó egységnek adja ki magát, minket is beleértve;

4.    nem zavarhatja vagy szakíthatja meg, illetve próbálhatja megzavarni vagy megszakítani szervereink és hálózataink működését, illetve nem sértheti meg hálózati elérésünk vagy biztonsági követelményeink egyikét sem.

11.    Védjegyjogra vonatkozó nyilatkozat

A Ford név, valamint a FordPass alkalmazásban megjelenített minden védjegy és logó a mi tulajdonunk vagy licenc alapján használjuk. Tilos a FordPass alkalmazásban megjelenített bármely védjegy jogosulatlan felhasználása.

12.    Felelősség

A Ford a megkívánt hozzáértéssel és gonddal ügyel arra, hogy a FordPass biztonságosan használható legyen és megakadályozza azt, hogy kárt tegyen az Ön eszközében vagy az eszközén tárolt bármely más digitális tartalomban. A Ford azonban, a jogszabályok által lehetővé tett körben, nem vállal felelősséget és nem fogja garantálni, hogy a FordPass biztonságos és hibáktól, vírusoktól vagy más kártékony programoktól mentes lesz.

A Ford a megkívánt hozzáértéssel és gonddal fog eljárni minden olyan Szolgáltatás esetén, amelyet közvetlenül Önnek nyújt.

A Ford nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, amely abból fakad, hogy Ön a jelen feltételeket megsérti.

A Ford nem felel egyetlen olyan Szolgáltatásért sem, amelyet különálló megállapodás értelmében egy harmadik fél nyújt Önnek.

Hacsak jelen Feltételek vagy bármely általunk közvetlenül nyújtott Szolgáltatást szabályozó feltétel („a Ford feltételei”) másként nem rendelkeznek, a Ford kizárólag annyiban vállal felelősséget Önnel szemben, amennyiben az Önt érő veszteség vagy kár abból fakad, hogy nem teljesítettük a Ford feltételei szerinti kötelezettségeinket az alkalmazás vagy bármely Szolgáltatás használatát illetően, egyéb tekintetben pedig kizárunk minden olyan kifejezett vagy beleértett körülményt, jótállást, kijelentést vagy egyéb feltételt, amely a FordPass és/vagy a Szolgáltatások használatára vonatkozhatna.

A jogszabályok által megengedett körben a Ford nem tudja garantálni, hogy a FordPass és/vagy a Szolgáltatások mindenkor megszakítás nélkül és teljesen üzemképesen elérhetők lesznek, és nem vállal felelősséget a Feltételek szerinti kötelezettségeink végrehajtásának elmulasztásáért vagy késedelméért, ha ez a mulasztás vagy késedelem olyan eseményekből, körülményekből vagy okokból fakad, melyek ésszerű hatáskörünkön kívül esnek. A fenti körülmények esetén jogosultak vagyunk az indokolt mértékben meghosszabbítani a kötelezettségeink végrehajtására szánt időt. A Ford fenntartja tovább a jogot, hogy az alkalmazást saját igényei szerint módosítsa. Hacsak jelen Feltételek máshol másként nem rendelkeznek, nem vállalunk felelősséget Önnel szemben abban az esetben, ha az alkalmazás vagy bármely általunk nyújtott Szolgáltatás bármely része nem érhető el vagy bármely módon módosul.

Ön beleegyezik abba, hogy ezt az alkalmazást személyes céljára használja, és nem használhatja sem az alkalmazást, sem a Szolgáltatásokat kereskedelmi, üzleti vagy továbbértékesítési célokra. Nem vállalunk felelősséget Önnel szemben az Ön által a FordPass és a Szolgáltatások használata során elszenvedett semmilyen más veszteségért sem, csak amit fogyasztóként szenved el.

A kétségek elkerülése érdekében: kizárólag azokért a veszteségekért vállalunk felelősséget, amelyek a feltételek megszegésének következményeként ésszerűen előreláthatók.

Jelen megállapodás tartalmában semmi nem korlátozhatja a Ford felelősségét a következők tekintetében:

1.    a Ford hanyagságából bekövetkezett haláleset vagy személyi sérülés;

2.    csalás vagy szándékos megtévesztés; valamint

3.    bármely más felelősség, amelyet a vonatkozó törvények értelmében nem lehet kizárni vagy korlátozni.

13.    Irányadó jog

Jelen megállapodásra nézve az Ön lakhelye szerinti országnak a jelen megállapodás megkötése idején hatályos helyi törvénye az irányadó.

14.    Fogyasztóvédelmi rendelkezések

A jelen fejezet kizárólag akkor alkalmazandó Önre, ha Ön a Ptk 8:1. § (1) bekezdés 3. pontja értelmében fogyasztónak minősül. Ha Ön fogyasztónak minősül, akkor a jelen Feltételek és a Különleges Feltételek nem korlátozhatják az Önt jogszabály alapján megillető fogyasztói jogokat, illetve azon jogokat, melyektől jogszabály kötelező rendelkezése értelmében nem lehet eltérni.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (Korm. rendelet) szerint Önt megillető tájékoztatást az alábbiak szerint adjuk meg:

a) Szolgáltató neve: lásd a jelen Feltételek 17. fejezetét

 

b) Szolgáltató székhelye, üzleti tevékenységének helye, postai címe, a Szolgáltató adatai: lásd a jelen Feltételek 17. fejezetét

 

c) A Szolgáltatások lényeges tulajdonságai: a szolgáltatások lényeges feltételeit a jelen Feltételek 1 - 4. fejezetei és az Önre irányadó Különleges Feltételek rögzítik.

 

d) A megállapodás szerinti Szolgáltatásokért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összege, valamint az esetlegesen ezen felül felmerülő valamennyi további költsége:

 

A Feltételek vagy a Különleges Feltételek kifejezett eltérő rendelkezése hiányában az applikációt és a Szolgáltatásokat jelenleg ellenérték felszámítása és előfizetési díj nélkül nyújtjuk.

 

e) Határozatlan időre szóló szerződés vagy előfizetést magában foglaló szerződés esetében:

 

A jelen Feltételek alapján az applikációt és a Szolgáltatásokat Ön határozatlan ideig használhatja. A Feltételek és a Speciális Feltételek kifejezett eltérő rendelkezése hiányában határozott időre szóló szerződést nem alkalmazunk.

 

f) A szerződés megkötéséhez alkalmazott távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz használatának díja:

 

Az Ön által használt eszköz (pl. mobiltelefon, stb.) internet-, mobil- vagy más elektronikus kapcsolatának, ellenértékeként az Ön egyéni előfizetői vagy más szerződése alapján az elektronikus hírközlési szolgáltatója díjat számíthat fel.

A használati mértéket és díjakat illető további információkért forduljon elektronikus hírközlési szolgáltatójához.

 

g) A teljesítés feltételeiről, így különösen a fizetésről és a teljesítési határidőről, valamint a vállalkozás panaszkezelési módjáról:

 

Az applikáció telepítését és a Szolgáltatás megrendelését követően azok aktiválása gyakorlatilag valós időben, azonnal megtörténik. Az applikáció és a Szolgáltatások kiszállítására nincs mód. A teljesítés automatikus, a teljesítési határidő pedig azonnali. A Feltételek vagy a Különleges Feltételek kifejezett eltérő rendelkezése hiányában az applikációt és a Szolgáltatásokat jelenleg ellenérték felszámítása és előfizetési díj nélkül nyújtjuk.

 

Ön az applikációval és a Szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszát a 17. fejezetben meghatározott elérhetőségeinken terjesztheti elő. Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz benyújtása esetén a panaszról jegyzőkönyvet veszünk fel, a panaszt azonnal megvizsgáljuk és szükség szerint, amennyiben az lehetséges, azt azonnal orvosoljuk. Ha ez nem lehetséges, a panaszt 30 napon belül kivizsgáljuk és írásban tájékoztatjuk Önt a vizsgálat eredményéről. Írásbeli panasz benyújtása esetén a panaszt 30 napon belül vizsgáljuk ki, és ezen határidőn belül szintén írásban érdemi választ küldünk. Ha a panaszt elutasítjuk, köteles vagyunk azt megindokolni.

 

h) Az Önt fogyasztóként megillető elállási és felmondási jogról:

 

Ha Ön jogszabály szerint fogyasztónak minősül, a Kormányrendelet 20.§ b) pontja szerint megillető, 14 napos indokolás nélküli elállási és felmondás joggal kapcsolatos tájékoztatást a Feltételek jelen fejezete tartalmazza.

 

Az elállás és felmondás joga vonatkozásában a jelen pont kizárólag akkor alkalmazandó Önre, ha a jogszabályok szerinti fogyasztónak minősül.

