Selectaţi o ţară/limbă diferită

Termeni pentru utilizatorii FordPass din Europa

Version: 1.1

Termeni pentru utilizatorii FordPass din Europa – ROMANIA

(„Termeni”)

Versiunea: Iunie 2024

Bun venit la FordPass, un mod de mișcare mai inteligent! FordPass este noua platformă care vă va oferi posibilitatea de a vă regândi modul în care călătoriți. Printr-o colecție de soluții personale, digitalizate și fizice, FordPass vă va oferi mai multe opțiuni de mobilitate, astfel încât să puteți merge mai departe decât credeați că este posibil.

Înainte de a începe, vrem să știți cum funcționează FordPass și avem nevoie să faceți clic pe „Sunt de acord” pentru a accepta Termenii noștri. Vă rugăm să citiți cu atenție. Puteți utiliza Cuprinsul de mai jos pentru a naviga mai facil prin acești Termeni.

 

1.    Informații generale

    1.    Acordul FordPass

    2.    Cerințe de sistem

2.    Servicii

    1.    Distribuitorul meu

    2.    Vehiculele mele

    3.    Elementele suplimentare FordPass

    4.    Parcare

    5.    Operare

    6.    Ford Secure

    7.    Ford Conectivitate Premium 

3.    FordGuides

4.    Asistență pe marginea carosabilului

5.    Termen de valabilitate

6.    Siguranța vehiculului

7.    Protecția datelor și securitatea datelor

8.    Comunicații

9.    Termeni speciali și articole ale terțelor părți

    1.    Termeni speciali

    2.    Articole ale terțelor părți

10.   Licențe limitate

11.   Observație cu privire la marca comercială

12.   Răspundere

13.   Legislația aplicabilă

14.   Abonamente

15.   BlueOval™ Charge Network

16.   FordPay

17.   Contactați-ne

 

1. Informații generale

Acești Termeni reglementează accesul și utilizarea aplicației FordPass („FordPass”) între utilizatorul individual al FordPass (denumit în continuare „dvs.”) și Ford Romania Services SRL, avand sediul in Craiova, str. Henry Ford (1863-1947), nr. 29, cod postal 200745 si sediul secundar (punct de lucru) la Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190, inmatriculata la Registrul Comertului cu nr. J16/3150/1994, CIF RO 6488696 (denumită în continuare „Ford”, „noi”, „pentru noi/pe noi/nouă”).

Acești termeni nu modifică în niciun fel termenii oricărui alt acord pe care îl aveți cu noi sau cu o altă companie Ford. Acești Termeni conțin informații importante despre FordPass. FordPass este un serviciu care se bazează pe date de la dvs., dispozitivul mobil și vehiculul dvs., cum ar fi locația și caracteristicile de șofare, pentru ca noi să vă putem oferi o funcționalitate și servicii excelente și comunicații adaptate intereselor dvs. Vă rugăm să consultați propria noastră Politică de confidențialitate (https://www.ford.ro/informatii/confidentialitate) pentru mai multe informații. Dacă doriți să aveți o copie a acestor Termeni, vă rugăm să vizitați sectiunea de website dedicata acestor termeni https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/terms.html și să îi salvați sau imprimați. Acești Termeni sunt disponibili și în FordPass, în informațiile contului dvs. De asemenea, veți primi o copie a acestor Termeni pe un suport durabil (de ex., ca parte dintr-un e-mail) după încheierea acordului. Accesarea și utilizarea FordPass în conformitate cu acești Termeni se limitează la Europa.

 

1.1.     Acordul FordPass

Ford oferă caracteristici de bază și permite accesul la informațiile legate de vehicul și la serviciile auxiliare din miniaplicații (appleturi) prin FordPass („Servicii”). Serviciile care vă sunt puse la dispoziție sunt descrise în Capitolul 2 de mai jos. Pentru a utiliza caracteristicile și Serviciile FordPass vi se va solicita să vă înregistrați și să acceptați acești Termeni. Înregistrându-vă pentru FordPass, vă veți crea un nume de logare prin introducerea adresei dvs. de e-mail și a unei parole. Utilizarea anumitor Servicii poate necesita încheierea unui contract separat și poate face obiectul termenilor și condițiilor contractuale speciale respective („Termeni speciali”). Termenii speciali se aplică suplimentar acestor Termeni.

Prin abonare (prin bifarea casetei relevante) și prin clic pe „Accept”, acceptați să vă supuneți acestor Termeni atunci în timpul utilizării FordPass.

Acești Termeni vor intra în vigoare de îndată ce veți primi o confirmare prin e-mail sau cel mai târziu în care veți putea utiliza Serviciile. De îndată ce Termenii intră în vigoare, se consideră că ați încheiat un acord cu noi.

Înregistrarea pentru FordPass necesită să selectați țara dvs., să vă furnizați prenumele și numele de familie, precum și adresa dvs. de e-mail, și să creați o parolă. Aveți opțiunea de vă a adăuga numărul de telefon mobil și adresa de domiciliu. De asemenea, puteți alege să primiți comunicări de marketing de la noi.

Detaliile personale care sunt strâns legate de Serviciu sunt colectate pe un ecran specific al miniaplicației.

Vom modifica la anumite intervale cești Termeni (dacă credem (în opinia noastră rezonabilă) că este necesar să facem acest lucru (de exemplu, din motive de securitate, legale sau de reglementare, dacă schimbăm domeniul de aplicabilitate al Serviciilor noastre disponibile sau dacă introducem noi Servicii). Dacă extindem domeniul de aplicabilitate al Serviciilor noastre disponibile, introducem noi Servicii sau dacă modificările propuse sunt favorabile pentru dvs., modificările vor fi considerate ca fiind acceptate de dvs. dacă după ce v-am notificat despre modificările propuse ați continuat să utilizați FordPass fără nicio obiecție după data la care se indică că modificările vor intra în vigoare.

În cazul în care vreun termen nou propus va reduce Serviciile sau vă va restricționa sau limita drepturile existente în temeiul prezentului acord, vă vom furniza o notificare prealabilă rezonabilă, care ori de câte ori este posibil, se va face cu nu mai puțin de două luni înainte de intrarea în vigoare a termenilor modificați propuși. Vă vom notifica întotdeauna despre modificările propuse ale termenilor, prin e-mail la adresa dvs. de e-mail înregistrată în aplicatie, putându-vă notifica și prin notificări de tip push. În cadrul acestei notificări, vom menționa data la care vor intra în vigoare termenii propuși.

Dacă nu doriți să acceptați modificarea acestor Termeni, puteți rezilia acest Acord în orice moment (conform Capitolului 5 de mai jos).

 

1.2.     Cerințe de sistem

Utilizarea FordPass necesită un telefon mobil sau un dispozitiv portabil compatibil, acces la internet (pot fi aplicate tarife de către terțe părți, aferente serviciilor prestate) și software (se pot aplica tarife de către terți, aferente serviciilor prestate) și poate necesita din când în când obținerea unor actualizări sau a unor îmbunătățiri. Luați legătura cu operatorul dvs. de telefonie mobilă pentru mai multe informații privind tarifele de utilizare. Pentru a evita orice îndoială, vă rugăm să rețineți că noi nu operăm nicio rețea de telefonie mobilă sau că nu furnizăm astfel de servicii.

Pentru a accesa anumite Servicii FordPass, este posibil ca vehiculul dvs. Ford să aibă nevoie de un sistem SYNC compatibil cu vehiculul. Dacă vehiculul dvs. este echipat cu sistem SYNC, sunteți de acord că putem actualiza software-ul SYNC în conformitate cu Acordul de licență pentru utilizatorul final („EULA”) al software-ului vehiculului pus la dispoziție în Manualul deținătorului al vehiculului dvs. sau pus la dispoziție într-un alt mod de către noi. Este posibil să vă puteți actualiza software-ul SYNC prin FordPass, dacă alegeți acest lucru. Se pot aplica tarife de utilizare a datelor.

Nu toate caracteristicile sau Serviciile vor fi disponibile pe toate piețele, iar acoperirea poate fi limitată, inclusiv în funcție de capabilitatea vehiculului dvs. și dea acoperireai oferite de planul de date pe care îl aveți la dispoziție de la operatorul de telefonie mobilă. Disponibilitatea caracteristicilor face obiectul modificării și depinde de capabilitatea dispozitivului mobil și a vehiculului și de accesul la internet care vă este disponibil. FordPass poate deveni indisponibil sau poate să se întrerupă din când în când din diverse motive, cum ar fi condițiile de mediu sau topografice și acoperirea oferită de planul de date.

Sunteți responsabil pentru păstrarea secretă a informațiilor contului dvs. FordPass și a parolei dvs. Sunteți responsabil pentru orice activitate neautorizată care apare în contul dvs. dacă ați cauzat din neglijență sau în mod intenționat activitatea neautorizată. Sunteți de acord să ne anunțați imediat orice utilizare neautorizată a contului sau a parolei dvs.

Metodele de dezinstalare diferă în funcție de dispozitiv. Pentru a dezinstala FordPass, trebuie să utilizați instrumentele de administrare a aplicațiilor furnizate împreună cu dispozitivul dvs. Pentru asistență, consultați manualul dispozitivului dvs.

Dacă vehiculul dvs. are un dispozitiv integrat, consultați manualul deținătorului vehiculului pentru a dezactiva transmisiile de date, ceea ce poate necesita o resetare generală din setările SYNC.

 

2. Servicii

În viitor, putem extinde în viitor domeniul de aplicabilitate al Serviciilor disponibile și/sau putem adăuga noi servicii la FordPass. Mai jos puteți găsi o descriere detaliată a serviciilor care sunt incluse în prezent în FordPass sau vă vor fi puse la dispoziție în viitorul apropiat:


2.1.     Distribuitorul meu

Caracteristica Distribuitorul meu vă permite să vă conectați cu distribuitorul dvs. Ford, să programați lucrări de service, să localizați distribuitori Ford, să primiți indicații de orientare pentru a ajunge la distribuitorul dvs. Ford și să vizualizați noul stoc al distribuitorului Ford. Prin utilizarea serviciilor de localizare, vi se vor aplica termenii furnizați de locația terță parte sau de serviciul de hărți pe care îl utilizați.

Toate programările de service și lucrările de service pentru vehicul sunt responsabilitatea dvs. și a distribuitorului dvs. Ford. Distribuitorii Ford sunt persoane juridice separate și nu suntem responsabili sau răspunzători pentru activitățile distribuitorilor Ford, incluzând orice servicii care vă sunt furnizate de distribuitorul dvs. Ford sau conținutul paginilor de internet ale distribuitorilor Ford.

Caracteristica Distribuitorului meu vă permite și să vizualizați un stoc nou al distribuitorului dvs. Ford preferat. Este posibil ca stocul menționat pe FordPass să nu fie exact același cu stocul exact disponibil de la distribuitorul dvs. Ford. Nu avem nicio obligație de a verifica stocul prezentat de către distribuitorul Ford individual. Prin urmare, nu suntem responsabili pentru nicio inexactitate. Vă rugăm să luați legătura cu distribuitorul dvs. Ford pentru prețul și disponibilitatea efectivă a oricărui vehicul și pentru toți termenii și condițiile aplicabile.

 

2.2.     Vehiculele mele

Caracteristica Vehiculele mele vă poate permite accesarea anumitor informații referitoare la vehiculul dvs. prin FordPass. Pentru a vă înregistra mașina pentru caracteristica Vehiculele mele, va trebui să introduceți codul dvs. VIN. Trebuie să fiți un utilizator autorizat al unui vehicul pentru a vă conecta contul FordPass cu codul VIN al unui vehicul pe care nu îl dețineți sau l-ați obținut prin închiriere, care este posibil să trebuiască să fie aprobat de un titular primar de cont și autentificat din interiorul vehiculului. Puteți în orice moment să eliminați codul dvs. VIN din FordPass; totuși, orice eliminare a codului VIN poate afecta anumite caracteristici ale FordPass.

