A FordPass feltételei az európai felhasználók esetében – Magyarország

Version: 0.3

Feltételek

Változat: 0.3

A FordPass feltételei az európai felhasználók esetében – Magyarország

(„Feltételek”)

Változat: 2019. Január

Üdvözli a FordPass, a közlekedés okosabb módja! A FordPass olyan új platform, melynek révén újragondolhatja, hogyan utazik. A FordPass a személyes, digitális és fizikai megoldások segítségével több mobilitási lehetőséget nyújt Önnek, hogy messzebbre jusson, mint amit lehetségesnek gondolt volna.

Mielőtt belekezdenénk, be szeretnénk mutatni Önnek, hogyan működik a FordPass, és a „Beleegyezem” lehetőségre kell kattintania, hogy elfogadja Feltételeinket. Kérjük, nézze át gondosan. A Feltételekben való egyszerűbb mozgáshoz használhatja az alábbi tartalomjegyzéket:

 

 

1.    Általános információk

    1.1.    FordPass megállapodás

    1.2.    Rendszerkövetelmények

2.    Szolgáltatások

    2.1.    Kedvenc márkakereskedő

    2.2.    Járműveim

    2.3.    FordPass előnyök

    2.4.    Parkolás 

    2.5.    Működtetés (hamarosan elérhető)

3.    FordGuides (daca este valabil)

4.    Közúti Segélyszolgálat

5.    Időtartam

6.    Járműbiztonság

7.    Adatvédelem és adatbiztonság

8.    Kommunikáció

9.    Különleges feltételek és harmadik féltől származó anyagok

    9.1.    Különleges feltételek

    9.2.    Harmadik féltől származó anyagok

10. Korlátozott licencek

11. Védjegyjogra vonatkozó nyilatkozat

12. Felelősség

13. Irányadó jog

14. Fogyasztóvédelmi rendelkezések

15. Kapcsolatfelvétel

 

 

1. Általános információk

Ezek a Feltételek szabályozzák a FordPass („FordPass”) alkalmazáshoz való hozzáférést és annak használatát a FordPass adott felhasználója (a továbbiakban: „Ön”) és a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. társaság, 1138 Budapest Népfürdő utca 22. között; cégjegyzékszám: Cg. 01-09-298655, adószám: 11983552-2-44 (a továbbiakban: „Ford”, „Szolgáltató”, „mi”, „minket”).

Ezek a Feltételek semmilyen tekintetben sem módosítanak bármely más megállapodást, amely esetlegesen fennáll Ön és miközöttünk vagy egy másik Ford vállalat között. Ezek a Feltételek fontos információkat tartalmaznak a FordPass alkalmazásról. A FordPass olyan szolgáltatás, amely az Öntől, a mobileszközéről és a járművéből származó adatokra, például a helyadatokra és a vezetési jellemzőkre támaszkodik, hogy sokrétű funkciókat és szolgáltatásokat, valamint az érdeklődésére szabott kommunikációt nyújthassunk Önnek. További információkért kérjük, tekintse meg Adatvédelmi szabályzatunkat is https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy Ha szeretne megőrizni egy példányt ezekből a Feltételekből, kérjük, keresse fel a https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/hu_hu/terms.html oldalt, majd mentse vagy nyomtassa ki őket. Ezek a Feltételek elérhetők a FordPass alkalmazásban is, a Fiókinformációk között. A megállapodás megkötése után kap továbbá egy példányt ezekből a Feltételekből tartós adathordozón is (például egy e-mail részeként). A FordPass jelen Feltételek szerinti hozzáférése és használata Európára korlátozódik.

 

1.1.     FordPass megállapodás

A Ford a FordPass alkalmazáson keresztül alapvető funkciókat kínál, valamint hozzáférést a járművel kapcsolatos információkhoz, illetve különálló kisalkalmazások révén a kiegészítő szolgáltatásokhoz („Szolgáltatások”). Az Ön számára elérhető Szolgáltatásokat az alábbi, 2. fejezet írja le. A FordPass funkciók és Szolgáltatások használatához regisztrálnia kell, és el kell fogadnia ezeket a Feltételeket. A FordPass regisztrációval létrehoz egy bejelentkezési nevet az e-mail címe és egy jelszó megadásával. Egyes Szolgáltatások használata különálló szerződés megkötését igényelheti, amire különleges szerződéses feltételek és kikötések vonatkozhatnak („Különleges feltételek”). A Különleges feltételek ezekkel a Feltételekkel együtt alkalmazandók.

A lehetőség melletti döntéssel (a jelölőnégyzet kipipálásával) és a „Beleegyezem” lehetőségre kattintva elfogadja, hogy a FordPass használata során betartja ezeket a Feltételeket.

Ezek a Feltételek akkor válnak hatályossá, amikor e-mailben megerősítést kap, vagy legkésőbb akkor, amikortól Ön képes használni a Szolgáltatásokat. Amint hatályossá válnak a Feltételek, úgy tekintjük, hogy Ön megállapodást kötött velünk.

A FordPass regisztrációhoz ki kell választania az országát, meg kell adnia családi és utónevét, valamint e-mail címét, továbbá jelszót kell létrehoznia. Lehetősége van arra, hogy mobilszámát és lakcímét is megadja. Eldöntheti azt is, hogy szeretne-e marketinganyagokat kapni tőlünk.

A Szolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó személyes adatok gyűjtése egy kisalkalmazás-specifikus képernyőn történik.

Ezeket a Feltételeket időnként módosítjuk, ha úgy véljük (ésszerű meglátásunk alapján), hogy erre szükség van (például biztonsági, jogi vagy szabályozási okokból; ha módosítjuk az elérhető Szolgáltatásaink körét, illetve új Szolgáltatásokat vezetünk be). Ha az elérhető Szolgáltatások körét bővítjük, illetve a javasolt módosítások Önnek kedveznek, akkor amennyiben mi értesítettük Önt a javasolt módosításokról, Ön pedig ellenvetés nélkül tovább használta a FordPass alkalmazást a módosítások hatályba lépésének javasolt dátuma után, akkor úgy tekintjük, hogy Ön a módosításokat elfogadta.

Amennyiben a javasolt új Feltételek szűkítik a Szolgáltatásokat vagy korlátozzák az Ön jelen megállapodás szerint fennálló jogait, akkor ésszerű időpontban előzetes értesítést küldünk Önnek, amelyre attól függően, hogy mi az, ami ésszerűen megoldható, legalább két hónappal korábban sor kerül, mint ahogy a javasolt módosított feltételek hatályba lépnének. A feltételek javasolt módosításairól mindig értesítjük Önt az aktuálisan regisztrált e-mail címére küldött e-mailben, valamint push-értesítések révén is értesíthetjük. Ebben az értesítésben feltüntetjük azt a dátumot, amikor a javasolt feltételek hatályba lépnek.