 

A jelen Feltételek elfogadásával és az applikáció telepítésével Ön beleegyezik abba, hogy Ön elveszíti a jelen Feltételekkel kapcsolatos elállási jogát, amely a fogyasztóvédelmi szabályok alapján Önt megilleti. Ön azonban bármikor, bármely okból felmondhatja ezeket a Feltételeket azzal, hogy (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni a FordPass fiókját, mely esetben Önnek el kell távolítania az alkalmazást. Ezután feldolgozzuk kérését, majd gondoskodunk fiókja megszüntetéséről és arról, hogy minden adatkapcsolat megszakadjon a FordPass platformmal.

 

Ön az elállási, vagy felmondási jogát vagy a Kormányrendelet 2. számú melléklete szerinti forma levélen (lásd alább), vagy erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja, amelyet Ön köteles eljuttatni a jelen Feltételek 17. fejezetében meghatározott postacímünkre vagy az FPHUN@ford.com elektronikus levelezési címünkre. Az elállási, illetve felmondási jog gyakorlása határidőben történik, ha azt Ön az előző bekezdésben foglalt határidőben elküldi. Önt terheli annak bizonyítása, hogy az elállási vagy felmondási jogát a jelen bekezdésben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.

2000 Szentendre, Galamb József u. 3. 
e-mail:FPHUN@ford.com

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: *

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: *

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

Tekintettel arra, hogy termék visszaküldésére nincs lehetőség az applikáció és a Szolgáltatások elektronikus úton történő teljesítése miatt, ezért a termék visszaküldésével kapcsolatos költség sem merül fel.

Mivel nem merül fel költségünk a teljesítés megkezdését követően gyakorolt elállási, felmondási joggal kapcsolatban, ezért Ön ilyen ésszerű költség megtérítésére sem köteles.

i) A kellékszavatosságra és a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettségről:

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön hibás teljesítésünk esetén, velünk mint vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

 Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Ön nem kérte, illetve nem kérhette, úgy Ön igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Ön választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra mi adtunk okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön a kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ön a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti Ön a kellékszavatossági igényét?

Ön a Forddal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Ford nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön a termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével Ön e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

· a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

· a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

·  atermék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónan (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan Ön nem érvényesíthet. Ön termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

j) Az értékesítés utáni ügyfélszolgálati és egyéb szolgáltatások, valamint a jótállás fennállásáról és annak feltételeiről:

Ön az applikációval és a Szolgáltatásokkal kapcsolatban az adott témakörben a jelen Feltételek 17. fejezetében megadott e-mail címen és telefonszámon is kérhet tőlünk tájékoztatást. A Ford ügyfélszolgálat elérhetőségeit a jelen Feltételek 17. fejezete tartalmazza. Az applikációra és a Szolgáltatásokra jótállást nem vállalunk, és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, illetve melléklete értelmében az applikációra és a Szolgáltatásra jótállási kötelezettség nem vonatkozik.

k) Rendelkezésre áll-e a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex, illetve a magatartási kódexről történő másolatkérés módjáról:

Nem áll rendelkezésre, másolatkérésre nincs mód.

1) Határozott időre szóló szerződés esetén a szerződés időtartamáról, határozatlan időre szóló szerződés esetén a szerződés megszüntetésének feltételeiről:

A szerződés határozatlan időre szól. Ön azonban bármikor, bármely okból felmondhatja a jelen Feltételeket és a Szolgáltatásokat azzal, hogy (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni a FordPass fiókját. A szerződés időtartamáról és annak megszüntetéséről lásd a Feltételek 5. fejezetét. Ha valamely Szolgáltatást határozott időtartamra nyújtunk, annak időtartama a Szolgáltatás időtartamához igazodik.

m) Határozott időre szóló olyan szerződés esetén, amely határozatlan időtartamúvá alakulhat át, az átalakulás feltételeiről, és az így határozatlan időtartamúvá átalakult szerződés megszüntetésének feltételeiről:

Nincs ilyen eset.

n) A fogyasztó kötelezettségeinek szerződés szerinti legrövidebb időtartamáról:

Lásd a Feltételek 5. fejezetét.

o) A fogyasztó által a vállalkozás kérésére fizetendő vagy biztosítandó letét vagy egyéb pénzügyi biztosíték nyújtásáról és annak feltételeiről:

Nincs ilyen eset.

p) A digitális adattartalom működéséről, valamint az alkalmazandó műszaki védelmi intézkedésről:

Bővebb tájékoztatás a jelen Feltételek 1.2. fejezete tartalmaz.

q) A digitális adattartalom hardverrel és szoftverrel való együttműködési képességéről a vállalkozástól ésszerűen elvárható ismereteknek megfelelően:

Erről bővebb tájékoztatást a jelen Feltételek 1.2. fejezete tartalmaz.

r) A jogszabályi előírás vagy a vállalkozás döntése alapján a vállalkozásra nézve kötelező peren kívüli panaszkezelési mód és vitarendezési mechanizmus igénybevételének lehetőségéről, valamint az ehhez való hozzáférés módjáról:

Ön a panaszával a Feltételek 17. fejezete szerinti elérhetőségünkön fordulhat hozzánk és minden tőlünk telhetőt megteszünk az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében. Az esetleges jogvitáikat Önnel elsődlegesen peren kívül, egyeztetés útján rendezzük. Ha az egyeztetés nem vezet eredményre, úgy Ön a hatályos jogszabályok, illetve a jelen Feltételek szerint hatósághoz, bírósághoz, békéltető testülethez fordulhat.

s) A békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről:

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a Szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban. A békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

t) Az Európai Bizottság online vitarendezési platformja az alábbi címen érhető el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Önnek lehetősége van arra, hogy a Szolgáltatással kapcsolatos panaszának bíróságon kívüli rendezését online vitarendezési eljárás keretében kezdeményezze. Az online vitarendezést a következő weboldalon kezdeményezheti:, valamint szintén ezen az oldalon kaphat részletes tájékoztatást az online vitarendezés lehetőségéről és feltételeiről. Ezt az internetalapú platformot az EU azoknak a fogyasztóknak hozta létre, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz kezelésére. Az online vitarendezési platformról és használatáról, a vitarendezés módjáról további információkat a fenti link használatával elérhető weboldalon talál.

u) Szerződéskötési információk

A jelen Feltételek elektronikus úton kerülnek megkötésre. A Feltételek az alkalmazásnak a ford.hu honlapról való közvetlen letöltésével, és az „Beleegyezem” gombra kattintással kerül megkötésre. A Feltételek megkötése írásbelinek minősül, és Önnek lehetősége van a Feltételeket az adathordozóján vagy más elektronikus médiumon tárolni, ahhoz hozzáférni vagy azt többszörözni. A FordPass biztosítja a kötelező szerződéses jognyilatkozata megküldését megelőzően a beviteli hibák javításához szükséges technikai lépéseket. A szerződést (a jelen Feltételeket) magyar nyelven tesszük elérhetővé.

15. Előfizetések

1. Általános információk

1.1 A Ford Mobility Előfizetési Platformon keresztül előfizethet a Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, E20 3BS, Anglia („FSM”) vállalat Live Traffic szolgáltatására („Előfizetés”). Előfizetése mindaddig fennáll, amíg Ön vagy mi fel nem mondjuk (lásd alább a 3. szakaszt).

1.2 Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Live Traffic szolgáltatást az FSM nevében a HERE Global B.V. üzemelteti, amelynek székhelye: Kennedyplein 222-226, 5611 ZT Eindhoven, Hollandia („HERE”).

1.3 A jelen Előfizetési feltételeken kívül az alábbi HERE-feltételek vonatkoznak a Live Traffic szolgáltatás igénybevételére. Eltérés esetén az Előfizetési feltételek az irányadók:

https://legal.here.com/hu-hu/terms
https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy

2. Rendelési folyamat és fizetések

2.1 Előfizetés vásárlásához legalább 18 évesnek kell lennie.

2.2 Az Ön megrendelése egy előfizetés vásárlására vonatkozó ajánlat. Megrendelés leadásakor a következő lépéseknek kell megtörténniük, mielőtt egy Előfizetés értékesítésére vonatkozó szerződés („Szerződés”) jön létre közöttünk az Ön megrendelésével kapcsolatban:

(i) Megrendelés: a fizetési folyamat végén található „Fizetés most” gomb megnyomásával küldheti el nekünk a fizetési adatait.

(ii) Megrendelés áttekintése: A megrendelés elküldése előtt a rendszer lehetőséget biztosít Önnek, hogy ellenőrizze, és ha szükséges, módosítsa a megrendelését és/vagy kijavítsa a rendelési adatokban található hibákat. Kérjük, szakítson időt megrendelése elolvasására és ellenőrzésére a rendelési folyamat minden oldalán!