Caracteristica Vehiculele mele vă poate permite și să vizualizați materiale video despre vehiculul dvs. Pentru a vizualiza aceste materiale video, FordPass se va conecta cu pagina de internet Ford http://www.ford.ro Această pagină de internet este operată de Ford, dar poate avea termeni și condiții unice. Înainte de a vizualiza materialele video, vă rugăm să consultați termenii și condițiile și politica de confidențialitate a paginii de internet Ford. Utilizarea de către dvs. a materialelor video se face pe propriul dvs. risc. Vă rugăm să utilizați cu prudență aceste materiale video și să nu încercați să efectuați lucrări de întreținere a vehiculului care ar putea necesita un profesionist.

Vă rugăm să rețineți că informațiile furnizate în Vehiculele mele sunt doar pentru scopuri de prezentare detaliată. Informațiile afișate în Vehiculele mele pot să nu reflecte starea reală și/sau cea actuală a vehiculului dvs. Vă rugăm să consultați instrumentele și elementele de afișaj din vehiculul dvs. pentru starea actuală exactă a vehiculului dvs.

Vă rugăm să rețineți că este responsabilitatea șoferului de a se asigura că vehiculul este în stare de funcționare corespunzătoare.

 

2.3.     Elementele suplimentare FordPass

Când vă înregistrați la FordPass, sunteți automat înscris în Elementele suplimentare FordPass. Elementele suplimentare FordPass include oferte speciale și alte promoții, care se pot baza pe lucrurile pe care le faceți prin FordPass. Nu trebuie să utilizați Elementele suplimentare FordPass pentru a utiliza alte părți ale FordPass. Tipul și frecvența ofertelor și a promoțiilor va varia și fiecare dintre acestea este supusă propriilor termeni sau reguli. Elementele suplimentare FordPass sunt separate de alte programe de loialitate oferite prin intermediul nostru sau al afiliaților noștri. Elementele suplimentare FordPass este posibil să se schimbe în orice moment și este posibil ca unele caracteristici să nu fie disponibile pentru toate mărcile și modelele de vehicule.

Sunteți de acord să primiți comunicații de Elemente suplimentare FordPass de la Ford, distribuitorul dvs. autorizat și partenerii afiliați, care pot fi personalizate pe baza informațiilor personale pe care ni le furnizați prin FordPass, cum ar fi locația și caracteristicile de șofare.

Capitolul 7 privind protecția datelor și confidențialitatea datelor se aplică în mod special în cazul Elementelor suplimentare FordPass.

 

2.4.     Parcare

Caracteristica Parcare vă permite să localizați parcarea disponibilă prin afișarea locurilor de parcare cu ajutorul serviciului de localizare sau de hărți al terțelor părți, pe care îl utilizați deja pe dispozitivul dvs. mobil. Prin utilizarea serviciilor de localizare, vi se vor aplica termenii furnizați de locația terță parte sau de serviciul de hărți pe care îl utilizați.

Locurile de parcare afișate pot fi supuse taxelor. Aceste taxe sunt instituite de părțile terțe. Nu oferim niciun serviciu de parcare și nu operăm nicio parcare.

Noi nu verificăm calitatea, gradul de adecvare, siguranța sau securitatea niciuneia dintre posibilitățile de parcare afișate. Prin urmare, nu oferim nici o asigurare cu privire la calitatea, gradul de adecvare, siguranța sau securitatea niciuneia dintre posibilitățile de parcare afișate.

 

 

5.     Operare

Dacă vehiculul dvs. este echipat cu un modem integrat, poate avea acces la anumite caracteristici operaționale prin intermediul aplicației FordPass, incluzând blocarea și deblocarea ușilor, pornirea la distanță și oprirea la distanță, dacă este permis în țara dvs. Este posibil ca aceste caracteristici să nu fie disponibile pentru toate mărcile și modelele de vehicule și nu sunt disponibile în prezent prin intermediul paginii de internet.

 

Notă: SYNC Connect, o caracteristică opțională a vehiculelor selectate (include serviciul SYNC Connect timp de cinci ani de la data vânzării originale a vehiculului, așa cum este înregistrat de către distribuitorul Ford), este necesară pentru anumite caracteristici. Taxele de abonare la SYNC Connect se pot aplica după cinci ani.

 

Notă: Luați întotdeauna cu dvs. cheia sau dispozitivul de acces cu cheie atunci când părăsiți vehiculul. Deblocarea de la distanță poate să nu funcționeze în timpul întreruperilor de întreținere sau în cazul în care nivelul bateriei este prea scăzut.

 

În unele cazuri, poate fi necesar să instalați cea mai recentă versiune a aplicației înainte de a putea utiliza din nou FordPass.  Asigurați-vă că vă puteți accesa întotdeauna vehiculul, chiar dacă nu puteți accesa FordPass.

 

Anumite caracteristici FordPass pot necesita ca vehiculul dvs. să aibă un sistem SYNC compatibil în vehicul sau un modem integrat („Software”). Dacă vehiculul dvs. este echipat cu Software, sunteți de acord că noi sau afiliații noștri sau furnizorii noștri de servicii putem/pot actualiza Software-ul dvs. în conformitate cu Acordul de licență pentru utilizatorul final („EULA”) al software-ului vehiculului pus la dispoziție în Manualul deținătorului al vehiculului dvs. sau pus la dispoziție într-un alt mod de către noi. Este posibil să vă puteți actualiza Software-ul prin FordPass, dacă alegeți acest lucru. În plus, sunteți de acord că Ford, afiliații săi, furnizorii de servicii și/sau agenții desemnați pot verifica periodic versiunea Software-ului și pot furniza de la distanță actualizări, îmbunătățiri, elemente suplimentare sau modificări ale Software-ului fără nicio altă notificare sau fără consimțământul suplimentar.  Se pot aplica tarife și taxe de utilizare a datelor.

 

Nu toate caracteristicile sau serviciile vor fi disponibile pe toate piețele, iar acoperirea poate fi limitată, inclusiv în funcție de capabilitatea vehiculului dvs. și a acoperii oferite de planul de date. Disponibilitatea caracteristicilor face obiectul modificării și depinde și de capabilitatea dispozitivului mobil și a vehiculului și de accesul la internet care vă este disponibil. Unele caracteristici pot fi disponibile numai prin intermediul paginii de internet sau prin aplicație.  FordPass poate deveni indisponibil sau poate să se întrerupă din când în când din diverse motive, cum ar fi condițiile de mediu sau topografice și acoperirea de internet sau cea oferită de planul de date.

 

Dacă vehiculul dvs. dispune de conectivitate integrată și vă conectați vehiculul prin FordPass, vehiculul dvs. va continua să transmită date către Ford chiar dacă dezinstalați FordPass.  Dacă doriți să dezactivați transmisiile de date de la vehicul, vă rugăm să consultați Manualul deținătorului al vehiculului dvs. pentru dezactivarea transmisiilor de date, ceea ce poate necesita o resetare generală din setările SYNC.

 

Dacă este echipat, caracteristica privind starea vehiculului vă poate permite să vizualizați pe FordPass anumite notificări cu privire la Alarmele de sănătate a vehiculului. Aceste alarme pot include sănătatea bateriei electrice, nivelul combustibilului, consumul de combustibil, kilometrajul, presiunea în anvelope, codul VIN și alte informații de diagnosticare. Aceste notificări nu trebuie utilizate sau nu trebuie să vă bazați pe ele în locul întreținerii obișnuite a vehiculului. Dacă în orice moment considerați că există o chestiune sau o problemă cu vehiculul dvs., consultați un specialist pentru diagnosticarea și întreținerea necesară.

Dacă vehiculul dvs. are funcționalitate de hotspot Wi-Fi și ați activat un plan de date, puteți vizualiza informații despre planul dvs. de date prin intermediul FordPass.  Trebuie să vă înregistrați pentru serviciul wireless direct la furnizorul de servicii wireless al vehiculului dvs., iar furnizorul dvs. este singurul responsabil pentru serviciul wireless, în funcție de termenii și condițiile separate cu care sunteți de acord atunci când vă activați serviciul, și pentru datele despre planul dvs. disponibil prin FordPass.  Acordați întotdeauna o atenție deosebită drumului și nu vă lăsați distras în timp ce șofați. Hotspot-ul WiFi este destinat numai pentru utilizarea de către pasageri.

 

Pentru vehiculele aplicabile, Pornirea de la distanță face ca Alarma să activeze „modul de protecție redus”, dezactivând senzorii de detectare a mișcării din interior și senzorii de detectare a înclinării în timpul pornirii la distanță, pentru a evita alarmele false. Alarma de perimetru va rămâne activă. Ușile cu dublu-blocate vor reveni la blocarea centrală în timpul pornirii la distanță, ca măsură de precauție. Vă rugăm să utilizați în mod responsabil Pornirea de la distanță.

Funcția de raportare lunară privind eficiența combustibilului este influențată atât de comportamentul la volan, cât și de alți factori non-tehnici care au un rol în determinarea consumului de carburant și a emisiilor de CO2 ale mașinii. Fiecare șofează în mod diferit în diverse condiții de trafic și meteorologice (vară, iarnă). Puteți petrece cea mai mare parte a timpului pe autostrăzi sau puteți conduce mai ales pe drumuri de țară. Unele persoane conduc mai rapid, altele mai lent.

Raportul Ford privind combustibilul prin aplicația Ford pass nu este direct comparabil cu cifrele oficiale privind consumul de combustibil. Pentru a compara consumul de carburant sau valorile emisiilor de CO2 ale autoturismelor noi utilizând un protocol armonizat de testare UE, ar trebui utilizate valorile oficiale ale consumului de combustibil sau ale emisiilor de CO2 găsite în manualul dvs. de utilizare.

Raportul Ford privind combustibilul prin intermediul aplicației este diferit de ceea ce ar putea publica alți producători de piese originale; prin urmare, nu se prezintă o comparație directă.

2.6 Ford  Secure

(1) Această ofertă de servicii include Servicii aplicabile situatiei in care vehicul este furat („SVF”).

(2) Ford Secure este disponibil numai în cazul în care aveți un abonament valabil pentru aceste servicii („abonament Ford Secure”) și în cazul în care vehiculul dispune de un sistem SYNC compatibil sau de un modem încorporat compatibil („software”).

(3) Ai putea primi o perioadă gratuită de testare a unui abonament pentru vehiculul tău, verifică-ți contul tău Ford pentru detalii suplimentare. După expirarea abonamentului de probă, va trebui să achitați costuri de abonament pentru a avea în continuare acces la abonamentul Ford Secure. Înainte de expirarea abonamentului de probă, veți primi mai multe informații despre pachetele de abonament disponibile si aplicabile ulterior expirarii perioadi intitiale de un an.

(4) La vânzarea vehiculului, sunteți de acord să efectuați o „resetare generală” a acestuia și să vă anulați abonamentul Ford Secure.

"(5) Ford Secure acoperă următoarele teritorii europene:

Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit.

Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a adăuga și elimina periodic țări din această listă și vom actualiza acești Termeni în consecință.  "

(6) Trebuie să dispuneți de un abonament Ford Secure activ înainte de a utiliza serviciile Ford Secure în orice calitate.

"(7) Pentru a reduce riscul de alarme false, vă obligați:

a. să informați orice alt șofer al vehiculului că vehiculul este monitorizat;

b. să ne anunțați în prealabil dacă vehiculul urmează să fie transportat pe un feribot sau pe alt dispozitiv de transport, cum ar fi remorci sau conveiere; și

c. în legătură cu un incident SVF, să ne informați că incidentul este rezultatul unui furt real.

Dacă nu respectați aceste condiții, veți răspunde pentru toate sumele platite de noi ca urmare a alarmelor false aferente.  "

(8) Consultați secțiunile relevante ale Politicii de confidențialitate Ford (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/privacy.html) pentru mai multe informații despre modul în care utilizăm datele dvs. în legătură cu serviciul Ford Secure.

(9) Acest serviciu ajută la localizarea și recuperarea vehiculului dvs. de către poliție, permițând Ford să colaboreze cu poliția și să furnizeze locația vehiculului dvs.

(10) Pentru serviciile de SVF pe care vi le furnizăm, beneficiem de asistență din partea companiei Teletrac Navman (UK) Ltd, cu sediul social în KI First Floor, Kents Hill Business Park, Milton Keynes, MK7 6BZ („TN”).