Ha nem kívánja elfogadni a Feltételek módosítását, bármikor felmondhatja ezt a Megállapodást (az alábbi 5. fejezetben leírtak szerint).

 

1.2.     Rendszerkövetelmények

A FordPass használatához kompatibilis mobiltelefon vagy kézi eszköz, internethozzáférés (erre harmadik fél díjat számolhat fel), valamint szoftver (erre harmadik fél díjat számolhat fel) szükséges, és ezek időről-időre frissítéseket vagy verzióváltásokat igényelhetnek. A használati mértéket és díjakat illető további információkért forduljon mobiltelefonos szolgáltatójához. A kétségek elkerülése végett megjegyezzük, hogy mi nem működtetünk mobiltelefonos hálózatot, illetve semmi ilyen szolgáltatást sem nyújtunk.

Egyes FordPass Szolgáltatások eléréséhez az Ön Ford járművének kompatibilis SYNC fedélzeti rendszerre lehet szüksége. Ha járművében van SYNC, Ön beleegyezését adja ahhoz, hogy SYNC szoftverét frissítsük a jármű szoftverének Végfelhasználói licencmegállapodása („EULA”) szerint, melyet járműve Tulajdonosi útmutatójában vagy más esetben tőlünk kapott meg. Ha úgy dönt, SYNC szoftverét frissítheti a FordPass alkalmazáson keresztül is. Erre az adathasználat mértéke szerinti árak és díjak vonatkozhatnak.

Nem minden funkció, illetve szolgáltatás lesz elérhető minden országban, és ezek köre többek között a járműve lehetőségei és az adatcsomag lefedettsége miatt is korlátozott lehet. A funkciók elérhetősége változhat, és függ továbbá a mobileszköz és a jármű lehetőségeitől, valamint az Ön számára rendelkezésre álló interneteléréstől. Számos okból – például környezeti vagy domborzati körülmények, valamint az adatcsomag korlátja miatt – előfordulhat, hogy a FordPass nem érhető el vagy megszakad.

Az Ön felelőssége, hogy FordPass fiókja információit és jelszavát titokban tartsa. Ön felelős a fiókjában zajló bármely jogosulatlan tevékenységért, amennyiben a jogosulatlan tevékenységet Ön okozta akár hanyagságból, akár szándékosan. Beleegyezik abba, hogy azonnal értesítsen minket fiókja vagy jelszava bármely jogosulatlan felhasználása esetén.

Az alkalmazás eltávolításának módszerei eszközétől függően eltérőek lehetnek. A FordPass alkalmazás eltávolításához az eszközéhez kapott alkalmazáskezelési eszközöket kell használnia. Segítségért tekintse meg eszköze kézikönyvét.

Ha járműve beépített eszközzel rendelkezik, kérjük, tekintse meg járműve tulajdonosi útmutatóját az adatátvitelek kikapcsolását illetően, amihez a SYNC beállítások alapállapotba való visszaállítására lehet szükség.

 

2. Szolgáltatások

Előfordulhat, hogy a jövőben bővítjük az elérhető Szolgáltatások körét és/vagy új Szolgáltatásokat adunk a FordPass alkalmazáshoz. Alább találja a FordPass alkalmazásban jelenleg szereplő vagy a közeli jövőben az Ön számára elérhető szolgáltatások részletes leírását:


2.1.     Kedvenc márkakereskedő

A Kedvenc márkakereskedő funkció lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen Ford márkakereskedőjével, szolgáltatásokat ütemezzen, megkeresse a Ford márkakereskedőket, megkapja az útvonalat Ford márkakereskedőjéhez, valamint megtekintse a Ford márkakereskedő új készletét. A helymeghatározó szolgáltatások használata esetén az Ön által használt, harmadik fél által nyújtott helymeghatározó vagy térképszolgáltatás feltételei vonatkoznak Önre.

Minden szervizidőpont és gépjármű-szolgáltatás az Ön és Ford márkakereskedője felelőssége. A Ford márkakereskedők különálló jogi személyek, és mi nem vállalunk felelősséget, illetve kötelezettséget a Ford márkakereskedők tevékenységéért, beleértve a Ford márkakereskedőjétől kapott bármely szolgáltatást, illetve a Ford márkakereskedők weboldalainak tartalmát.

A Kedvenc márkakereskedő funkció lehetővé teszi azt is, hogy megtekintse az új készletet az Ön által kedvelt Ford márkakereskedőjénél. Előfordulhat, hogy a FordPass alkalmazásban listázott készlet nem teljesen esik egybe a Ford márkakereskedőjénél adott időpontban elérhető pontos készlettel. Nincs olyan kötelezettségünk, hogy ellenőrizzük az egyes Ford márkakereskedők által bemutatott készletet. A pontatlanságokért ennélfogva nem vállalunk felelősséget. Bármely jármű tényleges ára és elérhetősége, valamint bármely esetleges vonatkozó feltétel és kikötés kapcsán kérjük, lépjen kapcsolatban Ford márkakereskedőjével.

 

2.2.     Járműveim

A Járműveim funkció lehetővé teszi, hogy a FordPass révén hozzáférjen a járművével kapcsolatos bizonyos információkhoz. Ahhoz, hogy gépkocsiját regisztrálja a Járműveim funkcióhoz, meg kell adnia az alvázszámát. Jogosult felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy FordPass fiókját olyan jármű alvázszámával kapcsolja össze, amelynek nem tulajdonosa vagy amelyet nem Ön lízingel, továbbá szükség lehet a járműre hitelesített elsődleges fióktulajdonos jóváhagyására. Alvázszámát bármikor eltávolíthatja a FordPass alkalmazásból; az alvázszám eltávolítása azonban hatással lehet egyes FordPass funkciók használatára.

A Járműveim funkció lehetővé teszi azt is, hogy tanácsadó videókat tekintsen meg a járművére vonatkozóan. Ezeknek a videóknak a megtekintéséhez a FordPass kapcsolódni fog a Ford weboldalához: http://www.ford.hu/ Ezt a weboldalt a Ford működteti, de lehetnek egyedi feltételei és kikötései. Kérjük, mielőtt bármely tanácsadó videót megtekintene, nézze át a Ford weboldal feltételeit és kikötéseit, valamint adatvédelmi szabályzatát. A tanácsadó videók felhasználása saját kockázatára történik. Kérjük, óvatosan használja ezeket a videókat, és soha ne kísérelje meg olyan járműkarbantartás végrehajtását, amely szakembert igényel.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a Járműveim szolgáltatásban nyújtott információk kizárólag kényelmi célokat szolgálnak. Előfordulhat, hogy a Járműveim szolgáltatásban megjelenített információk nem tükrözik járműve tényleges és/vagy aktuális állapotát. Kérjük, hogy járműve pontos aktuális állapotát illetően a járművében lévő készülékekre és kijelzésekre támaszkodjon.