(iii) Feltételeink elfogadása: Az Előfizetési feltételek elfogadásának megerősítéséhez kattintson a gombra! Ha nem szeretne elköteleződni az olvasottak mellett, akkor ne adjon le megrendelést!

(iv) Megrendelésének visszaigazolása: Miután elküldte megrendelése adatait, a képernyőn megjelenik a megrendelés visszaigazolása. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem jelenti megrendelése elfogadását. Megrendelésének elfogadására az alábbi 2.2(v) pontban leírtak szerint kerül sor.

(v) Megrendelésének elfogadása: Megrendelésének elfogadását e-mailben megerősítjük („Megrendelés megerősítése”). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a közöttünk lévő Szerződés csak akkor jön létre, amikor elküldjük Önnek a Megrendelés visszaigazolását. Ha nem tudjuk elfogadni a megrendelését, a lehető leghamarabb értesíteni fogjuk.

2.3 A megrendelési folyamat részeként megjelenik az Előfizetés havi díja („Előfizetési díjak”) és a havi számlázási ütemezés („Számlázási ütemezés”). Ön vállalja, hogy az Előfizetési díjakat a Számlázási ütemezésnek megfelelően megfizeti az FSM-nek a Ford Pay Wallet használatával. Ennek eredményeként Ön felhatalmazza az FSM-et, hogy a Számlázási ütemezésnek megfelelően levonja a kiválasztott fizetési kártyájáról az Előfizetési díjakat. Az Előfizetési díjak és a számlázási jogosultság az Előfizetés törléséig érvényben marad (az alábbi 3. szakaszban leírtak szerint). Kérjük, tekintse meg a Ford Pay Wallet felhasználási feltételeit és Adatvédelmi szabályzatát is

3. Lemondás

3.1 Ön általi lemondás – 14 napos elállási időszak (Fogyasztói szerződésekre vonatkozó 2013. évi szabályozás)

3.1 A Fogyasztói Szerződésekre vonatkozó szabályozás értelmében Ön 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat Előfizetésétől. A lemondási időszak 14 naptári napig tart, a Megrendelés visszaigazolásának kézhezvételét követő naptól kezdődően („Elállási időszak”).

3.2 Az elállási jog gyakorlásához egyértelmű nyilatkozattal kell tájékoztatnia minket (Ford Smart Mobility U.K. Limited) az előfizetés visszavonására vonatkozó döntéséről (például e-mailben vagy postai úton, telefonon keresztül stb.), megadva a nevét, földrajzi címét, a törölni kívánt rendelés részleteit, telefonszámát és e-mail-címét. Használhatja az alábbi 1. függelékben található lemondási űrlap-mintát, de az nem kötelező.

3.3 Ha az elállás mellett dönt, kapcsolatba léphet velünk e-mailben: FPHUN@ford.com; telefonon: +36 1 7 777 555, vagy a következő címen: Ford Mobility Subscriptions, Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS.

3.4 Ford-fiókján keresztül elektronikus úton is benyújthat lemondási kérelmet:        i.  Jelentkezzen be fiókjába a https://www.ford.hu/ford-account címen

  ii.  Válassza ki járművét a jobb felső sarokban található legördülő menüből, majd válassza ki az Előfizetések elemet. Meg kell, hogy jelenjen az alvázszámon (járműazonosító szám) alapuló aktív előfizetéseinek listája.

  iii.  Keresse meg a törölni kívánt előfizetést, és kattintson a „Kezelés” gombra

  iv.  Válassza az Előfizetés lemondása lehetőséget az előfizetés részletei oldalon. Késedelem nélkül e-mailben visszaigazolást küldünk a lemondási kérelméről.

3.5 Az elállási határidő betartása érdekében elegendő, ha az Elállási időszak lejárta előtt elküldi az elállási jog gyakorlására vonatkozó közleményét.

3.6 Ha a 3. pont szerint eláll az Előfizetéstől, minden Öntől kapott díjat visszatérítünk. A visszatérítést indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb attól a naptól számított 14 napon belül teljesítjük, amikor értesültünk az Előfizetése elállására vonatkozó döntéséről.

3.7 A visszatérítést ugyanazzal a fizetési móddal teljesítjük, mint amit az eredeti tranzakciónál használt, kivéve, ha kifejezetten más fizetési módot kért. Semmilyen körülmények között nem kell díjat fizetnie a visszatérítésért.

3.2 Felmondás Ön által – a 14 napos Lemondási időszak után

3.8 Ha a 14 napos Elállási időszak lejárt, Ford-fiókján keresztül elektronikus úton is küldhet felmondási kérelmet:

   i. Jelentkezzen be fiókjába a https://www.ford.hu/ford-account címen

   ii. Válassza ki járművét a jobb felső sarokban található legördülő menüből, majd válassza ki az Előfizetések elemet. Meg kell, hogy jelenjen az alvázszámon (járműazonosító szám) alapuló aktív előfizetéseinek listája.

   iii. Keresse meg a felmondani kívánt előfizetést, és kattintson a „Kezelés” gombra

   iv. Válassza az Előfizetés lemondása lehetőséget az előfizetés részletei oldalon. Késedelem nélkül e-mailben visszaigazolást küldünk a lemondási kérelméről.

A kifizetett Előfizetési díjak arányos visszatérítését biztosítjuk (az Előfizetés Ön általi használata alapján a felmondás időpontjáig). A visszatérítést ugyanazzal a fizetési móddal teljesítjük, mint amit az eredeti tranzakciónál használt, kivéve, ha kifejezetten más fizetési módot kért. A lehető leghamarabb és indokolatlan késedelem nélkül feldolgozzuk a visszatérítéseket.

3.3 Felmondás általunk

Az Előfizetést (méltányos eljárással) bármikor felmondhatjuk, vagy teljesen vagy részlegesen ideiglenesen felfüggeszthetjük az Előfizetéshez való hozzáférését írásos értesítést küldve Önnek (beleértve az aktuálisan regisztrált e-mail-címére küldött e-maillel való értesítést), többek között (de nem kizárólagosan) az alábbi okokból:

a) nem fizeti meg az Előfizetési díjat az esedékesség napjáig a Számlázási ütemtervnek megfelelően;

b) Ön súlyosan vagy sorozatosan megsért egy feltételt, aminek az orvoslásáról (amennyiben orvosolható) nem gondoskodik 5 napon belül attól számítva, hogy megkapja az erre Önt felszólító írásos értesítést;

c) olyan körülmények merülnek fel, amikor (ésszerű meglátásunk szerint) ez az intézkedés mérsékli az azonosított kockázatot, vagy megakadályozza, hogy az Előfizetési vagy az Előfizetési platform szolgáltatással Ön visszaéljen, azt manipulálja vagy más módon veszélyeztesse; vagy

d) ha úgy döntünk, hogy a továbbiakban egyáltalán nem nyújtunk Szolgáltatásokat a FordPass alkalmazáson keresztül.

A kifizetett Előfizetési díjak arányos visszatérítését biztosítjuk (az Előfizetés Ön általi használata alapján a felmondás időpontjáig). A visszatérítést ugyanazzal a fizetési móddal teljesítjük, mint amit az eredeti tranzakciónál használt, kivéve, ha kifejezetten más fizetési módot kért. A lehető leghamarabb és indokolatlan késedelem nélkül feldolgozzuk a visszatérítéseket.

4 Védjegyre vonatkozó értesítés

A Ford név, valamint az Előfizetési Platformon megjelenített és az Előfizetéssel kapcsolatos minden védjegynek és logónak a mi vagyunk a jogosultja, vagy licencia alapján használjuk azokat. Tilos ezen védjegyek bármelyikének jogosulatlan felhasználása.

5 Felelősség

Az FSM a ésszerű hozzáértéssel és gonddal ügyel arra, hogy az Előfizetés biztonságosan használható legyen és megakadályozza, hogy az kárt tegyen az Ön eszközében vagy az eszközén tárolt bármely más digitális tartalomban. Az FSM azonban nem tudja garantálni, hogy az Előfizetés biztonságos,megbízható, vagy hibáktól, vírusoktól vagy más kártékony programoktól mentes lesz.

Az FSM ésszerű hozzáértéssel és gonddal fog eljárni az Előfizetés biztosítása során. Az FSM nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, amely abból fakad, hogy Ön a jelen Feltételeket megsérti.

Hacsak jelen Előfizetési feltételek vagy az Előfizetést szabályozó bármely más feltételek („a Ford feltételei”) másként nem rendelkeznek, az FSM kizárólag annyiban vállal felelősséget Önnel szemben, amennyiben az Önt érő veszteség vagy kár abból fakad, hogy nem teljesítettük a Ford feltételei szerinti kötelezettségeinket az Előfizetési platform vagy az Előfizetés használatát illetően, egyéb tekintetben pedig kizárunk minden olyan kifejezett vagy beleértett körülményt, jótállást, nyilatkozatot vagy egyéb feltételt, amely az Előfizetés használatára vonatkozhatna.