(11) Este posibil ca noi, TN și poliția să fim obligati să vă contactăm în legătură cu un incident SVF. Pentru aceasta, vom folosi datele dvs. de contact înregistrate în baza noastră de date cu clienți. Este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că deținem informații de contact actualizate și exacte referitoare la dvs.

(12) Pentru ca SVF să funcționeze corect, noi sau TN vă vom solicita să furnizați detalii de securitate. Dacă nu furnizați detaliile de securitate necesare atunci când vi se solicită acest lucru, nu suntem obligați să vă furnizăm acest serviciu.

"(13) Atunci când abonamentul Ford Secure este activ, software-ul vă va monitoriza vehiculul și vă va anunța prin FordPass dacă se manifestă oricare dintre următoarele situații:

a. locație inconsecventă;

b. acces neautorizat;

c. modificarea stării de aprindere;

d. bateria de rezervă a fost cuplată;

e. accelerometru;

f. eroare de sistem;

g. sistemul nu este operațional (modul de repaus profund); și

h. resetare generală,

(în fiecare dintre aceste cazuri, un „incident SVF”)."

(14) În cazul în care sunteți informat(ă) cu privire la un incident SVF prin FordPass, vă revin obligațiile de comunicare a incidentului SVF către poliție sau către alte autorități relevante de aplicare a legii („Poliția”) cât mai curând posibil, de raportare în scris a furtului și de obținere a unui număr de caz. Imediat după obținerea acestui număr de referință al cazului, va trebui să îl comunicați companiei TN, prin intermediul datelor de contact furnizate în FordPass, in masura permisa de lege.

(15) După notificarea unui incident SVF în conformitate cu capitolul 2.5(12), vom depune eforturi rezonabile pentru a vă localiza vehiculul cât mai curând posibil. Dacă reușim să vă localizăm vehiculul, vom informa poliția cu privire la locul în care se află acesta.

(16) În eventualitatea unui incident SVF, vom avea dreptul să dezactivăm aplicația FordPass și toate caracteristicile conectate referitoare la vehiculul furat, iar dvs. nu veți mai utiliza aplicația FordPass decât pentru a vă gestiona vehiculele care nu fac obiectul unui incident SVF, pentru a contacta centrul de apeluri SVF și pentru a discuta cu reprezentanții. În cazul în care utilizați aplicația FordPass în afara scopurilor specifice menționate mai sus, nu vom răspunde pentru acțiunile sau omisiunile dvs.

(17) Ne rezervăm dreptul de a prcepe costuri (în plus față de abonamentul Ford Secure) pentru orice cheltuieli suportate de noi pentru localizarea sau pentru încercarea de a localiza vehiculul în urma oricărei alarme false declanșate în conformitate cu capitolul 2.5(15), de către dvs. sau de orice utilizator al vehiculului.

(18) Nicio prevedere din prezentul document nu impune poliției vreo obligație legală de diligență și vreun drept mai mare sau diferit decât cele datorate conform legii și nu răspundem pentru acțiunile sau omisiunile Poliției.

2.7 Termeni specifici abonamentului Ford Conectivitate Premium 

DETALII DESPRE ACEST ABONAMENT

În plus față de normele generale din secțiunea Termeni, prezenta Anexă 5 reglementează utilizarea abonamentului Ford Conectivitate Premium. Acest abonament îți permite să accesezi anumite canale de streaming video prin intermediul sistemului SYNC®4 de la bordul vehiculului. 

Pentru abonamentul Ford Conectivitate Premium este necesar ca vehiculul Ford să fie echipat cu sistem SYNC®4 și modem FordPass Connect (acestea ar putea fi opționale pe vehiculele Ford selectate). 

Abonamentul Ford Conectivitate Premium este specific vehiculului asociat, activat prin contul tău Ford și nu este transferabil inclusiv la orice vânzare a vehiculului tău. Vehiculul activat cu abonamentul Ford Conectivitate Premium necesită ca modemul FordPass Connect să fie asociat cu contul tău Ford. Orice alte vehicule adăugate în contul tău vor necesita propriul lor abonament Ford Conectivitate Premium.

Abonamentul Ford Conectivitate Premium depinde de disponibilitatea rețelei mobile compatibile. Evoluția tehnologiei, starea rețelelor mobile și capabilitatea vehiculului ar putea limita funcționalitatea și împiedica activitatea funcțiilor conectate.

Posibilitatea ta de a accesa conținut de la servicii terțe (inclusiv serviciile de streaming terțe care ar putea fi accesate prin intermediul serviciilor Ford Conectivitate Premium) ar putea necesita conturi sau abonamente separate. Furnizorii terți de servicii ar putea avea, de asemenea, condiții suplimentare care se aplică utilizării de către tine a serviciilor lor. Ești de acord să respecți toate condițiile aplicabile ale furnizorilor terți de servicii atunci când accesezi serviciile acestora utilizând abonamentul Ford Conectivitate Premium și confirmi că accesul tău la aceste servicii ar putea fi modificat, restricționat sau eliminat în cazul în care încalci aceste condiții. 

Iei la cunoștință că Ford nu are control asupra conținutului sau disponibilității serviciilor terților și compania nu este responsabilă pentru niciun astfel de conținut al terților sau pentru disponibilitatea serviciilor terților, deoarece aceste servicii sunt furnizate separat de terții relevanți.

Serviciile părților terțe, disponibile în cadrul serviciilor Ford Conectivitate Premium ar putea fi modificate, restricționate sau eliminate periodic. În cazul în care o terță parte este eliminată din serviciile Ford Conectivitate Premium, îți vom furniza o notificare prealabilă rezonabilă ca timp. 

2.         DURATA ABONAMENTULUI

Poți primi acces de probă gratuit la abonamentul Ford Conectivitate Premium timp de până la 90 de zile începând cu data la care activezi abonamentul Ford Conectivitate Premium. Va trebui să activezi abonamentul Ford Conectivitate Premium în termen de cel mult 11 luni de la data înregistrării livrării vehiculului tău pentru a beneficia de perioada de probă integrală de 90 de zile. După perioada de probă, va trebui să plătești o taxă lunară de abonament pentru a continua să ai acces la abonamentul Ford Conectivitate Premium. Prin urmare, abonamentul tău Ford Conectivitate Premium se va reînnoi automat lunar, împreună cu taxele de abonament și autorizația de facturare, până când abonamentul tău Ford Conectivitate Premium este anulat (conform secțiunii 14 alineatul (3) din Termenii de mai sus).

3.         PLATA PENTRU ABONAMENTUL FORD CONECTIVITATE PREMIUM

Ca parte a procesului de verificare explicat în secțiunea 14 alineatul (2) din Termenii de mai sus, vor fi afișate taxele lunare ale abonamentului Ford Conectivitate Premium și programul de facturare lunar. Ești de acord să plătești taxele de abonament către FSM în conformitate cu programul de facturare utilizând portofelul Ford Pay. Prin urmare, autorizezi FSM să perceapă de pe cardul de plată selectat taxele de abonament în conformitate cu programul de facturare. Te rugăm să consulți de asemenea și Termenii de plată Ford Pay precum și Politica de confidențialitate în secțiunea 16 a Termenilor (disponibilitate la adresa https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/terms.html)

 

3. FordGuides

Caracteristica FordGuides vă permite să vă conectați cu un Reprezentant prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în utilizarea diverselor beneficii și soluții de mobilitate FordPass. Vă rugăm să rețineți că FordPass nu își asumă răspunderea pentru conexiunea la internet furnizată de furnizorul dvs. de rețea. Utilizarea FordPass din străinătate poate duce la costuri de roaming suplimentare.

FordPass vă va permite să furnizați informații de contact pentru un Reprezentant care să vă contacteze prin e-mail. Prin înregistrare și acceptarea Termenilor și condițiilor pentru FordPass, FordGuides vă poate solicita să vă verificați adresa de e-mail. Dacă vă furnizați informațiile de contact personale, sunteți de acord în mod expres cu privire la contactarea de către FordGuides. Toate datele dvs. cu caracter personal și informațiile dvs. furnizate prin FordPass sau către FordGuides vor fi tratate în mod confidențial, în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. FordGuides nu vă va solicita niciodată să vă dezvăluiți parola sau codul PIN.

 

4. Asistență pe marginea carosabilului

În cazul defectării vehiculului, puteți efectua un apel vocal către un serviciu de urgență prin intermediul funcției de Asistență pe marginea carosabilului. Orice costuri de comunicații rezultate în acest scop, care pot varia în funcție de țară și de furnizor, vor fi suportate de dvs.

Această funcție este posibilă numai dacă v-ați acordat consimțământul atunci când vi s-a solicitat acest lucru pentru ca aplicația să transmită locația actuală. Centrul de servicii de urgență va utiliza aceste informații pentru a vă verifica locația. Ford nu primește și nu procesează aceste date. Este necesară o conexiune la internet pentru a utiliza aplicația cu funcția de transmitere a locației; orice costuri apărute vor fi suportate de dvs.

Locația poate fi transmisă numai dacă dispozitivul dvs. mobil poate identifica o locație validă. Poziția transmisă de dvs. nu poate fi utilizată pentru a deduce locația dvs. exactă într-o clădire (de ex., parter, etaj etc.).

Ford își propune să furnizeze serviciul de apelare către centrul de servicii de urgență la un preț cât mai redus posibil. Este posibil să vi se solicite să plătiți pentru orice serviciu de asistență în caz de defectare, furnizat ca urmare a utilizării acestei funcții.

Ford nu acceptă nicio responsabilitate sau răspundere pentru divulgarea datelor dvs. din cauza erorilor apărute în transmiterea datelor și/sau a accesului neautorizat al terților părți.

 

5. Termen de valabilitate

Acest acord se va derula până când va fi reziliat de dvs. sau de noi. Puteți rezilia acest acord în orice moment, din orice motiv, notificându-ne în scris (inclusiv prin e-mail) asupra faptului că doriți să vă închideți contul FordPass. După aceea, vom procesa solicitarea dvs. și vom asigura faptul că contul dvs. este închis și că toate conexiunile de date către platforma FordPass sunt întrerupte.

Noi putem rezilia acest acord sau putem suspenda temporar o parte din întregul dvs. acces la caracteristicile aplicației în orice moment (acționând în mod rezonabil) prin notificare scrisă (inclusiv prin e-mail la adresa dvs. de e-mail actuală înregistrată) din motive care includ (în mod neexhaustiv) următoarele:

 

1.    ați comis o încălcare gravă sau repetată a unui termen, pe care nu reușiți să o remediați (dacă este remediabilă) în termen de 5 zile de la notificarea scrisă care vă solicită să faceți acest lucru;

2.    apar circumstanțe în care (în opinia noastră rezonabilă) o astfel de acțiune va atenua un risc identificat sau va preveni abuzul, manipularea sau subminarea de către dvs. a FordPass; sau

3.    în cazul în care decidem să nu mai oferim niciun Serviciu prin Ford Pass.

La rezilierea acestui acord, vă vom închide contul FordPass și vom avea dreptul să preluăm orice ID de utilizator pe care l-ați creat pentru utilizarea de către alți utilizatori.

 

6. Siguranța vehiculului

Avertisment: Vă recomandăm cu fermitate să nu utilizați niciun dispozitiv ținut în mâini în timp ce șofați. Nu utilizați FordPass în timp ce șofați. Vă rugăm să rețineți că utilizarea unui dispozitiv ținut în mâini în timpul șofării poate fi interzisă în conformitate cu legile și reglementările în vigoare privind traficul rutier.Accesarea sau utilizarea FordPass de pe dispozitive ținute în mâini în timp ce șofați v-ar putea distrage atenția de la șosea și poate duce la pierderea controlului asupra vehiculului, coliziune și vătămarea dvs. și a altora. FordPass poate trimite mesaje sau notificări de tip push pe telefonul dvs. mobil. Nu citiți mesaje pe dispozitive ținute în mâini în timp ce șofați.

 

7. Protecția datelor și securitatea datelor

În calitate de controlor operator de date, Ford colectează, stochează, procesează și utilizează datele dvs. cu caracter personal, incluzând utilizarea de către șofer și datele vehiculului, cu condiția ca acest lucru să fie necesar pentru furnizarea Serviciilor oferite prin FordPass în conformitate cu acești Termeni.