Kérjük, ne feledje, hogy a vezető felelőssége arról gondoskodni, hogy a jármű megfelelő üzemállapotban legyen.

 

2.3.     FordPass előnyök

Amikor regisztrál a FordPass alkalmazásba, automatikusan felvételt nyer a FordPass előnyök szolgáltatásba. A FordPass előnyök speciális ajánlatokat és egyéb promóciókat foglalnak magukban, melyek alapjául az szolgál, amit Ön a FordPass alkalmazásban csinál. A FordPass más részeinek használatához nem kell igénybe vennie a FordPass által kínált előnyöket. Az ajánlatok és promóciók típusa és gyakorisága változó, és mindegyikre külön feltételek vagy szabályok vonatkoznak. A FordPass előnyök eltérnek az általunk vagy leányvállalataink által kínált egyéb hűségprogramoktól. A FordPass előnyök bármikor módosulhatnak, és előfordulhat, hogy egyes funkciók nem érhetők el minden járműtípusnál és -modellnél.

Önnek lehetősége van arra, hogy a Fordtól, hivatalos márkakereskedésétől és kapcsolódó partnereitől a FordPass előnyök szolgáltatásra vonatkozó tájékoztatásokat kapjon, amelyek lehetnek személyre szabottak az Ön által a FordPass révén megadott személyes információk, például helyadatok és vezetési jellemzők alapján. Az ilyen kommunikációk vonatkozásában hozzájárulást kérünk Öntől. Ön bármikor jogosult ezen tájékoztatásokról leiratkozni.

A FordPass előnyök szolgáltatásra különösen is vonatkozik az adatvédelemről és adatbiztonságról szóló 7. fejezet.

 

2.4.     Parkolás

A Parkolás funkció lehetővé teszi, hogy megtalálja a rendelkezésre álló parkolási lehetőséget, a mobileszközén már használt, harmadik fél által nyújtott helymeghatározó vagy térképszolgáltatás segítségével jelenítve meg a parkolóhelyeket. A helymeghatározó szolgáltatások használata esetén az Ön által használt, harmadik fél által nyújtott helymeghatározó vagy térképszolgáltatás feltételei vonatkoznak Önre.

A megjelenített parkolóhelyek díjkötelesek lehetnek. Ezeket a díjakat harmadik felek róják ki. Mi nem nyújtunk semmilyen parkolási szolgáltatást, illetve nem üzemeltetünk egyetlen parkolóhelyet sem.

Nem ellenőrizzük egyetlen megjelenített parkolási lehetőség minőségét, alkalmasságát, biztonságát, illetve biztonságosságát sem. Ennélfogva nem adhatunk semmilyen biztosítékot egyetlen megjelenített parkolási lehetőség minőségére, alkalmasságára, biztonságára, illetve biztonságosságára nézve sem.

 

 

2.5.     Működtetés (hamarosan elérhető)

Amennyiben a járműve fel van szerelve beépített modemmel (hamarosan elérhető Magyarországon), képes lehet arra, hogy a FordPass alkalmazás révén, amennyiben az Ön országában megengedett, hozzáférjen bizonyos működtetési funkciókhoz, beleértve az ajtók zárását és nyitását, a távvezérléses indítást és leállítást. Előfordulhat, hogy ezek a funkciók nem érhetők el minden járműtípusnál és -modellnél, továbbá jelenleg nem érhetők el a weboldalon keresztül.

 

Megjegyzés: Egyes funkciókhoz a bizonyos járműveken elérhető SYNC Connect opciós funkció szükséges (mely magában foglalja a SYNC Connect szolgáltatást a jármű eredeti, a Ford márkakereskedő által nyilvántartott értékesítési napjától számítva öt évig). Öt év elteltével előfordulhat, hogy a SYNC Connect előfizetési díj-köteles.

 

Megjegyzés: Amikor kiszáll a járműből, mindig vigye magával a kulcsot vagy a távirányítót. Előfordulhat, hogy a távvezérelt nyitás a szolgáltatás üzemszünete esetén vagy ha túl alacsony az elem töltöttsége, nem működik.

 

Egyes esetekben lehet, hogy telepítenie kell az alkalmazás legújabb verzióját, mielőtt ismét használhatná a FordPass alkalmazást.  Ügyeljen arra, hogy mindig hozzá tudjon férni a járművéhez, még akkor is, ha a FordPass alkalmazást nem tudja elérni.

 

Bizonyos FordPass funkciókhoz szükséges lehet, hogy a járműve rendelkezzen kompatibilis SYNC fedélzeti rendszerrel vagy beépített modemmel („Szoftver”). Ha járművében van Szoftver, Ön beleegyezését adja ahhoz, hogy Szoftverét frissítsük a jármű szoftverének Végfelhasználói licencmegállapodása („EULA”) szerint, melyet járműve Tulajdonosi útmutatójában találhat vagy más esetben tőlünk kapott meg. Ha úgy dönt, Szoftverét frissítheti a FordPass alkalmazáson keresztül is. Beleegyezik továbbá, hogy a Ford, leányvállalatai, szolgáltatói és/vagy kijelölt ügynökei rendszeresen ellenőrizzék a Szoftver verzióját, és a távolból Szoftverfrissítéseket, verzióváltásokat, kiegészítéseket vagy módosításokat eszközöljenek a Szoftveren az Ön külön értesítése és további beleegyezése nélkül.  Erre az adathasználat mértéke szerinti árak és díjak vonatkozhatnak.

 

Nem minden funkció, illetve szolgáltatás lesz elérhető minden országban, és ezek köre többek között a járműve lehetőségei és az adatcsomag lefedettsége miatt is korlátozott lehet. A funkciók elérhetősége változhat, továbbá függ a mobileszköz és a jármű lehetőségeitől, valamint az Ön rendelkezésére álló interneteléréstől is. Előfordulhat, hogy egyes funkciók kizárólag a weboldalon vagy az alkalmazáson keresztül érhetők el.  Számos okból – például környezeti vagy domborzati körülmények, valamint az internet vagy az adatcsomag korlátja miatt – előfordulhat, hogy a FordPass nem érhető el vagy megszakad.

 

Ha járműve beépített kapcsolódással rendelkezik és járművét a FordPass alkalmazáson keresztül csatlakoztatja, járműve még azt követően is folytatja az adattovábbítást a Ford részére, hogy Ön eltávolította a FordPass alkalmazást.  Ha ki akarja kapcsolni a járművéből való adattovábbítást, kérjük, tekintse meg járműve tulajdonosi útmutatóját az adatátvitelek kikapcsolását illetően, amihez a SYNC beállítások alapállapotba való visszaállítására lehet szükség.