Az FSM nem vállalja, hogy az Előfizetés mindenkor megszakítás nélkül és teljesen üzemképesen elérhető lesz, és nem vállal felelősséget a jelen Feltételek szerinti kötelezettségeink teljesítésének elmulasztásáért vagy késedelméért, ha ez a mulasztás vagy késedelem olyan eseményekből, körülményekből vagy okokból fakad, amelyek ésszerű hatáskörünkön kívül esnek. A fenti körülmények esetén jogosultak vagyunk indokolt mértékben meghosszabbítani a kötelezettségeink teljesítésére szánt időt. Az FSM fenntartja továbbá a jogot, hogy az Előfizetési Platformot saját igényei szerint módosítsa. Amennyibenjelen Feltételek eltérően nem rendelkeznek, nem vállalunk felelősséget Önnel szemben abban az esetben, ha az Előfizetési Platform vagy az általunk nyújtott Előfizetés bármely része nem érhető el vagy bármely módon módosul.

Ön tudomásul veszi, hogy az Előfizetési Platformot és az Előfizetést személyes célra használja, és nem használja sem az Előfizetési Platformot, sem az Előfizetést kereskedelmi, üzleti vagy továbbértékesítési célokra. Nem vállalunk felelősséget az Ön által az Előfizetési Platform és az Előfizetés használata során elszenvedett semmilyen más veszteségért sem, csak azért, amit fogyasztóként szenved el.

A kétségek elkerülése érdekében: kizárólag azokért a veszteségekért vállalunk felelősséget, amelyek a Feltételek megszegésének következményeként ésszerűen előreláthatók.

Ezen Megállapodás egyetlen pontja sem korlátozza az FSM felelősségét:

(a) az FSM hanyagságából bekövetkezett halál vagy személyi sérülés esetén;

(b) csalás vagy tisztességtelen félrevezetés esetén; valamint

(c) bármely más felelősség esetén, amelyet a vonatkozó törvények értelmében nem lehet kizárni vagy korlátozni.

6.Kapcsolatfelvétel

Ha bármire fel szeretné hívni a figyelmünket, kérjük, a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot:

E-mail: FPHUN@ford.com

Telefon: +36 1 7 777 555

Levelezési cím: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS

7. Irányadó jog

Jelen Előfizetési Feltételekre az Ön lakóhelye szerinti országnak a jelen Előfizetési Feltételek megkötésének  időpontjában hatályos jogszabályai az irányadóak.

8. Adatvédelmi szabályzat

Kérjük, tekintse meg a Ford Mobilitási Ügyfelek Adatvédelmi szabályzatát: https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/hu_hu/privacy.html

 

1. Függelék

Lemondási űrlap-minta

(Csak akkor töltse ki és küldje vissza ezt az űrlapot, ha törölni kívánja az Előfizetését! Lásd a fenti 3.szakaszt, amely további információt ad arról, hogy ez a lemondási jog vonatkozik-e Önre.)

Címzett: Ford Mobility Subscriptions, Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS

Ezúton kijelentem, hogy felmondom a következő Előfizetési szerződésemet.

Rendelési szám: [rendelési szám beillesztendő]

Megrendelés dátuma: [illessze be az előfizetés megvásárlásának dátumát]

Megrendelő neve: [név beillesztendő]

Megrendelő címe: [cím beillesztendő]

Megrendelő telefonszáma: [telefonszám beillesztendő]

Megrendelő e-mail-címe: [e-mail-cím beillesztendő]

Megrendelő aláírása (csak akkor, ha a nyomtatvány papíralapú):

______________________

Dátum:

______________________

 

16.BlueOval™ Charge Network

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) szabályozzák a BlueOval töltőhálózaton („Töltőhálózat”) keresztül az elektromos Ford Mustang Mach E jármű („Jármű”) számára rendelkezésre bocsátott elektromos járműtöltési előfizetések és szolgáltatások („Szolgáltatások”) használatát. A Töltőhálózat és Szolgáltatások lehetővé teszik, hogy hozzáférjen az elektromos járművek töltőállomásaihoz („Töltőállomások”) annak érdekében, hogy feltöltse járművét.

A jelen ÁSZF értelmében a Szolgáltatásokat a Ford Smart Mobility UK Limited nyújtja, melynek székhelye: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS; brit adószáma: Gb 246 4257 57; cégjegyzékszáma: 11099683 (a továbbiakban: „FSM”, „mi”, „minket”).

A jelen ÁSZF semmilyen tekintetben sem módosít olyan más megállapodást, amely fennállhat Ön és köztünk vagy más Ford vállalatok között. A jelen ÁSZF fontos információkat tartalmaz a Töltőhálózatról és a Szolgáltatásokról.  A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó Töltőhálózat használatával Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette a jelen ÁSZF-t, és azt magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A jelen ÁSZF-t időnként módosíthatjuk, ha (józan meglátásunk alapján) úgy véljük, hogy erre szükség van (például biztonsági, jogi vagy szabályozási okokból, ha módosítjuk az elérhető Szolgáltatásaink körét, illetve ha új Szolgáltatásokat vezetünk be). Az ÁSZF tervezett módosításairól kellő időben (legalább 14 nappal korábban) értesítjük Önt e-mailben vagy üzenetben a FordPass alkalmazáson keresztül. Ha nem szeretné elfogadni a módosításokat, felhagyhat a Töltőhálózat és a Szolgáltatások használatával. Ellenkező esetben, ha Ön a megadott felmondási idő után kifogás nélkül tovább használja a Szolgáltatásokat, azt úgy tekintjük, hogy Ön elfogadta a módosításokat.

2. ELŐFIZETÉSEK

A Töltőhálózathoz való hozzáféréshez és a Szolgáltatások használatához érvényes előfizetéssel kell rendelkeznie („Töltési előfizetés”).

A Töltőhálózat Töltőállomásainak eléréséhez próbaelőfizetést fog kapni a következő korlátozott időtartamokra:

(i)  Ionity Töltőállomások esetében a Jármű első regisztrációjának dátumától számított egy éves próbaelőfizetést; és

(ii) A New Motion hálózat Töltőállomásai esetében a Jármű első regisztrációjától számított öt éves próbaelőfizetést

(együtt: „Próbaelőfizetés”). A Próbaelőfizetés ideje alatt Ön teljes mértékben köteles minden olyan összeg megfizetésére, amely a Töltőállomások jármű töltésére történő használata során felmerül .

A Próbaelőfizetést követően előfizetési díjat kell fizetnie ahhoz, hogy továbbra is hozzáférhessen a Töltőhálózathoz. A Próbaelőfizetés lejárta előtt további információkat fog kapni az elérhető előfizetési csomagokról.

A Töltőhálózathoz való hozzáférés akkor jár le, ha: (i) nem vásárol előfizetési csomagot a Próbaelőfizetés lejárta után; vagy (ii) a Jármű tulajdonjogának megváltozása a Jármű alvázszámának (VIN) FordPass fiókjából való eltávolításához vezet.

3. AZ IONITY TÖLTÉSI ELŐFIZETÉSEINEK MEGVÁSÁRLÁSA

1.Az Ionity Próbaelőfizetés lejáratát követően 12 hónapos Töltési Előfizetést vásárolhat az Ionity Töltőállomások használatához („Ionity Töltési Előfizetés”)."

2. Ionity Töltési Előfizetés vásárlásához legalább 18 évesnek kell lennie.

3. Az Ön megrendelése egy felénk tett ajánlat az Ionity Töltési Előfizetés megvásárlására. Megrendelése leadásakor a következő lépéseknek kell megtörténniük, mielőtt létrejönne közöttünk az Ionity Töltési Előfizetés értékesítésére vonatkozó szerződés („Szerződés”):

a. Megrendelés: a fizetési folyamat végén található „Fizetés megerősítése” gomb megnyomásával adhatja le a megrendelését és küldheti el nekünk a fizetési adatait.

b. Megrendelés áttekintése: A megrendelés elküldése előtt a fizetési rendszer lehetőséget biztosít Önnek, hogy ellenőrizze, és ha szükséges, módosítsa a megrendelését és/vagy kijavítsa a rendelési adatokban található hibákat. Kérjük, szakítson időt megrendelése elolvasására és ellenőrzésére a rendelési folyamat minden oldalán!

c. Feltételek elfogadása: A Feltételek elfogadásának megerősítéséhez kattintson a gombra! Ha nem szeretné, hogy az olvasott feltételek vonatkozzanak Önre, akkor ne adjon le megrendelést!

d. Megrendelésének visszaigazolása: Miután elküldte megrendelése adatait, a képernyőn megjelenik a megrendelés visszaigazolása. Egy visszaigazoló e-mailben erősítjük meg a megrendelés beérkezését. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem jelenti megrendelése elfogadását. Megrendelésének elfogadására az alábbi, 3.3(e) pontban leírtak szerint kerül sor.

e. Megrendelésének elfogadása: Megrendelésének elfogadását e-mailben erősítjük meg („Megrendelés visszaigazolása”). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a közöttünk lévő Szerződés csak akkor jön létre, amikor elküldjük Önnek a megrendelés visszaigazolását. Ha nem tudjuk befogadni a megrendelését, a lehető leghamarabb értesíteni fogjuk.

f. Fizetés: Az Ionity Töltési Előfizetésért fizetendő díj a rendelési folyamat során lesz meghatározva. A díj tartalmazza az előfizetés árát és a vonatkozó áfát.