 

8. Comunicații

Dacă decideți să comunicați cu noi, sunteți de acord în mod expres ca reprezentanții noștri să vă contacteze în modul pe care îl solicitați. Puteți alege din setările dispozitivului dacă să primiți sau nu notificări de tip push Pentru detalii, consultați propria noastră Politică de confidențialitate (https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/privacy.html).

 

9. Termeni speciali și articole ale terțelor părți

9.1.     Termeni speciali

Utilizarea unor Servicii poate necesita încheierea unui acord separat cu noi sau cu unul dintre Partenerii noștri Ford. Termenii speciali se pot aplica acordurilor separate. Astfel de acorduri vor fi între dvs. și unul dintre Partenerii noștri Ford și nu ne vor implica.

Dacă Termeni speciali se aplică unui Serviciu, Termenii Speciali aplicabili vă vor fi prezentați înainte de prima utilizare a Serviciului și veți putea păstra o copie. Vi se va solicita să acceptați Termenii speciali dacă doriți să utilizați Serviciul. Dacă refuzați să acceptați Termenii speciali, nu puteți utiliza Serviciul pentru care se aplică Termenii speciali respectivi. Pentru utilizarea de către dvs. se aplică și sunt obligatorii doar Termenii speciali pe care i-ați acceptat.

 

9.2.     Articole ale terțelor părți

FordPass poate conține și linkuri către pagini de internet sau servicii ale unor terțe părți (care nu sunt reglementate de Termenii speciali), care nu sunt deținute sau controlate de noi, incluzând, dar fără a se limita la paginile de internet către Partenerii noștri Ford („Serviciul unei terțe părți”). Nu avem control și nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru conținutul, politicile de confidențialitate sau practicile oricărui Serviciu al unei terțe părți. În plus, nu vom cenzura sau edita și nu putem cenzura sau edita conținutul niciunui Serviciu al unei terțe părți. Când utilizați un Serviciu al unei terțe părți, veți părăsi platforma FordPass. Trebuie să citiți întotdeauna termenii și condițiile și politica de confidențialitate a fiecărui Serviciu al unei terțe părți pe care îl vizitați când părăsiți FordPass. Vă vom indica momentul în care utilizați un Serviciu al unei terțe părți. Dvs. veți ști întotdeauna dacă utilizați Serviciile noastre sau Serviciile terțelor părți.

Pentru a furniza Serviciile, FordPass poate utiliza date din surse terțe, cum ar fi hărți și instrucțiuni. Aceste date și alte informații pot să nu fie întotdeauna exacte. Termenii aplicabili serviciilor bazate pe locație, la care veți fi obligați prin utilizarea FordPass, includ:
https://legal.here.com/ro-ro/terms
http://here.com/ro-ro/privacy/policy
https://legal.here.com/terms/supplier-requirements/hlp-developers/ 

https://policies.google.com/terms?hl=ro         

https://policies.google.com/privacy?hl=ro

Termenii aplicabili serviciilor de trafic în timp real, la care veți fi obligați prin utilizarea FordPass, includ:
https://legal.here.com/ro-ro/terms
https://legal.here.com/ro-ro/privacy/policy     

https://policies.google.com/terms?hl=ro   

https://policies.google.com/privacy?hl=ro

Atunci când furnizăm SVF, beneficiem de asistență din partea companiei Teletrac Navman (UK) Ltd. Teletrac Navman (UK) Ltd operează centrul de apeluri telefonice care sprijină recuperarea autovehiculului dvs. 

În caz de discrepanțe, Termenii vor prevala termenilor aplicabili serviciilor bazate pe locație.

FordPass poate conține sau se poate baza parțial pe anumite software-uri gratuite, partajate sau de librărie publică („Software cu surse deschise”). Vă rugăm să consultați înștiințările postate cu privire la Software-ul cu surse deschise, care se găsesc la http://corporate.ford.com/ford-open-source.html, pentru mai multe informații privind obligațiile sau restricțiile care se pot aplica utilizării Software-ului cu surse deschise.

 

10. Licențe limitate

FordPass (inclusiv software-ul, conținutul și datele) este deținut de noi sau utilizat sub licență. FordPass este protejat la nivel mondial prin dreptul de autor, marca comercială, brevetul de invenție, secretul comercial sau alte drepturi de proprietate, indiferent dacă există sau nu o notă de drept de autor sau altă marcă de proprietate. Sunteți de acord să respectați toate legile privind dreptul de autor în timp ce utilizați FordPass, incluzând prevenirea oricărei copieri neautorizate. Cu excepția cazului în care se prevede în mod expres în acest document, nu acordăm niciun drept de proprietate expres sau implicit față de FordPass.

Cu condiția respectării acestor Termeni, vă acordăm un drept neexclusiv, netransferabil și limitat de a accesa, vizualiza, utiliza, afișa și asculta FordPass numai pentru uzul dvs. personal, necomercial.

De asemenea, orice drept sau autorizație acordată de noi face obiectul următoarelor restricții:

 

1. nu vi se permite nici dvs. și nici nu aveți voie să permiteți terților să creeze lucrări derivate, să utilizeze orice instrumente de procesare de date pe bază de statistici, roboți sau instrumente similare de colectare și extragere de date pe FordPass, să creeze o bază de date, să descarce sistematic, să stocheze sistematic oricare dintre materialele sau toate materialele de pe FordPass sau de pe paginile de internet, să creeze linkuri sau cadre tip imagine a oricărei părți sau a întregului produs FordPass, să extragă, să deriveze sau să încerce să extragă sau să deriveze orice cod-sursă sau structură a întregii părți sau a oricărei părți a FordPass prin inginerie inversă, dezasamblare, decompilare sau orice alt mijloc;

2.    nu vi se permite să utilizați FordPass în niciun fel care este ilegal, abuziv, defăimător, înșelător sau invaziv față de intimitatea altcuiva și nici nu vi se permite să abuzați de nimeni pe motive de religie, sex, orientare sexuală, rasă, etnie, vârstă sau dizabilitate;

3. nu vi se permite să utilizați FordPass împreună cu un alt conținut sau într-o manieră care impersonalizează/imită orice persoană, companie sau entitate, incluzându-ne pe noi;

4. nu vi se permite să interveniți, să încercați să interveniți, să întrerupeți sau să încercați să ne perturbați serverele sau rețelele sau să nu respectați oricare dintre cerințele noastre de acces la rețea sau de securitate;

11. Observație cu privire la marca comercială

Numele Ford și toate mărcile comerciale și siglele afișate pe FordPass sunt deținute sau utilizate sub licență de noi. Utilizarea neautorizată a oricărei mărci comerciale afișate pe FordPass este interzisă.

 

12. Răspundere

Ford va utiliza abilitatea și grija rezonabile pentru a vă asigura că FordPass prezintă condiții de siguranță și securitate pentru a fi utilizat și pentru a preveni deteriorarea de către acesta a dispozitivului dvs. sau a oricărui alt conținut digital stocat pe dispozitivul dvs. Cu toate acestea, Ford nu poate garanta că FordPass va funcționa în condiții de siguranță și securitate sau fără erori sau viruși sau alte programe rău intenționate.

Ford va utiliza abilitatea și grija rezonabile în furnizarea oricăror Servicii pe care vi le furnizează în mod direct.

Ford nu își asumă răspunderea pentru nicio pierdere sau daună care rezultă din încălcarea acestor termeni.

Ford nu este răspunzător pentru niciun Serviciu furnizat către dvs. de către o terță parte, pe baza unui acord separat.

Cu excepția cazurilor în care se prevede altfel în acești Termeni sau în termenii care reglementează orice Serviciu furnizat direct de noi („Termenii Ford”), Ford va fi răspunzător față de dvs. numai în măsura în care orice pierdere sau daună pe care o suferiți rezultă din incapacitatea noastră de a ne respecta propriile obligații în conformitate cu Termenii Ford în ceea ce privește utilizarea aplicației sau a oricăror Servicii și în caz contrar excludem toate condițiile, garanțiile, reprezentările sau alți termeni, expresi sau impliciți, care se pot aplica utilizării FordPass și/sau a Serviciilor.

Ford nu poate garanta că FordPass și/sau Serviciile vor fi disponibile neîntrerupt și într-o stare de funcționare deplină în orice moment și nu va fi răspunzător pentru nicio defecțiune sau întârziere în îndeplinirea obligațiilor noastre în conformitate cu Termenii în cazul în care o astfel de defecțiune sau întârziere rezultă din orice evenimente, circumstanțe sau cauze care nu se află în mod rezonabil sub controlul nostru. În aceste circumstanțe vom avea dreptul la o prelungire rezonabilă a timpului pentru a ne îndeplini obligațiile care ne revin. De asemenea, Ford își rezervă și dreptul de a modifica aplicația așa cum dorește. Cu excepția cazurilor prevăzute în altă parte în acești Termeni, nu vom fi răspunzători față de dvs. în cazul în care orice parte a aplicației sau orice Serviciu furnizat de noi sunt indisponibile sau modificate în vreun fel.

Sunteți de acord să utilizați această Aplicație și Serviciile pentru uzul dvs. personal și nu veți utiliza nici Aplicația, nici Serviciile în scopuri comerciale, de afaceri sau de revânzare. Nu suntem răspunzători față de dvs. pentru pierderile pe care le suferiți prin utilizarea FordPass sau a Serviciilor.

 

Nimic din acest acord nu va limita răspunderea Ford pentru:

1.    deces sau vătămare corporală ca urmare a neglijenței Ford;

2.    fraudă sau denaturare frauduloasă; și

3.    orice altă răspundere care nu poate fi exclusă sau limitată prin legislația aplicabilă.

13. Legislația aplicabilă

Acest acord este reglementat de legea locală a țării dvs. de reședință la data încheierii acestui acord.

 

14. Abonamente

1. INFORMAȚII GENERALE

1.1 Prin intermediul Ford Mobility Subscription Platform puteți achiziționa un abonament la serviciul Trafic în timp real („Abonament”) de la Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Londra, Regatul Unit, E20 3BS („FSM”). Abonamentul dvs. va dura până când va fi reziliat de dvs. sau de noi (a se vedea Secțiunea 3 de mai jos).

1.2 Vă rugăm să rețineți că serviciul Trafic în timp real este operat în numele FSM de către HERE Global B.V., al cărui sediu principal de afaceri este la Kennedyplein 222-226, 5611 ZT Eindhoven, Olanda („HERE”).

1.3 În plus față de acești Termeni ai Abonamentului, următorii termeni ai HERE se aplică atunci când utilizați serviciul Trafic în timp real. În cazul oricăror discrepanțe, Termenii Abonamentului vor prevala:

https://legal.here.com/ro-ro/terms
https://legal.here.com/ro-ro/privacy/policy

2. PROCESUL DE COMANDĂ ȘI PLĂȚI

2.1 Pentru a achiziționa un Abonament, trebuie să aveți cel puțin 18 ani.

2.2 Comanda dvs. este o ofertă de cumpărare a unui Abonament de la noi. Atunci când plasați o comandă, trebuie să se aibă loc următorii pași înainte de încheierea unui contract de vânzare a unui Abonament („Contract”) între noi în legătură cu comanda dvs.:

(i) Comandă: plasați comanda apăsând butonul „Plătiți acum” la sfârșitul procesului de check-out și trimițându-ne detaliile dvs. de plată.

(ii) Revizuirea comenzii: Înainte de a plasa comanda, procesul de check-out vă va oferi posibilitatea de a revizui și, dacă este necesar, de a modifica selecția și/sau de a corecta orice erori din informațiile comenzii. Vă rugăm să vă faceți timp să citiți și să verificați comanda la fiecare pagină a procesului de comandă.

(iii) Acceptarea termenilor noștri: Vi se va solicita să dați clic pentru a confirma că acceptați Termenii Abonamentului. Dacă nu doriți să respectați ceea ce citiți, nu trebuie să plasați o comandă.

(iv) Confirmarea comenzii dvs.: Odată ce ați trimis detaliile comenzii, veți vedea pe ecran o confirmare de plasare a comenzii dvs. Însă rețineți că acest lucru nu înseamnă că respectiva comandă a fost acceptată. Acceptarea comenzii dvs. va avea loc conform descrierii din Secțiunea 2.2(v) de mai jos.