 

Ha rendelkezik vele, a járműállapot funkció lehetővé teszi, hogy a Járműállapot értesítésekkel kapcsolatban megtekintsen bizonyos értesítéseket a FordPass alkalmazásban. Ezek között az értesítések között lehetnek az elektromos akkumulátor állapotára, az üzemanyagszintre, az üzemanyag-fogyasztásra, a kilométer-számlálóra, az abroncsnyomásra, az alvázszámra és egyéb diagnosztikai adatokra vonatkozó információk. Ezek az értesítések nem használhatók fel, illetve nem lehet rájuk támaszkodni a jármű normál karbantartása helyett. Ha bármikor úgy véli, hogy gond vagy probléma lehet a járművével, a diagnosztika és a szükséges karbantartás érdekében forduljon szakemberhez.

Ha járművén van wifi hotspot funkció és aktiválta az adatcsomagját, az adatcsomagjára vonatkozó információkat megtekintheti a FordPass alkalmazáson keresztül.  A vezeték nélküli szolgáltatásra közvetlenül a járműve vezeték nélküli internet szolgáltatójánál kell előfizetnie, és egyedül a szolgáltatója felel a vezeték nélküli szolgáltatásért, amelyre külön feltételek és kikötések vonatkoznak és amelyekbe a szolgáltatás aktiválásával beleegyezik, valamint azokért az adatcsomagjára vonatkozó adatokért is, melyek a FordPass alkalmazáson keresztül állnak az Ön rendelkezésére.  Mindig nagyon ügyeljen az útra, és ne vezessen figyelmetlenül. A wifi hotspot kizárólag az utasok használatára szolgál.

 

Az érintett járművek esetében a távvezérelt indítás miatt a riasztó „csökkentett őrzési üzemmódra” vált, a téves riasztások elkerülése érdekében kikapcsolva a beltéri mozgásérzékelést és a dőlésszög-érzékelést a távvezérelt indítás során. A külső riasztó aktív marad. A duplán lezárt ajtók a távvezérelt indítás során biztonsági óvintézkedésként visszaváltanak központi zárra. Kérjük, felelősségteljesen használja a távvezérelt indítást.

 

Az üzemanyag hatékony havi használatára vonatkozó jelentéskészítési funkciót befolyásolja a járművezetői magatartás, valamint egyéb olyan nem műszaki tényezők, amelyek közrejátszanak az autó üzemanyag-fogyasztásának és szén-dioxid-kibocsátásnak meghatározásában. A különböző közlekedési és időjárási viszonyok (nyáron, télen) közepette mindenki másként vezet. Van, aki főként autópályákon vezet, mások főként országutakon. Egyesek gyorsabban, mások lassabban vezetnek.

A FordPass alkalmazáson keresztül készített Ford üzemanyag-jelentés nem hasonlítható össze közvetlenül a hivatalos üzemanyag-fogyasztási adatokkal. Az új személygépkocsik harmonizált uniós vizsgálati eljáráson alapuló üzemanyag-fogyasztási vagy CO2-kibocsátási értékeinek összehasonlításához a hivatalos üzemanyag-fogyasztási vagy CO2-kibocsátási értékeket kell alkalmazni, amelyek az Ön tulajdonosi kézikönyvében találhatóak.

A Fordnak az alkalmazáson keresztül elérhető üzemanyag-jelentése eltér a más eredetiberendezés-gyártók által esetleg közzétettektől, ezért az adatok közvetlenül nem hasonlíthatók össze.

 

3. FordGuides (daca este valabil)

A FordGuides (daca este valabil) funkció lehetővé teszi, hogy e-mailben lépjen kapcsolatba egy Útmutatóval, A FordGuides funkció lehetővé teszi, hogy e-mailben lépjen kapcsolatba egy Útmutatóval, ha támogatásra van szüksége a különböző Ford előnyök és mobilitási megoldások használatát illetően. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a FordPass nem vállal felelősséget a hálózati szolgáltatója által nyújtott internetkapcsolatért. A FordPass külföldön való használata további roaming költségekkel járhat.

A FordPass lehetővé teszi, hogy kapcsolattartási információkat adjon meg egy Útmutató részére az Önnel való e-mailes kapcsolatfelvételhez. A FordPass alkalmazásra való feliratkozással, valamint feltételeinek és kikötéseinek elfogadásával a FordGuides munkatársai megkérhetik Önt e-mail címe visszaigazolására. Ha megadja személyes kapcsolattartási információit, ezzel kifejezett beleegyezését adja ahhoz, hogy a FordGuides munkatársa kapcsolatba lépjen Önnel. A FordPass alkalmazásban, illetve a FordGuides munkatársai részére megadott minden személyes adatát és információját bizalmasan, a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük. A FordGuides munkatársai soha nem kérik Öntől, hogy felfedje a jelszavát vagy a PIN-kódját.

 

4. Közúti Segélyszolgálat

A jármű üzemzavara esetén a Közúti Segélyszolgálat funkción keresztül felhívhatja a vészhelyzeti szervizközpontot. Az ilyen célból felmerült minden kommunikációs költséget – amely országonként és szolgáltatónként eltérő lehet – Önnek kell állnia.

Ez a funkció csak akkor érhető el, ha az Alkalmazás kérésére beleegyezését adta, hogy továbbíthassa aktuális helyadatait. A vészhelyzeti szervizközpont ezt az információt fogja a tartózkodási helye ellenőrzésére használni. Ezeket az adatokat a Ford nem kapja meg és nem dolgozza fel. Az alkalmazás helyadat-továbbítási funkcióval való használatához internetkapcsolatra van szükség; a felmerülő költségeket Önnek kell állnia.

A helyadatok csak akkor továbbíthatók, ha mobileszköze érvényes helyadatot tud megállapítani. Az Ön által továbbított helyzet nem használható fel egy épületen belüli pontos helyzete (pl. lakás, emelet stb.) megállapítására.

A Ford arra törekszik, hogy a vészhelyzeti szervizközpont hívásszolgáltatását a realitások szerint a lehető legalacsonyabb áron biztosítsa. Előfordulhat, hogy a meghibásodás miatt igénybe vett funkció használata alapján kapott segélyszolgálatért fizetnie kell.

A Ford nem vállal felelősséget, illetve kötelezettséget adatainak adatátviteli hibák és/vagy jogosulatlan harmadik felek hozzáférése miatt bekövetkező nyilvánosságra kerüléséért.