"g. Előfizetési időszak és annak meghosszabbítása: Az Ionity Töltési előfizetése a megrendelés visszaigazolásának napjától indul és 12 hónapra szól. Ha a 12 hónapos időszak végén szeretné megújítani Ionity Töltési előfizetését, a következőket kell tennie:

i. Lépjen be Ford fiókjába a https://www.ford.hu/ford-account címen

ii. A menüben válassza ki az Előfizetések elemet.

iii. Járműve alvázszáma alapján megjelenik az aktív előfizetéseinek listája.

iv. A listában koppintson vagy kattintson a meghosszabbítani kívánt előfizetésre, ebben az esetben az Ionity Töltési Előfizetésre.

v. Az Ionity Töltési Előfizetés meghosszabbításához kövesse a fenti (a)-(f) pontban leírt lépéseket."

"4. Elállás

a. A fogyasztói szerződésekre vonatkozó rendelet értelmében Ön 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat Ionity Töltési Előfizetésétől.  Az elállási időszak 14 naptári napig tart, az Önnel kötött szerződésünk létrejöttét követő naptól számítva („Elállási időszak”)."

b. Az elállási jog gyakorlásához egyértelmű nyilatkozatban kell tájékoztatnia minket (Ford Smart Mobility U.K. Limited) az Ionity Töltési Előfizetés felmondására vonatkozó döntéséről (például e-mailben vagy postai levélben, telefonon keresztül stb.), megadva a nevét, postacímét, a törölni kívánt megrendelés részleteit, telefonszámát és e-mail-címét.  Használhatja az alábbi 1. függelékben található lemondási űrlap-mintát, de az nem kötelező.  

c. Ha az elállás mellett dönt, kapcsolatba léphet velünk az alábbi e-mail címen: FPHUN@ford.com

"d. A FordPass AppLink segítségével elektronikus úton is benyújthatja felmondási kérelémét:

i. Lépjen be Ford fiókjába a https://www.ford.hu/ford-account címen

ii. A menüben válassza ki az Előfizetések elemet.

iii. Járműve alvázszáma alapján megjelenik az aktív előfizetéseinek listája.

iv. A listában Koppintson vagy kattintson a lemondani kívánt előfizetésre, ebben az esetben az Ionity Töltési Előfizetésre.

v. Válassza az Előfizetés lemondása lehetőséget az előfizetés részletei oldalon. E-mailben azonnal visszaigazolást küldünk a lemondási kérelméről."

e. Az elállási határidő betartása érdekében elegendő, ha az Elállási időszak lejárta előtt elküldi az elállási jog gyakorlására vonatkozó közleményét.

f. Ha Ön lemondja Ionity Töltési Előfizetését a jelen 3.4. pontnak megfelelően, vételárának arányos visszatérítését biztosítjuk (az Ionity Töltési Előfizetés lemondás időpontjáig történő Ön általi használata alapján). A visszatérítést indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb attól a naptól számított 14 napon belül teljesítjük, amikor értesültünk az Ionity Töltési Előfizetése lemondására vonatkozó döntéséről.

g. A visszatérítést ugyanazzal a fizetési móddal teljesítjük, mint amit az eredeti tranzakciónál használt, kivéve, ha kifejezetten más fizetési módot kért. Semmiképpen nem kell díjat fizetnie a visszatérítésért.

h. Ha a 14 napos elállási időszak lejárta után szeretné lemondani az Ionity Töltési Előfizetését, erre a 10. pontban foglaltak szerint van lehetősége.3. SZÜKSÉGES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK

A Szolgáltatások használatához rendelkeznie kell a következőkkel: (i) érvényes FordPass fiókkal; (ii) aktív Töltési előfizetéssel; és (iii) a BlueOval Töltőhálózat használatához szükséges elektromos járműtöltési képességgel rendelkező Ford járművel (ez jelenleg az elektromos Ford Mach E-re korlátozódik).

A FordPass szükséges műszaki követelményeit a FordPass ÁSZF „Rendszerkövetelmények" című fejezete tartalmazza.  

4. TÖLTÉSI MUNKAMENETEK

A töltésért fizetendő összegeket Ön az FSM-nek fizeti, beleértve:

· a felhasznált elektromos áram díját („töltési díjak”);

· a töltőállomások használatának díját („munkameneti díjak”);

· az ütemezett résidő egy Töltőállomáson való túllépéséért esedékes díjakat („üresjárati díjak”); ezenfelül

· azokon a Töltőállomásokon, ahol üresjárati és munkameneti díjakat számítanak fel, az FSM jogosult a töltési díjak, munkameneti díjak és üresjárati díjak összege 10 %-ának megfelelő összeg felszámítására

(együtt: „Töltési díjak”).

Az egyes Töltőállomások díjai eltérőek lesznek.

A Töltési díjak kiszámításához használt árakat a FordPass alkalmazásban és a járműbe épített SYNC rendszerben bocsátjuk az Ön rendelkezésére. Az árakat (i) a töltés percenkénti ára vagy (ii) a töltés kW-óránkénti ára fejezik ki.

Ön vállalja, hogy az FSM-nek minden Töltési díjat megfizet a Ford Pay Wallet alapértelmezett fizetési kártyájával. Ennek eredményeként Ön felhatalmazza az FSM-et, hogy automatikusan megterhelje az esedékes Töltési díjakkal az alapértelmezett fizetési kártyáját minden egyes befejezett töltési munkamenetet követően. Ez a számlázási felhatalmazás az Előfizetés lejáratáig vagy törléséig érvényben marad (az alábbi 2. és 9. pontban leírtak szerint). A Ford Pay Wallet rendszerrel kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg a (a FordPass ÁSZF 16. pontjában található) Ford Pay Fizetési feltételek című dokumentumot is.

Ha bármilyen kérdése van a felszámított összeggel kapcsolatban, kérjük, a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken.

Például, ha kW-óránkénti 1 forintért tölt, és 75 kilowattnyi energiát használ fel, 75 forintot számlázunk ki Önnek. Ezt példaként hozzuk fel, hogy megértse, hogyan számítjuk fel a Töltési díjakat. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken, ha bármilyen kérdése van.

5. FIZETÉSI PROBLÉMÁK ÉS MEGOLDÁSUK

A fizetés meghiúsulhat, miután befejezett egy töltési folyamatot és elhagyta a Töltőállomást.  Előfordulhat, hogy a fizetési tranzakciók késnek, és az Ön fizetési módját elutasítják.  Ilyen hiba esetén, és ha a Ford Pay Wallet alapértelmezett fizetési kártyáját visszautasítják a fizetéshez, további vásárlások és töltési munkamenetek kezdeményezésének lehetősége automatikusan felfüggesztésre kerül.  Nincs türelmi idő a fiók felfüggesztésére. Ön felel a FordPass fiókjához kapcsolódó fennmaradó egyenlegek rendezéséért.

A Szolgáltatásokhoz való hozzáférés folytatásához teljes mértékben meg kell fizetnie a fennmaradó díjakat. A fennmaradó egyenleg megfizetését és a rendezési kérelmeket Önnek kell kezdeményeznie. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot fizetési kártyájának kibocsátójával a kártyával kapcsolatos problémák megoldása érdekében, majd próbálja meg újra a fizetést.