(v) Acceptarea comenzii dvs.: Vom confirma acceptarea comenzii dvs. prin trimiterea unei confirmări prin e-mail („Confirmarea comenzii”). Vă rugăm să rețineți că Contractul dintre noi va fi încheiat numai atunci când vă trimitem Confirmarea comenzii. Dacă nu putem accepta comanda dvs., vă vom informa cât mai curând posibil.

2.3 Ca parte a procesului de check-out, vor fi afișate taxele lunare de abonare pentru Abonament („Taxele de Abonament”) și programul lunar de facturare („Programul de facturare”). Sunteți de acord să plătiți Taxele de Abonament către FSM în conformitate cu Programul de facturare utilizând portofelul Ford Pay. Prin urmare, autorizați FSM să perceapă de pe cardul de plată selectat Taxele de Abonament în conformitate cu Programul de facturare. Taxele de Abonament și autorizația de facturare vor continua până când Abonamentul dvs. va fi anulat (conform Secțiunii 3 de mai jos). Vă rugăm să consultați și Termenii și Politica privind confidențialitatea portofelului Ford Pay.

3. ANULAREA

3.1 Anularea de către dvs. - Perioada de anulare de 14 zile (Reglementările privind contractele incheiate la distanta)

3.1 În conformitate cu reglementările in vigoare, aveți dreptul de a anula Abonamentul în termen de 14 zile calendaristice, fără a oferi niciun motiv. Perioada de anulare continuă timp de 14 zile calendaristice începând cu ziua următoare zilei în care primiți Confirmarea comenzii („Perioada de anulare”).

3.2 Pentru a vă exercita dreptul de anulare, trebuie să ne informați (Ford Smart Mobility U.K. Limited) despre decizia dvs. de a anula Abonamentul printr-o declarație clară (de exemplu, printr-un e-mail sau o scrisoare trimisă prin poștă, prin telefon etc.), incluzând detalii cum ar fi numele dvs., adresa geografică, detalii despre comanda pe care doriți să o anulați, numărul dvs. de telefon și adresa de e-mail. Puteți utiliza modelul de formular de anulare prevăzut în Anexa 1 de mai jos, dar acest lucru nu este obligatoriu.

3.3 Pentru a ne informa cu privire la decizia dvs. de anulare, putem fi contactați prin e-mail: FPROM@ford.com, la numărul de telefon 0372 373673, sau prin poștă: Ford Mobility Subscriptions, Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Londra, Regatul Unit, E20 3BS.

3.4 De asemenea, puteți trimite și electronic o cerere de anulare prin intermediul contului dvs. Ford:

         i. Conectați-vă la contul dvs. https://www.ford.ro /ford-account

       ii. Selectați vehiculul din meniul derulant din partea dreaptă sus și apoi selectați plăcuța Abonamente. Ar trebui să vedeți o listă a abonamentelor active pe baza VIN (numărul de identificare al vehiculului dvs.)

     iii. Localizați abonamentul pe care doriți să îl anulați și dați clic pe „Gestionare”

     iv. Selectați Anulare Abonament din pagina cu detaliile abonamentului. Vă vom trimite fără întârziere o confirmare prin e-mail a cererii dvs. de anulare.

3.5 Pentru a respecta termenul de anulare, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului dvs. de anulare înainte de expirarea Perioadei de anulare.

3.6 Dacă vă anulați Abonamentul în conformitate cu prezenta Secțiune 3, vă vom rambursa toate plățile primite de la dvs. Vom efectua rambursarea fără întârzieri nejustificate și la cel târziu 14 zile după ziua în care am fost informați cu privire la decizia dvs. de a vă anula Abonamentul.

3.7 Vom efectua rambursarea folosind aceleași mijloace de plată pe care le-ați utilizat pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel. În orice caz, nu veți suporta nicio taxă ca urmare a rambursării.

3.2 Anularea de către dvs. - după Perioada de anulare de 14 zile

3.8 În cazul în care Perioada de anulare de 14 zile a expirat, puteți trimite și electronic o cerere de anulare prin intermediul contului dvs. Ford:

         i.  Conectați-vă la contul dvs. https://www.ford.ro/ford-account

       ii.  Selectați vehiculul din meniul derulant din partea dreaptă sus și apoi selectați plăcuța Abonamente. Ar trebui să vedeți o listă a abonamentelor active pe baza VIN (numărul de identificare al vehiculului dvs.)

     iii. Localizați abonamentul pe care doriți să îl anulați și dați clic pe „Gestionare”

     iv. Selectați Anulare Abonament din pagina cu detaliile abonamentului. Vă vom trimite fără întârziere o confirmare prin e-mail a cererii dvs. de anulare.

Vom emite o rambursare proporțională a Taxelor de abonament plătite (pe baza utilizării de către dvs. a Abonamentului până la data anulării). Vom efectua rambursarea folosind aceleași mijloace de plată pe care le-ați utilizat pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel. Vom procesa rambursările cât mai curând posibil și fără întârzieri nejustificate.

3.3 Anulare de către noi

Putem rezilia Abonamentul sau vă putem suspenda temporar parțial sau integral accesul la Abonament în orice moment (acționând în mod rezonabil) printr-o notificare scrisă (inclusiv prin e-mail la adresa dvs. actuală de e-mail înregistrată), din motive care includ (în mod neexhaustiv) următoarele:

a) nu plătiți Abonamentul până la data scadentă în conformitate cu Programul de facturare;

b) ați comis o încălcare gravă sau repetată a unui termen, pe care nu reușiți să o remediați (dacă este remediabilă) în termen de 5 zile de la notificarea scrisă care vă solicită să faceți acest lucru;

c) apar situații în care (în opinia noastră rezonabilă) o astfel de acțiune va atenua un risc identificat sau va preveni utilizarea abuzivă, manipularea sau subminarea în alt mod de către dvs. a Abonamentului sau a Platformei de abonamente; sau

d) dacă decidem să nu mai oferim servicii prin FordPass.

Vom emite o rambursare proporțională a Taxelor de abonament plătite (pe baza utilizării de către dvs. a Abonamentului până la data anulării). Vom efectua rambursarea folosind aceleași mijloace de plată pe care le-ați utilizat pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel. Vom procesa rambursările cât mai curând posibil și fără întârzieri nejustificate.

4 OBSERVAȚIE CU PRIVIRE LA MARCA COMERCIALĂ

Numele Ford și toate mărcile comerciale și logo-urile afișate pe Platforma de abonamente și în legătură cu Abonamentul sunt deținute sau utilizate sub licență de către noi. Este interzisă utilizarea neautorizată a oricăreia dintre aceste mărci comerciale.

5 RĂSPUNDEREA

FSM va utiliza abilitatea și grija rezonabile pentru a se asigura că Abonamentul este sigur și securizat pentru utilizare și pentru a preveni deteriorarea dispozitivului dvs. sau a oricărui alt conținut digital stocat pe dispozitivul dvs. Cu toate acestea, FSM nu poate garanta că Abonamentul va fi sigur, securizat sau ferit de erori sau viruși sau alte programe dăunătoare.

FSM va folosi abilitatea și grija rezonabile în furnizarea către dvs. a Abonamentului. FSM nu își asumă răspunderea pentru nicio pierdere sau daună care rezultă din încălcarea acestor Termeni de către dvs.

Cu excepția cazului în care se prevede altfel în acești Termeni ai Abonamentului sau în orice alți termeni care guvernează Abonamentul („Termenii Ford”), FSM va fi răspunzător față de dvs. numai în măsura în care orice pierdere sau daună pe care o suferiți rezultă din nerespectarea de către noi a obligațiilor noastre în conformitate cu Termenii Ford în legătură cu utilizarea Platformei de abonamente sau a Abonamentului și, în caz contrar, excludem toate condițiile, garanțiile, reprezentările sau alți termeni, expliciți sau impliciți, care se pot aplica utilizării Abonamentului.

FSM nu poate garanta că Abonamentul va fi disponibil neîntrerupt și în stare de funcționare completă în orice moment și nu va fi responsabil pentru nicio neîndeplinire sau întârziere în îndeplinirea obligațiilor noastre în conformitate cu acești Termeni dacă o astfel de neîndeplinire sau întârziere rezultă din orice evenimente, circumstanțe sau cauze dincolo de controlul nostru rezonabil. În aceste circumstanțe vom avea dreptul la o prelungire rezonabilă a timpului pentru a ne îndeplini obligațiile care ne revin FSM își menține, de asemenea, și dreptul de a modifica Platforma de Abonamente după cum dorește. Cu excepția cazurilor prevăzute în altă parte în acești Termeni, nu vom fi răspunzători față de dvs. în cazul în care vreo parte a Platformei de Abonamente sau a Abonamentului furnizat de noi nu este disponibilă sau este modificată în vreun fel.

Sunteți de acord să utilizați Platforma de Abonamente și Abonamentul pentru uzul dvs. personal și nu veți utiliza nici Platforma pentru abonamente, nici Abonamentul în scopuri comerciale, de afaceri sau de revânzare. Nu suntem răspunzători pentru pierderile suferite atunci când utilizați Platforma de Abonamente sau Abonamentul altfel decât în calitate de consumator.

Pentru a evita orice îndoială, vom fi răspunzători numai pentru acele pierderi care pot fi previzibile în mod rezonabil ca urmare a încălcării.

Nicio prevedere din prezentul Contract nu va limita răspunderea FSM pentru:

(a) deces sau vătămare corporală ca urmare a neglijenței FSM;

(b) fraudă sau denaturare frauduloasă; și

(c) orice altă răspundere care nu poate fi exclusă sau limitată prin legislația aplicabilă.

6.CONTACTAȚI-NE

Dacă doriți să ne semnalați o problemă, contactați-ne cât mai curând posibil:

E-mail: FPROM@ford.com

Telefon: 0372 373673

Adresă de contact Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Londra, Regatul Unit, E20 3BS

7. LEGISLAȚIA APLICABILĂ

Acești Termeni ai Abonamentului sunt reglementați de legislația locală din țara dvs. de reședință la data încheierii acestor Termeni ai Abonamentului.

8. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate pentru clienți a Ford Mobility: https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/privacy.html

 

ANEXA 1

Model de formular de anulare

(Completați și returnați acest formular numai dacă doriți să vă anulați Abonamentul. Vă rugăm să consultați Secțiunea 3 de mai sus, care oferă mai multe informații dacă acest drept de anulare vi se aplică sau nu.

Către: Ford Mobility Subscriptions, Ford Smart Mobility U.K. Limited, Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Londra, Regatul Unit, E20 3BS

Prin prezenta, vă înștiințez că îmi anulez contractul pentru următorul Abonament.

Numărul comenzii: [introduceți numărul comenzii]

Comandat la: [introduceți data la care ați achiziționat abonamentul]

Numele clientului: [introduceți numele]

Adresa clientului: [introduceți adresa]

Numărul de telefon al clientului: [introduceți numărul de telefon]

Adresa de e-mail a clientului: [introduceți adresa de e-mail]

Semnătura clientului (numai în cazul în care notificarea se face în scris):

______________________

Data:

______________________

 

15. BlueOval™ Charge Network:

1. INFORMAȚII GENERALE

Acești Termeni și condiții („Termenii”) reglementează utilizarea abonamentelor și a serviciilor de încărcare a vehiculelor electrice („Serviciile”) puse la dispoziție prin Rețeaua de încărcareBlueOval („Rețeaua deîncărcare”) pentru vehiculul electric Ford Mustang Mach E („Vehiculul”). Rețeaua și serviciile de încărcare îți permit să accessezi stațiile de încărcare a vehiculelor electrice („Stații de încărcare”) pentru a-ți încărca vehiculul.

În conformitate cu acești Termeni, Serviciile sunt furnizate de Ford Smart Mobility UK Limited; Sediul social: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Londra, E20 3BS; Cod fiscal Regatul Unit: Gb 246 4257 57; Înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul 11099683 (denumită în continuare „FSM”, „noi”, „noi”).

Acești Termeni nu modifică în niciun fel termenii sau condițiile niciunui alt acord pe care îl poți avea cu noi sau cu alte companii Ford. Acești Termeni conțin informații importante despre rețeaua și serviciile de încărcare.  Prin utilizarea Rețelei de încărcare căreia i se aplică acești Termeni, confirmați că ai citit și înțeles acești Termeni și că ești de acord să respecți acești Termeni.