 

5. Időtartam

Jelen megállapodás mindaddig fennáll, amíg Ön vagy mi fel nem mondja/mondjuk. A jelen Feltételek elfogadásával és az applikáció telepítésével Ön beleegyezik abba, hogy Ön elveszíti a jelen megállapodással kapcsolatos elállási és felmondási jogát, amely a fogyasztóvédelmi szabályok alapján Önt megilleti. Ön azonban bármikor, bármely okból felmondhatja ezt a Megállapodást azzal, hogy (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni a FordPass fiókját. Ezután feldolgozzuk kérését, majd gondoskodunk fiókja megszüntetéséről és arról, hogy minden adatkapcsolat megszakadjon a FordPass platformmal.

Jelen megállapodást (méltányos eljárással) bármikor felmondhatjuk vagy ideiglenesen felfüggeszthetjük teljesen vagy részlegesen az alkalmazás funkcióihoz való hozzáférését írásos értesítést küldve Önnek (beleértve az aktuálisan regisztrált e-mail címére küldött e-maillel való értesítést), többek közt (de nem kizárólagosan) az alábbi okokból:

 

5.1.    Ön súlyosan vagy sorozatosan megsért egy feltételt, aminek az orvoslásáról (amennyiben orvosolható) nem gondoskodik 5 napon belül attól számítva, hogy megkapja az erre Önt felszólító írásos értesítést;

5.2.    olyan körülmények merülnek fel, melyekkel kapcsolatban (jogos meglátásunk szerint) ez a cselekvés egy azonosított kockázatot mérsékel vagy megakadályozza, hogy a FordPass szolgáltatással Ön visszaéljen, azt manipulálja vagy más módon veszélyeztesse; illetve

5.3.    ha úgy döntünk, hogy a továbbiakban egyáltalán nem nyújtunk Szolgáltatásokat a FordPass alkalmazáson keresztül.

Jelen megállapodás felmondása esetén megszüntetjük az Ön FordPass fiókját, és jogosultak vagyunk arra, hogy bármely Ön által létrehozott felhasználói azonosítót visszavegyünk, hogy azt más felhasználók használhassák.

 

6. Járműbiztonság

Figyelmeztetés: Határozottan azt javasoljuk, hogy vezetés közben ne használjon semmilyen kézi eszközt. Vezetés közben ne használja a FordPass alkalmazást. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a vonatkozó közúti közlekedési törvények és szabályok értelmében tilos lehet a kézi eszköz vezetés közbeni használata. A FordPass vezetés közbeni, kézi eszközökön való elérése vagy használata elvonhatja az Ön figyelmét az útról, és a jármű feletti kontroll elvesztéséhez, karambolhoz, valamint az Ön vagy mások sérüléséhez vezethet. A FordPass üzeneteket vagy push-értesítéseket küldhet az Ön mobiltelefonjára. Vezetés közben ne olvasson üzeneteket kézi eszközökön.

 

7. Adatvédelem és adatbiztonság

A Ford mint adatkezelő gyűjti, tárolja, feldolgozza és felhasználja az Ön személyes adatait, beleértve a vezetővel kapcsolatos használati és járműadatokat, amennyiben ez szükséges a Szolgáltatások FordPass alkalmazáson keresztüli nyújtásához a jelen Feltételek értelmében.

 

8. Kommunikáció

Ha a velünk való kommunikáció mellett dönt, kifejezetten beleegyezik abba, hogy képviselőink kapcsolatba lépjenek Önnel az Ön által kért módon. Az eszközbeállításokban kiválaszthatja, hogy kíván-e push-értesítéseket kapni vagy sem. A részleteket lásd az Adatvédelmi Szabályzatunkban (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/hu_hu/privacy.html).

 

9. Különleges feltételek és harmadik féltől származó anyagok

9.1.          Különleges feltételek

Egyes Szolgáltatások használatához szükséges lehet, hogy különálló megállapodásra lépjen velünk vagy Ford partnereink egyikével. A különálló megállapodásokra különleges feltételek vonatkozhatnak. Az ilyen megállapodások Ön és valamely Ford partnerünk között állnak fenn és minket nem érintenek.

Ha egy Szolgáltatásra különleges feltételek vonatkoznak, a vonatkozó Különleges feltételekkel a Szolgáltatás első használata előtt megismertetik Önt, valamint megtarthat ezekből egy példányt. Ha használni akarja a Szolgáltatást, megkérdezik arról, hogy elfogadja-e a Különleges feltételeket. Ha megtagadja a Különleges feltételek elfogadását, nem használhatja azt a Szolgáltatást, amelyre az adott Különleges feltételek vonatkoznak. Kizárólag az Ön által elfogadott Különleges feltételek kötelezőek Önre nézve és vonatkoznak a használatra.

 

9.2.     Harmadik féltől származó anyagok

A FordPass alkalmazás tartalmazhat harmadik fél weboldalaira vagy (Különleges feltételekkel nem szabályozott) szolgáltatásaira mutató hivatkozásokat is, melyeknek nem mi vagyunk a tulajdonosai, illetve amelyeket nem mi irányítunk, beleértve többek közt a Ford partnereink weboldalaira mutató hivatkozásokat is („Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás”). Nem áll irányításunk alatt és nem vállalunk felelősséget egyetlen Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás tartalmáért, adatvédelmi szabályzatáért, illetve gyakorlatáért sem. Ezen kívül nem tudjuk és nem is fogjuk cenzúrázni vagy szerkeszteni egyetlen Harmadik fél által nyújtott szolgáltatás tartalmát sem. Amikor Harmadik fél által nyújtott szolgáltatást használ, elhagyja a FordPass platformot. Mindig olvassa el azoknak a Harmadik fél által nyújtott szolgáltatásoknak a feltételeit és kikötéseit, valamint adatvédelmi szabályzatát, amelyeket a FordPass alkalmazást elhagyva felkeres. Mi jelezni fogjuk Önnek, ha Harmadik fél által nyújtott szolgáltatást használ. Mindig tudni fogja, hogy a mi Szolgáltatásainkat vagy Harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat használ-e.

Előfordulhat, hogy a FordPass harmadik fél forrásaiból származó adatokat, például térképeket és útvonalakat használ fel Szolgáltatások nyújtásához. Lehet, hogy ezek az adatok és egyéb információk nem mindig pontosak. A FordPass használata esetén Önre nézve kötelező, helymeghatározáson alapuló szolgáltatásokra vonatkozó feltételek többek közt:
https://legal.here.com/hu-hu/terms
http://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy/
https://legal.here.com/terms/supplier-requirements/hlp-developers/

A FordPass használata esetén Önre nézve kötelező, valós idejű forgalmiadat-szolgáltatásokra vonatkozó feltételek többek közt:
https://legal.here.com/terms/serviceterms/hu/
https://legal.here.com/hu-hu/privacy/policy

Ellentmondásos esetben jelen Feltételek az irányadóak a helymeghatározáson alapuló szolgáltatásokra vonatkozó feltételekkel szemben.