6. AZ ÖN FELELŐSSÉGE

a) Követnie kell a Töltőállomáson vagy annak közelében megjelenő utasításokat.  Ezek az utasítások időről időre változhatnak, Önnek mindig a Töltőállomás használata közben megjelenő utasításokat kell követnie.

b) A Jármű tulajdonosi kézikönyve leírja, hogyan kell feltölteni a járművet. A Járművet a tulajdonosi kézikönyv utasításai szerint kell feltöltenie.

c) A Töltőállomások egyikét sem használhatja úgy, hogy az a Töltőállomást, Önt, bármely más személyt, a Járművét vagy más személy járművét veszélybe sodorja vagy veszélyeztesse.

d)  FordPass Fiók tulajdonosként Önnek (és nem egy másik jármű felhasználónak) kell csatlakoztatnia járművét a Töltőállomáshoz, és végrehajtania minden töltési folyamatot.

e)  Ön tudomásul veszi, hogy előfordulhat, a Töltőállomásokat nem felügyelik, ezért használatuk során kellő gondossággal és figyelemmel jár el (beleértve a képernyőn megjelenő utasításokat is).

f)  Ha Ön a hálózat egyik Töltőállomását használja, vállalja, hogy a Töltőállomás körüli területet tisztán és rendezetten tartja, és eleget tesz a Töltőállomás tulajdonosa/üzemeltetője által a Töltőállomás használatával kapcsolatos minden indokolt kérésnek, beleértve a Töltőállomáshoz való hozzáférésének azonnali felfüggesztésére, módosítására vagy korlátozására vonatkozó kérést is.

g) Be kell tartania minden indokolt kérést, amelyet mi vagy a tulajdonos/üzemeltető kér Öntől, amikor a hálózat egyik töltőállomását használja.

h) Meg kell adnia az FSM-nek a teljes és pontos kapcsolattartási adatait, beleértve a nevét, címét, e-mail-címét és telefonszámát. Amint lehetséges, frissítenie kell ezt az információt, ha az megváltozik. Ha az Ön által megadott elérhetőségi adatok hamisak vagy nem valósak, a Ford minden egyéb jogorvoslati lehetőség mellett fenntartja a jogot az Ön Szolgáltatáshoz való hozzáférésének megszüntetésére.

7. TÖLTŐHÁLÓZAT

A Töltőállomások a Töltőhálózatban harmadik fél üzemeltetők tulajdonát képezik és ők is üzemeltetik azokat. Ezek az üzemeltetők felelősek Töltőállomásaik karbantartásáért. Ha bármilyen hiba vagy probléma merül fel a Töltőállomással kapcsolatban, kérjük, a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken.

Előfordulhat, hogy az FSM-nek időről időre módosítania kell a Töltőhálózat kiterjedését és lefedettségét, ami magában foglalhatja a Töltőhálózat egyes Töltőállomásaihoz való hozzáférés felfüggesztését vagy megszüntetését.

Európai lefedettség: Előfordulhat, hogy FordPass fiókján keresztül a sajátján kívül más európai országok Töltőállomásaihoz is hozzáférhet. A hálózaton belüli lefedettséggel kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg a FordPass alkalmazást.

Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás: a Töltőhálózat és/vagy Szolgáltatások kapcsolódhatnak olyan szolgáltatásokhoz vagy tartalmazhatnak olyan szolgáltatásokat, amelyeknek nem mi vagyunk a tulajdonosai, amelyeket nem mi nyújtunk, illetve amelyeket nem mi irányítunk (Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás”).  Nem áll irányításunk alatt és nem vállalunk felelősséget egyetlen Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás tartalmáért, adatvédelmi szabályzatáért, illetve gyakorlatáért sem. Ezen kívül nem tudjuk és nem is fogjuk cenzúrázni vagy szerkeszteni egyetlen Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás tartalmát sem. Használat előtt mindig olvassa el az egyes Harmadik fél által nyújtott szolgáltatások feltételeit és kikötéseit, valamint adatvédelmi szabályzatát. Ön tudomásul veszi, hogy bizonyos harmadik fél szolgáltatók kiegészítő szoftvereinek, hardvereinek vagy szolgáltatásainak használata előtt vagy az azokhoz való hozzáférés előtt kérhetik az Ön beleegyezését további vagy más licenchez vagy más feltételekhez.

8. FELELŐSSÉG

Az FSM az adott helyzetben általában elvárható gondossággal fog eljárni minden olyan Szolgáltatás esetén, amelyet közvetlenül Önnek nyújt. Az FSM nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, amely abból fakad, hogy Ön a jelen ÁSZF-t megsérti. Az FSM nem felel egyetlen olyan Szolgáltatásért sem, amelyet különálló megállapodás értelmében egy harmadik fél nyújt Önnek.

Hacsak a jelen ÁSZF vagy bármely általunk közvetlenül nyújtott Szolgáltatást szabályozó ÁSZF („Ford ÁSZF") másként nem rendelkezik, az FSM kizárólag akkor vállal felelősséget Önnel szemben, ha az Önt érő veszteség vagy kár abból fakad, hogy nem teljesítettük a Ford feltételei szerinti kötelezettségeinket bármely Szolgáltatás használatát illetően, egyéb tekintetben pedig kizárunk minden olyan kifejezett vagy hallgatólagos körülményt, szavatossági nyilatkozatot, kijelentést vagy egyéb feltételt, amely a Szolgáltatások használatára vonatkozhatna.

Az FSM nem tudja biztosítani, hogy a Szolgáltatások mindenkor megszakítás nélkül és teljes mértékben üzemképesen elérhetők lesznek, és nem vállal felelősséget az ÁSZF szerinti kötelezettségeink végrehajtásának elmulasztásáért vagy késedelméért, ha ez a mulasztás vagy késedelem olyan eseményekből, körülményekből vagy okokból fakad, melyek hatáskörünkön kívül esnek. A fenti körülmények esetén jogosultak vagyunk indokolt mértékben meghosszabbítani a kötelezettségeink végrehajtására szánt időt. Az FSM fenntartja továbbá a jogot a Szolgáltatások módosítására fejlesztések elérése érdekében (ebben az esetben 14 napos előzetes értesítést küldünk Önnek). Hacsak a jelen ÁSZF máshol másként nem rendelkezik, nem vállalunk felelősséget Önnel szemben abban az esetben, ha bármely általunk nyújtott Szolgáltatás nem érhető el vagy bármely módon módosul.

Ön beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatásokat személyes célra használja. Nem vállalunk felelősséget Önnel szemben az Ön által a Szolgáltatások használata során elszenvedett semmilyen más veszteségért azon kívül, amit fogyasztóként szenved el.

A kétségek elkerülése érdekében: kizárólag azokért a veszteségekért vállalunk felelősséget, amelyek a feltételek megszegésének következményeként ésszerűen előreláthatók.

Ezen megállapodásban semmi sem korlátozza az FSM felelősségét:

1. az FSM mulasztásából bekövetkezett halál vagy személyi sérülés esetén;

2. csalás vagy szándékos félrevezetés esetén; valamint

3. bármely más felelősség esetén, amelyet a vonatkozó jogszabályok értelmében nem lehet kizárni vagy korlátozni

9. HATÁLY

Jelen megállapodás mindaddig fennáll, amíg Ön vagy mi fel nem mondja/mondjuk. Bármikor, bármely okból felmondhatja ezt a megállapodást, ha (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni. A felmondás feltételeként azonban először ki kell fizetnie nekünk az összes fennálló követelésösszeget (például a befejezett, de még ki nem fizetett töltési munkameneteket).

Jelen megállapodást bármikor felmondhatjuk, vagy részlegesen ideiglenesen felfüggeszthetjük a Szolgáltatásokhoz való hozzáférését (méltányos eljárással) az alábbi okokból:

1. Ön nem teljesíti a Szolgáltatásokkal kapcsolatos fizetési kötelezettségét (beleértve a töltési munkamenetet);

2. Ön súlyosan vagy sorozatosan megsért egy feltételt, aminek az orvoslásáról (amennyiben orvosolható) nem gondoskodik 5 napon belül attól számítva, hogy megkapja az erre Önt felszólító írásos értesítést;

3. olyan körülmények merülnek fel, melyekkel kapcsolatban (jogos meglátásunk szerint) ez az eljárás egy azonosított kockázatot mérsékel vagy megakadályozza, hogy a Szolgáltatásokkal Ön visszaéljen, azokat manipulálja vagy más módon veszélyeztesse; vagy

4. ha megszüntetjük a Szolgáltatások bármelyikének nyújtását.

Ezekben az esetekben, legalább 14 napos előzetes értesítést küldünk Önnek (amennyiben lehetséges) e-mailben is az aktuálisan regisztrált e-mail címére.

10. KAPCSOLATFELVÉTEL

Ha bármire fel szeretné hívni a figyelmünket, kérjük, a lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot:

Ford Smart Mobility UK Limited

E-mail: fphun@ford.com

Telefon: +36 1 7 777 555

Levelezési cím: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London, England, E20 3BS

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha panaszt kíván tenni vagy igényét kívánja benyújtani a Szolgáltatásokkal kapcsolatban. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy panaszára/követelésére 21 napon belül válaszoljunk.