Putem modifica periodic acești Termeni (dacă considerăm (în opinia noastră rezonabilă) că este necesar să facem acest lucru (de exemplu, din motive de securitate, juridice sau de reglementare, dacă schimbăm domeniul de aplicare al Serviciilor noastre disponibile sau dacă introducem noi Servicii). Îți vom oferi un preaviz rezonabil (de cel puțin 14 zile) prin e-mail sau printr-un mesaj în cadrul aplicației cu privire la modificările propuse ale Termenilor. Dacă nu dorești să accepți modificările, poți opri utilizarea Rețelei de încărcare și a Serviciilor. În caz contrar, se va considera că ai acceptat modificările dacă vei continua să utilizezi Serviciile fără obiecții după perioada de preaviz furnizată.

2. ABONAMENTE

Trebuie să ai un abonament valabil pentru a accesa rețeaua de încărcare și pentru a utiliza serviciile („Abonament de încărcare”).

Vei primi un abonament de probă pentru a accesa stațiile de încărcare din rețeaua de încărcare pentru următoarele perioade limitate de timp:

(i) pentru stațiile de încărcare cu ionizare, un abonament de probă de un an de la data primei înregistrări a vehiculului tău; și

(ii) pentru stațiile de încărcare din rețeaua New Motion, un abonament de probă de cinci ani de la data primei înregistrări a vehiculului tău,

(împreună, „Abonamentul de probă”). În timpul Abonamentului de probă, vei fi pe deplin responsabil pentru plata tuturor sumelor datorate pentru utilizarea Stațiilor de încărcare pentru a-ți încărca vehiculul.

După abonamentul de probă, va trebui să plătești taxe de abonament pentru a continua să ai acces la rețeaua de încărcare. Vei primi mai multe informații despre pachetele de abonament disponibile, înainte de expirarea abonamentului de probă.

Accesul la rețeaua de încărcare va expira dacă: (i) nu achiziționezi un pachet de abonament după expirarea abonamentului de probă; sau (ii) schimbarea proprietarului vehiculului duce la eliminarea numărului de identificare al vehiculului (VIN) din contul tău FordPass.

3.CUMPĂRAREA ABONAMENTELOR DE ÎNCĂRCARE IONITY

1. După expirarea Abonamentului de probă Ionity, poți achiziționa un Abonament de încărcare pentru 12 luni pentru a accesa stațiile de încărcare Ionity („Abonament de încărcare Ionity”)."

2. Pentru a achiziționa un Abonament de încărcare Ionity, trebuie să ai cel puțin 18 ani. "

3. Comanda ta este o ofertă de cumpărare a unui Abonament de încărcare Ionity de la noi. Atunci când plasezi o comandă, este necesar să parcurgi următorii pași înainte de a încheia un contract de vânzare a unui Abonament de încărcare Ionity („Contract”) între noi privind comanda ta:

a. Solicitarea: plasează comanda apăsând butonul „Confirmă plata” la sfârșitul procesului de check-out, trimițându-ne în acest mod detaliile tale de plată.

b. Verificarea comenzii: Înainte de a plasa comanda, procesul de check-out îți va oferi posibilitatea de a revizui și, dacă este necesar, de a modifica selecția și/sau de a corecta erorile din informațiile comenzii. Te rugăm să acorzi timp pentru a citi și verifica informațiile din fiecare pagină a procesului de comandă.

c. Acceptarea termenilor noștri: Ți se va solicita să confirmi că accepți Termenii. Dacă nu ești de acord cu condițiile citite, nu trebuie să plasezi o comandă.

d. Confirmarea comenzii tale: După ce ai trimis detaliile comenzii, vei vedea pe ecran o confirmare de plasare a comenzii tale. Vei primi un e-mail de confirmare a recepționării comenzii. În orice caz, aceasta nu înseamnă că respectiva ta comandă a fost acceptată. Acceptarea de către noi a comenzii tale va avea loc conform descrierii din Secțiunea 3.3(e) de mai jos.

e. Acceptarea comenzii tale: Îți vom confirma acceptarea comenzii tale prin trimiterea unui e-mail de confirmare („Confirmarea comenzii”). Te rugăm să reții că momentul încheierii Contractului dintre noi se va considera doar atunci când îți vom trimite Confirmarea comenzii. Dacă nu îți vom putem accepta comanda, te vom informa cât mai curând posibil.

f. Plată: Prețul care trebuie plătit pentru Abonamentul tău de încărcare Ionity va fi cel stabilit în timpul procesului de comandă. Prețul va include prețul abonamentului și taxa TVA aplicabilă.

g. Durata abonamentului și reînnoirea: După ce îți va fi trimisă confirmarea comenzii, Abonamentul tău pentru încărcare Ionity va dura o perioadă de 12 luni. Dacă dorești să-ți reînnoiești Abonamentul de încărcare Ionity la sfârșitul perioadei de 12 luni, va trebui să faci următoarele:

i.            Să te conectezi la contul tău Ford din cadrul paginii web Ford.

ii.           Să selectezi caseta Abonamente din tabloul de bord de pe site.

iii.          Ar trebui să vezi o listă a abonamentelor active pe baza numărului tău VIN.

iv.          Să apeși pe abonamentul din listă pe care dorești să-l reînnoiești, în acest caz Abonamentul de încărcare Ionity.

v.           Să urmezi pașii de la literele (a) la (f) de mai sus pentru a-ți reînnoi Abonamentul de încărcare Ionity."

4. Anularea

a. În conformitate cu prevederile legale in materia incheierii contractelor la distanta, ai dreptul să anulezi Abonamentul de încărcare Ionity în termen de 14 zile calendaristice, fără niciun motiv.  Perioada de anulare durează timp de 14 zile calendaristice începând cu ziua următoare zilei încheierii Contractului nostru cu tine („Perioada de anulare”)."

b. Pentru a-ți exercita dreptul de anulare, trebuie să ne informezi (Ford Smart Mobility U.K. Limited) despre decizia ta de a anula Abonamentul de încărcare Ionity printr-o declarație clară (de exemplu, printr-un e-mail sau o scrisoare trimisă prin poștă, prin telefon etc.), incluzând detalii despre numele tău, adresa geografică, detalii despre comanda pe care dorești să o anulezi, numărul tău de telefon și adresa de e-mail.  Poți utiliza modelul de formular de anulare prevăzut în Anexa 1 de mai jos, dar acest lucru nu este obligatoriu.  

c. Pentru a ne informa cu privire la decizia ta de anulare, ne poți contacta prin e-mail la adresa: fprom@ford.com

d. De asemenea, poți trimite și electronic o cerere de anulare, prin intermediul FordPass AppLink:

i.            Să te conectezi la contul tău Ford din cadrul paginii web Ford.

ii.           Să selectezi caseta Abonamente din tabloul de bord de pe site.

iii.          Ar trebui să vezi o listă a abonamentelor active pe baza numărului tău VIN.

iv.          Apasă pe abonamentul din listă pe care dorești să-l anulezi, în acest caz Abonamentul de încărcare Ionity.

v.           Selectează Anulare Abonament din pagina cu detaliile abonamentului. Îți vom trimite în scurt timp o confirmare prin e-mail a cererii tale de anulare."

"e.         Pentru a respecta termenul de anulare, este suficient să trimiți comunicarea privind exercitarea dreptului de anulare înainte de expirarea Perioadei de anulare."

"f.          Dacă anulezi Abonamentul de încărcare Ionity în conformitate cu această secțiune 3.4, vom emite o rambursare proporțională a prețului tău de achiziție (pe baza utilizării de către tine a Abonamentului de încărcare Ionity până la data anulării). Vom efectua rambursarea fără întârzieri nejustificate și nu mai târziu 14 zile după ziua în care am fost informați cu privire la decizia ta de a-ți anula Abonamentul de încărcare Ionity. "

"g.         Vom efectua rambursarea folosind aceeași modalitate de plată pe care ai utilizat-o pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ai convenit în mod expres altfel. În orice caz, nu vei suporta nicio taxă ca urmare a rambursării. "

"h.         Dacă dorești să îți anulezi Abonamentul de încărcare Ionity după încheierea Perioadei de anulare, poți face acest lucru în conformitate cu secțiunea 10.

4. CERINȚE TEHNICE NECESARE

Pentru a utiliza Serviciile, trebuie să ai: (i) un Cont FordPass valabil; (ii) un Abonament de încărcare activ; și (iii) un vehicul Ford eligibil cu capacitatea de încărcare necesară a vehiculului electric pentru a utiliza Rețeaua de încărcare de BlueOval   (în prezent, acest lucru este limitat la vehiculul electric Ford Mach E).

Pentru cerințele tehnice necesare pentru FordPass, consultă secțiunea „Cerințe de sistem” din Termenii FordPass.  

5. SESIUNI DE ÎNCĂRCARE

Vei achita toate sumele datorate pentru sesiunile de încărcare către FSM, inclusiv orice taxe de încărcare, taxe de sesiune și taxe inactive pentru depășirea intervalului orar programat la o stație de încărcare („Taxe de încărcare”).

Tarifele utilizate pentru a calcula Taxele de încărcare îți vor fi puse la dispoziție în aplicația FordPass și în sistemul tău de SINCRONIZARE de la bordul vehiculului. Tarifele vor fi exprimate fie ca: (i) un preț pe minut de încărcare sau (ii) un preț pe kilowatt oră de încărcare. Tarifele individuale vor varia între stațiile de încărcare. În cazul în care se percep taxe de inactivitate și taxe de sesiune, FSM poate aplica o majorare de 10%.

Ești de acord să plătești către FSM toate Taxele de încărcare utilizând cardul de plată implicit din portofelul Ford Pay. Prin urmare, autorizezi FSM să factureze automat cardul tău de plată implicit după fiecare sesiune de încărcare finalizată pentru Taxele de încărcare datorate. Această autorizație de facturare va continua până când Abonamentul tău va expira sau va fi anulat (conform Secțiunilor 2 și 9 de mai jos). Pentru mai multe informații despre Portofelul Ford Pay, te rugăm să consulți și Termenii de plată Ford Pay (care se regăsesc în Secțiunea 16 din Termenii FordPass).

Dacă ai întrebări despre o sumă percepută, contactează-ne cât mai curând posibil, folosind datele de contact de mai jos.

De exemplu, dacă încarci la o rată de 1 Leu£ pe kilowatt oră și utilizezi 75 kilowați de energie, estimăm că vei fi facturat cu 75 Lei£. Îți oferim acest exemplu pentru a te ajuta să înțelegi modul în care sunt calculate Taxele de încărcare. Dacă ai întrebări, contactează-ne folosind datele de mai jos.

6. ERORI DE PLATĂ și REINTEGRĂRI

O eroare de plată poate avea loc după ce ai finalizat o sesiune de încărcare și ai părăsit stația de încărcare.  Este posibil ca tranzacțiile de plată să fie întârziate, iar metoda ta de plată să fie respinsă.  În cazul unui astfel de eșec și a refuzului de acceptare a cardului de plată implicit din Portofelul TĂU Ford Pay, capacitatea ta de a iniția achiziții suplimentare și sesiuni de încărcare va intra automat într-o stare de suspendare.  Nu există o perioadă de grație pentru suspendarea contului. Ești responsabil pentru soluționarea oricăror solduri restante asociate contului tău FordPass.

Trebuie să plătești soldul integral al oricăror încărcări restante pentru a relua accesul la Servicii. Plata soldului restant și cererile de restabilire trebuie inițiate de către tine. Te rugăm să contactezi compania de carduri de plată pentru a rezolva orice probleme legate de card și apoi să reîncerci efectuarea plății.