Előfordulhat, hogy a FordPass részben bizonyos ingyenes, megosztott vagy szabadon elérhető szoftvert („Nyílt forráskódú szoftver”) tartalmaz vagy arra támaszkodik. Kérjük, hogy a Nyílt forráskódú szoftverek használatára vonatkozó esetleges kötelezettségek vagy korlátozások további információiért tekintse meg a Nyílt forráskódú szoftverekről közzétett nyilatkozatokat itt: http://corporate.ford.com/ford-open-source.html.

 

10.    Korlátozott licencek

A FordPass (beleértve az összes szoftvert, tartalmat és adatot) a mi tulajdonunk vagy licenc alapján használjuk. A FordPass alkalmazást az egész világra kiterjedő szerzői jogi, védjegyre, szabadalmi, üzleti titokra vonatkozó, illetve más tulajdonjogok védik, akár jelen jelzi ezt szerzői jogi figyelmeztetés vagy egyéb tulajdonosi jelzés, akár nem. Ön beleegyezik abba, hogy a FordPass használata során betartja az összes szerzői jogot, beleértve a jogosulatlan másolat készítésének megakadályozását is. Nem adunk meg semmilyen kifejezett vagy beleértett tulajdonjogot a FordPass alkalmazáshoz, hacsak erről kifejezetten nem rendelkezünk a jelen dokumentumban.

Amennyiben jelen Feltételeket betartja, nem kizárólagos, át nem ruházható, korlátozott jogosultságot adunk Önnek ahhoz, hogy a FordPass alkalmazást elérje, megtekintse, használja, megjelenítse és meghallgassa kizárólag személyes, nem kereskedelmi céljára.

Bármely általunk Önnek nyújtott jogra vagy jogosultságra is vonatkoznak az alábbi korlátozások:

 

1.    nem teheti meg, valamint harmadik feleknek sem engedheti meg, hogy származékos műveket hozzanak létre, bármilyen adatbányászati eszközt, robotot vagy hasonló adatgyűjtési és -kinyerési eszközt használjanak a FordPass alkalmazáson, adatbázist hozzanak létre, szisztematikus letöltést végezzenek, a FordPass alkalmazásból vagy a weboldalakról származó anyagok bármely részét vagy egészét tárolják, a FordPass bármely részét hivatkozásba vagy képbe foglalják, a FordPass egészéből vagy egy részéből forráskódot vagy struktúrát nyerjenek ki vagy származtassanak visszafejtéssel, szétbontással, visszabontással vagy bármely más módon;

2.    nem használhatja a FordPass alkalmazást törvénytelen, azzal visszaélve, becsületsértő, megtévesztő vagy mások magánéletébe behatoló módon, továbbá senkit nem sérthet meg vallása, neme, szexuális irányultsága, faji és etnikai hovatartozása, kora, illetve fogyatékossága alapján;

3.    nem használhatja a FordPass alkalmazást más tartalommal, illetve olyan módon, amellyel valamely személynek, vállalatnak vagy gazdálkodó egységnek adja ki magát, minket is beleértve;

4.    nem zavarhatja vagy szakíthatja meg, illetve próbálhatja megzavarni vagy megszakítani szervereink és hálózataink működését, illetve nem sértheti meg hálózati elérésünk vagy biztonsági követelményeink egyikét sem.

11.    Védjegyjogra vonatkozó nyilatkozat

A Ford név, valamint a FordPass alkalmazásban megjelenített minden védjegy és logó a mi tulajdonunk vagy licenc alapján használjuk. Tilos a FordPass alkalmazásban megjelenített bármely védjegy jogosulatlan felhasználása.

 

12.    Felelősség

A Ford a megkívánt hozzáértéssel és gonddal ügyel arra, hogy a FordPass biztonságosan használható legyen és megakadályozza azt, hogy kárt tegyen az Ön eszközében vagy az eszközén tárolt bármely más digitális tartalomban. A Ford azonban, a jogszabályok által lehetővé tett körben, nem vállal felelősséget és nem fogja garantálni, hogy a FordPass biztonságos és hibáktól, vírusoktól vagy más kártékony programoktól mentes lesz.

A Ford a megkívánt hozzáértéssel és gonddal fog eljárni minden olyan Szolgáltatás esetén, amelyet közvetlenül Önnek nyújt.

A Ford nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, amely abból fakad, hogy Ön a jelen feltételeket megsérti.

A Ford nem felel egyetlen olyan Szolgáltatásért sem, amelyet különálló megállapodás értelmében egy harmadik fél nyújt Önnek.

Hacsak jelen Feltételek vagy bármely általunk közvetlenül nyújtott Szolgáltatást szabályozó feltétel („a Ford feltételei”) másként nem rendelkeznek, a Ford kizárólag annyiban vállal felelősséget Önnel szemben, amennyiben az Önt érő veszteség vagy kár abból fakad, hogy nem teljesítettük a Ford feltételei szerinti kötelezettségeinket az alkalmazás vagy bármely Szolgáltatás használatát illetően, egyéb tekintetben pedig kizárunk minden olyan kifejezett vagy beleértett körülményt, jótállást, kijelentést vagy egyéb feltételt, amely a FordPass és/vagy a Szolgáltatások használatára vonatkozhatna.

A jogszabályok által megengedett körben a Ford nem tudja garantálni, hogy a FordPass és/vagy a Szolgáltatások mindenkor megszakítás nélkül és teljesen üzemképesen elérhetők lesznek, és nem vállal felelősséget a Feltételek szerinti kötelezettségeink végrehajtásának elmulasztásáért vagy késedelméért, ha ez a mulasztás vagy késedelem olyan eseményekből, körülményekből vagy okokból fakad, melyek ésszerű hatáskörünkön kívül esnek. A fenti körülmények esetén jogosultak vagyunk az indokolt mértékben meghosszabbítani a kötelezettségeink végrehajtására szánt időt. A Ford fenntartja tovább a jogot, hogy az alkalmazást saját igényei szerint módosítsa. Hacsak jelen Feltételek máshol másként nem rendelkeznek, nem vállalunk felelősséget Önnel szemben abban az esetben, ha az alkalmazás vagy bármely általunk nyújtott Szolgáltatás bármely része nem érhető el vagy bármely módon módosul.

Ön beleegyezik abba, hogy ezt az alkalmazást személyes céljára használja, és nem használhatja sem az alkalmazást, sem a Szolgáltatásokat kereskedelmi, üzleti vagy továbbértékesítési célokra. Nem vállalunk felelősséget Önnel szemben az Ön által a FordPass és a Szolgáltatások használata során elszenvedett semmilyen más veszteségért sem, csak amit fogyasztóként szenved el.