11. IRÁNYADÓ JOG

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben Magyarország joga az irányadó.

17. FordPay

A „Fizetési feltételek” tekintetében a „Mi” az FCE Bank Plc-re utal.

Ezen Fizetési feltételek a Ford mobilalkalmazások (alkalmazás) és webhelyek fizetési funkcióira vonatkoznak, beleértve a FordPass alkalmazásban („FordPay”) található FordPay funkciót is, amely lehetővé teszi, hogy tárolt kártyáin keresztül vásároljon és fizessen árukért vagy szolgáltatásokért (az alábbi meghatározás szerint).  Ezeket a funkciókat általában „Fizetési” funkcióknak nevezzük.  A Fizetési funkciókat a Ford vagy harmadik fél pénzforgalmi szolgáltatói tartják karban és üzemeltetik.

A FordPay szolgáltatások használatával Ön:

·  elfogadja a jelen Fizetési feltételeket;

·  kijelenti, hogy betöltötte a 18. életévét, és képes jogilag kötelező érvényű megállapodást kötni; és

· felhatalmazza a Fordot, hogy ellenőrizze Kártyája érvényességét, valamint hogy az alábbiak szerint feldolgozza és továbbítsa Kártyaadatait és Biztonsági adatait (az alábbiakban meghatározottak szerint) a tranzakciók megkönnyítése érdekében.

·  kártalanítsa a Fordot minden olyan felelősség alól, amely abból ered, hogy a pénzforgalmi szolgáltatást olyan személy veszi igénybe, aki nem rendelkezik ezekkel a szükséges képességekkel/jogosultságokkal.

A jelen Fizetési feltételeket bármikor módosíthatjuk. Az alkalmazásokon keresztül vagy e-mailben értesítjük a Fizetési feltételek lényeges változásairól. A módosítások azonnal hatályba lépnek, amint közzéteszik őket az alkalmazásban vagy az általunk meghatározott jövőbeli időpontban, és annak Ön általi folytatólagos használata jelzi, hogy elfogadta a módosított Fizetési feltételeket. Ha nem ért egyet a Fizetési feltételekkel, illetve a Fizetési feltételek vagy funkciók módosításaival, be kell fejeznie a Fizetési funkciók használatát.

Fenntartjuk a jogot, hogy a Fizetési funkciók bármely részét külön értesítés vagy kötelezettség nélkül bármikor frissítsük, módosítsuk vagy megszüntessük. Előfordulhat, hogy a Fizetési funkciók nem érhetők el a karbantartási szünetekben és más időpontokban.

Fiókregisztráció

A Fizetési funkciók használatához érvényes, általunk elfogadott hitel- vagy betéti kártyát kell regisztrálnia („Kártya”). Regisztrációs folyamatunk során elkérjük a nevét, címét, hitel- vagy betéti kártyája számát és a kapcsolódó adatokat, amelyek a Kártyával történő fizetések érvényesítéséhez és feldolgozásához szükségesek (és amelyek tartalmazhatják a Biztonsági adatokat – lásd alább). A regisztráció során megadott valamennyi információnak naprakésznek, pontosnak és teljesnek kell lennie.

Ön felhatalmazza a Fordot, hogy ellenőrizze a Kártyája érvényességét, többek között a Kártyavonatkozó szabályainak, például a betéti-/hitelkártya-hálózat szabályainak (pl. Visa, MasterCard vagy American Express) megfelelően fizetési jóváhagyás iránti kérelem vagy alacsony értékű engedélyezési hitel és/vagy terhelés benyújtásával. Ha benyújtunk egy kis értékű jóváhagyási kérelmet a Kártyájára, akkor a Kártyája valójában nem kerül megterhelésre, és a számláján megjelenő ideiglenes terhelés néhány napon belül megszűnik.

 

Biztonsági adatok és a személyazonosság igazolása

Előfordulhat, hogy a Tranzakciók teljesítéséhez igazolnia kell, hogy Ön a Kártyája jogosultja. Ezért szükség lehet biztonsági kódok, jelszavak, biztonsági kérdések és hasonló információk (beleértve az ujjlenyomatot, arcfelismerést vagy más biometrikus információt) beállítására. A jelen Fizetési feltételekben ezeket az Ön „Biztonsági adatainak” nevezzük. Mindaddig, amíg rendszereink a Biztonsági adatok ellenőrzésével ellenőrizték az Ön személyazonosságát, feltételezzük, hogy Önnel állunk kapcsolatban, és Ön beleegyezett abba, hogy információt adjunk át Önnek, és bármilyen utasítás alapján járjunk el anélkül, hogy további megerősítést kapnánk Öntől.

Beleegyezik abba, hogy:

·  nem adja ki a Biztonsági adatait senkinek;

·  nem írja le a Biztonsági adatait úgy, hogy azt bárki más megérthesse;

·  meggyőződik arról, hogy a Fizetési funkció használatakor senki nem látja, amikor megadja a Biztonsági adatait.

A lehető leghamarabb közölnie kell velünk, ha:

·  valaki más ismeri az Ön biztonsági adatait (vagy úgy gondolja, hogy ismerheti);

·  hibákat vagy jogosulatlan kifizetéseket lát a Fizetési funkciókkal kapcsolatban; vagy

·  úgy gondolja, hogy valaki más már használta vagy próbálta használni a Fizetési funkciókat.

Működési vagy biztonsági okokból megkérhetjük, hogy változtassa meg Biztonsági adatait.

Hogyan működnek a fizetések / A mi szerepünk

A Fizetési funkciók lehetővé teszik, hogy a tárolt Kártyával olyan árukért és szolgáltatásokért fizessen, amelyeket kiválasztott Ford csoportbeli cégek/leányvállalatok vagy harmadik fél kereskedők kínálnak, beleértve a Ford márkakereskedőket is („Kereskedők”).  A Fizetési funkciók harmadik fél pénzforgalmi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatásokat és technológiát használnak, amelyek bármikor megváltozhatnak.

Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy amikor a Fizetési funkciók („Tranzakciók”) használatával vásárol, a Tranzakció kizárólag Ön és a Kereskedő között jön létre, amely az egyes Tranzakcióknál meghatározottak szerint lehet Ford vagy egyéb kereskedő. Ön felhatalmazza pénzforgalmi szolgáltatóinkat a Tranzakciókkal kapcsolatban generált információk gyűjtésére, elemzésére és továbbítására.  A Tranzakciókra a Kártyájára vonatkozó feltételek, valamint az Ön és a pénzintézete közötti megállapodások vonatkoznak.

Ismétlődő fizetések

Ha egy Kereskedő felajánlja Önnek, hogy a Fizetési funkciókat havi vagy más időszakos ismétlődő fizetések teljesítésére használja (mint például egy élő forgalmi szolgáltatásra való előfizetés) („Ismétlődő fizetések”), akkor ezt az utasítások követésével és a kért információk megadásával teheti meg. Ön felhatalmazza a Kereskedőt, hogy a megadott ütemezésben megterhelje a kiválasztott Kártyáját. Eltérő rendelkezés hiányában az Ismétlődő fizetések és a vonatkozó számlázási jogosultság a felmondásig határozatlan ideig érvényben marad.

Tranzakció megerősítése

Amikor a Fizetési funkciókkal fizet, frissítjük a FordPass rendszerben végzett tevékenységét, és e-mailben elküldjük Önnek a Tranzakció visszaigazolását.

Visszatérítések

Bizonyos esetekben jogosult lehet visszatérítésre vagy lemondásra egy Tranzakció tekintetében. A visszatérítési kérelmekre és/vagy a Tranzakció törlésére a vonatkozó Kereskedői irányelvek, az Ön pénzügyi intézményével kötött megállapodása és/vagy a vonatkozó törvények szerinti jogai vonatkoznak. Általában a vásárláskor tájékoztatjuk arról, hogy visszavonhatja-e a Tranzakciót annak végrehajtása után, és annak lefolytatásáról.  Ha úgy gondolja, hogy egy Tranzakcióval kapcsolatban visszatérítésre jogosult, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Ford Guide munkatársainkkal a következő elérhetőségeken: e-mail: FPHUN@ford.com, telefon: +36 1 7 777 555

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálatot biztosítunk a Fizetési funkciók működésével kapcsolatos problémák kezelése érdekében: az alábbi módokon léphet kapcsolatba a Ford Guide munkatársakkal:

E-mail: FPHUN@ford.com

Telefon: +36 1 7 777 555

Egyéb kérdésekben – mint például a termékek és szolgáltatások árazása, megrendelés teljesítése és felmondása, visszaküldés és visszatérítés, termékfunkció vagy technikai támogatás –, forduljon a megfelelő Márkakereskedőhöz. A Kártyájával kapcsolatos kérdésekkel forduljon a pénzintézetéhez.