7. SECURITATEA INFORMAȚIILOR TALE

a) Trebuie să urmezi instrucțiunile afișate pe sau din apropierea stației de încărcare.  Aceste instrucțiuni se pot schimba uneori și trebuie să urmezi instrucțiunile afișate în momentul în care utilizezi stația de încărcare.

b)  Manualul de utilizare al vehiculului tău descrie modul de încărcare a vehiculului. Trebuie să reîncarci vehiculul în conformitate cu instrucțiunile din Manualul de utilizare.

c) Nu trebuie să utilizezi stațiile de încărcare într-un mod care ar pune stația de încărcare, pe tine, o altă persoană, vehiculul tău sau vehiculul unei alte persoane în pericol sau ar prezenta un risc.

d)  În calitate de titular de cont FordPass, tu (și nu un alt utilizator de vehicul) trebuie să-ți conectezi vehiculul la stația de încărcare și să finalizaezi toate sesiunile de încărcare.

e) Iei cunoștință de faptul că este posibil ca stațiile de încărcare să nu fie supravegheate și că vei acorda atenția și grija cuvenite atunci când le vei utiliza (inclusiv respectarea instrucțiunilor de pe ecran).

f)  Atunci când utilizezi una dintre stațiile de încărcare din rețea, ești de acord să menții zona din jurul stației de încărcare curată și ordonată și să respecți orice solicitare rezonabilă pe care proprietarul/operatorul stației de încărcare o face atunci când utilizezi stația de încărcare respectivă, inclusiv orice solicitare de suspendare, modificare sau restricționare imediată a accesului la stația de încărcare.

g) Trebuie să respecți orice solicitare rezonabilă pe care noi sau proprietarul/operatorul ți-o adresează atunci când utilizezi una dintre stațiile de încărcare din rețea.

h)  Trebuie să furnizezi către FSM informații de contact complete și exacte, inclusiv numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Trebuie să actualizezi aceste informații cât mai curând posibil în caz că se modifică. Dacă informațiile de contact pe care le-ai furnizat sunt false sau frauduloase, Ford își rezervă dreptul de a-ți întrerupe accesul la Serviciu în plus față de orice alte căi de atac legale.

8. REȚEA DE ÎNCĂRCARE

Stațiile de încărcare din rețeaua de încărcare sunt deținute și exploatate de operatori terți. Acești operatori sunt responsabili pentru întreținerea stațiilor lor încărcare. Dacă există defecțiuni sau ai probleme cu o stație de încărcare, te rugăm să ne contactezi cât mai curând posibil, folosind datele de contact de mai jos.

FSM poate fi obligat să modifice periodic întinderea și acoperirea rețelei de încărcare, ceea ce poate include suspendarea sau eliminarea accesului la stațiile de încărcare individuale din rețeaua de încărcare.

Acoperire europeană: prin intermediul contului tău Ford Pass, este posibil să ai acces la stațiile de încărcare din alte țări europene, dincolo de locația ta de origine. Pentru mai multe informații despre acoperirea în rețea, consultă aplicația FordPass.

Serviciu terță parte: rețeaua de încărcare și/sau serviciile se pot integra cu sau pot include servicii care nu sunt deținute, furnizate sau controlate de noi („Serviciu terță parte”).  Nu avem control și nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru conținutul, politicile de confidențialitate sau practicile oricărui Serviciu al unei terțe părți. În plus, nu vom cenzura sau edita și nu putem cenzura sau edita conținutul niciunui Serviciu al unei terțe părți. Trebuie să citești întotdeauna termenii și condițiile și politica de confidențialitate a fiecărui serviciu terț înainte de a-l utiliza. Iei cunoștință de faptul că anumiți furnizori terți de software, hardware sau servicii auxiliare îți pot solicita acordul pentru licență suplimentară sau diferită sau alți termeni înainte de a utiliza sau accesa astfel de software, hardware sau servicii.

9. RĂSPUNDERE

FSM va folosi competențe și o atenție rezonabile în furnizarea Serviciilor pe care ți le furnizează direct. FSM nu își asumă răspunderea pentru nicio pierdere sau daună care rezultă din încălcarea acestor Termeni de către tine. Ford nu este răspunzătoare pentru niciun Serviciu furnizat de către o terță parte, pe baza unui acord separat.

Cu excepția cazurilor în care există prevederi contrare în acești Termeni sau în termenii care reglementează vreun Serviciu furnizat direct de noi („Termenii Ford”), Ford va fi răspunzătoare față de tine numai în măsura în care o pierdere sau daună pe care o suferi rezultă din incapacitatea noastră de a ne respecta propriile obligații în conformitate cu Termenii Ford în ceea ce privește utilizarea aplicației sau a Serviciilor și, în caz contrar, excludem toate condițiile, garanțiile, declarațiile sau alți termeni, în mod expres sau implicit, care se pot aplica utilizării FordPass și/sau a Serviciilor.

FSM nu poate garanta că Serviciile vor fi disponibile neîntrerupt și în stare de funcționare completă în orice moment și nu va fi responsabilă pentru neîndeplinirea sau întârzierea în îndeplinirea obligațiilor noastre în conformitate cu Termenii dacă o astfel de neîndeplinire sau întârziere rezultă din evenimente, circumstanțe sau cauze în afara controlulului nostru rezonabil. În aceste circumstanțe vom avea dreptul la o prelungire rezonabilă a timpului pentru a ne îndeplini obligațiile care ne revin. FSM își menține, de asemenea, și dreptul de a modifica Serviciile pentru a aduce îmbunătățiri (caz în care îți vom oferi un preaviz de 14 zile). Cu excepția cazurilor prevăzute în altă secțiune din acești Termeni, nu vom fi răspunzători față de tine dacă Serviciile furnizate de noi nu vor fi disponibile sau vor fi modificate în vreun fel.

Ești de acord să utilizezi Serviciile pentru uzul tău personal. Nu suntem răspunzători pentru pierderile suferite atunci când utilizezi Serviciile în altă calitate în afară de cea de consumator.

Pentru a evita orice dubiu, vom fi răspunzători numai pentru acele pierderi care pot fi previzibile în mod rezonabil ca urmare a încălcării.

Nimic din acest acord nu va limita răspunderea Ford pentru:

1. deces sau vătămare corporală ca urmare a neglijenței FSM;

2. fraudă sau denaturare frauduloasă; și

3. orice altă răspundere care nu poate fi exclusă sau limitată prin legislația aplicabilă.

10. TERMEN DE VALABILITATE

Prezentul acord va fi în vigoare până când va fi reziliat de către tine sau de noi. Poți rezilia acest acord în orice moment, din orice motiv, trimițându-ne o notificare scrisă (inclusiv e-mail) că dorești rezilierea. Cu toate acestea, ca o condiție pentru reziliere, ți se va solicita mai întâi să ne plătești toate sumele restante (cum ar fi pentru sesiunile de încărcare finalizate, dar care nu au fost încă plătite).

Putem rezilia prezentul contract sau îți putem suspenda temporar parțial accesul la Servicii în orice moment (acționând în mod rezonabil), din următoarele motive:

1. nu îndeplinești o obligație de plată pentru Servicii (inclusiv o sesiune de încărcare);

2. ai comis o încălcare gravă sau repetată a unui termen, pe care nu reușești să o remediezi (dacă este remediabilă) în termen de 5 zile de la notificarea scrisă care îți solicită să faci acest lucru;

3. apar situații în care (în opinia noastră rezonabilă) o astfel de acțiune va atenua un risc identificat sau va preveni utilizarea abuzivă, manipularea sau subminarea în alt mod de către tine a Serviciilor; sau

4. în cazul în care încetăm să oferim oricare dintre Servicii.

În aceste cazuri, îți vom oferi un preaviz rezonabil de cel puțin 14 zile (dacă este posibil), inclusiv prin e-mail la adresa ta actuală de e-mail înregistrată.

11. CONTACTEAZĂ-NE

Dacă dorești să ne semnalezi o problemă, contactează-ne cât mai curând posibil:

Ford Smart Mobility UK Limited

E-mail: fprom@ford.com

Telefon: 0372 373673

Adresă de contact: Business Unit 2, Broadcast Centre, Here East, Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, Londra, Regatul Unit, E20 3BS

Te rugăm să ne contactezi dacă dorești să faci o reclamație sau să depui o plângere privind serviciile. Vom depune toate eforturile pentru a răspunde reclamaţiei/plângerii în termen de 3021 de zile.

12. LEGISLAȚIA APLICABILĂ

Acești Termeni sunt reglementați de legislația locală din țara ta de reședință la data încheierii acestor Termeni.

16.  FordPay

În scopul acestor „Termeni și condiții de plată”, „Noi” se referă la FCE Bank Plc.

Acești Termeni și condiții de plată se aplică funcțiilor de plată ale aplicațiilor mobile (aplicație) și site-urilor web Ford, inclusiv funcția FordPay din aplicația FordPass („FordPay"), care vă permit să faceți achiziții și să plătiți pentru bunuri sau servicii prin intermediul Cardurilor stocate (astfel cum sunt definite mai jos).  În general, aceste funcții sunt denumite funcții de „Plată”.  Funcțiile de plată sunt menținute și operate de compania Ford sau de furnizorii de servicii de plată terți ai acesteia.

Utilizând serviciile FordPay:

·         sunteți de acord să respectați acești Termeni și condiții de plată;

·         declarați că aveți vârsta de 18 ani sau peste și că sunteți în măsură să încheiați un contract valabil din punct de vedere juridic; și

·         autorizați compania Ford să verifice valabilitatea Cardului dvs. și să proceseze și să transmită informațiile Cardului dvs. și detaliile dvs. de securitate (astfel cum sunt definite mai jos) pentru a facilita tranzacțiile descrise mai jos.

·         garantați compania Ford împotriva oricărei răspunderi care ar putea rezulta ca urmare a utilizării serviciului de plată de către o persoană care nu are capacitățile/autorizațiile necesare.

Putem modifica acești Termeni și condiții de plată în orice moment. Vă vom anunța prin intermediul aplicațiilor relevante sau prin e-mail cu privire la orice modificări semnificative ale Termenilor și condițiilor de plată. Modificările vor intra în vigoare imediat după ce au fost postate în aplicație sau la o dată ulterioară, conform instructiunilor noastre, iar utilizarea de catre dumneavoastra în continuare indică acceptarea Termenilor și condițiilor de plată modificate. Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și condițiile de plată sau cu orice modificări aduse Termenilor și condițiilor de plată sau caracteristicilor, va trebui să încetați utilizarea funcțiilor de plată.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza, modifica sau întrerupe orice parte a funcțiilor de plată în orice moment, fără nicio notificare sau obligație față de dvs. Este posibil ca funcțiile de plată să nu fie disponibile în timpul pauzelor de întreținere și în alte momente.

Înregistrarea contului

Pentru a utiliza funcțiile de plată, trebuie să înregistrați un card de credit sau de debit valabil pe care să îl acceptăm („Cardul”). În cadrul procesului de înregistrare vă vom solicită numele, adresa, numărul cardului de credit sau de debit și informațiile asociate necesare pentru validarea și procesarea plăților cu Cardul (și care pot include Detaliile de securitate – a se vedea mai jos). Toate informațiile furnizate în timpul înregistrării trebuie să fie actuale, exacte și complete.

Autorizați compania Ford să confirme valabilitatea cardului dvs., inclusiv prin trimiterea unei solicitări de autorizare a plății sau a unui credit și/sau debit cu valoare redusă în lire, în conformitate cu regulile relevante ale Cardului respectiv, cum ar fi regulile rețelei cardului dvs. de debit/credit (de ex., Visa, MasterCard sau American Express). Dacă trimitem o autorizație pentru o valoare redusă în lire sterline pentru Cardul dvs., acesta nu este de fapt debitat și orice taxă temporară afișată în contul dvs. va dispărea în câteva zile.

Detalii de securitate și verificarea identității dvs.

Este posibil să vi se solicite să verificați dacă sunteți detinatorul autorizat al Cardului pentru a finaliza Tranzacții. Prin urmare, este posibil să fie necesar să configurați coduri de securitate, parole, întrebări de securitate și informații similare (inclusiv amprente digitale, recunoașterea facială sau alte informații biometrice). În acești Termeni și condiții de plată, numim aceste informații „Detaliile dvs. de securitate”. Atât timp cât sistemele noastre v-au verificat identitatea prin controlarea detaliilor de securitate, vom presupune că avem de-a face cu persoana dvs. și că ați fost de acord ca noi să vă dezvăluim informații și să acționăm conform oricărei instrucțiuni fără a primi confirmare suplimentară de la dvs.