A kétségek elkerülése érdekében: kizárólag azokért a veszteségekért vállalunk felelősséget, amelyek a feltételek megszegésének következményeként ésszerűen előreláthatók.

Jelen megállapodás tartalmában semmi nem korlátozhatja a Ford felelősségét a következők tekintetében:

1.    a Ford hanyagságából bekövetkezett haláleset vagy személyi sérülés;

2.    csalás vagy szándékos megtévesztés; valamint

3.    bármely más felelősség, amelyet a vonatkozó törvények értelmében nem lehet kizárni vagy korlátozni.

13.    Irányadó jog

Jelen megállapodásra nézve az Ön lakhelye szerinti országnak a jelen megállapodás megkötése idején hatályos helyi törvénye az irányadó.

 

14.    Fogyasztóvédelmi rendelkezések

 

A jelen fejezet kizárólag akkor alkalmazandó Önre, ha Ön a Ptk 8:1. § (1) bekezdés 3. pontja értelmében fogyasztónak minősül. Ha Ön fogyasztónak minősül, akkor a jelen Feltételek és a Különleges Feltételek nem korlátozhatják az Önt jogszabály alapján megillető fogyasztói jogokat, illetve azon jogokat, melyektől jogszabály kötelező rendelkezése értelmében nem lehet eltérni.

 

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (Korm. rendelet) szerint Önt megillető tájékoztatást az alábbiak szerint adjuk meg:

 

a) Szolgáltató neve: lásd a jelen Feltételek 15. fejezetét

 

b) Szolgáltató székhelye, üzleti tevékenységének helye, postai címe, a Szolgáltató adatai: lásd a jelen Feltételek 15. fejezetét

 

c) A Szolgáltatások lényeges tulajdonságai: a szolgáltatások lényeges feltételeit a jelen Feltételek 1 - 4. fejezetei és az Önre irányadó Különleges Feltételek rögzítik.

 

d) A megállapodás szerinti Szolgáltatásokért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összege, valamint az esetlegesen ezen felül felmerülő valamennyi további költsége:

 

A Feltételek vagy a Különleges Feltételek kifejezett eltérő rendelkezése hiányában az applikációt és a Szolgáltatásokat jelenleg ellenérték felszámítása és előfizetési díj nélkül nyújtjuk.

 

e) Határozatlan időre szóló szerződés vagy előfizetést magában foglaló szerződés esetében:

 

A jelen Feltételek alapján az applikációt és a Szolgáltatásokat Ön határozatlan ideig használhatja. A Feltételek és a Speciális Feltételek kifejezett eltérő rendelkezése hiányában határozott időre szóló szerződést nem alkalmazunk.

 

f) A szerződés megkötéséhez alkalmazott távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz használatának díja:

 

Az Ön által használt eszköz (pl. mobiltelefon, stb.) internet-, mobil- vagy más elektronikus kapcsolatának, ellenértékeként az Ön egyéni előfizetői vagy más szerződése alapján az elektronikus hírközlési szolgáltatója díjat számíthat fel.

A használati mértéket és díjakat illető további információkért forduljon elektronikus hírközlési szolgáltatójához.

 

g) A teljesítés feltételeiről, így különösen a fizetésről és a teljesítési határidőről, valamint a vállalkozás panaszkezelési módjáról:

 

Az applikáció telepítését és a Szolgáltatás megrendelését követően azok aktiválása gyakorlatilag valós időben, azonnal megtörténik. Az applikáció és a Szolgáltatások kiszállítására nincs mód. A teljesítés automatikus, a teljesítési határidő pedig azonnali. A Feltételek vagy a Különleges Feltételek kifejezett eltérő rendelkezése hiányában az applikációt és a Szolgáltatásokat jelenleg ellenérték felszámítása és előfizetési díj nélkül nyújtjuk.

 

Ön az applikációval és a Szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszát a 15. fejezetben meghatározott elérhetőségeinken terjesztheti elő. Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz benyújtása esetén a panaszról jegyzőkönyvet veszünk fel, a panaszt azonnal megvizsgáljuk és szükség szerint, amennyiben az lehetséges, azt azonnal orvosoljuk. Ha ez nem lehetséges, a panaszt 30 napon belül kivizsgáljuk és írásban tájékoztatjuk Önt a vizsgálat eredményéről. Írásbeli panasz benyújtása esetén a panaszt 30 napon belül vizsgáljuk ki, és ezen határidőn belül szintén írásban érdemi választ küldünk. Ha a panaszt elutasítjuk, köteles vagyunk azt megindokolni.

 

h) Az Önt fogyasztóként megillető elállási és felmondási jogról:

 

Ha Ön jogszabály szerint fogyasztónak minősül, a Kormányrendelet 20.§ b) pontja szerint megillető, 14 napos indokolás nélküli elállási és felmondás joggal kapcsolatos tájékoztatást a Feltételek jelen fejezete tartalmazza.

 

Az elállás és felmondás joga vonatkozásában a jelen pont kizárólag akkor alkalmazandó Önre, ha a jogszabályok szerinti fogyasztónak minősül.

 

A jelen Feltételek elfogadásával és az applikáció telepítésével Ön beleegyezik abba, hogy Ön elveszíti a jelen Feltételekkel kapcsolatos elállási jogát, amely a fogyasztóvédelmi szabályok alapján Önt megilleti. Ön azonban bármikor, bármely okból felmondhatja ezeket a Feltételeket azzal, hogy (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni a FordPass fiókját, mely esetben Önnek el kell távolítania az alkalmazást. Ezután feldolgozzuk kérését, majd gondoskodunk fiókja megszüntetéséről és arról, hogy minden adatkapcsolat megszakadjon a FordPass platformmal.

 

Ön az elállási, vagy felmondási jogát vagy a Kormányrendelet 2. számú melléklete szerinti forma levélen (lásd alább), vagy erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja, amelyet Ön köteles eljuttatni a jelen Feltételek 15. fejezetében meghatározott postacímünkre vagy az inform@ford.com elektronikus levelezési címünkre. Az elállási, illetve felmondási jog gyakorlása határidőben történik, ha azt Ön az előző bekezdésben foglalt határidőben elküldi. Önt terheli annak bizonyítása, hogy az elállási vagy felmondási jogát a jelen bekezdésben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

Címzett: Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.

1138 Budapest Népfürdő utca 22.t.
e-mail:inform@ford.com

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: *

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: *

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

 

Tekintettel arra, hogy termék visszaküldésére nincs lehetőség az applikáció és a Szolgáltatások elektronikus úton történő teljesítése miatt, ezért a termék visszaküldésével kapcsolatos költség sem merül fel.