Inaktív időszakok

Ha nyilvántartásunk azt mutatja, hogy legalább hat (6) hónapja (vagy egy általunk meghatározott egyéb időszak alatt) nem használta a Fizetési funkciókat, letilthatjuk a Fizetési funkciókhoz való hozzáférését.

Felfüggesztés vagy megszüntetés

A Fizetés funkciókhoz való hozzáférését az Ön értesítésével bármikor felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük. A fentiek korlátozása nélkül akkor is felfüggeszthetjük a Fizetési funkciókhoz való hozzáférését, ha (a) megsértette a jelen Fizetési feltételeket, (b) elfogadhatatlan csalási kockázatot jelent számunkra, (c) hamis, hiányos, pontatlan vagy félrevezető információt ad meg, vagy más módon csalárd vagy jogellenes magatartást folytat, vagy (d) gyanús tevékenységet észlelünk.

A megszüntetés hatálya

Ha Fizetési fiókját bármilyen okból megszüntetik, Ön elfogadja, (a) hogy továbbra is kötik a Fizetési feltételek, és továbbra is felelős marad a Fizetési funkciókon keresztül feldolgozott Tranzakciókért, (b) hogy azonnal abbahagyja a Fizetési funkciók használatát, és (c) hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fenntartjuk a jogot a szervereinken tárolt összes adata és fiókadata törlésére.

Árfeltételek

A FordPay funkció ingyenesen elérhető a felhasználók számára.

Rendelkezésre állás és felelősség

A Fizetési funkciókat általában bármikor használhatja, de előfordulhat, hogy a saját és a beszállítóink rendszereiben történő javítások, frissítések és karbantartás miatt egyes funkciók a szokásosnál lassabbak vagy átmenetileg nem elérhetőek. Nem mindig áll módunkban értesíteni, ha egy Fizetési funkció nem elérhető, és nem vállalunk felelősséget az Ön által az ilyen elérhetetlenség miatt elszenvedett semmilyen veszteségért, vagy ha a Fizetési funkciók rajtunk kívül álló okok miatt nem működnek megfelelően. Ide tartoznak azok az esetek is, amikor a Tranzakciókat nem az Ön utasításainak megfelelően hajtják végre. A jelen Fizetési feltételek egyetlen rendelkezése sem (a) zárja ki vagy korlátozza a Ford felelősségét súlyos gondatlanság, szándékos kötelességszegés vagy egyéb olyan esetekben, amikor a felelősség nem zárható ki vagy nem korlátozható az alkalmazandó jog alapján, vagy (b) sérti az alkalmazandó jog által biztosított fogyasztói jogokat.

Irányadó jog

Jelen megállapodásra nézve az Ön lakóhelye szerinti országnak a jelen megállapodás megkötése idején hatályos  jogszabályai az irányadóak.

Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása

A szolgáltatások nyújtása előtt összegyűjthetjük és ellenőrizhetjük a személyazonosságával kapcsolatos információkat. Bármikor megkérhetjük arra, hogy ennek érdekében segítse munkánkat további információkkal, amely információkat azonnal meg kell adnia. A pénzmosás és a pénzügyi bűncselekmények elleni küzdelemre vonatkozó szabályok értelmében minden bejelentési és értesítési kötelezettségünknek eleget teszünk, és bármikor, értesítés/magyarázat nélkül felfüggeszthetjük vagy megszüntethetjük az Önnek nyújtott szolgáltatásainkat, ha pénzmosás és/vagy pénzügyi bűncselekmények kockázatával kapcsolatos aggályok merülnek fel.

Kapcsolatfelvétel

Ha kérdései, megjegyzései vagy panaszai vannak a Fizetési funkciókkal kapcsolatban, a következő módokon léphet velünk kapcsolatba:

E-mail: FPHUN@ford.com

Telefon: +36 1 7 777 555

Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

A „mi" vagy a „miénk" szavak alatt az FCE Bank plc.-t („Ford Credit” és „FordPay”) értjük, melyek az ebben a tájékoztatóban szereplő információk „adatkezelői”. Ez azt jelenti, hogy mi felelünk azért, hogy eldöntsük, hogyan használhatjuk fel az Ön adatait.
Ha kapcsolatba kíván lépni velünk, kérjük, írjon a FCE Bank Plc: Arterial Road, Laindon, Essex, SS15 6EE, Egyesült Királyság  postacímre, vagy hívja a +36 1 7 777 555 számot. Adatvédelmi tisztviselőnkkel a dpeurope@ford.com e-mail-címen léphet kapcsolatba.

Milyen információt gyűjtünk

Közvetlenül gyűjtünk Öntől adatokat akkor, amikor regisztrál a FordPay és a Tárca szolgáltatások használatához, beleértve a nevet, elérhetőségeket, lakcím adatokat, bankkártya adatokat, marketing-preferenciákat, vásárlási preferenciákat, pl. kedvenceket a vásárlólistákról, a szállítás módjára vonatkozó információkat és böngésző-információkat.

Hogyan használjuk személyes adatait

A regisztrációja során megadott adatait a következőkre használjuk fel:

  • Fiókja kezelésére és megrendelései feldolgozásának engedélyezésére;
  • Megrendelései kifizetésének feldolgozására;
  • Tájékoztatók küldésére megrendelésének állapotával kapcsolatban;
  • Segítségnyújtásra bármilyen kérdésben a kapcsolattartó központunkon keresztül;
  • Fiókja biztonságának megőrzése érdekében csalás vagy más gyanús tevékenység megfigyelésére.

Miért használhatjuk fel az Ön személyes adatait

Személyes adatai kezelésének jogalapja:

  • „Szerződés teljesítése" a fiókkezeléssel, a megbízások feldolgozásával és teljesítésével, valamint a fizetések feldolgozásával kapcsolatban;
  • Csalás megelőzésével kapcsolatos „jogos érdekek"; valamint
  • Ügyfélszolgálatainkkal kapcsolatos „jogos érdekek"

Kivel osztjuk meg az Ön adatait

Az Ön adatait megoszthatjuk cégünk többi üzletágával (pl. a Ford Motor Company-vel), beszállítóinkkal vagy a bírósággal, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy bármely központi vagy helyi kormányhivatallal, közigazgatási vagy állami szervvel.

Megoszthatjuk adatait olyan harmadik felekkel is, akik részt vesznek az Ön megrendeléseivel kapcsolatos fizetések feldolgozásában.

Adatainak továbbítása külföldre

Adatait az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül és kívül is biztonságosan kezeljük. A Ford Credit továbbíthatja az Ön személyes adatait és a jelentkezése részeként másokról gyűjtött információkat az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül található vállalatcsoportoknak és szolgáltatóknak. Amennyiben személyes adatokat kell továbbítanunk az Egyesült Királyságon vagy az EGT-n kívülre, az ilyen személyes adatokra kötelező erejű vállalati szabályok vagy szerződéses megállapodások vonatkoznak, amelyek biztosítják azok megfelelő kezelését.

Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait

Az általunk bármilyen céllal vagy célokkal kezelt személyes adatok nem tárolhatóak a szükségesnél hosszabb ideig. A Ford Credit nyilvántartásának megőrzését jogi, szabályozási vagy szerződéses kötelezettségekre alapozza.

Az Ön jogai

Számos joga van az adataival kapcsolatban, például megtekintheti, hogy milyen jellegű adatokat tárolunk, megkérhet minket, hogy osszuk meg azokat egy másik féllel, megkérhet minket helytelen vagy hiányos adatok módosítására, kérheti az adatai törlését, korlátozhatja azok kezelését, valamint tiltakozhat az adatkezelés ellen.

Amennyiben élni kíván adatvédelmi jogaival, vagy panaszt kíván tenni azzal kapcsolatban, ahogyan személyes adatait kezeltük, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségeken.

Továbbá, jogában áll panaszt tenni a személyes adatok kezelése miatt a felügyeleti hatóságnál [Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., telefon: +36-1-391-1400, telefax: +36-1-391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

17. Kapcsolatfelvétel

Ha a FordPass alkalmazást illetően kérdése, megjegyzése vagy panasza van, kapcsolatba léphet velünk a helyi kapcsolattartási információk megkeresésével ezen a weboldalon: http://corporate.ford.com/our-company/country-websites, vagy használhatja az alábbi elérhetőségeket a FordPass alkalmazásra vonatkozó kérdései, megjegyzései vagy panaszai kapcsán.

Telefon/E-mail

FPHUN@ford.com
+36 1 77 77 555

Postacím:

Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.

2000 Szentendre, Galamb József u. 3. , Magyarország