Sunteți de acord:

·         să nu transmiteți nimănui detaliile dvs. de securitate;

·         să nu notați detaliile dvs. de securitate într-un mod care să poată fi înțeles de oricine altcineva;

·         să vă asigurați că nimeni altcineva nu vă vede introducând detaliile de securitate atunci când utilizați o funcție de plată.

Trebuie să ne spuneți cât mai repede posibil dacă:

·         altcineva vă cunoaște detaliile de securitate (sau credeți că le cunoaște);

·         observați orice greșeli sau plăți neautorizate în legătură cu funcțiile de plată; sau

·         credeți că altcineva a utilizat sau a încercat să utilizeze funcțiile de plată.

Vă putem solicita să modificați detaliile de securitate din motive operaționale sau de securitate.

 

Cum funcționează plățile/Rolul nostru

Funcțiile de plată vă permit să efectuați plăți utilizând Cardul stocat pentru bunurile și serviciile oferite de anumite companii/filiale ale grupului Ford sau comercianți terți, inclusiv dealerii Ford („Comercianții”).  Funcțiile de plată utilizează servicii și tehnologii asigurate de furnizorii de servicii de plată terți, care pot fi modificate în orice moment.

Confirmați și sunteți de acord că atunci când efectuați o achiziție utilizând funcțiile de plată („Tranzacțiile”), Tranzacția este exclusiv între dvs. și Comerciant, care poate fi sau nu Ford, astfel cum este specificat pentru fiecare Tranzacție. Autorizați furnizorii noștri de servicii de plată să colecteze, să analizeze și să transmită informațiile generate în legătură cu tranzacțiile.  Tranzacțiile fac obiectul termenilor și condițiilor care reglementează cardul dvs. și al oricăror acorduri între dvs. și instituția dvs. financiară.

Plăți recurente

Dacă un Comerciant vă oferă posibilitatea de a utiliza funcțiile de plată pentru a efectua plăți recurente lunare sau periodice (cum ar fi un abonament pentru un serviciu de trafic în timp real) („Plățile recurente”), puteți face acest lucru urmând instrucțiunile și furnizând informațiile solicitate. Autorizați Comerciantul să debiteze Cardul dvs. selectat conform programului specificat. Cu excepția cazului în care se prevede altfel, Plățile recurente și autorizația de facturare relevantă vor continua pe termen nelimitat până în momentul anulării.

Confirmarea tranzacției

Atunci când efectuați o plată utilizând funcțiile de plată, vă vom actualiza activitatea în FordPass și vă vom oferi o confirmare a tranzacției prin e-mail.

Rambursări

În anumite cazuri, puteți avea dreptul la o rambursare sau la o anulare în ceea ce privește o Tranzacție. Orice cerere de rambursare și/sau anulare a unei Tranzacții va face obiectul politicilor relevante ale Comerciantului, al acordului dvs. cu instituția dvs. financiară și/sau al drepturilor dvs. în conformitate cu legislația aplicabilă. În mod normal, vă vom anunța la momentul achiziționării dacă vă puteți retrage dintr-o Tranzacție după efectuarea acesteia, precum și care este procesul pentru a face acest lucru.  În cazul în care considerați că aveți dreptul la o rambursare în legătură cu o Tranzacție, vă rugăm să contactați our [Ford Guide team] utilizând următoarele date de contact:

E-mail: FPROM@ford.com

Telefon: +372 373673

Serviciul clienți

Oferim asistență pentru clienți pentru probleme legate de modul în care funcționează funcțiile de plată: puteți contacta echipa Ford Guide în următoarele moduri:

E-mail: FPROM@ford.com

Telefon: +372 373673

Pentru alte aspecte – cum ar fi prețurile bunurilor și serviciilor, executarea și anularea comenzilor, returnările și rambursările, funcționarea produsului sau asistența tehnică, contactați Comerciantul corespunzător. Pentru probleme legate de Cardul dvs., contactați instituția dvs. financiară.

Perioadele de inactivitate

Dacă înregistrările noastre indică faptul că nu ați utilizat funcțiile de plată timp de cel puțin șase (6) luni (sau o altă perioadă pe care o putem specifica), este posibil să vă dezactivăm accesul la funcțiile de plată.

Suspendarea sau rezilierea

Vă putem suspenda sau întrerupe accesul la funcțiile de plată în orice moment, în urma notificării dvs. Fără a aduce atingere celor de mai sus, vă putem, de asemenea, suspenda accesul la orice funcții de plată dacă (a) ați încălcat acești Termeni și condiții de plată, (b) prezentați un risc inacceptabil de fraudă pentru noi, (c) furnizați informații false, incomplete, inexacte sau înșelătoare sau vă angajați în alt mod în comportamente frauduloase sau ilegale sau (d) observăm activități suspecte.

Efectul rezilierii

În cazul în care contul dvs. de plată este închis din orice motiv, sunteți de acord: (a) să respectați în continuare Termenele și condițiile de plată și vă asumați în continuare răspunderea pentru orice tranzacții pe care le-ați procesat prin intermediul funcțiilor de plată, (b) să încetați imediat utilizarea funcțiilor de plată și (c) că ne rezervăm dreptul, în conformitate cu legislația aplicabilă, de a șterge toate informațiile și datele contului dvs. stocate pe serverele noastre.

 

Condiții tarifare

Funcția FordPay este furnizată gratuit utilizatorilor.

 

Disponibilitate și răspundere

De obicei, puteți utiliza funcțiile de plată în orice moment, dar uneori reparațiile, actualizările și întreținerea sistemelor noastre și ale furnizorilor noștri pot face ca unele dintre funcții să fie mai lente decât în mod normal sau temporar indisponibile. Nu vă vom putea informa întotdeauna când o funcție de plată nu va fi disponibilă și nu vom fi responsabili pentru pierderile suferite de dvs. ca urmare a unei astfel de indisponibilități sau în cazul în care funcțiile de plată nu funcționează corespunzător din alte motive pe care nu le putem controla. Acest lucru include cazurile în care există o incapacitate de a finaliza tranzacțiile în conformitate cu instrucțiunile dvs. Nicio prevedere din acești Termeni și condiții de plată (a) nu va exclude sau limita răspunderea Ford pentru neglijență gravă, conduită ilicită intenționată sau alte cazuri în legătură cu care răspunderea nu poate fi exclusă sau limitată în temeiul legislației aplicabile sau (b) nu va aduce atingere drepturilor consumatorilor acordate de legislația aplicabilă.

 

Legislația aplicabilă

Acest acord este reglementat de legea locală a țării dvs. de reședință la data încheierii acestui acord.

 

Spălarea banilor și finanțarea terorismului

Este posibil să colectăm și să verificăm informații în legătură cu identitatea dvs. înainte de a vă furniza serviciile. Vă putem solicita, în orice moment, să furnizați informații suplimentare pentru a ne ajuta în acest sens, iar dvs. trebuie să furnizați aceste informații cu promptitudine. Vom respecta toate obligațiile noastre de raportare și notificare în conformitate cu normele aplicabile privind combaterea spălării banilor și a criminalității financiare și putem, în orice moment și fără notificare/explicație, să suspendăm sau să încetăm furnizarea serviciilor pe care vi le punem la dispoziție dacă avem o îngrijorare legată de riscurile de spălare a banilor și/sau de criminalitate financiară.

Contactați-ne

Dacă aveți întrebări, comentarii sau reclamații cu privire la funcțiile de plată, ne puteți contacta în următoarele moduri:

E-mail: FPROM@ford.com

Telefon: +372 373673

Politica de Confidențialitate

Cine suntem

Atunci când spunem „noi” sau „al nostru”, ne referim la FCE Bank plc („Ford Credit” și „FordPay”), care reprezintă „operatorul de date” pentru informațiile care fac obiectul prezentei notificări. Aceasta înseamnă că răspundem de deciziile cu privire la modul în care putem folosi informațiile tale.
Dacă dorești să ne contactezi, te rugăm să ne scrii la adresa FCE Bank Plc: Arterial Road, Laindon, Essex, SS15 6EE, Regatul Unit sau să ne suni la numărul +372 373673. Responsabilul nostru cu protecția datelor poate fi contactat la adresa de e-mail dpeurope@Ford.com

Informațiile pe care le colectăm

Colectăm în mod direct informații despre tine atunci când te înregistrezi pentru a folosi serviciile Ford Pay și cele financiare. Aceste informații includ nume, date de contact, detalii privind adresa, informații cu privire la cardul de plată, preferințe de marketing, preferințe de cumpărături (de exemplu favoritele din listele de cumpărături), informații privind metodele de livrare și informații cu privire la browser.

Cum folosim datele tale cu caracter personal

Folosim informațiile pe care ni le comunici atunci când te înregistrezi, pentru:

  • A-ți administra contul și a-ți putea procesa comenzile;
  • A procesa plățile aferente comenzilor tale;
  • A-ți transmite actualizări cu privire la starea comenzii tale;
  • A-ți răspunde la orice fel de întrebări, prin centrul nostru de asistență;
  • A monitoriza activitățile frauduloase sau suspecte derulate prin contul tău, în vederea menținerii siguranței acestuia.

De ce ni se permite să folosim datele tale cu caracter personal

Temeiurile juridice pe baza cărora prelucrăm datele tale cu caracter personal sunt:

  • „pentru executarea unui contract” cu privire la administrarea contului, procesarea și livrarea comenzilor și procesarea plăților;
  • „pentru îndeplinirea unei obligații legale ” în scopul prevenirii fraudelor; și
  • „interese legitime” în legătură cu serviciile pe care le oferim clienților noștri

Cui comunicăm datele tale

Putem comunica datele tale și altor sectoare de activitate din cadrul companiei noastre (de ex. Ford Motor Company), furnizorilor noștri sau instanței, atunci când legea impune acest lucru, sau oricărui organism guvernamental central sau local, de reglementare sau public.

De asemenea, putem comunica datele tale către terțe părți, ce sunt implicate în procesarea plăților aferente comenzilor tale.

Transferul datelor tale în străinătate

Informațiile tale vor fi prelucrate în condiții de siguranță în cadrul și în afara Spațiului Economic European (SEE). Ford Credit poate transfera datele tale cu caracter personal, precum și informațiile colectate despre alte persoane, ca parte a cererii tale, companiilor din cadrul grupului și furnizorilor de servicii cu sediul în afara Spațiului Economic European (SEE). Dacă va trebui să transferăm date cu caracter personal în afara Regatului Unit sau SEE, respectivele date vor fi protejate prin reguli corporatiste obligatorii sau clauze contractuale, în vederea garantării unei corecte prelucrări a acestora.

Cât timp vom păstra datele tale

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm, în orice scop sau scopuri, nu vor fi păstrate mai mult decât este necesar. Criteriile Ford Credit de păstrare a datelor se bazează pe obligațiile legale, de reglementare sau contractuale.

Drepturile tale

Deții o serie de drepturi cu privire la informațiile tale, de exemplu ai dreptul de a consulta datele pe care le stocăm, de a ne cere să le comunicăm unei alte părți, de a ne solicita să actualizăm informațiile incorecte sau incomplete, de a te opune sau de a restricționa prelucrarea acestor date.

Dacă dorești să îți exerciți drepturile privind protecția datelor sau dorești să depui o reclamație cu privire la modul în care ți-am prelucrat datele cu caracter personal, te rugăm să ne contactezi folosind datele de contact de mai sus.

De asemenea, ai dreptul de a depune o plângere la Autoritatea pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal, ce reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal în Regatul Unit al Marii Britanii si Țara Galilor (detalii pot fi identificate accesand https://ico.org.uk/).

 

16.              Contactați-ne

Dacă aveți întrebări, comentarii sau reclamații cu privire la FordPass, ne puteți contacta găsind informațiilor de contact locale prin accesarea acestei pagini de internet http://corporate.ford.com/our-company/country-websites sau puteți utiliza detaliile de contact de mai jos pentru întrebări, comentarii sau reclamații cu privire la FordPass.

e-mail

crcro@ford.com

Adresă de contact

Ford Romania Services SRL, avand sediul in Craiova, str. Henry Ford (1863-1947), nr. 29, cod postal 200745 si sediul secundar (punct de lucru) la Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190, inmatriculata la Registrul Comertului cu nr. J16/3150/1994, CIF RO 6488696