 

Mivel nem merül fel költségünk a teljesítés megkezdését követően gyakorolt elállási, felmondási joggal kapcsolatban, ezért Ön ilyen ésszerű költség megtérítésére sem köteles.

 

i) A kellékszavatosságra és a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettségről:

 

Kellékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

 

Ön hibás teljesítésünk esetén, velünk mint vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

 

Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

 Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Ön nem kérte, illetve nem kérhette, úgy Ön igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Ön választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra mi adtunk okot.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön a kellékszavatossági igényét?

 

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ön a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

 

Kivel szemben érvényesítheti Ön a kellékszavatossági igényét?

 

Ön a Forddal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

 

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Ford nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Termékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

 

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

 

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

 

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön a termékszavatossági igényét?

 

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével Ön e jogosultságát elveszti.

 

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

 

Termékszavatossági igényét Ön kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

 

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 

·       a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

 

·       a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

 

·       a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

 

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan Ön nem érvényesíthet. Ön termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

j) Az értékesítés utáni ügyfélszolgálati és egyéb szolgáltatások, valamint a jótállás fennállásáról és annak feltételeiről:

 

Ön az applikációval és a Szolgáltatásokkal kapcsolatban az adott témakörben a jelen Feltételek 15. fejezetében megadott e-mail címen és telefonszámon is kérhet tőlünk tájékoztatást. A Ford ügyfélszolgálat elérhetőségeit a jelen Feltételek 15. fejezete tartalmazza. Az applikációra és a Szolgáltatásokra jótállást nem vállalunk, és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, illetve melléklete értelmében az applikációra és a Szolgáltatásra jótállási kötelezettség nem vonatkozik.

 

k) Rendelkezésre áll-e a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex, illetve a magatartási kódexről történő másolatkérés módjáról:

 

Nem áll rendelkezésre, másolatkérésre nincs mód.

 

l) Határozott időre szóló szerződés esetén a szerződés időtartamáról, határozatlan időre szóló szerződés esetén a szerződés megszüntetésének feltételeiről:

 

A szerződés határozatlan időre szól. Ön azonban bármikor, bármely okból felmondhatja a jelen Feltételeket és a Szolgáltatásokat azzal, hogy (az e-mailt is beleértve) írásos értesítést küld nekünk arról, hogy meg kívánja szüntetni a FordPass fiókját. A szerződés időtartamáról és annak megszüntetéséről lásd a Feltételek 5. fejezetét. Ha valamely Szolgáltatást határozott időtartamra nyújtunk, annak időtartama a Szolgáltatás időtartamához igazodik.

 

 

m) Határozott időre szóló olyan szerződés esetén, amely határozatlan időtartamúvá alakulhat át, az átalakulás feltételeiről, és az így határozatlan időtartamúvá átalakult szerződés megszüntetésének feltételeiről:

 

Nincs ilyen eset.

 

n) A fogyasztó kötelezettségeinek szerződés szerinti legrövidebb időtartamáról:

 

Lásd a Feltételek 5. fejezetét.

 

o) A fogyasztó által a vállalkozás kérésére fizetendő vagy biztosítandó letét vagy egyéb pénzügyi biztosíték nyújtásáról és annak feltételeiről:

 

Nincs ilyen eset.

 

p) A digitális adattartalom működéséről, valamint az alkalmazandó műszaki védelmi intézkedésről:

 

Bővebb tájékoztatás a jelen Feltételek 1.2. fejezete tartalmaz.

 

q) A digitális adattartalom hardverrel és szoftverrel való együttműködési képességéről a vállalkozástól ésszerűen elvárható ismereteknek megfelelően:

 

Erről bővebb tájékoztatást a jelen Feltételek 1.2. fejezete tartalmaz.

 

r) A jogszabályi előírás vagy a vállalkozás döntése alapján a vállalkozásra nézve kötelező peren kívüli panaszkezelési mód és vitarendezési mechanizmus igénybevételének lehetőségéről, valamint az ehhez való hozzáférés módjáról:

 

Ön a panaszával a Feltételek 15. fejezete szerinti elérhetőségünkön fordulhat hozzánk és minden tőlünk telhetőt megteszünk az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében. Az esetleges jogvitáikat Önnel elsődlegesen peren kívül, egyeztetés útján rendezzük. Ha az egyeztetés nem vezet eredményre, úgy Ön a hatályos jogszabályok, illetve a jelen Feltételek szerint hatósághoz, bírósághoz, békéltető testülethez fordulhat.

 

s) A békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről:

 

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a Szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban. A békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

 

t) Az Európai Bizottság online vitarendezési platformja az alábbi címen érhető el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Önnek lehetősége van arra, hogy a Szolgáltatással kapcsolatos panaszának bíróságon kívüli rendezését online vitarendezési eljárás keretében kezdeményezze. Az online vitarendezést a következő weboldalon kezdeményezheti:, valamint szintén ezen az oldalon kaphat részletes tájékoztatást az online vitarendezés lehetőségéről és feltételeiről. Ezt az internetalapú platformot az EU azoknak a fogyasztóknak hozta létre, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és fel szeretnének kérni egy semleges harmadik felet (vitarendezési testületet) a panasz kezelésére. Az online vitarendezési platformról és használatáról, a vitarendezés módjáról további információkat a fenti link használatával elérhető weboldalon talál.

 

 

u) Szerződéskötési információk

A jelen Feltételek elektronikus úton kerülnek megkötésre. A Feltételek az alkalmazásnak a ford.hu honlapról való közvetlen letöltésével, és az „Beleegyezem” gombra kattintással kerül megkötésre. A Feltételek megkötése írásbelinek minősül, és Önnek lehetősége van a Feltételeket az adathordozóján vagy más elektronikus médiumon tárolni, ahhoz hozzáférni vagy azt többszörözni. A FordPass biztosítja a kötelező szerződéses jognyilatkozata megküldését megelőzően a beviteli hibák javításához szükséges technikai lépéseket. A szerződést (a jelen Feltételeket) magyar nyelven tesszük elérhetővé.

 

Kapcsolatfelvétel

Ha a FordPass alkalmazást illetően kérdése, megjegyzése vagy panasza van, kapcsolatba léphet velünk a helyi kapcsolattartási információk megkeresésével ezen a weboldalon: http://corporate.ford.com/our-company/country-websites, vagy használhatja az alábbi elérhetőségeket a FordPass alkalmazásra vonatkozó kérdései, megjegyzései vagy panaszai kapcsán.

 

Telefon/E-mail

inform@ford.com
+36 1 77 77 555

Postacím:

Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.

1138 Budapest Népfürdő utca 22., Magyarország